- 28 Şubat 2015
- 774
- 1.354
- 113
- 39
Ben krem, ped, ve avent kalkan aldim. Ilk etapta krem ve kalkani kullanacagim. Ama o kalkan o kadar buyuk ki zaten surekli kullanilmasi mumkun degil benceAvent gögüs kalkanı al genel tavsiye bu
Gögüs pedi aldım ancak kullanmayı düşünmüyorum cok fazla gögüsten cıkan sütle yapısıp cıkarırken canını acıtıyormus
Ve lansinoh aldım bende
Bence guven. Benim karnim da diger hamilelere gore kucuk. Her bebek kendine ozgu kiloda, her indanin farkli boy ve kiloda olmasi gibi. Yapi meselesi.Plm123 ikinize de hayırlı uğurlu olsun Doğum tarihleriniz, sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤❤
Benim karnım küçük diğer hamilelere göre, diyetteyim zaten 3 aydır şeker yüklemesinden sonra. Ama doktor kilosu iyi, 2500 gr dedi. Bilmiyorum valla güvenebilir miyim.
Bence bu zamana göre iyi kilosu. Yani ilerde olması da sıkıntı en güzeli normal kiloda olması. Aslında ben de ultrasona ne kadar güvenebilirim diyorum ama riske de atmak istemiyorum direnirsem de bir sorun olursa da Allah korusun daha cok uzulurum. Gerçekten de karnım baya büyük ve bebeğimin sığmadığını hissediyorum resmen. Kısmet artık hayırlısı dedim hep. TeşekkürlerPlm123 ikinize de hayırlı uğurlu olsun Doğum tarihleriniz, sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Benim karnım küçük diğer hamilelere göre, diyetteyim zaten 3 aydır şeker yüklemesinden sonra. Ama doktor kilosu iyi, 2500 gr dedi. Bilmiyorum valla güvenebilir miyim.
Evet öyle diyorlar, epidural de mi spinal de mi ne çok baş ağrısı yaptığı için nescafe içiriyorlarmış ve de bol su.Her doğum kendine özeldir aynı kadı da bile her gebelik farklı olabilir o yüzden ben etkilenmiyorum fazla ama epidural okura aeğer sezeryan bemim çok baş ağrım olmuştu. Bol bol neakagw tüketin derim ve bol su
Çok kötü olmuş yaaa. Aynı şeyi ilk aşılama tedavim de yaşamıştım ben de. Hemde bu sebepten aşılamam iptal olmuştu. Yaşadığın şoku çok iyi anlıyorum. Ama şuan yapabileceğin tek şey soğukkanlı olmaya çalışıp yeni bir doktor arayışına girmek. Zaten doğumu daha çok ebeler götürüyormuş diyorlar doktor ara ara kontrol edip son anda müdahale de bulunuyormuş sanırım. Normal doğum da tabi. Bu yüzden doktor kadar ekip de önemli diyorlar.Kızlar doktorumu gördüm bana uzun uzun açıklama yaptı , yani hastaneyi götüren kendisi herkes ona gidiyor anlaşamadık 2 ay önce yine sorun yaşamıştık araya hatırı sayılı Kişiler girdi ama dün sıkıntımız devam ettiği için kesin kararımı akşam verdim üzgünüm fln dedi , yönetimle kavga etmiş yani , olumsuz ayrıldıkları için de son haftalarında olan hastalarımın doğumuna giremiyorum malesef dedi , başka doktor önerdi fln
Kızım 2750 gr 49 cm olmuş suyu plesantası gelişimi iyi dedi herşey yolundaymış bayram sonrasına kendine yeni bir randevu al dedi gelişmeler böyle işte
Banane ben doğurmuyorum dermişsinBaşka bir doktor önerdi , bayram sonrası gidcem mecbur
Eşime hevesim kaçtı dedim , ne hevesi doğum hevesin mi kaçtı diyor
H honey bunch zaten kalkanlar ara ara takılıyormuş sürekli durmayacak. Krem sürüp takacaksın 1-2 saat, göğüs kremi güzelce emecek, hava alıp kendine gelecek. Gün için de böyle bi kaç kere takılacak. Bana öyle anlattılarBen krem, ped, ve avent kalkan aldim. Ilk etapta krem ve kalkani kullanacagim. Ama o kalkan o kadar buyuk ki zaten surekli kullanilmasi mumkun degil bencesonra pedleri goguslerim emmeye alisinca sut akar makar diye kullanacagim. Ilk etapta bence de yapisip can yakabilir.
