Ben civilden aldım gidip kendim verdim siparişi internet sitesinden daha uyguna geldi hatta yakında varsa gidip bakabilirsin markasında aynı hicbir farkı yok yanlış hatırlamıyosam 1100 galiba fiyatidaAyni ildeysek direk magazayi söyledecektim ama degilmisiz.markasi tahterevalli, internetden bakabilirsin istersen.
Canım çalışabilir raporu aldıktan sonra 37. haftana kadar istediğin zaman doktora başvurup çalışamaz raporu alıyorsun ve o şekilde ayrılıyorsun, yani ayrılmak için de yeni bir rapora ihtiyacın var. 37. haftanda ayrılma durumun için 26 ağustos yazdılarsa, sen 32+3 te gittiğinde sanki 32+0 daymışsın gibi rapor yazmış olabilirler. eğer öyleyse ve son güne kadar çalışacaksan 26 ağustos da ayrılacaksın. eğer gittiğinde 32+3 desin şeklinde yazdılarsa, 37. haftanı doldurduğunda yani 23 ağustos da doktora gidip çalışamaz raporu alıp ayrılacaksın.Günaydın kızlar, nasılsınız? Bugün 34. Haftamıza girdik şükürler olsun. Birkaç gün önce çalışabilir raporu almak için devlet hastanesine gittiğimde sonunda baş geliş pozisyonuna da geçtiğini öğrendik mutlu oldum :)
Kamuda çalışan arkadaşlara bir sorum olacak. Benim normalde 37. Haftam 23 Ağustosta dolmuş oluyor yani (37+0). Ama raporu almaya 32+3 te gittiğim için izne ayrılma tarihini 3 gün sonraya 26 ağustosa yazmışlar. Yani 3 gün fazladan mı gitmem gerekecek önemli olan 37 yi doldurduğum tarih değil mi?
Ya da mesela 35. Haftada ayrılmak istedim direkt ayrılabiliyor muyum yoksa yine hastaneye gidip çalışamaz raporu mu almalıyım? İlk çocuğumda hepsi denk gelmişti hiç uğraşmamıştım bunlarla.
Bir de şekeri olan arkadaşlara sorum olacak.
Ben kustuğum için şeker yükleme yapılamamıştı bir türlü. Doktor da ara ara takip ederiz madem öyle boşver demişti. Dün ölçtüreyim dedim tahlil verdim. 67 çıkmış glikoz. Böyle düşük çıkması sakıncalı mı acaba? Doktorum izinde olduğu için mesaj attım ama dönmesi saatler alacak muhtemelen. Bilen arkadaşlar bilgilendirebilir mi?
Canım çalışabilir raporu aldıktan sonra 37. haftana kadar istediğin zaman doktora başvurup çalışamaz raporu alıyorsun ve o şekilde ayrılıyorsun, yani ayrılmak için de yeni bir rapora ihtiyacın var. 37. haftanda ayrılma durumun için 26 ağustos yazdılarsa, sen 32+3 te gittiğinde sanki 32+0 daymışsın gibi rapor yazmış olabilirler. eğer öyleyse ve son güne kadar çalışacaksan 26 ağustos da ayrılacaksın. eğer gittiğinde 32+3 desin şeklinde yazdılarsa, 37. haftanı doldurduğunda yani 23 ağustos da doktora gidip çalışamaz raporu alıp ayrılacaksın.
mesela benim 37+0, 21 ağustos da doluyor ama ben bayram sonrası işe gitmek istemediğim için 19 ağustos pazartesi 36+4 te yani gidip çalışamaz raporu alacağım
Benimde açlık şekerim 62 çıkmıştı. Doktor hiç sorun yok dedi.Günaydın kızlar, nasılsınız? Bugün 34. Haftamıza girdik şükürler olsun. Birkaç gün önce çalışabilir raporu almak için devlet hastanesine gittiğimde sonunda baş geliş pozisyonuna da geçtiğini öğrendik mutlu oldum :)
Kamuda çalışan arkadaşlara bir sorum olacak. Benim normalde 37. Haftam 23 Ağustosta dolmuş oluyor yani (37+0). Ama raporu almaya 32+3 te gittiğim için izne ayrılma tarihini 3 gün sonraya 26 ağustosa yazmışlar. Yani 3 gün fazladan mı gitmem gerekecek önemli olan 37 yi doldurduğum tarih değil mi?
