En zor ilk zamanlar, 6 Aydan sonra ek gıdaya geçince biraz rahatlıyorsun, yürümeye başlayınca biraz daha rahatlıyorsun, 2 yaşından sonra çok rahatlıyorsunBen istiyorum zaten. Kardeş şart bence. Ama bebeğin bu kadar zor olacağını düşünmezdim
Oğlum ilk zamanlar aşırı ağlayan bi bebekti annem bile üçüncüyü düşünme artık dedi ben bu aşırı zor zamanlarıma rağmen kızım olmasın mı diyorumAyyy siz 2de tereddüt ediyorsunuz ben bi 2 yıl sonra 4.yu düşünüyorum 4.sırasında tüpleri baglatirim sanırım artık.ne kadar zor olsada çocukları çok seviyorum.ilk ikisi arası 2 yıl sonra 7 yıl ara 3 numaram tek kalmasın ve nasip olur ise kızıma da bir kız kardeş olsun istiyorum ay kendimi kafayı yemiş hissettim bi an
Ay eşim beni iş arasında gelip bebek arabasıyla alışveriş merkezine bırakır , orda arkadaşımla fln buluşurum yani en fazla bu şekilde tek çıksamda çok gezecek yer yokHava güzelken yaptın yaptın sonra kış gelince hic cıkamazsın
Bende ilk anlatmısımdır cumartesi öglene kadar kargoya yetişmem lazım 12de kapatıyor diye 11i gece kızı aglata zırlata zoraki kanguruyu takamadan cıktım dısarı
Dışarıda bizim kız sustugunu bildigim icin sakinleyince yoldan gecen bi kadından yardım alarak giydim kangurumu sonrasıda bibucuk saate yakın icinde uyumustu
Bugun cok sıcak ve kalın giydirdigim icin cok terleyip rahatsız oldu sanırım yarım saat falan uyudu ama geri kalan süredede hareket halinde oldugum ve dışarıda oldugumuz icin yıkmadı ortalıgı
Zaten güneşi görünce hop kapıyor gözünü uyumasa bile kapamasıda ön hazırlık diye düşünüyorum rahatsız oluyor cok güneşten benimde işime geliyor :)
Kurdeşen tedavisi için çok iyi bir doktor araştırıp gitmiştim yaşlı bir doktordu , bana yabancı bir ansiklopedi çıkardı arkadaki kütüphanesinden , önce dedi ki kurdeşen kurtdeşenden gelir kafanı çok takıyorsun çok hassassın olma bu kadar dedi , Türkiye’de malesef Kadın olmak çok zor alerjiler genelde kadınları bulur ama tek kaynağı stres sanırlar dedi ya da gıda duyarlılığı. Kadınlar kendini çok yıpratıyor bu hastalık sindirim sistemi , bağışıklık sistemi ve stres bozukluğundan kaynaklanır dedi. Dikkat et bağışıklığın düşüktür dedi evet dedim ağzımda aft çıkıyordu ishal vardı çabuk grip oluyordum o aralar , seni zayıf yakaladığında streste varsa direk alerjisin ama bu kurdeşen kafaya çok takmaktan insanları kırmamaya çalışmaktan dedi. Sonra yabancı ansiklopediden kurdeşen diğer adıyla Urtikeri iyileştiren ilacın ismini gösterdi , bu ilaç malesef Türkiye de yok. Hang doktora gitsen sana psikolojik der gönderir antidepresan verir yada dünyanın testini yapar gıda duyarlılığına bakar hiçbirşey bulamaz boşuna alırsın o ilaçları dedi zaten ben iğne krem ve ilaç tedavisi görmeme rağmen geçmemişti aksine süreç uzayınca kronikleşti. Bahsettiği ilacı ben aşağıdaki eczaneye getirttiriyorum dedi Kadıköy Moda da eczane ama dozajını her hafta birlikte ayarlayacağız dedi.Yumurta yemiyorum genelde alerjik olduğunda yumurta süt ürünleri falan sebep oluyomuş
Emzikli uyku arkadaşı mı hiç aklıma gelmemiştiEmzikli uyku arkadaşı al sen ona. Ben öyle yaptım ama benimki emziği ben ağzına tiktigim için arada alıyor çok da sevmiyor. Çok istemezse de öğürüyor
Bizim doğduğundan beri varOğlumun burnunda sabahtan beri hırıltı var. Otrı bebeyle falan cektık ama geçmedi. Sizce niye olmus olabilir. İnsallah hasta olmuyordur.