Biz de oyle. Puseti arkadasim verdi. Arabasini hala kullandiklari icin veremedi. Biz de yurtdisindan gelen bir tanidiga siparis verdik. Kullanimi kolay, hafif, 6 aydan itibaren kullanilan baston model bir araba siparis ettik. Hantal arabalardan hic istemedim.Evet, oturana kadar bebek arabası kullanmayacağız. Ben dışarı tek çıkmıyorum çok mecbur kalmadıkça. Çıkınca da eşim taşıyacak pusetiAslında arkadaşlar araba da vermek istedi, hantalmış biraz ama bakmadık, bi ara gidip bakarız belki.
Ocarro 13 kg idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam flip xt2 10.4 gibi bişi. Flip xt travellerin arasında en hafifi sanıp onu alacagım diye gitmiştim fakat casual quotro ile karşılaştırınca yanıldıgımı anladım. Puset dediğiniz sey baston puset sanırım? Yoksa travel setler oto koltugu ile birlikte kullanılıyor zaten. Ben kanguru sling ws dogumdan sonraya bıraktım. Belki hiç ihtiyaç duymam bilemedimYanlis hatirlamiyorsam flip xt ile kilo acisindan da pek fark yoktu. Bir daha bakmak lazim. Sadece puset alinabiliyor mu? (Puseti takacak iskeletle birlikte) Sonra direk bastona gecsek? Zaten onumuz kis. Ya da sadece Sling kanguru filan mi alsak? Bir de oto koltugu aliriz. Poff kafam cok karisik.
Evet şimdi bir gruptan bir arkadaşım 42.haftada Doğum yapmıştıValla hevesin olsada olmasada İpek bi sekilde gelicek kucagına
Evet çok doğru bende öyle düşündüm ekip ebe önemli , şimdi bir doktor buldum tavsiye üzerine baya ilgiliymiş bayram sonrası gideceğim inşallah uyuşuruzÇok kötü olmuş yaaa. Aynı şeyi ilk aşılama tedavim de yaşamıştım ben de. Hemde bu sebepten aşılamam iptal olmuştu. Yaşadığın şoku çok iyi anlıyorum. Ama şuan yapabileceğin tek şey soğukkanlı olmaya çalışıp yeni bir doktor arayışına girmek. Zaten doğumu daha çok ebeler götürüyormuş diyorlar doktor ara ara kontrol edip son anda müdahale de bulunuyormuş sanırım. Normal doğum da tabi. Bu yüzden doktor kadar ekip de önemli diyorlar.
