Mecbur kullnmaya başladık. Gündüz gerekirse saat başı emziriyorum.Emzik de kullanıyo musun?
Bizimki gündüz de mama yiyor maalesef
Olabilir, bizim hanfendi de bazen emzik istiyor, bazen uyumak için beni emmek istiyor, bazen şarkı-sallanmak vs istiyorKızlar aklıma geldi, oğlum uyumuyor demiştim ya, şu an yine uyumuyor. Acaba emzik istiyor olabilir mi?
1-2 saate uyanıcaksa dışarda bekletiyorum dışarda 3 saate kadar tazeliğini koruyorPeki sağdığınız sütü dışarıda mı dolapta mı bekletiyorsunuz gece verene kadar
Geçmiş olsun canım, doğumdan sonra fazla yiyemiyorum demiştin e tabi hem emziriyorsun, hem doğumda çok kan kaybettin, hem kanaman var bünye zayıf düştü. Sen biraz enerji verici şeylerden yemeye çalışGittim doktora atesim düşmeye baslamıstı sonra tekrar hızla yükselmeye basladı diye korktuk
İki tane mide bulantım yangım icin damardan iğne yaptılar
İki tanede serum taktılar vitaminle ates düşürücü
Tahliller de bazı seyler üst düzey sınırda cıktı
Doktor şimdilik antibiyotik kullanma takipte kal kendini değerlerin sınırı asarsa o zamam kullanmaya başlatırız dedi
Kefir ev yogurdu falan ye meyve ye bagısıklıgını güçlü tut gibi Vs vs dedi
Öykü evde bekliyor diye o kadar hızlı serumları verdirdimki sag kolum karıncalı saatlerdir
Bende hastaneye gittiğinde kızım beni özlemiştir diye çok üzüldüm , hastanede bir bebek ağlama sesi duydum çok ağlıyordu kimbilir ne derdi vardı , sedyede bende ağladımGittim doktora atesim düşmeye baslamıstı sonra tekrar hızla yükselmeye basladı diye korktuk
İki tane mide bulantım yangım icin damardan iğne yaptılar
İki tanede serum taktılar vitaminle ates düşürücü
Tahliller de bazı seyler üst düzey sınırda cıktı
Doktor şimdilik antibiyotik kullanma takipte kal kendini değerlerin sınırı asarsa o zamam kullanmaya başlatırız dedi
Kefir ev yogurdu falan ye meyve ye bagısıklıgını güçlü tut gibi Vs vs dedi
Öykü evde bekliyor diye o kadar hızlı serumları verdirdimki sag kolum karıncalı saatlerdir
Aç nasıl gideceğiz? Benim de tiroit değerleri vs bakılması gerekBende hastaneye gittiğinde kızım beni özlemiştir diye çok üzüldüm , hastanede bir bebek ağlama sesi duydum çok ağlıyordu kimbilir ne derdi vardı , sedyede bende ağladım
Sıvıyı güzel içebiliyor musun , ya ben içmeye çalışıyorum ama yetersiz geliyor idrar renginden anlayabiliyorum , vücutta sıvı yetersizliği de insanı sarsıyor
Yemeklerine daha dikkat et canım güce çok ihtiyacımız var ben bazen gecikince özellikle kahvaltı öncesi şekerim düşüyor hayatımda ilk kez elim kolum boşalıyor ve kendime gelmem uzun sürüyorBebek uyanmadan yiyeyim dediğim için hızlı yemeye başladım
Akşam 6 fan sonra yemek yemeyen ben şimdi saat kavramım yok acıkırsam gece kahvaltılık ve tatlı bişeyler mutlaka yiyorum ,
Gayet yememe rağmen 49 a inmişim eski halime 2 kilo kaldı ama ben korkuyorum halsiz güçsüz kalırım diye , bebeğim ağırlaştıkça taşıyamam diye yemeğe daha çok yükleniyorumumarım sende bir daha sorun yaşamazsın bu arada sağlık ocağına gittiğinde aç git istersen tam kan sayımı yaptır hemşire senin değerlerine de bakalım demişti
Ben yaptım sonucuna dün bakmayı unuttum yarın bakacağım
Sabah erkenden gidip verebilirsin sonra kahvaltı yaparsınAç nasıl gideceğiz? Benim de tiroit değerleri vs bakılması gerek
Ama bişeyler yiyorum gece de tahlil nasıl vercez
Hamileyken de büyük sıkıntı olyodu bana aç gitmek
Cok sagolGeçmiş olsun canım, doğumdan sonra fazla yiyemiyorum demiştin e tabi hem emziriyorsun, hem doğumda çok kan kaybettin, hem kanaman var bünye zayıf düştü. Sen biraz enerji verici şeylerden yemeye çalış
Benimkine memede oluyor surekli. Her defasinda odum kopuyor. Doktora sordum, onemli degil hizli iciyor, heyecanlaniyor ondan dedi. Ben de hemen ters cevirip rahatlatiyorum ama dedigim gibi her defasinda odum patliyor.Mama verirken tikandigi oluyor mu? Elim ayagim bosaldi az önce..mama veriyordum (biberon en ince uclu yenidogan) tikandi hikhik sesler gelmeye basladi omuzuma aldim ters hemen ama ömrümden ömür giti esimde bi yere kadar gitmisti...Allah korusun yavrularimizi..cok korktum..öyle tikanma olayi yasiyormusunuz bi iki kere daha oldu hafif kolumda kafasini kaldirip iciriyordum bir de
