Pes etmiyorum asla ama çok uzuluyorum bendeKaka yapamamasına takılma yeterli çiş yapması ve çişin koyu renkli olmaması önemliymiş. Göz göre göre pes etmeye de içim elvermiyor. Birbirimize destek olalım inşallah en az bi 3-4 ay daha emmelerini sağlayabiliriz.
Hayır bide bizim zamanimizda şöyleydi böyleydi yapmak zorundasin gibi baskilarida varya. Sanki kendileri o zamanlarda mutlu mesutlarmis gibi. Allah hepimize kolaylik versin. Sabir versin.Çoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Gece uyuma gündüz uyuma, robotum ya ben. Hayır sanki kendilerinden birşey isteyen var. İnanın hergün yemeğim eksik olmaz çünkü 2yaşında oğlum var ve ben emziriyorum. Salatasına kadar yaparım. ( Kv’lerle 1yıldır yakın oturuyoruz sayesinde öğrendi ozmoyu sürpriz yumurtayı ) Akşam bulaşığını asla sabaha bırakmam. Haftalık temizliğimi yaparım. Eşim hergün kıyafet değişir. Çamaşır ütü hiç biriktirmem. Resmen yardırıyorum ama çok bunaldım. Sakin bir yere gidip tek başına kalmak istiyorum. Belim sabah uyandığımda bile çuval taşımışım gibi ağrıyor. Fıtıktan şüpheleniyorum.
Eşimin çalıştığı pozisyonun sorumlulukları çok fazla. Haliyle birşey bekleyemiyorum ama 2.ye ısrar edenler o ve kv idi. Off bunları yazdım ama biryere dökmem lazımdı içimdekileri
Ben emzik emerken hemen cikarip kendi mememi tepiyorum agzina. Yine birakinca tekrar emzik veriyorum emmeye baslayinca emzigi cikarip kendi mememi veriyorum. Biraz daha sakinledi sanki.Çok ağlıyor mu peki
Bende denemeye başlayacağım hatta kampa gireceğim , eşime 1 hafta izin al dedim. Yardımcı olsun banaYıl sonuna kadar kullanmazsa yanacak 2 hafta izni var bir işe yarasın bari kampa girdiğimde çok gevşek, sakin ve sabırlı olmam gerekiyor. Tüm tavsiyeleri deneyip birde emziği azaltacağım. Beni resmen emzikle aldatıyor kıskanmaya başladım
Sürekli gündemimiz değişiyor şimdide buCanim ayni sureci ben de yasiyorum. Benimki biberonu reddediyor derken beni de az emiyor. Ben pamukcuk olmasina yorsam da alttan alta biliyorum meme reddi yaptigini. Pamukcugu biraz gecer gibi oldu ama azicik yeniden olusiyor, karbonatli su ve gazli bez ile siliyorum. Beni 15 dk emmeye basladi. 10 dk emip birakiyordu. Ben careyi sakin kalmakta buldum. Emmek istiyor ama emmek istemiyor da. Saldirgan bir sekilde memeye karsi. Ben daha cok gerildim o oyle yapinca ama artik sakin kaliyorum. Zorladim hala istemiyorsa o an ara bersim birkac dk sonra tekrar denedim. Saat basi meme vermiyorum yine de. 2 saati doldurmaya calisiyorum. Genelde 2.5 saatte emiyor bu arlar. Hem pamukcuk hem alerji cok yordu beni. Ustune sut urinleri ve yumirta yememek de ac birakti sut azaldi. Onun stresi de sardi ama olabildigince rahat olmaya calisacagim. Oyle veya boyle o memeler birakilmayacak.
Sadece emziriyor musunKızlar kozım dün geceden beri mememi almıyor, 2 aydır sorunsuz emen kıza bi haller oldu. Bu durum düzelir mi? Napavağımı şaşırdım. Süt var eminim o da emse anlayavaj ama hiç denemyir bile. Canım sıkkın. Kendimi yetersiz hissediyorum kötüyüm ve çok stresliyim
Akşam bizde bunu denedik eşimle öyle bir ağlıyor ki çok kurnazBen emzik emerken hemen cikarip kendi mememi tepiyorum agzina. Yine birakinca tekrar emzik veriyorum emmeye baslayinca emzigi cikarip kendi mememi veriyorum. Biraz daha sakinledi sanki.
Biberonu geciktirince bile çıldırıyor direk kesemez eds ile deneyeceğim önce , bu esnada yavaş yavaş emziği de azaltacağım
Bu ara emziğe fazla düştü zaten ve memeyi görünce ağlayarak uzaklaşıyor 2 gündür , emzikle avunuyorhepsini deneyeceğim inşallah yoluna girer canım seninde benimde
Oy Allah yardımcın olsun canım.Cok zor ama geçiyor inan.Allah evlatlarımıza sağlık versin diğer faktörlere tıka gitsin kulağını.Çoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Gece uyuma gündüz uyuma, robotum ya ben. Hayır sanki kendilerinden birşey isteyen var. İnanın hergün yemeğim eksik olmaz çünkü 2yaşında oğlum var ve ben emziriyorum. Salatasına kadar yaparım. ( Kv’lerle 1yıldır yakın oturuyoruz sayesinde öğrendi ozmoyu sürpriz yumurtayı ) Akşam bulaşığını asla sabaha bırakmam. Haftalık temizliğimi yaparım. Eşim hergün kıyafet değişir. Çamaşır ütü hiç biriktirmem. Resmen yardırıyorum ama çok bunaldım. Sakin bir yere gidip tek başına kalmak istiyorum. Belim sabah uyandığımda bile çuval taşımışım gibi ağrıyor. Fıtıktan şüpheleniyorum.
