Evden cikmadan once bebegi emziriyorum sonra yanima anne sutu aliyorum. Gittigim yerde ilitip bebege veriyorum. Gittigim yer ev gezmesiyse ve uzun oturacaksam (3 saatten fazla) sutu buzdolabina koyduruyorum. Disaridaysak da yanimd plastik saklama kabi oliyor hep ve sicak su dolu termosum. 3 saat icinde kaba sivak su soguk su karistirip sicaga yakin ilik suyun icine biberonu oturtup ilimasini bekleyip sonra bebege iciriyorum. O da arabasinda uyuyor karni doyunca. Zaten disari cikinca genelde uyuyor.
Evet daha olmadan bu kadar endişelenmesem iyi olacak
Bir de bende civalı ateş ölçer var Wee’nin
Şimdi denemek için koltuk altı, göğsü vs tutup denedim hepsi farklı çıktı sen nasıl nerden ölçüyorsun
Bebek arabasinin anakucagi kisminda rahat uyuyor. Disarda zaten orada sarsinti fslan uyutuyor sanirim. Misafirlikte de besik niyetine orada yatiyor. Ondan uyuyor bence.
Zorla uyuttugum cocugu sabah 8:30'da zile basarak uyandiran, kim oldugu belirsiz kisiyi yakalarsam cok fena yapacagim hala debeleniyoruz, huzursuz uyandi cocuk.
sütü fazla olan anneler, vakti geçmiş, dışarıda fazla kalmış, bir kere ısınmış sütü olan anneler. kalan sütü küvetindeki suya dökün süt banyosu cilde çok iyi geliyomus.
Kizalr simdi aklima gwldi. Benim bebekte egzama vardi yanaginda. Simdi baya artti 1 parmak kadar yere yayildi. Saglikocagindan doktor hametan verdi sur diye ama ben cok surmedim. Daha dogrusu ilk defa dun surdum. Dizinde ve karninda da cikmis. Kizimda da olmustu ama bu kadar cok defildi. Tabi biz fito krem hametan sürüp fayda gormeyince kortizonlu bir krem kullanmistik onda. Krotizonlu krem kullanmak istemedigim icin sanirim cok onemsemedim bebisini ama baya artinca da endiselendim. Onerisi olan var mi?
Cocuk doktoruna sormak aklima gelmedi. Vucuduna nemlendirmek icin zeyrinyagi oneriyor cocuk doktorumuz. Cok kuru oldugunu gorunce bepanten sur baska seyler surme annesi daha cok kucuk demisti.
Canım bizimkinde egzama yoktu ama cildi çok kuruydu. Zeytinyağını benmari usulü ısıt. Banyo duruluma suyuna koy. Yemek kaşığı kadar. Ben 5 6 banyosunda bunu uyguladım. Kuruluğu gitti. Egzamada kuru ciltlere oluyor. Dene bakalım.şifa olur umarım.
Merhaba Eylül anneleri,bir sorum olucak size.Kizimin yüzünde ve başında ucu beyazli sivilceler oluştu.Her gün ya da iki günde bir banyo yapıyor,temiz tutmaya çalışıyoruz buna rağmen geçmek bilmedi.Basiniza geldi mi?Öneriniz var mı?Doktor temiz tutun silin dedi sadece.24 günlük şuan..
Merhaba Eylül anneleri,bir sorum olucak size.Kizimin yüzünde ve başında ucu beyazli sivilceler oluştu.Her gün ya da iki günde bir banyo yapıyor,temiz tutmaya çalışıyoruz buna rağmen geçmek bilmedi.Basiniza geldi mi?Öneriniz var mı?Doktor temiz tutun silin dedi sadece.24 günlük şuan..
Canım bizimkinde egzama yoktu ama cildi çok kuruydu. Zeytinyağını benmari usulü ısıt. Banyo duruluma suyuna koy. Yemek kaşığı kadar. Ben 5 6 banyosunda bunu uyguladım. Kuruluğu gitti. Egzamada kuru ciltlere oluyor. Dene bakalım.şifa olur umarım.
Zeytinyağını sur beklet yumuşasın sonra temizle yumuşayınca güzel temizleniyor bizimde kasımızda olmus oyle yaptim ben.hatts zeytinyağı sonra bepanten bebek kreminden sürdüm çok rahat cikti kaslardaki
Bizim kızın da kaşlarına konak gibi kabuklanma oldu doktor hiç bişey vermedi kendi geçer önemli değil dedi ama ben internette araştırdım zeytinyağı iyi gelir diye 2-3 gün zeytinyağı sürdüm bayağa geçti. Egzama da kuruluktan oluyor sonuçta sen de zeytinyağı ile nemlendir. Aynısefa yağı da egzama ya iyi gelir ama bebeklere kullanılır mı bilemedim.
Sağol canım size de geçmiş gitmiş olsun inşallah bizimkinin akşamdan başladı ateşi çıkmaya gece de öyleydi şurup içirdim sabah iyiydik çok şükür korktuğum gibi olmadı acısı fazla kolunu az oynatıyor korkuyo heralde biliyo o kolunda bişey olduğunu yazık yaa uykusunda inliyodu gece
Yeni doğduğunda memeyi tutsun diye ne terler döktüm. Uğraştım, çabaladım. Çok şükür emdi, anne sütü alıyor diye sevindim. Şimdi meme delisi bir kızım var. Bir yan yana gelip koklaşamıyoruz. Beni görünce aklına gelen tek şey memeeeee. Özellikle uykusu olunca. Peki emzik tutturmanın bir formülü yok mu? Avent’in kaç çeşit emziği varsa aldım. Nuk da var bir tane. Öğürüyor, arka damaklarıyla çiğnemeye çalışıyor, ağızından ya düşürüyor ya da tükürüp atıyor. Ha bir de sinirleniyor tabi ki. Şu an emerek uyudu. Yatırsam anında gözlerini açıyor. Oyyyy. Bu 2. bebeler biraz zor mu oluyor ne?!!