Sanki bana boza iyi geldi. Bebişim 2-3 gündür emdikten sonra doymuş gibi huzurlu, mutlu, sakin ayrılıyor memeden. Hatta dün hiç mama vermedim. Sütüm arttı herhalde diye seviniyorum ama inşallah öyledir. Ama kilosu hala az, evde tartıyorum
Bu listeye ilave yapayım. Hergün 1 bardak rezene, 1 bardak ısırgan-kimyon, 1 bardak melisa çayı içiyorum ben. Normale çay kahve içmeyi çok severdim şimdi bitki çayı içiyorum onların yerine.
Koalacikk
kızlar daha önce de yazmıştım rezenenin emziren anne ve hızlı büyüme çağında olan çocuklara ciddi zararları olduğunu anlatan yabancı bir makale yayınladı bir doktor sosyal medyada. Anason da aynı şekilde önerilmiyormuş. Ben o çaylardan içmiyorum o yüzden. Arada kimyon demliyorum.
Koalacikk
kızlar daha önce de yazmıştım rezenenin emziren anne ve hızlı büyüme çağında olan çocuklara ciddi zararları olduğunu anlatan yabancı bir makale yayınladı bir doktor sosyal medyada. Anason da aynı şekilde önerilmiyormuş. Ben o çaylardan içmiyorum o yüzden. Arada kimyon demliyorum.
Gerçekten mii ben okumamisim kacirdim demek ki. Bana saglik ocağındaki doktor dedi rezene çayı hem gaza iyi gelir hemde sut artırır aktardan al iç diye. Gerçekten hepsi baska bisey soyluyo.
Ben de kimyon demleyim sadece o zaman. Nasıl demliyosun
Ssofarsogood
Yaşadıklarını hepimiz az çok yaşıyoruz, bütün anneler yasiyo yalnız değilsin delirmiyosun da delirmek o kadar kolay değil :)
Annelik çok güzel bi duygu ama kendi içinde çok karmaşık. Hem hormonların etkisi hemde yeni hayatın getirdiği yoğunlukla bununla başa cikamayabiliyoruz bazen.
Sana tavsiyem, her bebeğin hepimizin başına her an bisey gelebilir bunu düşünerek yaşama. Sağlıklı uzun ömürleri olsun diye dua et, öyle olacağını dusunmeye calis. Mesela geleceğe dair gercekci hayaller kur.
Annenin ve eşinin her turlu yardımina açık ol, hiç kimsenin yardım talebini geri çevirme. Hatta sen yardım etmelerini sağla ve kendine zaman ayır.
Seninle benzer şeyleri yaşayan insanların olduğunu bilmek iyi hissettirecekse elif şafak siyah süt romanını oku. Doğum sonrası depresyonu ve nasıl normale döndüğünü anlatıyo.
Tek başına baş edemeyeceğini dusunuyorsan mutlaka bi uzmandan destek al. Öncelikle psikologa gitmeni tavsiye ederim. Durumuna göre o seni yönlendirir.
Kızlar az önce çok komik bisey oldu. Emziriyorum, memeyi ağzından çıkardı biraz mikirdandi. Eşim nasil duyduysa -top patlasa duymaz- resmen yataktan fırladı boş beşiği salliyo dedim sen yat benim kucagimda diyo ki hadi al çocuğu bak uyanmış
Bizim ev oldu tımarhane
oh iyi olmuş bi kere misafir gelmeden hemen önce uzun uykuya geçti. baktım 2 saat oluyor hala uyanmadı. e misafir de bebek görmeye gelmis. gittim de kaldırdım nazar değmesin diye bayadır gündüz uzun uykusunu bıraktı zaten epey yoruyor beni. gece iyiyiz cok sükür
Ahahah
Ben olsam ilaç verdim hastaydı o uyuttu der gene kıyamazdım uyandırmaya
Bizim kız bilek kütlemesi sesine bile uyanırken eşimle iki haftaya yakındır koyun koyuna yatıp eşimin horlamasına uyanmıyor o ne olacak asıl
ay hakikaten eski kilomdayım ama eski kot pantolonlarıma giremiyorum Ve girebileceğimi de hiç sanmıyorum o kadar inceymişimki şimdi resmen genişledim aynı kiloda ve geniş yeni pantolon almam lazım idareten ablamdan aldım birkaç tane
Evet aynen yaa Ablamda diyorli daha 2 ay oldu verirsin , verecek kilom kalmadı ki bundan sonra işim sporluk bence Amne fiziği oluyor herhalde bu kol da çalışmam lazım kolumun üst kısmı hafif kendini bırakmış
Göbek lömbürtüsü de tam bir hayal kırıklığı gerçekten sen de iyi kilo vermişsin bravo
Kızlar az önce çok komik bisey oldu. Emziriyorum, memeyi ağzından çıkardı biraz mikirdandi. Eşim nasil duyduysa -top patlasa duymaz- resmen yataktan fırladı boş beşiği salliyo dedim sen yat benim kucagimda diyo ki hadi al çocuğu bak uyanmış
Bizim ev oldu tımarhane
Evet aynen yaa Ablamda diyorli daha 2 ay oldu verirsin , verecek kilom kalmadı ki bundan sonra işim sporluk bence Amne fiziği oluyor herhalde bu kol da çalışmam lazım kolumun üst kısmı hafif kendini bırakmış
Göbek lömbürtüsü de tam bir hayal kırıklığı gerçekten sen de iyi kilo vermişsin bravo
Bak bedava spor yapıyorum öyküyü indir kaldır dambıl niyetine kollarda calısıyor
Verdim vermesine baya bellide oluyor hatta yüzümden dolayı eskisinden zayıf oldugumu söylüyorlarda göbek ve memeler halay cekiyor resmen
Korseyide havalar sıcak diye takamıyorum deli terletiyor zaten ter atmaya yer arıyorum az kısa girsekte baslasam giymeye