Benimde alt kismimda hep batma var canim baya yaniyo kendini ittirdikce çıkcak gibi sanki

Geçmiş olsun canım bebeğinde hayırlı olsun insallah en kısa sürede toparlanirsin

Azcık daha sabır canım çok az kaldı. Dinlene dinlene yap işlerini. Sanırım bebekler bizden acaip kalori alıp harcıyor, ben de dikkat etmeme rağmen bu aralar aynı kilo da sabitim

Evet valla, bazen yeter diyorum icimden, heves ediyorum kendim alayim istiyorum ama her sey yepyeni ve guzel. Hem buyuk masraftan kurtariyorlar hem de boyle yardimlasmak guzel bir sey.

Geçen benden iki hafta geride bir hamile gördüm, maaşallah doğuracak gibiydi. Benimse hala hamile olduğumu anlamayanlar oluyor bol giydiğimde. Bebeğin kilosuyla alakalı değildir umarım, doktorum iyi diyor kilosu. Ben de 3 aydır diyet yapıyorum malum, artık gerçekten canım birşeyler istemeye başladı Şu aralar zorlanıyorum, meyveyi bile saatle yediğim için, az kaldı diyorum kendi kendime sabret. Yeter ki oğlum sağlıklı doğsun. 6 kilo verdim diyete başlayalı. Ama bebek büyüdü şükür. Öyle düşünme 600 gram verdim bebek de zayıflamamıştır inşallah fln diye. Bebekler zaten bizden alıyor alacağını.

Hastane çantasına emzik koyacak mıyız? İlk başlarda vermeyin deniyor. Biberon koymayı düşünüyordum hemşire yeni doğduğunda biberon kesinlikle kullanma gerekirse minik bir kaşıkla ver dedi ememezse fln.
Ben koyacagim, nolur nolmaz diye.

Hastane çantasına emzik koyacak mıyız? İlk başlarda vermeyin deniyor. Biberon koymayı düşünüyordum hemşire yeni doğduğunda biberon kesinlikle kullanma gerekirse minik bir kaşıkla ver dedi ememezse fln.
Yok hayır koymayacagım
Emzik ilk haftalarda kullanmayacagım zaten iki saatte bir beni emmesi gerektigi icin aglamasına fırsat kalmayacak cok fazla :)
Hastanem de karsı zaten dedigin gibi şırınga ile falan besliyorlarmıs en kötü

Ben de biberondan vazgeçtim, kimi görsem ilk günden verme diyor. Ya kaşık ya enjeksiyonla ver gerekirse diyor herkes. Emziği zaten almıştım alıcam yanıma ama muhtemelen ilk günlerden emzik de kullanmam.

Ben emzik ve biberon koydum yanima ama kasik da koyacagim. Emzigi veririm. Biberonu vermeyecegim ama ihtiyac halinde icinde mama hazirlayip kasikla vermek icin kullanacagim. Yanima zemzem suyu koydum biberonun icine. Hurma da koydum. Eve gitgel olmasin diye herseyi koymaya calisiyorum.

Bende emzik biberon ve süt sağma makinemi koymayacagım. Sütü sağmak gerekirse hastane temin ediyormuş ama inşallah gerek kalmaz. Zemzem suyu bende alacagım çay kaşığı ile falan veririm diye düşündüm. Bide hurma alanlar var bebeğin damağına sürmek için. Onuda yapayım diye düşünüyorum şuan ama

Zemzem suyu ve hurmayı ilk kez bu topic'te duydum.

Selam kızlar, Doktordan çıktım şimdi, bende bir aksilik çıkmazsa 28 Agustos için anlaştık(sezeryan olacagı için) Kilosu için 3243 gibi birşey söyledi önce nasıl yani dedim, sonra tekrar ölçtü gerilmiş iş o yüzden dedi 3111 ölçtü, şeker testi yaptırmıştı değil mi diye sordu, öyle sorunca tedirgin oldum ben, sonrasında sıkıntı yok desede 10 günde 500 gr alması normalmidir?

Bizde bugun kontrole gittik ve herşey cok sükür yolunda :)
Boyumuz hala 49cm kilomuz 3020gr gibi bişey cıktı
Aa dedim bir haftada 100gr mı almıs sadece (gecen hafta 2900dü)
Doktorda +/-400 oynar bu rakamlar ben suanda gerçek tartıda tartamadıgım icin 3400de olabilir 2600de her zaman opsiyon oluyor o yüzden almıs almamıs diye düşünme dedi
Bi arkadasımda 2800 demiş doktor 2400 dogurmus
Sizinde bilginiz olsun rakamlara cok güvenmeyin :)

Aynen bazısına da bebeğin çok büyük 4.5kilo falan diyorlarmış çocuk 3.5 normal kiloda doğuyormuş. Özellikle son haftalarda yanılma payı çok varmış o yüzden ben de çok kafaya takmıyorum söylenen kiloyu. Kalbi güzel atıyorsa hareket ediyorsa sorun yoktur bence :)

Kızlar rahim ağzında acıma gibi bişey hissediyormusunuz iğne batması gibi gün içinde çok sık oluyor enfeksiyon geldi aklıma
Benim de oluyor enfeksiyon değil de bebeğin hareketi diye düşünüyorum
Baş aşağı duruyor ya tırmalıyor sanki şapşik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…