Benim de sütüm az diye meme reddi yaşıyorum sanırım. Ben ne yapıcam çok çaresizim ne olur bana da bi yol gösterin tecrübeli annelerYa doğumdan sonraki ilk haftalarda burayı takip ederken senin mesajlarına denk gelmiştim. Cc hesabı yapıp biberonla sütünü verdiğini anlatıyordum. Ben 3 çocuk annesiyim azıcık emzirme deneyimim var. Sana bir mesaj yazıp bu yaptığının ilerde meme reddine ya da süt azalmasına neden olabileceğini uzun uzun yazdım. Ama sonra şimdi lohusa kadının canını sıkmayayım diye sildim mesajı. Keşke gönderseymişim..
Ya yok bir seferliktir belki bu huysuzlukları , deneyin yine bizimki duruyordu valla işimiz var diye çıktık yoksa hediye değişimi yaptıktan sonra kahve içme hayalim vardı , yarın inşallahEvet eşim de fazla ışık elektrikten sesten rahatsız oldu bence dedi yaa ben de bi daha gitmem dedim ama havalar soğuyunca napıcaz
Canım sen çaba göstererek eminim bu süreci aşarsın, seninki daha çözülebilir bir durum hiç üzülme. Ama biraz zor olacak. Bi kere ne yap et biberon verme bu aralar, gerekirse kaşıkla besle. Emzik vermeyi de azalt. Emme duygusu tatmin olmasın, seni emmek için yanıp tutuşsunÇok incesin lohusalıkta hassas oluyoruz evet ama burda yazılanlar yüksek empati içeriyortecrübeli annelerde var. O yüzden ben kötü hissetmezdim. Fakat herkesin kendine göre gerekçesi oluyor ve o an sana o mantıklı geliyor , aslında meme reddini biliyordum fakat insan kendi başına gelmez sanıyor veya benzer aylarda bir çok kişi yaşıyor ama bir süreç olduğu söyleniyor gibi gibi sebeplerden pek takılı kalmadım lohusalıkta dinlenmek mühim olduğu için geceleri kv biberonla besliyordu bende daha iyi dinlenmiş oluyordum süt artışına da etkili oluyordu, sadece gece beslenmesiyle kalsa iyiydi , kızım doymuyor göğüs ucum büyük bir dönem yara oldu bu öğünde biberon verelim dinlensin memem gibi sebeplerden birden genel beslenmede biberona kaydık Emzikte alıyor biberonda üstelik memeye de saldırıyor benim için gayet güzeldi ama gel gör ki şimdi red ile karşı karşıya kaldım , elimden geleni yapıp döndüreceğim kızımı inşallah , vazgeçemem emzirmekten şubatta işe başlıyorum üstelik tamamen biberona döneceğiz ama eşimin işi ve benim işim kv ye yakın , öğle tatillerinde kızımızı alıp sana getiririm arabada bile olsa emzirirsin hasret giderirsiniz diyordu , şu krizi bir atlatsak başka bir şey istemiyorum
Tamam canım, kaşık biberon diyorlar ya hastanede de veriyorlarEmzirme destek sistemi bende fayda etmiyor çünkü benim uyanık kız ondan gelen sütü biliyor ve bittiği an sinirden çığlık atarak bırakıyor memeyiemzirme kaşığı ne? Faydalı bişiler bulursan bana da yaz.
Sen ne yasiyorsan aynisini bende yasiyorum caresizce memeyi sündürüp birakiyor ozellikle aksamlari sut azalinca icin icin agliyor.Benim de sütüm az diye meme reddi yaşıyorum sanırım. Ben ne yapıcam çok çaresizim ne olur bana da bi yol gösterin tecrübeli annelerya da artık ne zaman pes etmeliyim onu da bilemiyorum.
