Bizim de çok gazimiz var. Bazen o kadar cok sancısı oluyo ki, şekilden şekile giriyoruz karnına sıcak havlu koyuyorum öyle zar zor cikiyo. Biogia damla kullaniyoruz bi de.Aaaa sakın! İlk aldığımız biberondu, gaz yapıyor akışı çok hızlı hava yutuyor bebekçik. Ben biberon vermeyi düşünmediğimden biberon hazırlamamıştım, eşim bunu aldı ilk, ama zaten gazlı bi bebeğimiz var memnun kalmadık. Daha önce yeğenimin kullandığı dr browns doğal akış cam biberon aldık, geniş ağızlısı çok güzel, ancak ikinci aşama biberon ucu Türkiye'de yok, ben şuan hipp mama kullanıyorum gayet rahat içiyor bebeğim, chicco'nun ikinci aşama ucu uyuyor ama kalite olarak sevmedim. İçinde kolik aparatı olan bir biberon al derim. Tommee tippee iyi diyorlar anti kolik olanı, kullanmadım bilmiyorum.
Ay afedersin istemsiz guldumRahimde biriken kan sezeryandan sonra dogru düzgün cıkmayıp tam saglıkocagındaki doktor eve geldiginde kapıda kadınları karsılarken cıkınca öyle şeyler oldu
Olabiliyormus böyle seyler herkesin yasayacagı bişey var hamileliğim güzel gecti dogumum mükemmeldi gel görki sonrasında bi şekilde acısı cıktı diyelim böyle
Benim üstümde hiç sıkıntı ilk zamanlar akıyordu bir biberon dolduruyorum ama kıızn göğsümü almıyordu sürekli sağmaktan memelerim in şaftı kaydı ama yeterkş anne sütü alsın dedim şimdi canı isterse çok ağlamadan verirsem lıyo göğsümü yoksa zor e haliyle azaldı süt hurma incir ve fındık üçlüsü de güzel sğiüt yapıyor ama bunları yemektrnde içim bayıldı hayırlısı artıkBen sutumu artırmak için tabiri caizse kendimi parcaliyorum. Kimden ne duysan deniyorum sana da anlatayım :)
Öncelikle bol bol emziriyorum. Bazen bi saat memede duruyo. Sonra mümkün olduğunca sagmaya çalışıyorum. Başlarda damla damla birikmiyodu bile şimdi 20-30 cc arada 40 çıkarsa sevmiyorum:)
Boza, ayran, tavuk, vişne hoşafı, incir, komposto, kuru kayısı, hurma, tarhana çorbası, petit beurre bisküvi, sütlü tatlılar ve en önemlisi bol bol su..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Belki çoğu süt fln yapmiyo tamamen kendimi öyle inandırdm da psikolojik bilemiyorum. Bol sütlerimiz olsun :)
Canım ben de ne hayaller kurmuştum nasıl hazırlanacaktım gel gor ki 4.ayda dusuk tehlikesi yasadim. Bir ay rapor kullandım annem memleketten geldi fln sadece tuvalet ihtiyacı için kalktim. Sonra da korku kaldı bende bebeğe bisey olacak diye yuruyus bile yapamadim, işte bile koltuğuma yapistim kaldim. Niye öyle yaptıysamHele ben hele ben 6 ay yogaya gittim , normal doğum suda doğum hayal ettim sonuç en korktuğum
4-5 günlük değil 4-5 günlükGoon gecirmiyor. Kalibi da buyuk, sirt kismi da lastikli. Bir de bezi bebegin poposuna yapistirip gobegine kadar cekmemek gerekiyor. Kakanin birikecegi bir bosluk olmasi lazim bez ve popsu arasinda. O zaman da tasirmiyor. Fakat 4 5 gunluk kaka ise her turlu tasiyor.
Çok geçmiş olsun canım yaateşi var denemez böyle de oluyormuş arada 37 yakalıyorum geri düşüyor
artık popo yıkamaca aslında öyle başlamıştım üşütür dediler bıraktım ama o ıslak mendiller çok sağlıksız maalesef
Hepimiz farklı zorluklar yaşamışız , ama kesinlikle genetik saatlerce suni sancı aldım doktorum kontrol sonrası doğuma gideceğiz diye düşünürken sonuç 4cm e kadar açıklık olduğundan acil sezeryanCanım ben de ne hayaller kurmuştum nasıl hazırlanacaktım gel gor ki 4.ayda dusuk tehlikesi yasadim. Bir ay rapor kullandım annem memleketten geldi fln sadece tuvalet ihtiyacı için kalktim. Sonra da korku kaldı bende bebeğe bisey olacak diye yuruyus bile yapamadim, işte bile koltuğuma yapistim kaldim. Niye öyle yaptıysam
Son zamanlarda sadece nefes egzersizleri ve perine masajı yaptım. Doğumum o kadar kolay oldu ki belki de biraz genetik, yapı meselesi.
Dayanabilirseniz 7.güne kadar bekle bakalım. Bizim kız iki seferdir fitilden 2 gün sonra yani 7.günde kendiliğinden kaka yaptı. Ama tabi çok sancı oluyor 5.gündeO değil de duphalac da işe yaramicak sanırım. 4. gün oldu hala kaka yok ve bugğn kıvranıyor ıkınıyor yavrum. Doktor artık fitil de vermeyin dedi ne yapıcaz bilmiyorum.
