- 13 Mart 2019
- 1.257
- 1.277
- 48
- 34
Benimkinin eli hep ağzında salya akıtması da var aynı şekilde benim parmağımı falan ağzına götürmeye calisiyo erken cikicak sanirim dişibebeğinin diş etleri kaşınan varmı? ne zaman başlar bu kaşınmalar? sanki benimkinin kaşınıyor gibi salya akıtıyor ve benim parmaklarımı kendi parmaklarını ağzına götürüyor sık sık. kaşınma ihtimali varmı?
Seninki emeklemeden yürüyenlerden olucak bellikiBenimki agucayı çözemedi halaagu yok bizde hııııı, heee gibi sesler çıkarıyor yavrum. O kadar agu diyorum ama öğrenemedi hala
Takipte kalın aynı durum devam ederse o zaman bir doktora danışın bence. Bezde çok bekleyen idrar da kokarBu sabah cok koyu geldi idrarı bizimkinin. Koku da vardi ama kusma vs yok. Gece 1 defa uyanmisti. Yetiskinlerde az sivi alinca rengi koyu ve kokulu oluyor ya acaba bebeklerde de boyle mi? Endiselenmeli miyim acaba?
Sıkıstırıyor ya biraz ondan olabilir senin kız cok hareketliydi cunku az gevsek bırakıp taksan veya dısarda taksan cok büyük rahatlıkaldım maalesef sevmedi.bırak uyumayı ağladı hep. yenidoğan aparatını sevmedi sıkıldı
Acilen destek almanız lazım bence. Yazdıklarınızdan doğum sonrası depresyona girmişsiniz izlenimi aldım. Daha da kötüleşmeden bir uzmana görünün bence. Yazdıklarınız yani bebek için endişelenmek normal ama artık kabuslar görmeye ve bebekten uzaklaşmaya başlamışsınız. Lütfen rahatlayın, herşey yolunda gidecek bebeğim sağlıklı diye olumlama yapın ve en kısa sürede bir doktora gidin. Emzirirken kullanılabilecek ilaçlar var diye biliyorum.Merhaba arkadaslar,
Beni anlayan kimse yok onun icin size biraz icimi dokmek istedim. 33 yasindayim, ilk bebegim. Esimle mutlu bir evliligimiz vardi, bebek planladik Allah a sukur hemen hamile kaldim ama hamile oldugumu ogrendigim gunden beri hep endise icindeyim. Once ikili testin sonucunu uykusuz sekilde gecelerce bekledim, sonra afp ydi sanirim onun sonucunu, sonra ayrintili ultrasonu. Sanki kotu bir sey olacakmis gibi geliyordu. Esimle zaman zaman tartistik durup dururken kotuyu cagiriyorsun diyordu.
Simdi bebegim 54 gunluk ve ben yine mutsuzum. Sanki ona bir sey olacakmis gibi, elimden kayip gidecekmis gibi geliyor. Aglasa diyorum kesin kotu bi hastaligi var ondan agliyor aglamadigi gunler diyorum o kadar hasta ki yavrum aglamaya mecali bile yok. Annemle esim biktilar artik sesimi cikarmiyorum yanlarinda ama icim icimi yiyor.
Her gece kabus goruyorum. Mesela dun gece uc tane ruya gordum birinde oglum yagmurda sokaktaki mazgalin yaninda biriken suda bogulmus yatiyordu. Birinde deprem oluyordu onu evden cikarmaya calisiyordu. Birinde de oglu olumcul bi hastaliga yakalanan biriyle tanisiyorduk. Adam diyordu ki benim oglum guzel kilo aliyor elleri ayaklari surekli hareket halinda bu hastaligin en onemli belirtileri vs. Icimden diyorum ayni benim oglum demek o da hasta. Sabah kan ter icinde uyaniyorum. Artik cildirmak uzereyim. Bazen yanina gitmek bile gelmiyor icimden. Ne kadar az baglanirsam ona o kadar az aci cekerim diyorum.
Allah askina bana bi seyler soyleyin ben deliriyor muyum? Ne yapmaliyim? Psikologa mi gitsem psikiyatra mi terapiste mi?
Cok uzun oldu farkindayim ama daha soylemek istediklerimin yarisi bile degil bunlar...