Doktoru beklerken eşime dedim bugün doğurmadan odadan çıkmıyorum diyeceğim doktoraBanane ben doğurmuyorum dermişsin
Benim de arkadaşım pusetimi verdi, hatta beşiğini de verdi sağılsun, valla az kullandığı bebek kıyafetlerini de aldım tertemizdi, hiç de gocunmadım. Hepsini de zara gibi markalardan almış, işime geldiBiz sadece puset alacaktık onu da arkadaşlar verdi, emniyet kemerine bağlanıyor başka birşeye gerek yok. Evet önümüz kış, nisan ayından önce bi baston araba alırız, yeter dedik. Kanguru alıcam 3 aydan itibaren kullanılıyor sanırım, en azından markete fln giderken ona koyarım gideriz beraber. Kanguru için İlkay baby alın diyorlar. Slingleri hiç bilmiyorum, sanki afakanlar basar gibi geliyor onlarla
Valla maşallah tosuncukmuş. Haftada kaç gr almış bebiş hesapladınız mı?Hayırlı olsun :) benim de 6 eylüldü beklenen dogum tarihim yani şu an 36+0 dayız ama bizim bebiş 3300 olmuş ve hatta doktor karnın çok büyük kilosu daha fazladır dedi. Beni görenler de ikiz sanıyorDaha fazla kilo almaması lazım çok beslenme dedi ve bizim de sezaryen olması kararını verdi 40 haftayı beklersek 5 kilo olurmuş bu gidisle. Bizim de 26 ağustosta olacak dogum :) böyle gün belli olunca insan daha çok heyecanlanıyor sanki
Bazılarını iç dış bazılarını dışından ütüledim valla, diyorsun küçücük hemen biter ütüle ütüle bitmedi, yorulunca biraz savsakladım herhaldeKızlar ütüye başladım, hemşireye ilk verilecekler keselerine ne koycam anne ve bebek için?
Bir de iç-dış ayrı ayrı mı yapmalıyım bebeğin ütüsünü? Zaman alıyor.
Ben de 10-15 dakka durdum. Sorun yoksa doktor önerisiyle kısalabilir demişti ve öyle de oldu. Seninki de ondandır.Uzunmuş olmuş arası. Beni de 10 gün sonraya çağırdı. İki defadır nst'ye giriyorum, 10 dk ama sadece. Başka hastalar daha çok kalıyor, neden, dedim nst'yi bağlayanı kıza, doktorunuzla alakalı dedi.
Ben aldım gümüş kapak valize koydum. 37. Haftamda takarım her gün 2 saat falan. Kalkan almadım. Gümüş kapağı çok öneren olunca ondan almış oldum, işe yaradığına şahit oldum, umarım kullanmaya gerek bile olmaz ama olsun bulunsun dedimHerkes aventin kalkanından bahsetmiş ama gümüş kapaklar daha iyi diye duymuştum ben onlardan alan kullanmaya başlayan yok mu? hamilelikte eğer kreme rağmen yara olursa alırım diye hemen almadım ama hata mı ediyorum acaba
İlk doğumumda kullanmadım. Açıkcası ben de çok merak ediyorum.Aventin gögüs kalkanıda cok kocaman nasıl kullanıcam bilmiyorum benim gögüslerim o kadar büyümedi sadece sırtım genişledi
Teşekkür ederiz canım benim ne güzel açıklamışsınyok canım rahim filminde görülebilir
hatta onda bile görülmeyebilir cerrahi girişim gerektirir ancak her cerrahi girişim de kendisi bizzat yapışıklik sebebidir.
sezaryen evet çok ciddi bir yapışıklık sebebidir ama kadınlar için ondan daha tehlikeli bir yapışma sebebi vardir ki o enfeksiyondur
özellikle erkeklerden geçen bakteriyel enfeksiyon sonrasi oluşan PID enfeksiyonu
ben sezaryenin hicbir zararini görmedim şahsımda ha normal olsun isterdim adı üstünde normal ama kısmet ve sonucun sağlıklı olması herşeyden önemli
Çok sevindikk hadi bakalımmKızlar bugünkü tahlillerim iyi çıktı çok şükür, artık bu haftayı da atlattım gözüyle bakıyorum. Darısı 35.haftanın başına
Hangi markayı aldın ben de almayı düşünüyom ama çok kararsızımBen aldım gümüş kapak valize koydum. 37. Haftamda takarım her gün 2 saat falan. Kalkan almadım. Gümüş kapağı çok öneren olunca ondan almış oldum, işe yaradığına şahit oldum, umarım kullanmaya gerek bile olmaz ama olsun bulunsun dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?