Sürekli sağan arkadaşlar var gerçi ama ben yapamıyorum. Günde iki üçü gecmiyo diyebilirim bu aralar. Önceden daha çok sagiyodum. Benim de öyle şaftı kaydıBenim üstümde hiç sıkıntı ilk zamanlar akıyordu bir biberon dolduruyorum ama kıızn göğsümü almıyordu sürekli sağmaktan memelerim in şaftı kaydı ama yeterkş anne sütü alsın dedim şimdi canı isterse çok ağlamadan verirsem lıyo göğsümü yoksa zor e haliyle azaldı süt hurma incir ve fındık üçlüsü de güzel sğiüt yapıyor ama bunları yemektrnde içim bayıldı hayırlısı artık
Aynen sütü su ve dinlenme yapıyor bence18kg almıştım ilk 11i on gün icinde gitmişti geri kalan bir ayda gitti
Diyet bende yapmadım ama porsiyonlarım hamile olmadan önceki boyutuma döndü Onun etkisi büyük
Deli gibi su iciyorum oda cok etkiliyor
Süt yapar askıyla tatlıya ona buna cökmüyorum yiyorum herşeyi ama eski halimdeki kadar normal insanlar kadar atıyorum bi dilim gibi
Sütü su yapar ona inanıyorum cok şükür şimdilik bi sıkıntıda yasamadım bu konuda
Kesinlikle önemli olan anne bebeğin sağlığı. Sezeryan normal hiç farketmez. Yeter ki sağlıklı olunHepimiz farklı zorluklar yaşamışız , ama kesinlikle genetik saatlerce suni sancı aldım doktorum kontrol sonrası doğuma gideceğiz diye düşünürken sonuç 4cm e kadar açıklık olduğundan acil sezeryanneyse nedemiş büyüklerimiz o çocuk ordan bir şekilde çıkacak önemli olan sağlık
Ben sürekli sağıyorum yoksa akıp üstümü başımı batırıyor , göğüs kalkanı kullanmama rağmenSürekli sağan arkadaşlar var gerçi ama ben yapamıyorum. Günde iki üçü gecmiyo diyebilirim bu aralar. Önceden daha çok sagiyodum. Benim de öyle şaftı kaydı
Aslında biraz da psikolojik bu süt işi. Neyi süt olcak diye yersem süt oluyo gerçekten. Benim cevremde sütün az yetmiyo acı vs diyen cahil cuhela çok malesef. Kulak asmiyorum artık ama insan ister istemez etkileniyo. Bende çareyi sürekli biseyler yiyip sutum var, böyle sutum oluyo demekte buldum.
Evet dinlenmek de çok iyi geliyo. Ben de akşamları eşime bırakıp uyudugumda çok güzel süt oluyo. Bi de bol bol su :)Ben sürekli sağıyorum yoksa akıp üstümü başımı batırıyor , göğüs kalkanı kullanmama rağmenyemek ayakta durmak içim enerji için lazım ama süt için en önemli etken dinlenmek bu ara dinlenemedim azaldı , sabaha karşı uyku arasında sağlığımda 3 katı çıkıyor resmen
Tıkanması öksürük boğulur gibi olma demi?Aynı şeyler bende de var benimki de tazyikli geliyor sürekli tıkanıyor ama düzeliyor sonra az ve sık sık emiyo bence bebeklerin yapısı ile alakalıbizimkinin de kilo alımı gayet iyi her gün çişli kakalı bezlerimiz de var maşallah daha ne olsun 3 kilo doğdu sarılık oldu 2640 grama düştü şu an 5 kiloyu geçti çok şükür ama kilo fazla önemli değil bence önemli olan sağlıklı olmaları
Amin inşallah canimÇok teşekkür ederim Rabbim hepimizin evladına ve tüm yavrulara sağlıklı,Güzel,uzun ömürler versin.Bahtlari güzel olsun insallah
Bu aralar bende hamur işine sardım kendimi durduramıyorum eski iştahsız halime dönmek istiyorumBen de tam tersi doğum kiloma doğru gidiyorum. Hamur işi sevmeyen benn hapur hupurr
Ben aldim ama doğru düzgün kullanmadım ilk başta mama vermiştim bi kaç kere arada sutumude verdim memnunum yaniKızlar philips avent natural biberon kullanan var mı memnun musunuz ?
Geçmiş olsun grip mi enfeksiyon muarkadaşlar kötü haberim var maalesef biz an itibari ile antibiyotik lik olduk
Benimde sutumun akışı hep tazyikli 1 dakika tazyikli geliyo sora azaliyo hemen sağım yaparken görmüştüm sora süt bitiyo memede ondan heralde 5 dk emiyoBir de demek ki fazla geliyor sütün ki genzine kaçıyor ara sıra. Benim geceleri öyle oluyor, uykuda süt yenileniyor sanırım ve o zaman emerken genzine kaçıyor ve sütün tazyikli olduğu zamanlar 5 dk emiyor genelde. Gündüz sık emmek istediği için süt o kadar olmuyor.
Benimkide aynı ağzına verdiğim an ogurdu elimle tutup bırakınca oda atiyodu bende hem alsın istiyorum bi yanımda iyi ki emmiyo diyo manyaklastim iyiceEmzik alma konusunda çok kararsızdım gece uyumayınca artık aldım emziği. İlk gün hemen aldı. Gündüz vermedin geceleri uykuya geçişi kolay olsun diye veririm dedim. Bir iki gece aldı, sonra attı ağzından öğürdü falan. Emzik almayınca mutlu oldum deli miyim neBlr zararı olmasa da bir tarafım emzik vermek istemiyormuş demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?