Eşimin çalıştığı pozisyonun sorumlulukları çok fazla. Haliyle birşey bekleyemiyorum ama 2.ye ısrar edenler o ve kv idi. Off bunları yazdım ama biryere dökmem lazımdı içimdekileri
Doktorumun tavsiyesiyle gece ağır uykudan uyanınca emziriyorum sonra biberon veriyorum uzun uyusun diye , en son dün gece emdi ama kısaUykuda denedin mi emzirmeyi? Ben ilk kızımda 4 aylik civarında yaşadım meme reddini üstelik birkaç hafta vermistim biberonla mama yarim kutu mama bile bitirmeden attım direk mamayı inat ettim o meme ekilecek annem ısrarla ver mama ver mama demesine rağmen çok ağlıyordu memeyi görünce ac kaldı uykuda kaptı memeyi tam 1.5 ay uyurken emdi sadece emerken uyanınca memeyi görünce itiyordu 1.5 ay kadar sadece uyuyarak beslendi zamanla kabullendi meme aşığı oldu 24 ay emzirdim cok zor ikimizde aglayarak biraktik suan 4 yasinda hala ici gidiyor kardesi emdikce. Her bebek uyurken beslenmez en azından biberonu unutama kadar arada uyanmadan teklif et. Biberon kaç numara hangi biberon?
Doktorumun tavsiyesiyle gece ağır uykudan uyanınca emziriyorum sonra biberon veriyorum uzun uyusun diye , en son dün gece emdi ama kısabırakıyor gözünü kapatıp uykuya geçiyor yatırsam 5 dk sonra ağlayarak kalkıp biberonu bekliyor Avent biberon yenidoğan almıştım , delikleri büyüttüm
Kızlar biz tam 2 aylık olucaz haftaya ve Uçak yolculuğu yapicaz eşimin memleketine 1 buçuk saat havada kalcaz ve baya tırsıyorum gitmek de istemiyorum hasta ederim diye ama eşimin ailesi daha görmedi bebeği gelmelerinden iyidir diyorum Velhasıl bebekle uçak deneyimi olanlar bana fikir verebilirmisinizzz
Evet ücretsiz ben takip etmeye başladım hemen mesaj yazdım cevap vermez sandım ama verdiÜcretsiz mi yardımcı oluyor?
Bol sıvı tüketin hep emzirmeye çalışın emerken başını okşayın sakinleştirici konuşun pes etmeyin ve bebiş uyuduğunda siz de uyuyun dedi.ben bugün jokerden multimalt aldım süt artarsa yazarım buraya daSütünü arttırmak için neler tavsiye etti?
Böyle alışsın istemiyorum ama bakalım nasıl ilerlicek süreçAy kıyamam canım ya öyle olunca insan hem panik oluyor millet gözünü dikip bakınca hem de ekstra yoruluyor evi seviyor senin kuzucuk demekki benim kızda kalabalık sevmiyor hiç kalabalıkta çok huysuz oluyor sakin ortamda sesi çıkmıyor ama:)
Ben haftada 3-4 kez veriyordum mama , lohusalıktann sonra yanlız kaldığımda çok yorulduğum süreçte sağmayı atladığım oluyordu , o zaman verdim ama uzun süredir sadece kendi sütümle gidiyoruz , evet biberonu öğün öğün azaltıcam ilk önce birden kesmeye çalışacam olmazsa da öğün atlatacağım çok yıpratmadanBence bir süre verme biberon 1-2 gun çok zorlar seni gece o uyanmadan sen al emzir ben boyle döndurdum kızımı. Avent yeni dogan bende aldim 2+ akisi cok hizli benim bebiste tok olsa bile biberondan nekadar verirsen iciyor siniri yok sonra kusuyo muhtemel bende yasiycam meme reddi o sinyali aliyorum o yuzden emzirme destek sisteminden aldim bugun geldi yarin deniycem. Ben şuan kilosu dusuk diye gunde 1 kez mama 1 kez sagilmis sut veriyorum. Aslında süt yeter mama vererek azalıyor süt. Bir doktorun sözü vardi hiç unutmam daha öncede yazdım burda sokaktaki hayvanların aa sutum yetmiyo mama yapiyim deme şansı var mi Yok bir srkilde doyuyor yavrulari süt tamamen psikolojik sut yetmiyo dersek yetmiyo. Sen mama vermiyordun sanirim gerçi ama işte biberon meme reddine yol açıyor cunku daha kolay zorlanmadan doyuveriyolar
Maşallah sana bir sürü şey yapıyosun valla ben okurken yoruldum kv den niye böyle uyuz uyuz konuşuyo ki çok da yakın oturuyomuşsun mesafe koyamazsın sanırım tek yapabileceğin takmamak.. eşin de yoğun çalışıyomuş acaba haftada bir yarım gün de olsa bi temizlikçi tutabilir misin seni rahatlatırÇoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Emzik kullanıyorumSadece emziriyor musun
Biberon ve emzik kullanıyormusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?