- 3 Temmuz 2009
- 1.304
- 1.081
- 658
Ayy yok bizimkiler anlatilmaz yasanir..sinop zaten mantisi borekleri meshur..her kahvaltida borek aciliyo..nokul diye bise var kalori bombasi..kahvalti ustune yer kainpederim..bak o gun yoldan geldiler börek yapti yayemesen nolur bi corba bi cesit yemek yap gec.kahvaltidan kalkarsin o gunun menusu cikmaya baslar oraya gidiyoruz ben 3gun kendime gelemiyorum bise yemiyorum oruc tutar gibi..iyiki esim uzaklasmis birazda ac kalmis universitede benim yaptigim zeytinyaglilari bayila bayila yiyo..aslinda eslere kiziyorum ben eltim mesela bence esini seven dusunen biri yapmamali ya ben biraz hizli yesin mudahale ederim yavas ye diye..birak dünyayi yemeyi
Kucuk yer hayatlar yemek uzerine kurulu.kadinlar eslerini mutlu etmek icin bir yemek yapmis..adamlar karin doyurup calismaya..cokta caliskandir kayinpederim ama yemekte sinir tanimaz neden etli degil diye kavga edermis gencliginde.ayyyy babama kurban olurum ya annem ne koysa yerdi yemek secmezdi sukur esimdr oyle ama bakalim dogumda neler yasicazyani mutfagi emanet eder cikarim herhalde
sana ağır gelen şeyler yaptığında anne midemi rahatsız ediyor bugün hafif şeyler yapsak falan de. 40 gün öyle geçmez gaz yapar bi kere. tas gibi olursun o kadar hamurisine bide kabızlıkla uğraş
Vaktiyle annem şal gibi bişey dolamıs o zamanlar korse yok veya yaygın düeil bilemiyorumYok ben almadım arkadaş dun e bebek gitti ona dedim resmini at diye burada konusu geçmişti onun için resimleri ekledim. Ben bugün yarin 36 oluyorum henüz ölçüm yapmadım.
Çok tatlı çok güzel maşşallahsenin canının parçası her haliyle güzel olmaz mı annesi
Genetik birazda dogru diyorsunSizden cok farkli beslenmedim bence baslarda muz,sut ceviz cok tukettim.
Abur cuburda yedim arada. son 1 ayda saglikli ve az az yedim ama organikti her sey bahce biberi salataliklar domatesler vs..o iyi oldu yoksa ben 14 kilo ile zor kapatirdimama 10 kilosu bebege ait diyo doktor..10 kilo almakta gayet normal herhalde..
genetik bence..babasi 4.5 kilo dogmus ve normal dogurmus kv..bir de evde.. saygiyla egildim
Kesinlikle katılıyorum ve bende öyle olduğunu düşünüyorumKızlar yılların obezi olarak söylüyorumo durumlar öyle sandığınız kadar kolay değil. Yani hayatı boyunca kilo sorunu yaşamamış bir insanın kendine hakim olmaya çalışmasıyla yeme bağımlılığı batağına girmiş bir insanın hakim olmaya çalışması asla aynı şey değil.
Bu direkt sigara, alkol, uyuşturucu gibi bir bağımlılık. Toklukla, doymayla, karnının şişmesiyle, rahatsız olmakla flan alakası yok. Tamamen haz vermesiyle, psikolojik olarak başka boşlukları kapatmasıyla vs alakalı yeme işi. Literatür alkol bağımlılığından bile zor yenileceğini kabul ediyor artık.
Benim ömrüm bunun savaşıyla geçti hala pes etmedim ama dediğim gibi kilo sıkıntısı yeme bağımlılığı yaşamayan birinin anlaması çok zor.
