Kızlar Bi kaç gündür gözlemlediğim şeyi sizlerde paylaşmak istiyorum be im kız aşırı huysuz uyulmadığı ve emmedşpi süre boyunca sürekli mız mız bazen Bi ağlıyo morarıyor artık o kadar özellikle uyumak istediği zamanlarda çıldırıyor ben keşfettim artık çocuğumu uykusu gelince kundak gibi yapıyorum gözüne de ağız mendiller inden kapatıyorum eöziği ağzına verince hemen uyku moduna girip ağlamasına kesiliyor seste uyusun alışsın diye çok uğraştım ama cadı kendine uydurdu bizi ama mendil e iyiki alıştırmılım diyorum gözğne kapayınca uykuya geçeceğini anlıyor bence artık gaz meselesine gelince çok gazlı ymış biogaia kullanıyorum gazı giderr iyor bence ama kolay çıkarmasını sağlıyor memnunum ama son bş kaç gündür sütünde baya azalma var göğüslerin sertleşmşyor artık çocukta doymuyor belli üstüne mama verince soyup uyuyor bizden haberler böyle 5 kilo olmul kuzum 57 cm de boyu günde 2 den fazla mama verme demişti 3 gğn önce Dr gece 2 kere veriyodum ama bş kaç gündür 3 Kez verdiğim oldu nasıl artıracak sütü incir vs yiyorum humana içiyorm

Ben istiyorum zaten. Kardeş şart bence. Ama bebeğin bu kadar zor olacağını düşünmezdim
En zor ilk zamanlar, 6 Aydan sonra ek gıdaya geçince biraz rahatlıyorsun, yürümeye başlayınca biraz daha rahatlıyorsun, 2 yaşından sonra çok rahatlıyorsun

Oğlum ilk zamanlar aşırı ağlayan bi bebekti annem bile üçüncüyü düşünme artık dedi ben bu aşırı zor zamanlarıma rağmen kızım olmasın mı diyorum 2 oğlum var ve kızım olmasını da çok isterim ama oğullarım da dünyaya bedel, üçüncü de olsa o da erkek olur benim

Ay eşim beni iş arasında gelip bebek arabasıyla alışveriş merkezine bırakır , orda arkadaşımla fln buluşurum yani en fazla bu şekilde tek çıksamda çok gezecek yer yok o yüzden hiç zorlamıyorum şuan

Yumurta yemiyorum genelde alerjik olduğunda yumurta süt ürünleri falan sebep oluyomuş
Kurdeşen tedavisi için çok iyi bir doktor araştırıp gitmiştim yaşlı bir doktordu , bana yabancı bir ansiklopedi çıkardı arkadaki kütüphanesinden , önce dedi ki kurdeşen kurtdeşenden gelir kafanı çok takıyorsun çok hassassın olma bu kadar dedi , Türkiye’de malesef Kadın olmak çok zor alerjiler genelde kadınları bulur ama tek kaynağı stres sanırlar dedi ya da gıda duyarlılığı. Kadınlar kendini çok yıpratıyor bu hastalık sindirim sistemi , bağışıklık sistemi ve stres bozukluğundan kaynaklanır dedi. Dikkat et bağışıklığın düşüktür dedi evet dedim ağzımda aft çıkıyordu ishal vardı çabuk grip oluyordum o aralar , seni zayıf yakaladığında streste varsa direk alerjisin ama bu kurdeşen kafaya çok takmaktan insanları kırmamaya çalışmaktan dedi. Sonra yabancı ansiklopediden kurdeşen diğer adıyla Urtikeri iyileştiren ilacın ismini gösterdi , bu ilaç malesef Türkiye de yok. Hang doktora gitsen sana psikolojik der gönderir antidepresan verir yada dünyanın testini yapar gıda duyarlılığına bakar hiçbirşey bulamaz boşuna alırsın o ilaçları dedi zaten ben iğne krem ve ilaç tedavisi görmeme rağmen geçmemişti aksine süreç uzayınca kronikleşti. Bahsettiği ilacı ben aşağıdaki eczaneye getirttiriyorum dedi Kadıköy Moda da eczane ama dozajını her hafta birlikte ayarlayacağız dedi.
Ve bu ilacı kullandıktan sonra insanlar sende bir değişim gözlemleyecek hayırdır sen herşeyi söylüyorsun fazla açıksözlüsün diyecekler dedi sende bu ilaçtan diyeceksin dedi. O ilaçtan sonra karakterim değişti işyerinde benimle dalga geçiyordu arkadaşım o ilacı ver içeyimde patrondan zam istemeye gideyim diyordu tabi kullanmadan yabancı sitelerden çeviri yaparak ilacı kullanan kişi yorumları ve enfikasyonlarını okudum , bu ilaç birebir kurdeşen tedavisi içindi ve beni iyi etti
Biraz uzun oldu ama diyeceğim şu ki kurdeşen diğer alerjiler gibi gıda kaynaklı değildir daha çok hassasiyetten , kafaya takmaktan , sıcak sudan , sıcak havadan kaynaklanır. Ter teni yakar ve daha çok kaşındırır çünkü
Yumurtaya devam

Oğlumun burnunda sabahtan beri hırıltı var. Otrı bebeyle falan cektık ama geçmedi. Sizce niye olmus olabilir. İnsallah hasta olmuyordur.