Ne inat bu minikler işimiz varDüzeltiyorum sonra hanımefendi bidaha eski haline getiriyo sonra ben tekrar düzeltiyorum derken iki gündür kavga ediyoruz resmenİki başak burcu anlaşamıyoruz
Deneyeceğim inşallah canım çok teşekkürlerCanım sen çaba göstererek eminim bu süreci aşarsın, seninki daha çözülebilir bir durum hiç üzülme. Ama biraz zor olacak. Bi kere ne yap et biberon verme bu aralar, gerekirse kaşıkla besle. Emzik vermeyi de azalt. Emme duygusu tatmin olmasın, seni emmek için yanıp tutuşsunbi de ten tene temasla emzirmeyi dene. Hatta evde banyo müsaitse kuvvet, jakuzi tarzı bişey varsa içini doldurup birlikte girin, kızının sırtı senin karnına yaslansın bu anne karnını anımsatıp emme isteği uyandırıyormuş sonra orda emzir (bunu çok okudum ama bizim banyo buna uygun değil). Sütün bol nasılsa sık sık emzirmeyi teklif et ama ısrar etme. Eminim yakında düzelir
Canım telaşını, üzüntünü burdan hissediyorum İnan. Ya aslında sütü düşünmeyi tamamen kesmelisin. Yani ne bollaştı be aZaldı tamamen Doğum öncesindeymiş gibi hiç süt düşünmeden ye iç. Gün içinde aklına bile getirme ve şimdilik sağma. Belki o an için az gelecek sütün ve ona takılacaksın. Ben şu an kaç cc sütüm geliyor bilmiyorum. Evde makine var şubatta işe başlayacağım ama hiç sağma teşebbüsünde bulunmuyorum.Benim de sütüm az diye meme reddi yaşıyorum sanırım. Ben ne yapıcam çok çaresizim ne olur bana da bi yol gösterin tecrübeli annelerya da artık ne zaman pes etmeliyim onu da bilemiyorum.
Bende molfix ve evy baby o şekilde sabahları kullanarak tükettim prima öyle böyle ama en azından sızdırmıyor. Gece gündüz primaya döneceğimGoon denemek için aldım ben ama sızdırdı.Belki de bezi gevşek bağlamışımdır benim hatam mı bezin hatası mı ileride görcezElimde prima premiumcare vardı.Sızdırma riskine karşın primayı gece kullanıyorum.Goon bitene kadar gündüz goon gece prima kullanıcam
Dediğin gurubu bulamadımFacede emzirme sanatı diye bi grup var benzer sorunlardan yrdım isteyen yazan eden cok. Takip edip sorununza yardım isteyebilirsinşz cok yardımcı oluyorlar.
Evet oyle. Ben sevdim goon u. Bizde bezi tam orta kisimlarina kadar dolamiyor. Erkek cocuk diye sanirim hep on kisom sisiyor.Goonda çişi çok yapp bez ağırlaştığı halde mavi çizgi sonuna kadar gitmiyor. Sizlerde de öyle mi?
Bizim ki avizeye gülücükler atıyorBizimki sabit isik iziyo bi zarari olur mu ki gece lambaaaini kapattim diyr kiyamet kooptu gecen aksam izleyerek uyuyo bazenaksamlarida gozleri hep tavanda
Ben de yorgunluktan sakarlığa geçtimmÇoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Gece uyuma gündüz uyuma, robotum ya ben. Hayır sanki kendilerinden birşey isteyen var. İnanın hergün yemeğim eksik olmaz çünkü 2yaşında oğlum var ve ben emziriyorum. Salatasına kadar yaparım. ( Kv’lerle 1yıldır yakın oturuyoruz sayesinde öğrendi ozmoyu sürpriz yumurtayı ) Akşam bulaşığını asla sabaha bırakmam. Haftalık temizliğimi yaparım. Eşim hergün kıyafet değişir. Çamaşır ütü hiç biriktirmem. Resmen yardırıyorum ama çok bunaldım. Sakin bir yere gidip tek başına kalmak istiyorum. Belim sabah uyandığımda bile çuval taşımışım gibi ağrıyor. Fıtıktan şüpheleniyorum.
Eşimin çalıştığı pozisyonun sorumlulukları çok fazla. Haliyle birşey bekleyemiyorum ama 2.ye ısrar edenler o ve kv idi. Off bunları yazdım ama biryere dökmem lazımdı içimdekileri
Sünnet yaptıran arkadaşlar sünnetten 9 gün sonra aşı olur mu?
Ücretsiz mi yardımcı oluyor?Instagramda emzirme danışmanı seda ilhan var sütüm az olduğu için kendisine mesaj atmıştım iki gün sonra falan dönüş yaptı kusura bakmayın geç gördüm dedi baya bi ilgilendi sağolsunİstersen sen de yaz
Sütünü arttırmak için neler tavsiye etti?Instagramda emzirme danışmanı seda ilhan var sütüm az olduğu için kendisine mesaj atmıştım iki gün sonra falan dönüş yaptı kusura bakmayın geç gördüm dedi baya bi ilgilendi sağolsunİstersen sen de yaz
Plates topu muTamam canım, kaşık biberon diyorlar ya hastanede de veriyorlar
Ben ilk olarak eds deneyeceğim , pilates topunda zıplayarak bile emziren var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?