Ya da mesela 35. Haftada ayrılmak istedim direkt ayrılabiliyor muyum yoksa yine hastaneye gidip çalışamaz raporu mu almalıyım? İlk çocuğumda hepsi denk gelmişti hiç uğraşmamıştım bunlarla.
Ben kustuğum için şeker yükleme yapılamamıştı bir türlü. Doktor da ara ara takip ederiz madem öyle boşver demişti. Dün ölçtüreyim dedim tahlil verdim. 67 çıkmış glikoz. Böyle düşük çıkması sakıncalı mı acaba? Doktorum izinde olduğu için mesaj attım ama dönmesi saatler alacak muhtemelen. Bilen arkadaşlar bilgilendirebilir mi?
Çok teşekkür ederim, insanın bazen başkalarından bunu duymaya ihtiyacı oluyor rahatlayabilmek için.Sağlıkla vaktinde doğar inşallah içini ferah tut kilosuda boyuda cok iyi
Teşekkür ederim :)Benimde açlık şekerim 62 çıkmıştı. Doktor hiç sorun yok dedi.
kendi başına yatırmaya kesinlikle alıştırmak lazım. ablam ilk çocuğunda çalıştığı için büyüdüğünü göremedim demişti. şimdi 1 yaşında kızı var ve tuvalete bile onunla gidiyor. kıyameti koparıyor sıpa. ablamdan başka kimseye gitmiyor babaya bile. bütün gün birlikte oldukları için ablamda hiç indirmedi kucağından bunda doya doya yaşayacağım diye şimdi bel ağrılarından ölüyor. ütüyü yemeği temizliği hep bebek kucakta yapıyor. inşallah bende kendi kendine takılmaya alıştırabilirim :)hayır alıştırmaya bakıyor. çocuğu kendi kendine yatırmaya da alıştıracaksın ki evde yalnız kaldığınızda sana iş yaptırsın. kucağa alışıcak ama kucaktan indirmemezlik yapmıcaksın. ince bi çizgi var arada. tabi bana söylemesi kolay büyük konusmak da istemiyorumama sling alırsam evde kullanmam. evde onu pusete alıştırmayı düşünüyorum
Rica ederim, sen yine de tedbiren tuz tüketmemeye çalış canım bol da protein yeGidisimde sorayim canim tansiyonum son zamanlarda normaldi aslinda. Ama yine de doktora hatirlatayim cok tesekkurler.
Evet canım anlık idrar testlerinde lökosit varsa o protein varmış gibi gösteriyor ama 24 saatlik idrarda kesin sonuç olarak protein kaçağı varsa çıkıyor. Benim de bi ara idrar tahlilim berbattı ama sonra idrar kültür testi yapıldı üreme çıkmadı o yüzden doktor ilaç vermediBen dahiliyeye gittim rutin kan ve idrar tahlili için. İdrarımda lökosit çıktı, protein daha önce +2 çıkmıştı, bu kez + çıkmış. Doktor dedi ki idrar yolu enfeksiyonundan dolayı lökosit çıkmış, bu protein de lökositin proteini, makine böyle gösteriyor dedi. Şaşırdım valla. Şimdi yazdığı ilaçları kullanıyorum, günde üç kez Piyeloseptyl ve bir dozluk Urocare adında toz antibiyotik, gebeler için güvenli dedi B kategorisindeymiş, araştırdım hamilelere hep bunları vermişler. Akıntın varsa ondan dolayı da çıkmış olabilir dedi ama eğer ondansa ilaçlar akıntıya da fayda eder umarım da boşu boşuna kullanmamaış olurum. Kadın doğum doktorum fitil veriyordu, ona sordum sakıncası yok dedi kullanmanın. Ama sanırım bu kez sorun mesanede çünkü gece ve sabah lavaboya kalkarken feci bir ağrı oluyor karnımda.