Dolmuş muBende dışarı kanguruyla çıkıyorum büyük rahatlık dolmuşlar bebek arabasına değişik bakiyolar arabayı tek çıkaramıyorum dışarı ama kanguru cok iyi
Öyle diyorfu sitesinde zaten simdiden bel kısmı cok sıkıyor bizimkini 7kgya kadar diyordu sanırımBende solomombaby kullanıyorum o aparatı 4 aylığa kadar mi kullanicaz
O huysuzluk herşeyden kaynaklı olabilir , tıkalı olması da bir etken kolay nefes alamıyor sonuçta. Benimki Aras hırsızlıkları vardı ama standart herşeyini yapınca geçiyorduHuysuzluğu var mıydı benm sakin oğlum gıttı uyumadıgı ve emmedıgı durumlarda deli gibi aglamaya basladı bugun
Ben taksiyle gittim bikac kereAy eşim beni iş arasında gelip bebek arabasıyla alışveriş merkezine bırakır , orda arkadaşımla fln buluşurum yani en fazla bu şekilde tek çıksamda çok gezecek yer yoko yüzden hiç zorlamıyorum şuan
Bir defa daha olursa doktora yazacagim direkt. Insallah bir seyi yokturTakipte kalın aynı durum devam ederse o zaman bir doktora danışın bence. Bezde çok bekleyen idrar da kokar
Stres başlı başına hastalık sebebi zaten ne bilim yumurtayı kestimKurdeşen tedavisi için çok iyi bir doktor araştırıp gitmiştim yaşlı bir doktordu , bana yabancı bir ansiklopedi çıkardı arkadaki kütüphanesinden , önce dedi ki kurdeşen kurtdeşenden gelir kafanı çok takıyorsun çok hassassın olma bu kadar dedi , Türkiye’de malesef Kadın olmak çok zor alerjiler genelde kadınları bulur ama tek kaynağı stres sanırlar dedi ya da gıda duyarlılığı. Kadınlar kendini çok yıpratıyor bu hastalık sindirim sistemi , bağışıklık sistemi ve stres bozukluğundan kaynaklanır dedi. Dikkat et bağışıklığın düşüktür dedi evet dedim ağzımda aft çıkıyordu ishal vardı çabuk grip oluyordum o aralar , seni zayıf yakaladığında streste varsa direk alerjisin ama bu kurdeşen kafaya çok takmaktan insanları kırmamaya çalışmaktan dedi. Sonra yabancı ansiklopediden kurdeşen diğer adıyla Urtikeri iyileştiren ilacın ismini gösterdi , bu ilaç malesef Türkiye de yok. Hang doktora gitsen sana psikolojik der gönderir antidepresan verir yada dünyanın testini yapar gıda duyarlılığına bakar hiçbirşey bulamaz boşuna alırsın o ilaçları dedi zaten ben iğne krem ve ilaç tedavisi görmeme rağmen geçmemişti aksine süreç uzayınca kronikleşti. Bahsettiği ilacı ben aşağıdaki eczaneye getirttiriyorum dedi Kadıköy Moda da eczane ama dozajını her hafta birlikte ayarlayacağız dedi.
Ve bu ilacı kullandıktan sonra insanlar sende bir değişim gözlemleyecek hayırdır sen herşeyi söylüyorsun fazla açıksözlüsün diyecekler dedi sende bu ilaçtan diyeceksin dedi. O ilaçtan sonra karakterim değiştiişyerinde benimle dalga geçiyordu arkadaşım o ilacı ver içeyimde patrondan zam istemeye gideyim diyordu tabi kullanmadan yabancı sitelerden çeviri yaparak ilacı kullanan kişi yorumları ve enfikasyonlarını okudum , bu ilaç birebir kurdeşen tedavisi içindi ve beni iyi etti ☺
Biraz uzun oldu ama diyeceğim şu ki kurdeşen diğer alerjiler gibi gıda kaynaklı değildir daha çok hassasiyetten , kafaya takmaktan , sıcak sudan , sıcak havadan kaynaklanır. Ter teni yakar ve daha çok kaşındırır çünkü
Yumurtaya devam
Ben 3 'de normal olsun diye uğraştım ama kısmet olmadi oyuzden tüp bağlamayı düşünmedim.Benim 3 cocugumda planlı değil o yüzden kendime güvenmiyorum çok kolay hamile kalanlardanım.ben şu an 33 yaşındayım.Buyugum 9 yaşında oğlan,ortanca 7 yaşında kızım,küçüğüm erkek. 2 kız 2 erkek süper olur mantigindayim.Ben 3.’den sonra tüpligasyon yaptırdım. 35 yaşındayım. 4. Çocuk riskini almak istemedim açıkçası. Benim kızlar 10, 5 ve 0 yaşındalar :). Şu an ev çingene çadırı gibi. Birisi kitap okuyalım diyor, diğeri sınavım var anne ona çalışalım diyor. Bebek kucak işin ağlıyor. 4. çocuk benim harcım değil.
