Ay harikaBebisten fırsat buldukça orgu ile terapi oluyorumbebekler ablamız için,diğerleri minnoşumun
Muhtesemler ellerine saglıkBebisten fırsat buldukça orgu ile terapi oluyorumbebekler ablamız için,diğerleri minnoşumun
Ay işte duymak istediğim böyle seyler maşallah güzel oturtmuşsun sende düzeniBen yatarım (şimdilik). Ama eşime güvenemem, çocuğu ya altında ezilmiş yada yataktan düşmüş bulurum Allah korusun.
Büyük oğlum beşiğe 3ay sığdı sonra yatak alana kadar odasındaki L koltuğu açıp yattık beraber. 5aylıkken ben kamera koyup çıktım odasından sorun olmadı hatta uyanma sıklığı azaldı benim kıpırtıma, süt kokusuna uyanıyormuş çocuk. 8aylıkken de odasında yatak yaptık ona geçti.
1.5 yaşından itibaren deliksiz uyuyan çocuk kardeşini kıskandığı için gece sürekli uyanıp ağlayarak yanımıza geldi pes ettik şuan benim yanımda yatakta yatıyoruz kardeşi anne yanı yatağında, eşim ise misafir odasında. Kış bitince onun yatağını kardeşine verip ona arabalı yatak alma planım var teşvik amaçlı. aynı odada olunca kalkıp yanımıza gelmez.
Uzmanlar 7aya kadar yanınızda yaptırabilirsiniz diyor. Bir daha geri gelmeyecek bu anların tadını çıkarıp çok hesap yapmamak gerek diye düşünüyorum. Tabi karı koca ilişkisinin programını ayrıca yapabilmek mühim.
Damlayi 15 damla mamasina katiyordum ya da önce bazen agzina direk damlayiyoruk kasikla topluyorum..bayadir ihtiyac halinde veriorum cok gaz sorunu olmuyo hatta burda bulamadik internetten soyleyene kadar metsil aldik..Yani degisiklik gosterir bebekten bebege ama bizimki mamayi ne zaman yese kaka yapiyorE Elwing6 canın nurse harveys i günde kaç kez kaç damla kullanıyorsun? Biz de o damlaya geçicez bugün.
Hipp combiotic aldık, içtikten bir saat sonra çok gaz sancısı oldu bebeğimin, damlaları da kesmiştik barsak düzenleyici şurup başlandığı için, şurubu bıraktık şimdi damlayla devam edelim diyoruz çünkü mahvoldu çocuk ağlamaktan üç gündür. Mamayı biraz da damla kullanırken denicem bakalım. Bir de kıvamı çok sulu biberondan hızlı akıyor, memeyi de bir garip tutmaya başladı bebeğim. Hipp ve şurubu dr tavsiye etti ama sanırım bu kadar değişiklik iyi olmadı bir anda.
Ya iki üc haftadır böyle yoksa hep koyuyorduk yerineH honey bunch ya alışmışken ayırmak bana eziyet geliyor empati kursanaanne yanı beşik değil miydi seninki? bi de babasının kokusuna alıştıysa beşiğe bi tisörtünü vs koyup denesenize. belki kokusunu aldığına o kadar sık uyanmaz. ben ilk 1 hafta yanımda yatırdım babynest ile. eşim ayrı odadaydı. 1 hafta sonra beşiğine geçirdiğim ilk gece çok sık uyandı. sonra tülbentimi koydum bi süre. sonra onu da çıkardım şuan alıştı. arada keyif için alıyorum tabi ki yanıma
Yanına mı yatırıyorsun ?Eşim artık oturma odasında yatıyor. Bugünlerde hasta oldu ikide bir, gece oğlum iki kez kalkıyor ikisinde de ben ilgileniyorum, sabaha karşı kalktığında ben alt değiştirirken o mama yapıyordu ama üşüttükten sonra çok horlamaya başladı, çocuk tam uyuyor onun horlamasına uyanıyordu, ben de sinir oluyordum şimdilik iyi oldu böyle.
Bende de var bi gazman :)Iyi geceler kimler gece mesaisinde.Bu gece oğlum çok huzursuz oldu.Aksam sütlü kahve çekmişti canım içtim ondan mi oldu bilmem ama bu gece gaz damlası kullansam mi diye tereddüde düştüm.54 günlüğüz.Kim hangi damlayı kullanıyor bilmiyorum ama tavsiyeniz var mı.Yarin aile hekimine de soracağım bi.Su zamandan sonra kullanmasam mi of çok kararsız kaldım uykusu var uyuyamıyor yavrum kucağımda uyuyor yatirdigim an ağlıyor.kimyon içiyordum 3 gündür içmedik.