Çok düşük sayılmaz canım ama bi ara benim de düşük çıkıyordu doktor kan şekerini çok oynatacak besinler tüketme onlar kan şekerini ani yükselttiği gibi ani düşürürde demişti. Sen biraz yediklerine dikkat etGünaydın kızlar, nasılsınız? Bugün 34. Haftamıza girdik şükürler olsun. Birkaç gün önce çalışabilir raporu almak için devlet hastanesine gittiğimde sonunda baş geliş pozisyonuna da geçtiğini öğrendik mutlu oldum :)
yani bu durumun şöyle bir avantajı oluyor aslında, doğum öncesi izinden 3 gün fazla aktarmış oluyorsun doğum sonrasına, onlar farkında olmasa da doğuma sen 3 gün daha yakınlaşmış oluyorsun nihayetinde. ama her şartta pazartesi ayrılacağım diyorsan, değişen birşey olmuyor aslında, kaçta olduğunun bir önemi yok, 19 ağustos itibariyle 112 günlük iznin başlamış oluyor. rica ederim :)Evet 32+3 te 32+0 dayım gibi yazmışlar maalesef söyledim de aslında ama olmuyor gibi biley söyledi doktor direkt SGK dökümü çıktısı verdi. Bir de raporunu pazartesi başlattığın için yine pazartesi bitirmen gerekir yoksa aradaki günlerin yanar gibi bişey söyledi sekreter.
Ben de bayramdan sonra gitmek istemiyorum artık ne ben de aynı şekilde 36+3 te 19 ağustosta gidip rapor alayım inşallah :) 3 günümü yemiş oluyorlar ama kısmet artık.
Cevap için çok teşekkürler :)
HoşgeldinGünaydın kızlar bende eylül annesi olucam bu konuşmayı daha yeni buldum, neyseki doğumdan önce yetişebildim size :)hepimize kolaylıklar diliyorum sağlıkla alalım kucaklarimizainşallah:)
canım benim bir arkadaşım o şekilde almıştı, sıkıntı olmadıKızlar kamu muhabbeti açılmışken şehir dışındaki bi hastaneden alınan çalışamaz raporu kabul edilir mi üniversitede
Bayram 9 gün tatil olmazsa 2 gün için ben de dönmeyebilirim çalıştığım ile gittiğim yerden alıp göndersem ilk iş günü sıkıntı olur mu
Çok düşük sayılmaz canım ama bi ara benim de düşük çıkıyordu doktor kan şekerini çok oynatacak besinler tüketme onlar kan şekerini ani yükselttiği gibi ani düşürürde demişti. Sen biraz yediklerine dikkat et
Değişikmiş vallaKiyafetler acilip okunup paketleniyor. Bebek okunmus giysiler giyiyor. Sadece hastanede giyecegi ilk giysilere yapiliyor.
evet hevese de bağlı biraz. insan heves ettikçe araştırıp bilinçleniyor. aminE tabi herşeyin denenmesi gerekebilir ama insanın elbette kafasında bir düşünce olmalı sınırsızca herşeyi yapmaktansa kontrollü ve bilinçli amacına uygun davranmak daha fazla emek istiyor ve bence biz bu emeğe gönüllüyüz ve çok hevesliyiz Allah bozmasın
ayy aynen. ablamın büyük oğlu kucağa alıştı. ilk torun diye herkes kucağına alınca ablam yalnız kaldığında zorlandı. öyle ki wc gittiğinde bile kapının önüne onu sepete koyuyordu oyuncaklarla. onda bile 2 dksı varkendi başına yatırmaya kesinlikle alıştırmak lazım. ablam ilk çocuğunda çalıştığı için büyüdüğünü göremedim demişti. şimdi 1 yaşında kızı var ve tuvalete bile onunla gidiyor. kıyameti koparıyor sıpa. ablamdan başka kimseye gitmiyor babaya bile. bütün gün birlikte oldukları için ablamda hiç indirmedi kucağından bunda doya doya yaşayacağım diye şimdi bel ağrılarından ölüyor. ütüyü yemeği temizliği hep bebek kucakta yapıyor. inşallah bende kendi kendine takılmaya alıştırabilirim :)
Ya ne güzelEvet 32+3 te 32+0 dayım gibi yazmışlar maalesef söyledim de aslında ama olmuyor gibi biley söyledi doktor direkt SGK dökümü çıktısı verdi. Bir de raporunu pazartesi başlattığın için yine pazartesi bitirmen gerekir yoksa aradaki günlerin yanar gibi bişey söyledi sekreter.
Ben de bayramdan sonra gitmek istemiyorum artık ne ben de aynı şekilde 36+3 te 19 ağustosta gidip rapor alayım inşallah :) 3 günümü yemiş oluyorlar ama kısmet artık.
Cevap için çok teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?