Evet benim oğlan iri doğdu ve uzun boylu 3 numara falan sıktı 4 cok rahat4 numara mi
Ya hiç huzursuzluğu yok benim daha çok varCanim benim ilk bebegimde doktor 10 gune kadar kaka yapmamasi normal demisti. Kizim 8. Gunde yapmisti. Bu bebegim de gun asiri yaparken 3 gunde yamaya basladi. En son 5. Gun yapti. Tabi 5 gunluk olunca sirtina kadar kaka oldu. Hic yapamadi diye dusunmedim bu 5 gun boyunca. Doktora da gitmistim egzama icin, kaka yapmadi 5m gun bugun diye sormadım bile. Bebeginde bir rahatsizlik surekli aglama falan hissetmiyorsan hemen fitil verme bekle. Huzursizsa ve ikinip yapamadigini hissedersen o zmaan ver
Çiş de hiç sıkıntı yok iyi yapıyor, gaz da çok çıkarıyor. Ayy valla içimi rahatlattınız. Bugün 3. Gün ben tine stres olmaya başlamıştımBenim kızım geç yapmaya başlamıştı doktora sordum , hem yoğunbakım bebek doktoru hem Memorialin en iyi doktoru yorumlara göre , dediki düzenli çişi varsa 10 güne kadar normal , bağırsak oluşumu gerçekleşiyor gibi birkaç açıklama getirmişti , bişey yapmaya gerek yok dedi. Aynı şekilde ablamlara sorduğumda bir çok kişinin yaşadığını araladaşının bebeğine 7.günde müdahale ettiklerini söyledi.
Yani yapmaması anormal değil ama çok sancılı ve huzursuzsa müdahale gerekebiliyor diyebilirim , sürekli müdahale iyi değil kendi kendine yapmasını engellemiş oluyoruz neticede , 3-4-5 gün beklenebilir sürmeler bence
Ben de hiç kafasına bişey takmıyorum çok terliyo takarsam. Keltoş olmasına rağmenNerdesin ve ev sıcak değil mi
Ayagını sıcak tut basını serin diye bi söz var biz hic basına bişey takmıyoruz
Hele aksam uyurken terliyor yeterince zaten gerek yok İstanbul da
Sadece aksamları yürüyüşe cıktıgımızda serinse ya kapsonunu ya kangurunun örtüsünü geciriyoruz
Aynı benimki soyduğum zaman bir mutlu ki, banyodan sonra kıyafet giydirme işkence anlatıyorum konuşuyorım ama nafileBenimki masajdan hiç hoşlanmıyor, giyinmeyi sevmiyor çıplak yaşasın istiyor. Banyo hoşuna gidiyor bir de altının açılması. Ama iş tekrar giyinmeye geldi mi yırtıyor kendini
Ahahaha çok güzel anlatmışsın, benim kız da bi iştahle emiyorAllahım ya memeyi emmese elini emiyor o kadar ballandıra ballandıra emiyorki resmen azcık verde bende yiyeyim diyorum
Sleepy bende de sızdırdı hiç memnun kalmadım, minies e geçtim çok memnunhm bakalım ilerde nolacak.Molfixin kalıbı ufak 1 numarasında anladım bunu sleppy biraz daha büyük kalıp sleppy sizdiriyo bizde
Evet sadece anne sütü. Ama daha önce aptamil de verdim bi ara sonra başka bir doktora gittim o direkt kes mamayı dedi ben de kestim. O zaman da kakasini yapıyordu. Bence onun mamayla memeyle alakası yok çocuğun bağırsak yapısı. Sizin de düzene girer en yakın zamanda inşallahEvet bir anda gülüverdi bizimki de.
Maşallah imrendim biz kaka yapamıyoruz haftalardır fitille yapıyorMamadan sonra gazını çıkarıyor ama emince nadir çıkarıyor. Sadece anne sütü mü veriyorsun?