Dışardan bakınca bir insan bunu kendine nasıl yapabilir diye düşünmekle kalıyor sadece bunu yaşamayanlar
kuzum bende zayıf sayılmam. kilo almaya cok cok elverisli bi yapım var. ama dikkat ediyorum iradeye sahip olmaya çalışıyorum bazen kaçamaklar olsa da. kendimi salsam var ya ohoooo. yoksa sevilir yani kızartma bilhassaKızlar yılların obezi olarak söylüyorumo durumlar öyle sandığınız kadar kolay değil. Yani hayatı boyunca kilo sorunu yaşamamış bir insanın kendine hakim olmaya çalışmasıyla yeme bağımlılığı batağına girmiş bir insanın hakim olmaya çalışması asla aynı şey değil.
Bu direkt sigara, alkol, uyuşturucu gibi bir bağımlılık. Toklukla, doymayla, karnının şişmesiyle, rahatsız olmakla flan alakası yok. Tamamen haz vermesiyle, psikolojik olarak başka boşlukları kapatmasıyla vs alakalı yeme işi. Literatür alkol bağımlılığından bile zor yenileceğini kabul ediyor artık.
Benim ömrüm bunun savaşıyla geçti hala pes etmedim ama dediğim gibi kilo sıkıntısı yeme bağımlılığı yaşamayan birinin anlaması çok zor.
Dışardan bakınca bir insan bunu kendine nasıl yapabilir diye düşünmekle kalıyor sadece bunu yaşamayanlar
Herkesin derdi farklı benimkilerde mutfaga girmez, eşim mıy mıy yemek yer çocuklukta alışkanlık kazanmadıgı için, hastanede olacagım 2 günü düşünüyorum, oglumun sevdiği yemekleri yapıp koyarım dolaba en azından ısıtır kv, inşallah onu bari yapar diyorum, eşime soruyorum ne yiyeceksiniz eve geldiğiniz zaman, 2 gün dışarıdan söylerim herhalde diyor, annem yapmazHatirlarmsiiniz bilmiyorum sabah beni tekmeleye tekmeleye uyandiriyordu ackenciddi soyluyorum ayni esim ve tarafi..yemege dayanamiyolar ve boyle hamur borekler falan..gecen geldiler bende bana yardima geldiler saniyorum mutfaktan cikamadilar yine bunu yeriz simdi sunu yapariz.
Bende orda cocugun kiyafetlerini yikiyorum...oncelik hep mutfak..baya bi kirildimda..bakalim kv gelecek ama mutfaktan cikabilcegni sanmiyorum neyse o da bir sey
Vip dede aynısı bekleme alanının icinden bi kapıyla iceri giriyorsun bekleme alanında kimse yoksa lök diye acılabilir gene kapıAma emzirirken yakalanma oranın çok yüksekay ben her kapı açıldığında kim geldi diye görmek istemem yani bir Demet Akalın değilim ki hastanemin vip odasını seçeyim
Benim 2 ablamda özelde yaptı ama odaya girince anneler genelde hazırlıksız oluyor ya da acılı oluyor ve patates gibi ortada bana göre değil ama yapacak bişey Yok
kuzum bende zayıf sayılmam. kilo almaya cok cok elverisli bi yapım var. ama dikkat ediyorum iradeye sahip olmaya çalışıyorum bazen kaçamaklar olsa da. kendimi salsam var ya ohoooo. yoksa sevilir yani kızartma bilhassa
3 hastane gezdim mecburen en son Zeynep Kamil de yaptım. Ama buranında yoğun bakımı doluydu.çok geçmiş olsun canım
geçicek az sabır geçicek dua edicez güzel günler gelicek
nerde doğum yaptin
vajinismus old. bilmiyorlar mı
20 kg veren insana iradesiz demem ben. saygıyla eğilirimYani işte diyorum ya canım. Belli bir nokta var. Hafif kilolu olmakla o sınırı aşmış olmak arasında çok fark var. Sağlık sorunları haricinde kimse yemeklere o kadar gömülecek kafaya ulaşmadığı sürece o kilolara ulaşamaz. O kafaya ulaşınca da cidden bağımlı hale geliyorsuniki lokma eksik yiyeyim yerine iki lokma daha yiyip daha mutlu olayım, zevk alayım kafasında oluyorsun Ahhh ahh neyse deşmeyin yaramı.