4 numara miOlur olur 2 numara ben suan a101 bezi kullaniyorum 4 numara
Valla o iş hiç belli olmaz kalıpları genellemeleri boşver , benim kızım anası gibi zorluk çıkarmayı sevmez , uyumlu , esnek değişikliklere açık olacak öyle enerji gönderiyorumValla emzik hem iyi hem kötü bilemedim bende. Şuan kurtarıcı oldu ama sonra bıraktırmak zor olacak
Ben sutumu artırmak için tabiri caizse kendimi parcaliyorum. Kimden ne duysan deniyorum sana da anlatayım :)Kızlar Bi kaç gündür gözlemlediğim şeyi sizlerde paylaşmak istiyorum be im kız aşırı huysuz uyulmadığı ve emmedşpi süre boyunca sürekli mız mız bazen Bi ağlıyo morarıyor artık o kadar özellikle uyumak istediği zamanlarda çıldırıyor ben keşfettim artık çocuğumu uykusu gelince kundak gibi yapıyorum gözüne de ağız mendiller inden kapatıyorum eöziği ağzına verince hemen uyku moduna girip ağlamasına kesiliyor seste uyusun alışsın diye çok uğraştım ama cadı kendine uydurdu bizi ama mendil e iyiki alıştırmılım diyorum gözğne kapayınca uykuya geçeceğini anlıyor bence artık gaz meselesine gelince çok gazlı ymış biogaia kullanıyorum gazı giderr iyor bence ama kolay çıkarmasını sağlıyor memnunum ama son bş kaç gündür sütünde baya azalma var göğüslerin sertleşmşyor artık çocukta doymuyor belli üstüne mama verince soyup uyuyor bizden haberler böyle 5 kilo olmul kuzum 57 cm de boyu günde 2 den fazla mama verme demişti 3 gğn önce Dr gece 2 kere veriyodum ama bş kaç gündür 3 Kez verdiğim oldu nasıl artıracak sütü incir vs yiyorum humana içiyorm
Baş edemiyorsan bir uzmandan destek al, önüne geçememen olumlu düşünememen , en güzel zamanlarını kaygıyla geçirmen üzücü gerçekten , biran önce ya kendini toparla , ya da destek al.Merhaba arkadaslar,
Beni anlayan kimse yok onun icin size biraz icimi dokmek istedim. 33 yasindayim, ilk bebegim. Esimle mutlu bir evliligimiz vardi, bebek planladik Allah a sukur hemen hamile kaldim ama hamile oldugumu ogrendigim gunden beri hep endise icindeyim. Once ikili testin sonucunu uykusuz sekilde gecelerce bekledim, sonra afp ydi sanirim onun sonucunu, sonra ayrintili ultrasonu. Sanki kotu bir sey olacakmis gibi geliyordu. Esimle zaman zaman tartistik durup dururken kotuyu cagiriyorsun diyordu.
Simdi bebegim 54 gunluk ve ben yine mutsuzum. Sanki ona bir sey olacakmis gibi, elimden kayip gidecekmis gibi geliyor. Aglasa diyorum kesin kotu bi hastaligi var ondan agliyor aglamadigi gunler diyorum o kadar hasta ki yavrum aglamaya mecali bile yok. Annemle esim biktilar artik sesimi cikarmiyorum yanlarinda ama icim icimi yiyor.
Her gece kabus goruyorum. Mesela dun gece uc tane ruya gordum birinde oglum yagmurda sokaktaki mazgalin yaninda biriken suda bogulmus yatiyordu. Birinde deprem oluyordu onu evden cikarmaya calisiyordu. Birinde de oglu olumcul bi hastaliga yakalanan biriyle tanisiyorduk. Adam diyordu ki benim oglum guzel kilo aliyor elleri ayaklari surekli hareket halinda bu hastaligin en onemli belirtileri vs. Icimden diyorum ayni benim oglum demek o da hasta. Sabah kan ter icinde uyaniyorum. Artik cildirmak uzereyim. Bazen yanina gitmek bile gelmiyor icimden. Ne kadar az baglanirsam ona o kadar az aci cekerim diyorum.
