Ben de kendini gerçekleştiren kehanet yasiyorum resmen. Ilk dogumumdan cok kisa sure sonra kaynanam ameliyat olup kendine baktirmisti. Bu dogumda da birsey olacak diye bekliyordum ve oldu.
Benim dogumuma 11 gun kaldi ve kaynana dusup omzunu kirmis. Hayir tamam kaza ama gece karanlikta camasir asmak icin evin icinde dolanmaya ne gerek var. Bekle sabahi. Gunduzler torbaya girmedi ya. Sekeri de cikmis. Sigarayi birakinca seker lokum cikolata tatliya sarmisti. Uyardim da ama dinleyen yok. Allahtan seker hastaligi degil ama yukselmis bayram tatlisindan sonra. Su ic diyorum yok su da icmiyordu. Yazik esim basinda simdi. Nereye kosacagimi sasirdim diyor.

O batma sancısı dediğiniz şey rahim ağzı boyunun kısalması demek kızlar. Daha önce yaşadım ordan biliyorum. Yavaş yavaş rahim açılmaya hazırlanıyor. Bu haftalar için normal.
Rahimde açılma oluyo ozaman yavaş yavaş cok canımı yakıyo sanki kesiyorlar gibi içerden batiyo

sıkıntı olsa söylerdi heralde dr kötü düşünmeyelim anomal neki hemen bakayım yinede Allah korusun 1 ay var ya belki 42 bekliycek bizimkiler yada ne bilim geç döllenme oldu vakti var uff valla yaklaştıkça panikliyoruz

Ay gerçekten bende gece rüya gördüm hic zorlanmadan normal doğurmuşum oğlumu cok güzeldi ama hemşire bi türlü vermedi emzirmek için yalvardım bekleticez dedi cok üzülmüştüm
Uyandığında kesin o hemşireye sinirin geçmemiştir dimi

Enfeksiyon kapmıs olabilirmisin acaba ?
Benimde bi ara artmıstı fitil kullandım gecti
Bazı akıntı türleri bebek doğarken kalıcı zararlar verebiliyormus mühendisinoglu hesabında yazmıstı

Son ana kadar çoğu bebekler doğum pozisyonunu almıyor
Herşey normal gitse bile son ana kadar doğumun nasıl olacağını kestiremiyor doktorlar

Kendimden biliyorum

Ay kıyamam minnaklar ya iğne kadar ayakları var zaten
Sagol canım

Rahimde açılma oluyo ozaman yavaş yavaş cok canımı yakıyo sanki kesiyorlar gibi içerden batiyo
Bende de oluyo arada çatı ağrısı
Şiddetli batma şeklinde
Son kontrolümde söyledim dr
Rahim ağzı inceliğine bakmıştı
Bu haftalarda normal canım endişe etme

Günaydın.Benimde 3.sezeryan olacak.Ama ben şekeri kontrol altında tutarsam once normal deneyeceğiz.Tutamaz isem nasip deyip sezeryan olacağım.Simdilik tarih belli değil bende o yüzden.Saglicakla alalım inşallah kucagimiza

hep diyordun gercekten

o da bence içten içe hep düşündü
benim oglan doğum v.s. hep hatunla ilgilenecek diye kurdu içerdeki bu hezeyan ve düşünce sonuca kırılma ve ilgi olarak yansıdı

Son hafta bile dönen olabiliyor hiç canınızı sıkmayın.Doğum eğitiminde bazı hareketler ile bebeklerin donduruldugunu söyledi eğitimci ebe.

Ah ya en basından beri diyordun gene bişey yapacak diye
Biliyormussun resmen huyunu

Imkaniniz var ise eğitim almanızı tavsiy e ederim.Kendinize güveniniz geliyor.Ilk doğumlarda genellikle önce bebek rahim ağzına yerleşir,rahim ağzında silinme ve incelme olurmuş.Daha sonralari dogum dalgalari baslarmis.Diğer doğumlarda bu durumlar eş zamanlı olurmuş.

Bende de oluyor ve surekli cisim geliyor. Doktora sormustum, basi asagida oldugu icin baski yapiyormus.

Etraftaki büyükler aman bebek üşümesin derdiyle sardıkça sarıyorlar.Benim kızım aralik bebeği olmasına rağmen fazla bir battaniye ile gece terlemiş,teri soğuyunca bronşit olmuştu 19 günlük iken.Bir sürü iğne yemek zorunda kaldı.O yüzden aman milleti dinlemeyin havalar sıcak zaten.Bebekler em çok kafadan ısı kaybedermiş.Sapkalari ihmal etmeyin yeter.

Gecmis olsun, en cok sana. Ama kaynananin baska bakicisi yok mu? Kendi kizi ya da baska gelini, kardesi falan? Senin bakima ihtiyacin var.

Bazı akıntı türleri bebek doğarken kalıcı zararlar verebiliyormus mühendisinoglu hesabında yazmıstı
Bunu doktorun soyleyip onlem almasi gerekmiyor mu? Bende de akinti var, doktora soyledim kontrol etmeden fitil verdi. Akintimda azalma da olmadi. Mecburen hep gunluk ped kullaniyorum.

Son ana kadar çoğu bebekler doğum pozisyonunu almıyor
Herşey normal gitse bile son ana kadar doğumun nasıl olacağını kestiremiyor doktorlar

Kendimden biliyorum
Biliyorum netten araştırdıklarım kadar, o yüzden stres yapmıyorum yapmamaya çalışıyorum cunki çok streste etkiliyor, asiri stresli yil gecirdim kuzum iyi tutundu hayata gerekiyorsa sezeryan olucak hiç dert ermeyeceğim

Bunu doktorun soyleyip onlem almasi gerekmiyor mu? Bende de akinti var, doktora soyledim kontrol etmeden fitil verdi. Akintimda azalma da olmadi. Mecburen hep gunluk ped kullaniyorum.
Ben bir hafta önce kan tahlili yaptırmıstım lökosit yüksek cıkmıstı kontroldede söyleyince yazdı ve işe de yaradı
Bu haftalarda akıntıda artıs oluyormus enfeksiyona acık oluyoruz belki seninki o yüzden kafasına göre yazmıstır
Gecmediyse yine söyle derim normal dogum düşünüyorsan riske girme

Kızlar bendede hep böyle sarıdan yeşile çalan akinti var birsuru ilaç hap fitil denedim fayda etmedi bı ara monurol şase kullandigimda azaldı sonra yine başladı bugün dicem gene doktora bakalım hiç geçmedi aylardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…