bırak o zaman yatsın en azından düzenini oturtana kadar. ten teması olmayınca kendini güvensiz hissediyor demek ki. uykusuna bende şaşıyorum doğrusu bi pes et yahu cok inatcıYa iki üc haftadır böyle yoksa hep koyuyorduk yerine
Koku vs olayı da değil direk temas istiyor
Yoksa neler koymadım yetmedi kendi yatagıma yastığıma yatırdım falan ı ıh
Yok benimki anne yanı besik değil ben oda yaptım ama daha oradaki yatagına yatırmıyoruz bizim odada park yatakta yatıyordu yatagımızdan uzakta
Simdi ya eşimle salonda ya bizimle yatakta
Cok hafif uykusu ne gece ne gündüz farketmiyor uykusuz bıraksam kalır memede aldıgı yetiyor enteresan sekilde
Hayır memedede sürekli agzı calısıyor ordada derin uyumuyor nasıl dayanıyor bu kadar uykusuzluga bu kadar küçük olmasına ragmen aklım almıyor
Bizimde ilk bu ah uykusuz annelerSaat 4 buçuk hala uyumadık bizde
Dün tam 1 saat 50dk kolumda yayık ayranı yaparcasına salladım bayılttım koydum yerine on dk uyudu yabırak o zaman yatsın en azından düzenini oturtana kadar. ten teması olmayınca kendini güvensiz hissediyor demek ki. uykusuna bende şaşıyorum doğrusu bi pes et yahu cok inatcı
Tesekkurler cnm.Arada alıyorum sipariş çok hızlı oremiyorum çünküMuhtesemler ellerine saglık
Satıyormusun peki
Acelemiz yok müsait bi vaktinde haber verirmisin banadaTesekkurler cnm.Arada alıyorum sipariş çok hızlı oremiyorum çünkü
TabikiAcelemiz yok müsait bi vaktinde haber verirmisin banada
Ben izmirdeyim canım. Doğum yardımı dediğin emzirme parası mı ne o değil di mi? Sanırım onu almak için başvuru yapmak gerekiyor di miİzmir de olan arkadaşlar doğum yardımı paranız yattı mı acaba bizim iki ay oldu bugün aşı ya gitmeden postaneye gittim hala yatmamış. Öncesinde mesaj gelir dedi öyle mi acaba
Kesinlikle katılıyorum hem onun uykusu hem dr benim uykum açılmadan yatırmak istiyorumÖzellikle uykuya geçtiği zamanlarda bizimkinin de çıkmıyor. Biraz ıkınıyor sıkılıyor uykuda, rahatsız oluyor belliki ama yapacak birşey yok. Uykusu dağılmasın diye çok da uzatmıyorum açıkçası
Dün tam 1 saat 50dk kolumda yayık ayranı yaparcasına salladım bayılttım koydum yerine on dk uyudu ya
Zaten uyanıncada acıktı iki saat olmustu yiyeli
Tam inatcı keci sorma direniyor deli gibi uykuya
Ay buarada senin kızın sacları dökülüyor mu bizimki baya baya döküyor saclarını
aynen ben kesmiştim uzadı bile. yattığı için arkası uzamadı amerikan tırası gibi duruyomorcivertkedi sen kesmiştin sacını kızının dökülmeyebilir tabi
Bebekleriniz cıglık atıyormu
Bizimki tam arsız oldu eğlenirken yada kucaga alınmak isterken falan cıglık atıyor
Allahım sen daha iki aylıksın iki yasındada sokak ortasında yerlere yatıp o oyuncagı istiyorum diye aglayacaksın kesin biliyorum
Ben de sütüm az mı çok mu derdini bıraktım çünkü kızım nerdeyse emmeyi bırakıyordu 2 haftadır onu kandırıp emzirmekle uğraşıyorum; her fırsatta memeyi sokuyorum ağzına, her türlü pozisyona giriyoruz (favorisi ben ayakta sallanırken emmek)Sakııınn. Takviye çoğaltırsan süt miktarın hep aynı kalır. Bebek büyüdükçe süt miktarı artıyor. Ben sağımdaki cc miktarını değiştirmiyorum bebek zaten ihtiyacına yönelik arttırımı yapar nasılsa diye.
Hani hep diyoruz ya “sütüm var kafam rahat “ dersek süt olur , gerçekten öyle. Benim aklıma sık sık izlediğim bir belgesel ve şu söz gelir : “anneler iki bebeğin %90 süt ihtiyacını karşılar “. Belgeselde de Afrika’da emziren kadınlar vardı. Kendileri zayıf, göğüsler desen sönmüş balon gibi sönük ve sarkık. Ama kucaklarındaki bebekler cuk cuk emiyor ve tombik.
Sağımda meme sapıtıyor aslında. Son 15-20 gündür sağıyorum. Öncesinde beni rahatsız etsede umursamıyordum. Büyük oğlum çok düşkündü memeye ikinciye hamile kalınca 16 aylıktı memeden kestim. Şimdi biraz olsun süt verince vicdanım rahatlıyor. Yoksa hiç uğraşmam sağımla falan. Meme kendiliğinden terbiye oluyor zamanla.
Süt akıl mantık işi değil. ben de zaman zaman Göğüslerim 80 beden Bu çocuk bu göğüsten doyuyorsa o zaman benim göğüs dokularım nerde demişimdir.
Özetle Ötesini berisini düşünmeden emzir gitsin.
Canım beşiğiniz anne yanı değil mi? Ben eşimi filan uzatıyorum beşiğe bazen elini tutuyorum, sanki beraber yatıyormuşuz gibi oluyorDeneyimli anneler bebeklerinizle birlikte yatıyormusunuz veya yattınızmı hiç
Bikaç haftadır kızım babasıyla yatıyor sabaha dogru yanıma geliyorlar ilk basta uyuma fikri hosuma gitti sonra hasta oldum aman bulasmasın diye devsm ettik derken dün yerine koyuyoruz gece bile yarım saatte bir uyanıp agladı durdu
Gece birlikte yatmaya devam etseler veya kendi yatağımıza alsak sonradan ayırması cok mu zor olur
Eğer çok sancısı varsa yarına kadar bekle yarın fitil verirsin son çare canım. Yarına kadarsa yarım çay kaşığı zeytinyağı içirebilirsin belki faydası olur, karnına masaj yap. Ben 5.gün akşam veriyorum fitili son çare olarak.Kızlar 4 gündür kaka yapmıyor oğlum. Doktor normal demişti ama bizimki rahatsız gibi. Ikınırken uyanıyor öyle söyleyeyim. Önerileriniz var mı? Benim yemediğim kalmadı ama hala tık yok oğlandarahat gaz çıkartıyor o konuda sıkıntımız olmuyor ama kaka istiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?