O yüzden dedim bende zor kabullendim biberonla ortalama süt verip emzirip uyutuyorum kısa sürede kalkıyorsa altını değiştirip gazı çıktıysa sancısı yoksa uyumuyorsa biraz etrafı izliyor hıçkırık tutarsa tekrar emzirityorum ama herşeye rağmen uyumuyorsa doymamış oluyor çünkü karnı tam doyunca gece güzel uzun uyuyor gündüzde öyleMaşallah seninki de oburiksTabi onlarda haklı şuan çok hızlı bir büyüme evresindeler, enerji lazım. Keşke söyleyebilseler doyduk ya da doymadık diye. Ben de paranoya oldu çocuk acaba aç mı diye diken üstündeyim özellikle akşamları
Kızlar aklıma geldi, oğlum uyumuyor demiştim ya, şu an yine uyumuyor. Acaba emzik istiyor olabilir mi?
Bende düşündüm sabaha karşı sağdığım sütlerdenmi versem diye. Ama bu seferde biberona alışırda memeyi ya tutmazsa. Gerçi şuan silikonla emiyoruz ama sonradan memeye alıştırayım diyordum. Kafam cok karışık.Benim kuzu meme de çabuk uyuyor yeterince ememiyor o yüzden güzel uyusun diye sağdığım sütü veriyorum bende dinlenebiliyorum bu sayede , büyüme hormonu da gece salgılanıyor kesintisiz uykuya geçiyor karnı tam doyunca
Bu arada gece 12-1 kaçta kalkarsa full meme veriyorum , sabah 6-7 ye kadarki 2 öğünde sütümü ısıtıp veriyorum , bu şekilde de iyi geliyor sütüm , yani her sağımda en az 50 - 80 cc arası çıkıyor ve sağımı günde 5e çıkardım , her emzirme sonrası sağıyorum bu arada
Uyumuyorsq emzirmeyi dene. Tam doymadığında hemen uyumuyor bizimkide. Sonrada emzik ver yorulup uyuyabilir. Ama uykuya dalınca yavaşca almayı dene emziği. Yoksa gece emzik düşünce uyanabiliyorlar.Kızlar aklıma geldi, oğlum uyumuyor demiştim ya, şu an yine uyumuyor. Acaba emzik istiyor olabilir mi?
Allah korusun hepimizin evlatlarını. Bende cok korkuyorum böyle bişiden bide o heyecanla elim ayağım dolanır müdahale edemem diye.Mama verirken tikandigi oluyor mu? Elim ayagim bosaldi az önce..mama veriyordum (biberon en ince uclu yenidogan) tikandi hikhik sesler gelmeye basladi omuzuma aldim ters hemen ama ömrümden ömür giti esimde bi yere kadar gitmisti...Allah korusun yavrularimizi..cok korktum..öyle tikanma olayi yasiyormusunuz bi iki kere daha oldu hafif kolumda kafasini kaldirip iciriyordum bir de
Allah beterinden korusun ama sarılık benim de psikolojimi bozdu. Bir de iki saatte bir uyanmak iyice dengemi bozdu sanırım.. Ama miniğim sağlıklı olsun da uyku hiç önemli değil. Bebeğimi sarılık geçsin diye sık emzirmem gerekiyor ama sarılık uyku yapıyormuş zor uyandırıyorum..Uyandığında bazen 10 dk emip uyuyor, yeterince emziremiyorum diye daha da bunalıma giriyorumİlk günler oldu bende. Sürekli ağlama nöbetleri bunalım. Eşimle eskisi gibi olamıcaz mi, bebeğime yetemiyorum ws eşimi özlüyordum aynı evde. İlgiye her zamankinden daha muhtaçtım. Uykusuzluk cok etkiledi tabi birde bebeğimin sarılık geçirmesi ws iyice psikolojimi bozmuştu. Ağlamaya çekiniyordum ama bebeğim hissedecek sütüm azalacak diye. Gün geçtkçe uykusuzluga alıstım ama. Bebeğimede alıştım cok şükürgelip geçici bu duygular merak etme .
Evet dediğin gibi 2 saatte bir uyanmak cok zor. Ama alıştım gibi. Sarılık içinde 2 gün baska şehirde hastanede kaldık oğlum çırıl çıplak üstünde sadece bezle gözleri kapalı öyle yatıyor görünce zor dayandım. Cok rahatsız oluyordu yavrum. Ama cok sukur suan iyi. Allah beterinden korusun, hepimizin evlatlarını korusun.Allah beterinden korusun ama sarılık benim de psikolojimi bozdu. Bir de iki saatte bir uyanmak iyice dengemi bozdu sanırım.. Ama miniğim sağlıklı olsun da uyku hiç önemli değil.
Evet denemedim hiç. Emzik istemiyordum ama alıcam sanırım yarınOlabilir denemedin hiç sanırım istersen dene
Emziriyprum şu an, memede uyuyor, çekince uyanıyor. Evde emzik yok ondan mı dedim acabaUyumuyorsq emzirmeyi dene. Tam doymadığında hemen uyumuyor bizimkide. Sonrada emzik ver yorulup uyuyabilir. Ama uykuya dalınca yavaşca almayı dene emziği. Yoksa gece emzik düşünce uyanabiliyorlar.