Allah askina bana bi seyler soyleyin ben deliriyor muyum? Ne yapmaliyim? Psikologa mi gitsem psikiyatra mi terapiste mi?
Cok uzun oldu farkindayim ama daha soylemek istediklerimin yarisi bile degil bunlar...
Doktorum bebek hasta olmaz kolay kolay dedi, çok tıkalı değilse çekmeye bile gerek yok , sabah akşam serum fizyolojik uygulayın dediOğlumun burnunda sabahtan beri hırıltı var. Otrı bebeyle falan cektık ama geçmedi. Sizce niye olmus olabilir. İnsallah hasta olmuyordur.
Ben yine geriden geliyorumKızlar malum indirimler var deli gibi her sitede
Bebekler icin yakaladıgınız fırsatları bizle de paylasın olur mu :)
Ağzından bal damlıyorEn zor ilk zamanlar, 6 Aydan sonra ek gıdaya geçince biraz rahatlıyorsun, yürümeye başlayınca biraz daha rahatlıyorsun, 2 yaşından sonra çok rahatlıyorsun
Bu sabah cok koyu geldi idrarı bizimkinin. Koku da vardi ama kusma vs yok. Gece 1 defa uyanmisti. Yetiskinlerde az sivi alinca rengi koyu ve kokulu oluyor ya acaba bebeklerde de boyle mi? Endiselenmeli miyim acaba?İdrar yolu enfeksiyonunda tek belirti idrar azlığı değildir idrarında koyulaşma ve koku var mı. Bir de bebeğinizin kusması var mı? Geceleri benim kızımda az emince bezini doldurmuyo bi bezi azsa diğeri fazla oluyor
Kıyamam yavruya Allah yardımcınız olsun insallah yoktur büyük bir sıkıntısı.Bugün bizim kontrol vardı. 1.5ay önce tsh t4 tahlil vermiştik gidemedik kontrole. Bugün baktı değerler çok düşük çıkmış . Yapmamasının sebebi bu da olabilir dedi doktor. Tekrar kan tahlili istedi. Sonra cerraha yönlendirdi. Cerrah makat muayenesi yaptı serçe parmağıyla baktı çok dar dedi. Sonra metal bir çubuk soktu. Ben bakamadım bile. Çok ağladı yavrum. Eşim de yanımda değildi. normalde bu serçe parmağımın rahat girmesi lazım dedi. Lavman verdi gün aşırı kullanacakmışım günde 3 kez de krem sürücem. Yapsa da yapmasa da kullanacaksın dedi. Birde tüm karın usg istedi bağırsaklarını falan gösteren ama ona gidemedik çok yoruldu hem muayene hem kan tahlil vs. Yolda da uyuyamadı yaşadığı stresten. Eve geldik uyut beni diye ağladı memede bile sinirlenip acı acı ağladı yavrum.
Offf çok sıkıntılı durum ya
Çocuğun huzursuzluğu falan yok. Acaba boşyere mi hırpalatıyorum diye içim hiç rahat değil. Doktorlara hiç güvenim yok zamanında çok çektiğim için. Probiyotik kullanmaya başladığımızdan beri haftada bir yapar oldu sanki. Yapacağı vardı da mı yaptı yoksa ilaç mı işe yaradı onu da bilmiyorum.
Evet bir anda gülüverdi bizimki de.Biz 50 günlük olduk. O zaman bi 10 güne falan birşeyler değişir belki napayım umut fakirin ekmegi
Bilmiyorum canım ya sancıdan ağladığını sanmıyorum. En azından hepsi sancidan değil bence çünkü ayaklarını falan çekmiyor. Biraz huysuzluktan gibi sankikendisinin çok fazla gazla problemi yok, gerindikçe pırt pırt pırtlıyor, günde 4-5 kez kakasını yapıyor, emdikten sonra hemen kaldırırsam da çoğunlukla hemen gazını çıkarıyor
Huysuzluğu var mıydı benm sakin oğlum gıttı uyumadıgı ve emmedıgı durumlarda deli gibi aglamaya basladı bugunDoktorum bebek hasta olmaz kolay kolay dedi, çok tıkalı değilse çekmeye bile gerek yok , sabah akşam serum fizyolojik uygulayın dedi
O şekilde hırıltısı öksürmesi vs geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?