Sertlik 4-5 gün kaldı bende nasıl geçti biliyor musun
Kızımı yatarak emzirdim dün gece baktım tamamen boşalmış nasıl sevindim
Pompada da basen yatarak yapıyorum farklı pozisyonlar iyi oluyor
Ohhh maşallah. Obur bizimkilerTek gogusten 20 cikiyor digerini emdiginden anca 10 cikiyor ..dune gore bugun daha iyo dolapta 70 cc varbu arada mamada veriyorum takviye
Gece beni 20-30 dk emiyor üstüne 60 cc mama veriyorum bende tam geliyor. Ama gündüz sadece beni emmesi yetiyor.Ya arada ağlıyo, arada aranıyo arada durup bakıyo. Değişik evladım.
Ya kızlar sizin bebeler meme emdikten sonra kaç cc mama yiyor veya sağdığınız sütü içiyor? Benimki 30 cc sağdığım sütü içiyor, 60 cc mama yiyor. Bana biraz fazla geliyor bu, sizinkiler de öyle mi?
İlk günler oldu bende. Sürekli ağlama nöbetleri bunalım. Eşimle eskisi gibi olamıcaz mi, bebeğime yetemiyorum ws eşimi özlüyordum aynı evde. İlgiye her zamankinden daha muhtaçtım. Uykusuzluk cok etkiledi tabi birde bebeğimin sarılık geçirmesi ws iyice psikolojimi bozmuştu. Ağlamaya çekiniyordum ama bebeğim hissedecek sütüm azalacak diye. Gün geçtkçe uykusuzluga alıstım ama. Bebeğimede alıştım cok şükürKızlar lohusa depresyonunun sınırından geçiyorum sanırım. Sebepsiz zaman zaman gelen ağlamalar oluyor. Bu ruhsal dalgalanmalar oluyor mu sizde de
Memeleri emip üstüne 60 cc verdiğimde de arandığı oluyor , geçen tek seferde 80 cc sütverdiğimde yüzündeki rahatlamadan anladım yetmiyor bazenOhhh maşallah. Obur bizimkilerbenim iki göğsüm de çatlak oldu bi de bizimkinin oburluğu akşam, 2 göğsümü de sömürdü üstüne 30 cc mama içti hala aranıyor, ağlıyor inşallah ek gıdaya geçtiğimizde de böyle iştahla yerler.
Canım biz bebelac aldık 1 numara, doktor onu önerdi.
Maşallah seninki de oburiksMemeleri emip üstüne 60 cc verdiğimde de arandığı oluyor , geçen tek seferde 80 cc sütverdiğimde yüzündeki rahatlamadan anladım yetmiyor bazen
InsallahOhhh maşallah. Obur bizimkilerbenim iki göğsüm de çatlak oldu bi de bizimkinin oburluğu akşam, 2 göğsümü de sömürdü üstüne 30 cc mama içti hala aranıyor, ağlıyor inşallah ek gıdaya geçtiğimizde de böyle iştahla yerler.
Benim sağ göğsümü tutuyor (çok zor da olsa) solu tutmuyor solda silikon kullanıyorum sağı da tutması için baya uğraşıyorumTamam canım bilgi alırsan paylaş benimle de. Bi de merak ettiğim silikon bebeklerin emmesini zorlaştırıyor mu yoksa daha da mı zorlaştırıyor. Sanki bizimkiler biberona alışan çocuklar gibi oldu silikon konusunda.
Bende artık sadece bi kere akşam 1-2 kere de gece veriyorum mama. Gündüz çok güzel emiyor, doyup kendi isteği ile bırakıyor, uyuyor, bol bol kaka çiş yapıyor ama nedense akşam emzirme ile bi türlü doymuyor. Gece de göğsümden mama vermezsem genelde emmiyor zaten çok uykulu oluyor. Yine de bu hallerimiz çok şükür.
Benim de mesela oğlan emerken çıkıyor sonraki emme seansına kadar içine geri kaçıyor yineHastanede bende hep silikonla emzirdim
Eve gelince her üc emzirmeden birinde cıkardım silikonı inatlastık biraz
Bide ucum olmadıgı icin sagma makinesiyle sagınca bikaç gün ucumda cıktı
İkisi de iyi olduTereyagi üzerine kirmizi toz biber yag yakar gibi yakiyorsun..lor,kasar ve yogurdu karistir kizgin yag vr biberin uzerine dök :) lor cok faydali hem..aslinda peynirleri özel ama ben buldugumu yapiuorum burda :)))
Haaa sen smothie sormussunbunuda deneyin bir bence faydali..