O hızlı hızlı yemek bende de var bir önce yiyim bitsinBende hastaneye gittiğinde kızım beni özlemiştir diye çok üzüldüm , hastanede bir bebek ağlama sesi duydum çok ağlıyordu kimbilir ne derdi vardı , sedyede bende ağladım
Sıvıyı güzel içebiliyor musun , ya ben içmeye çalışıyorum ama yetersiz geliyor idrar renginden anlayabiliyorum , vücutta sıvı yetersizliği de insanı sarsıyor
Yemeklerine daha dikkat et canım güce çok ihtiyacımız var ben bazen gecikince özellikle kahvaltı öncesi şekerim düşüyor hayatımda ilk kez elim kolum boşalıyor ve kendime gelmem uzun sürüyorBebek uyanmadan yiyeyim dediğim için hızlı yemeye başladım
Akşam 6 fan sonra yemek yemeyen ben şimdi saat kavramım yok acıkırsam gece kahvaltılık ve tatlı bişeyler mutlaka yiyorum ,
Gayet yememe rağmen 49 a inmişim eski halime 2 kilo kaldı ama ben korkuyorum halsiz güçsüz kalırım diye , bebeğim ağırlaştıkça taşıyamam diye yemeğe daha çok yükleniyorumumarım sende bir daha sorun yaşamazsın bu arada sağlık ocağına gittiğinde aç git istersen tam kan sayımı yaptır hemşire senin değerlerine de bakalım demişti
Ben yaptım sonucuna dün bakmayı unuttum yarın bakacağım
Yaa benim de aklıma emzik geldi, bugün alıcam deniycez bakalım sorun o muymuş. Emerek uyusa o da sorun değil, emerek bile dalamıyor uykuya.Olabilir, bizim hanfendi de bazen emzik istiyor, bazen uyumak için beni emmek istiyor, bazen şarkı-sallanmak vs istiyor
Ben süt sağarken bir yandan muz yiyorum süt içiyorum aralarda tahin pekmezli ekmek , helva , sütlü Nuriye ne bulursamCok sagol
Aslında cok iyi besleniyorum gebeliğim berbattı herseyi yiyordum aburcubur hazır ürünler vs ama simdi annem sabah ögle aksam faydalı seyler getirip duruyor hic aburcubur veya hazır yok hep protein agırlıklı vs ama porsiyonlarım cok kücüldü hamilelikten önceki seviyeye geldi ki suanda emziriyorum hani hergün spor yapıyor gibi bişeyiz daha yemem lazım da nasıl arttırıcam bilmiyorum ara ögünleri cogaltabilirim iki ceviz değilde atıyorum bes altı ceviz falan gibi belki işe yarar
O hızlı hızlı yemek bende de var bir önce yiyim bitsin
En cok yada en faydalı yaptıgım sey su icmek neredeyse 4-5 litre iciyorum diyebilirim
Elimde yarım kiloluk bardak veya 750ml sisemi doldur bosalt seklinde özellikle her emzirme öncesi kana kana sanki yıllardır susuz kalmısım gibi iciyorum
Ay hastanede bende öykü durmusmudur aglıyormudur diyip duruyordum eşim arayalım diyor yok aramayalım aglarsa söker serumu geri dönmek isterim falan diyordum ki bi minnakın mırmır sesi geldi ay öykümü aglıyor sesi geliyor falan diye hayal görüyorum sandım Allahtan eşimde duymus baska cocukmus
Dün öyle bi arkadas yalancı magnolia gibi bişey yapıp getirmiş direk aklıma burdaki smoothie konusanlar geldiBen süt sağarken bir yandan muz yiyorum süt içiyorum aralarda tahin pekmezli ekmek , helva , sütlü Nuriye ne bulursam
Ben sen kadar beslesem sagsam on kilo icerim herhaldeyeni annelik çok zor
İyi bari su içimin süpermiş ben o kadar içemiyorum ya arttırmam lazım
İnstegramda denk gelmişsinizdir hekim anne, onun kitabında da, anneyi emzik gibi kullandığı durumlarda emzik denenebilir gibi yazıyordu, müsait oldugumda bakacağım kitaba tekrarSağlık ocağında emZik verme emince yorulup uyuyor onun yerine emzir sürekli demişti ebe. Ama öyle olmuyor işte, sanki emzik gibi kullanıyor beni gibi geliyor ondan vermiştim ilk bende. Bide susturucu diyorum ben emziğe ağladığında falan sakinleşiyor hemen. Ben verme diyenlere rağmen verdim emziği sende ona göre karar ver :)
Bende sendenim canım 39+4 beklemedeyim inşallah bizim bebişlerimizde sağlıkla gelirler canımGünaydın kızlar 40+4 herkese selamlar. Benim gibi yarım dünya yol arkadaşlarım beğenebilir mi kendimi tek hissediyorum. Diğer kızların bebişler yürümeye başlıcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?