Merhaba arkadaslar,
Beni anlayan kimse yok onun icin size biraz icimi dokmek istedim. 33 yasindayim, ilk bebegim. Esimle mutlu bir evliligimiz vardi, bebek planladik Allah a sukur hemen hamile kaldim ama hamile oldugumu ogrendigim gunden beri hep endise icindeyim. Once ikili testin sonucunu uykusuz sekilde gecelerce bekledim, sonra afp ydi sanirim onun sonucunu, sonra ayrintili ultrasonu. Sanki kotu bir sey olacakmis gibi geliyordu. Esimle zaman zaman tartistik durup dururken kotuyu cagiriyorsun diyordu.

Simdi bebegim 54 gunluk ve ben yine mutsuzum. Sanki ona bir sey olacakmis gibi, elimden kayip gidecekmis gibi geliyor. Aglasa diyorum kesin kotu bi hastaligi var ondan agliyor aglamadigi gunler diyorum o kadar hasta ki yavrum aglamaya mecali bile yok. Annemle esim biktilar artik sesimi cikarmiyorum yanlarinda ama icim icimi yiyor.

Her gece kabus goruyorum. Mesela dun gece uc tane ruya gordum birinde oglum yagmurda sokaktaki mazgalin yaninda biriken suda bogulmus yatiyordu. Birinde deprem oluyordu onu evden cikarmaya calisiyordu. Birinde de oglu olumcul bi hastaliga yakalanan biriyle tanisiyorduk. Adam diyordu ki benim oglum guzel kilo aliyor elleri ayaklari surekli hareket halinda bu hastaligin en onemli belirtileri vs. Icimden diyorum ayni benim oglum demek o da hasta. Sabah kan ter icinde uyaniyorum. Artik cildirmak uzereyim. Bazen yanina gitmek bile gelmiyor icimden. Ne kadar az baglanirsam ona o kadar az aci cekerim diyorum.

Allah askina bana bi seyler soyleyin ben deliriyor muyum? Ne yapmaliyim? Psikologa mi gitsem psikiyatra mi terapiste mi?

Cok uzun oldu farkindayim ama daha soylemek istediklerimin yarisi bile degil bunlar...

Valla emzik hem iyi hem kötü bilemedim bende. Şuan kurtarıcı oldu ama sonra bıraktırmak zor olacak
Valla o iş hiç belli olmaz kalıpları genellemeleri boşver , benim kızım anası gibi zorluk çıkarmayı sevmez , uyumlu , esnek değişikliklere açık olacak öyle enerji gönderiyorum

Ben sutumu artırmak için tabiri caizse kendimi parcaliyorum. Kimden ne duysan deniyorum sana da anlatayım :)

Öncelikle bol bol emziriyorum. Bazen bi saat memede duruyo. Sonra mümkün olduğunca sagmaya çalışıyorum. Başlarda damla damla birikmiyodu bile şimdi 20-30 cc arada 40 çıkarsa sevmiyorum:)

Boza, ayran, tavuk, vişne hoşafı, incir, komposto, kuru kayısı, hurma, tarhana çorbası, petit beurre bisküvi, sütlü tatlılar ve en önemlisi bol bol su..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Belki çoğu süt fln yapmiyo tamamen kendimi öyle inandırdm da psikolojik bilemiyorum. Bol sütlerimiz olsun :)

Baş edemiyorsan bir uzmandan destek al, önüne geçememen olumlu düşünememen , en güzel zamanlarını kaygıyla geçirmen üzücü gerçekten , biran önce ya kendini toparla , ya da destek al.
Ben lohusayken sürekli kızımı düşüreceğim korkusu vardı , sonra geçti başkasının kucağındayken , annem ve kayınvalide mesela düşüncem korkusu vardı , omzuma aldığımda ya fazla hareket yaptırıp elimden kayıp düşerse korkusu vs. İnternetten baktığımda olabiliyormuş zarar verme ve kaybetme korkusu
Ama sende baya erken başlamış , bebeğini sağlıklı kucağıma almışsın ama korkuların devam ediyor kabuslarda cabası , bilinçaltını temizlettirsen bazı terapilerde var bir araştır istersen korkularınla yüzleşmeni tavsiye ederim

Oğlumun burnunda sabahtan beri hırıltı var. Otrı bebeyle falan cektık ama geçmedi. Sizce niye olmus olabilir. İnsallah hasta olmuyordur.
Doktorum bebek hasta olmaz kolay kolay dedi, çok tıkalı değilse çekmeye bile gerek yok , sabah akşam serum fizyolojik uygulayın dedi
O şekilde hırıltısı öksürmesi vs geçti

Bu sabah cok koyu geldi idrarı bizimkinin. Koku da vardi ama kusma vs yok. Gece 1 defa uyanmisti. Yetiskinlerde az sivi alinca rengi koyu ve kokulu oluyor ya acaba bebeklerde de boyle mi? Endiselenmeli miyim acaba?

Kıyamam yavruya Allah yardımcınız olsun insallah yoktur büyük bir sıkıntısı.

Evet bir anda gülüverdi bizimki de.
Maşallah imrendim biz kaka yapamıyoruz haftalardır fitille yapıyor Mamadan sonra gazını çıkarıyor ama emince nadir çıkarıyor. Sadece anne sütü mü veriyorsun?

Doktorum bebek hasta olmaz kolay kolay dedi, çok tıkalı değilse çekmeye bile gerek yok , sabah akşam serum fizyolojik uygulayın dedi
O şekilde hırıltısı öksürmesi vs geçti
Huysuzluğu var mıydı benm sakin oğlum gıttı uyumadıgı ve emmedıgı durumlarda deli gibi aglamaya basladı bugun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…