Muz sut biskuvi..hurmaliyi bende dusundum bugun yapicam
Kızlar benim hemşirem demişti ki gece emzirebiliyorsan kalkıp emzir çünkü oksitosin hormonu karanlıkta salgılanıyormuş doğumdan önce rahimi kastırıp dopumdan sonra süt üretiyormuşValla bende yetişemiyorum artık stoklarımı tüketiyor hemenakşam 1.5 ölçek mama verdik gece için sütü vardı , bugün öğlende verdim 1 ölçek hal kalmadı bende yani
Ayy aynı benBen uçları başta hep kullandım sonra ara ara memeyi de vermeye başladım çok zor kapıyor solu baya dakikalar sürebiliyor ve benim de canım çok yanıyor
Ama bir takıp bir takmayıp alıştı şimdi uçsuz zor da olsa alıyor çok sürerse takıyorum öyle veriyorum
Çok mantıklıymış yaSertlik 4-5 gün kaldı bende nasıl geçti biliyor musun
Kızımı yatarak emzirdim dün gece baktım tamamen boşalmış nasıl sevindim
Pompada da basen yatarak yapıyorum farklı pozisyonlar iyi oluyor
Yarın inşallah hemşire hanımdan öğreneceğim bu konuyu nasıl çözeceğimize dairBende merak ediyorum şu meseleyi. Gerçi benim meme ucum yoktu, tutamadığından silikon kullandık. Bir kaç defa silikonsuz denedik silikonla çekmekten uçta çıktı az çok ama cok çabalıyor zorlanıyor emmeye. Tam tutamıyor hala kıyamıyorum.
B Brcbrcbrc84 olmaz olu olur mu , ilk günler bende çok fazlaydı en ufak bişey sinirlenmeme en ufak bişey kendimi zayıf hissetmeme ve ağlamama sebep oluyordu , geçen gün süt sapma makinesiyle süt sağarken eşim karşı koltukta çalışmalara devam gibi sıradan bişey söyledi başladım yine ağlamaya baktım kahkaha atıyor tipimeİlk günler oldu bende. Sürekli ağlama nöbetleri bunalım. Eşimle eskisi gibi olamıcaz mi, bebeğime yetemiyorum ws eşimi özlüyordum aynı evde. İlgiye her zamankinden daha muhtaçtım. Uykusuzluk cok etkiledi tabi birde bebeğimin sarılık geçirmesi ws iyice psikolojimi bozmuştu. Ağlamaya çekiniyordum ama bebeğim hissedecek sütüm azalacak diye. Gün geçtkçe uykusuzluga alıstım ama. Bebeğimede alıştım cok şükürgelip geçici bu duygular merak etme .
Biz prego gaby kullanıyoruz çok memnunuz. Reflü yatağını park yatağına koyup kullandık ama oğlum sevmedi üşüyor o yatakta, sanırım artık kullanmicam.Baby plus in 6 fonksiyon bir arada ana kucagini kullaniyoruz biz. Besik seklinde yaptik icine de reflu yatagini koyduk orda yatiyor bebegim sabah aksam. Biz cok memnunuz. Fotograf yukleyemedigim icin gosteremiyorum
Mama verirken tikandigi oluyor mu? Elim ayagim bosaldi az önce..mama veriyordum (biberon en ince uclu yenidogan) tikandi hikhik sesler gelmeye basladi omuzuma aldim ters hemen ama ömrümden ömür giti esimde bi yere kadar gitmisti...Allah korusun yavrularimizi..cok korktum..öyle tikanma olayi yasiyormusunuz bi iki kere daha oldu hafif kolumda kafasini kaldirip iciriyordum bir de
Gergin oldu meme büyük değil bebek zor kavradı o pozisyonda ama o gerginlik be farklı açı boşalmasına vesile oldu benim düşüncemAa çok enteresan
Baya gözleri kaydi bi kac saniye kendine gelemedi omuzumda ters cevirmeme ragmen normal tikanmalarda bu kdr panik olmuyodum ama bu kez aklim cikti..E tabi bana da oluyor arada , sütü biberonda görüşe heyecanlanıyor çok acıkmış oluyor herzmaanki gibihızlı çekip nefesini toplayanıdır anladığım kadarıyla , panik yapma doğrult rahatlayınca devam et içirmeye
Benim sağ göğsümü tutuyor (çok zor da olsa) solu tutmuyor solda silikon kullanıyorum sağı da tutması için baya uğraşıyorum
İnşallah bırakırlar ağzına silikondan sonra küçük bi meme ucu gelince bizimki krize giriyor çok ağlıyor sıpa ya
Benim de mesela oğlan emerken çıkıyor sonraki emme seansına kadar içine geri kaçıyor yine
İnşallah zamanla alışırlar ya kendi mememize
İkisi de iyi oldu
Sağol güzel annecik
Kızlar benim hemşirem demişti ki gece emzirebiliyorsan kalkıp emzir çünkü oksitosin hormonu karanlıkta salgılanıyormuş doğumdan önce rahimi kastırıp dopumdan sonra süt üretiyormuş
Eğer sağdığın sütü vereceksen gündüz uykusuna yat gündüz senin yerine annen versin böylece sen kesintisiz 3-4 saat uyumuş olursun dedi
Ben hiç gece sağdığım sütleri vermedim hep emzirdim ve sütüm de maşallah yetiyor çok şükür
Ayy aynı ben
Çok mantıklıymış ya
Yarın inşallah hemşire hanımdan öğreneceğim bu konuyu nasıl çözeceğimize dair
Baya gözleri kaydi bi kac saniye kendine gelemedi omuzumda ters cevirmeme ragmen normal tikanmalarda bu kdr panik olmuyodum ama bu kez aklim cikti..
Emzik de kullanıyo musun?Gece beni 20-30 dk emiyor üstüne 60 cc mama veriyorum bende tam geliyor. Ama gündüz sadece beni emmesi yetiyor.
Akşam da iki göğsümü birden emdi 30 cc mama verdim üstüne hala aranıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?