Her şey yoluna girmişti 20 kg vermiştim ve hamile kaldığımı öğrendimhedefime çok yaklaştım derken geri sardım filmi. Yine de şükürler olsun tabi yavrumu sağlıkla kucağıma alayım da yine veririm inşallah kiloları ☺
Pşşşt hazırlıklar nasıl gidiyor bu aradadün perine günümdü gittikçe acı azalıyor şaka maka senin de öyle oldu mu? Bir de pilatesi YouTube tan flan mı yapıyorsun yoksa salona mı gidiyorsun. Nasipse yarın son iş günüm ve kendime disiplinli bir program çıkarmayı düşünüyorum inşallah. Pilates yoga perine kegel nefes egzersizleri yürüyüş acı yok Rocky dicem doğurana kadar
Özel olmadığından yoktur diye düşünüyorum. Bir bana yapacak halleri yok yaCanim cok gecmis olsun. Sagmadan once memelerini sicak su ile yika. Sicak su torbasi koy sutun daha cabuk salgilanir. Ama sen normal dogum yapmissin sutun vardir zaten. Benim sezeryan ve memeler daha 3. Gunumde kabuk seklinde yara oldu.
Allah yardimcin olsun. Bebegin de insallah en kisa zamanda yaninda olur. Benimki kuvozde yogunbakimda. Ben de hastanede anne oteli adi altinda bir odada kaliyorum. Bebeginin oldugu hastanede kalabilecegin oda durumunu sor mutlaka. Eger anne otelu olmasaydi dogum doktorum dogum bolumunden cikarmayacakti beni. Dogum servisinde yatmaya devam edecektim.
Doktor hanım dediki bebeğin 32 haftalık doğsa belki solunum sıkıntısı yaşama ihtimali çok çok düşüktü ama 8.ayda sıkıntılı oluyor dedi. Ama erken toparlayacaktır dedi :) 2850 doğdu oğlum.Hayirli olsun saglikla buyusun insallah kisa surede toparlar..normal mi geldi ?bir de kac kilo bebek ? Cunku arkdsm 35te dogurdu ama solunum sıkıntısı yasamadi birazda bebegin kendisiyle alakali sanirim..kucaginizs aldiginizda her sey gecmis olur insallah
Hayır yapılmadı canım.Çok Geçmiş olsun canım. Zor da olsa sağlıkla doğumun gerçekleşmiş ya Gerisini boş ver artık. Bebeğinde de inşallah bir sıkıntı çıkmaz ve hemen yanına gelir. Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin. Öncesinde ciğer geliştirici iğne yapılmış mıydı sana?
Evet eskiden sal havlu sararlarmış doğumdan sonra.Vaktiyle annem şal gibi bişey dolamıs o zamanlar korse yok veya yaygın düeil bilemiyorum
Uzun salı karın bölgesine sıkı sıkı doluyormus
Amac aynı aslında
Ne kadarmıs söyledi mi
Kesinlikle katılıyorum ve bende öyle olduğunu düşünüyorum
Ama insanın hayatta herşeyden çok sağlığı içim emek göstermesi gerektiğini düşünüyorum , hazır hissedilmedğinde geçiştirilir , o şekilde yaşamak daha konforlu gelebilir ama yıllar içinde psikolojini artık daha sağlıklı olmam gerekiyor diye hazır etmek gerekir diye düşünüyorum. Gerekirse adım adım gerekirse hastanelerin her bölümü sırayla gezilip bunun için uğraş verilmeli diye düşünüyorum. Herkes elbet bu kafada olamaz ama diyorum ya bir gün uyanıp artık hayatımı değiştirmek istiyorum diyebilmeli insan çünküen büyük zorluğu kişi kendisi yaşıyor
20 kg veren insana iradesiz demem ben. saygıyla eğilirim
dimiii genislettim sanki bana öyle geliyorama ben 5 dk yapmıyorum sıkılıyorum. 2 dk anca yapıyorumdur o yüzden artık her gün yapıcam. dışını da yağlıyorum sonra pilates yapıyorum topun üstünde de gevşetir kasları diye. valla youtube’da izledim ama ben kendim program olusturdum karma. sırasıyla, önce topla squat 10 tane. sonra derin squat 10 tane. sonra topla daire 5 dk. topla sağ-sol 5 dk. topla 8 çizme 5 dk. topla ön-arka 5 dk. topla squat 5 tane. derin squat 5 tane. ve finish. 25-30 dk sürüyor. arkada şarkı açık yoksa sıkılıyorum akşam da 1 saat yürüyüs.