Bu anlattıklarının inan hepsini yaşadım ve yasiyorumda bende bebeğimi hep bi kaybetme korkusuyla seviyorum ya da dediğin gibi baglanirsam sora bise olursa diye düşünüp duruyorum benim bundan önce bi kaybım var ondan beri kendime gelemedim oğlum doğduğunda 1 hafta yoğun bakıma alındı gözümden yaş hic dinmedi hastaneden çıkıp eve geldik bu sefer kaybetme korkusu başladı şimdilerde biraz daha iyiyim kendi kendimi frenliyorum o bana Allah'ın emaneti Rabbim ne derse o olur diye hep dua ediyorum sağlık diliyorum sonra bana bise olursa bebeğime kim bakar nasıl büyür korkusuda oluyo arada bende delirecek gibi oluyorum ama bi dr a gözükebilirsin üstesinden gelemiyosan. Evlatlarimiza bol bol dua edicezMerhaba arkadaslar,
Beni anlayan kimse yok onun icin size biraz icimi dokmek istedim. 33 yasindayim, ilk bebegim. Esimle mutlu bir evliligimiz vardi, bebek planladik Allah a sukur hemen hamile kaldim ama hamile oldugumu ogrendigim gunden beri hep endise icindeyim. Once ikili testin sonucunu uykusuz sekilde gecelerce bekledim, sonra afp ydi sanirim onun sonucunu, sonra ayrintili ultrasonu. Sanki kotu bir sey olacakmis gibi geliyordu. Esimle zaman zaman tartistik durup dururken kotuyu cagiriyorsun diyordu.
Simdi bebegim 54 gunluk ve ben yine mutsuzum. Sanki ona bir sey olacakmis gibi, elimden kayip gidecekmis gibi geliyor. Aglasa diyorum kesin kotu bi hastaligi var ondan agliyor aglamadigi gunler diyorum o kadar hasta ki yavrum aglamaya mecali bile yok. Annemle esim biktilar artik sesimi cikarmiyorum yanlarinda ama icim icimi yiyor.
Her gece kabus goruyorum. Mesela dun gece uc tane ruya gordum birinde oglum yagmurda sokaktaki mazgalin yaninda biriken suda bogulmus yatiyordu. Birinde deprem oluyordu onu evden cikarmaya calisiyordu. Birinde de oglu olumcul bi hastaliga yakalanan biriyle tanisiyorduk. Adam diyordu ki benim oglum guzel kilo aliyor elleri ayaklari surekli hareket halinda bu hastaligin en onemli belirtileri vs. Icimden diyorum ayni benim oglum demek o da hasta. Sabah kan ter icinde uyaniyorum. Artik cildirmak uzereyim. Bazen yanina gitmek bile gelmiyor icimden. Ne kadar az baglanirsam ona o kadar az aci cekerim diyorum.
Allah askina bana bi seyler soyleyin ben deliriyor muyum? Ne yapmaliyim? Psikologa mi gitsem psikiyatra mi terapiste mi?
Cok uzun oldu farkindayim ama daha soylemek istediklerimin yarisi bile degil bunlar...
Arada taksiyede bilmiyom ama arada dolmusada biniyomDolmuş mu
Ben maximum tek basıma iki kere taksiye bindim onlarda biri yarım saat sürdü biri on dk anca durdu
Dolmusa daha korkarım cesaret edemem :)
Merhabalar, ben de cok endiseliyim. Benim hamileligim de zor gecmisti, erken dogum riski vardi, afp yuksek cikmisti. Su an cok sakin bir bebgim var ama oksurse hemen panik oluyorum. Ama biliyorum ki bunlar tamamen benimle alakali, yani rasyonel degil, makul degil. Muhtemelen hormonlar vs. durumu daha da kotulestiriyor. Bir cesit lohusa depresyonu olabilir. Farkli seviyelerde olabilir ama hepimiz de endise vardir diye dusunuyorum. Nacizane tavsiyem bu durumu kabullenmen, endiselenmenin normal oldugunu, bebege alistikca gececegini bilmen lazim. Yine de kontrolunun disina cikiyorsa bence endiselerini daha da derinlestirmeden bir profesyonelden yardim alabilirsin. Kendine fazla yuklenme. Bebekler o kadar kirilgan degiller aslinda, cope birakilan bebekler bile nasil hayata tutunuyorlar. Kendine ve bebisine guven. Gececek. Nasil kafamiza saksi duser diye dusunmuyorsak, bebise alistiktan sonra da ona bir sey olur diye kabuslar gormeyecegiz, inan banaMerhaba arkadaslar,
Aynen o bel kısmı cok sıkı inşallah acitmiyodur karnınıÖyle diyorfu sitesinde zaten simdiden bel kısmı cok sıkıyor bizimkini 7kgya kadar diyordu sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?