Aklıma geldi, senin kız da uyumuyomuş ya, emzik veriyo musun acaba, onunla alakalı olabilir mi? Ben vermiyorum da, istiyor olabilir mi diye düşündümHoşgeldin dünyama
Bende meme reddini okumuştum , biberon ve emziği ilk etapta düşünmüyordum ama sadece memeyle olmuyor yapacak bişey yok , nasıl doymuyor aç kalmasın yeter ki deyip mama veriyorsak , kendimize uygun bir vakitte sağdığımız sütü de verebiliriz. Bebeğine göre değişir bence ama reddeden bebek çok nadirdir diye düşünüyorum , anne kokusu anne memesi içim deliiriyorlar ve biberonla verdikten sonra uyumuyorsa meme istiyor deyip memede uyutuyorum hiç mahrum bırakmıyorum ki , memeyi istemeyecek vakti yok habire ağzında sadece 2-3 öğün biberon , bilmiyorum bizi etkilemedi umarım böyle devam ederBende düşündüm sabaha karşı sağdığım sütlerdenmi versem diye. Ama bu seferde biberona alışırda memeyi ya tutmazsa. Gerçi şuan silikonla emiyoruz ama sonradan memeye alıştırayım diyordum. Kafam cok karışık.
Bende inşallah emziğe gerek kalmaz demiştim ama bebek bakımı ve ihtiyaçlarını kestirmediğim için bulunsun diye almıştım , katı yaklaşmadım hiçbir şeyeEvet denemedim hiç. Emzik istemiyordum ama alıcam sanırım yarın
Gittim doktora atesim düşmeye baslamıstı sonra tekrar hızla yükselmeye basladı diye korktukÜşütmüşte olabilirsin gece emzirirken çorap hırka giyiyormusun ? Ben gece çok üşüyorum meme de açıkta
Arada veriyorum ben hatta elini getirip kendisine tutturuyorumAklıma geldi, senin kız da uyumuyomuş ya, emzik veriyo musun acaba, onunla alakalı olabilir mi? Ben vermiyorum da, istiyor olabilir mi diye düşündüm
Peki sağdığınız sütü dışarıda mı dolapta mı bekletiyorsunuz gece verene kadarBende meme reddini okumuştum , biberon ve emziği ilk etapta düşünmüyordum ama sadece memeyle olmuyor yapacak bişey yok , nasıl doymuyor aç kalmasın yeter ki deyip mama veriyorsak , kendimize uygun bir vakitte sağdığımız sütü de verebiliriz. Bebeğine göre değişir bence ama reddeden bebek çok nadirdir diye düşünüyorum , anne kokusu anne memesi içim deliiriyorlar ve biberonla verdikten sonra uyumuyorsa meme istiyor deyip memede uyutuyorum hiç mahrum bırakmıyorum ki , memeyi istemeyecek vakti yok habire ağzında sadece 2-3 öğün biberon , bilmiyorum bizi etkilemedi umarım böyle devam eder
Sağlık ocağında emZik verme emince yorulup uyuyor onun yerine emzir sürekli demişti ebe. Ama öyle olmuyor işte, sanki emzik gibi kullanıyor beni gibi geliyor ondan vermiştim ilk bende. Bide susturucu diyorum ben emziğe ağladığında falan sakinleşiyor hemen. Ben verme diyenlere rağmen verdim emziği sende ona göre karar ver :)Emziriyprum şu an, memede uyuyor, çekince uyanıyor. Evde emzik yok ondan mı dedim acaba
Zaten ne istemediysem yapmak zorunda kaldım, ne istediysen olmadı. İlk 1 ay kundak yapacaktım güya izin vermiyo ki velet.Bende inşallah emziğe gerek kalmaz demiştim ama bebek bakımı ve ihtiyaçlarını kestirmediğim için bulunsun diye almıştım , katı yaklaşmadım hiçbir şeye
Bence gerektiğinde herşey denenebilir
Uygulama var bu seslerin olduğu ben arada açıyorumArada veriyorum ben hatta elini getirip kendisine tutturuyorum
Tok olduguna eminsem mecbur on onbes dk uykuya dalana kadar bikaç kere denedim
Kundak cok işe yarıyor bak yarı kundak daha dogrusu
Elleri kolları hareket etmeyince uyanamıyorlar uyandıramıyorlar kendilerini
Bide süpürge veya sac kurutma makinesi yanında acın diyorlar ama denemedim onu hic
Geçmiş olsun çok, insanı nasıl da korkutuyorlarMama verirken tikandigi oluyor mu? Elim ayagim bosaldi az önce..mama veriyordum (biberon en ince uclu yenidogan) tikandi hikhik sesler gelmeye basladi omuzuma aldim ters hemen ama ömrümden ömür giti esimde bi yere kadar gitmisti...Allah korusun yavrularimizi..cok korktum..öyle tikanma olayi yasiyormusunuz bi iki kere daha oldu hafif kolumda kafasini kaldirip iciriyordum bir de
Göğüs çıkartıcı nasıl bişey canım?ShinSeGi @azra-bade ben de ilk başta göğüs çıkartıcı ve silikon üç kullandım sağ göğüste. Şimdi artık silikon gerekmiyor, bebek biraz büyüyünce alıyor memeyi anladığım kadarıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?