Süpersin ya zaten bu farkındalık yeter her zaman güçlü her zaman hazır olamayız elbet , ama hedefin olması , çocuğun için bambaşka yöntemler araştırıp geliştirmen sonra bunu kendine uygulaman takdirlikKesinlikle kesinlikle öyle. Benim o kafaya ulaşmam 30 yaşımı buldu işte maalesef. Daha doğrusu 28 yaşında anne oldum oğluma benim gibi olmasın diye 2 sene şeker nedir göstermedim, ekmek yedirmedim, hiç anlamadığım halde tarhanasına kadar kendim yaptım sürekli okudum araştırdım. Şükürler olsun 3,5 yaşında 1 kere bile ilaç kullanmadı derken sağlık konusunda niye bu kadar geç kaldığımı sorgular oldum. İnsan sağlık konusunda kendini evladından bile çok önemsemeli ki ona her anlamda destek olabilsin dedim ve başladım kilo vermeye 20-25 kg dan fazla verdim. Harika gidiyordu ancak işte hamile kaldığımı öğrendim. Allah’ın takdiri. 30. Haftaya kadar kilo almadan gelebildim çok dikkat ettim. Başardıkça da kendimle gurur duydum. Ne zamanki 5 yıldızlı açık büfe tatile gittik kendimi ödüllendirme kafasına girdim bir de hamileyim keyfini çıkarayım artık nolabilir ki dedim 10–15 günde 6 kg alarak döndüm ve moral bozukluğuyla ipler koptu. O zamandan beri dikkat etmeye çalıştıkça daha çok yiyorum iştahımı kontrol edemiyorum. Tartılmaya korkuyorum valla..
İşte diyorum ya değişik bir kafa oluyor insanda. Giden gitti artık bundan sonra toparlayamam toptan salayım gibi saçma bir şey.
Ama şu konuda da çok haklısın. Olan insanın kendine oluyor. Şu an anneme babama o kadar kızıyorum ki küçükken neden müdahale etmediler bana diye. Fizikselden ziyade o ergenlik, üniversite çağı vs psikolojik yaraları çok fazla kilonun ne yazık ki...
Duam o ki Doğumdan sonra yeniden toparlanıp içimden başka bir ben çıkaracağımEşime de diyorum valla kiloları verince parayı hazırla estetik operasyonlar İçin diye cicikleri flan yaptırırım diyorum
Ani bir komplikasyon gelişirse tırnaklardan anlıyorlarmış morarma vs. O yüzden ojesiz alıyorlar. Bende bugüne kadar full ojeli gezdim artık sürmeyeceğim mesela suyum falan gelirse silmekle uğraşmayayım diye. Ayrıca kalıcı oje daha önce yaptırdın mı bilmiyorum ama ben düğünümde yaptırdım ve hiç tavsiye etmem tırnakları mahvediyorYaaa ben kalıcı yaptırmayı düşünüyordumiyi hissedeyim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?