Kizlar benim bebis de yeni huy edindi. Emip doyduktan sonra mememle oynuyor yani ben oynadigini dusunmek istiyorum. Memeyi agzina aliyor, cikariyor muzip muzip bana bakiyor, yaliyor gibi yapiyor hatta bazen. Bunu surekli yapiyor. Ben daha emecek saniyorum ama resmen benimle oyun oynuyor muzip bir yuz ifadesiyle. Ben de biraz oynamasina izin verdikten sonra cekiyorum memeden. Tecrubeli anneler, bu da meme reddinin habercisi olabilir mi? Neredeyse hic biberon vermiyorum, cok nadir disari ciktigim zamanlar disinda.

Aramıza hoşgeldin bu bi 3.ay sendromu sanırım, teker teker aynı şeyleri yaşamaya başladık. Biberon veriyor muydun?

Benimki de öyle yapıyordu , yalıyor bırakıyor , dokunup kendini geri çekiyor, emip çekiliyor sür dışarı akıyor bu tarz hareketler yüzüne bakmadan ciddi durmak lazımmış ben malum biberon ve emzikte kullanıyorum ama belirti benzer aman dikkat

seninki nazara mı geldi ya? kendi kendine uyuyor cok uslu dedik dedik

Avent direkt meme reddi sebebi, deliğini büyütmeden bile şıkır şıkır akıtıyor. Sen medela biberon kullanacaktın sanki yanlış mı hatırladım. Ben dr browns geniş ağız cam biberon aldım biberon ucu da çok kaliteli hem şekli çok rahat ettiriyor bebeği hem de gaz karşıtı. Sadece 2. aşama ucu Türkiye'de yok, gerekli de değil yavaş akışlı olunc meme reddi olmaz büyük ihtimal hem.

Hadi ya. Ben ciddi duramiyorum, guluyorum. Hosuma da gidiyor muzip halleri ama memeyi de birakir diye korkmaya basladim.

Ne kadar surdugunu de soyledi mi? Ilgi azaliyor ama karinlarinin doymasi da lazim. Ne ilginc su bebeler ya.
Vakit vermedi ama bence bebeğe göre değişiyor 3-4 günde olabilir birkaç hafta da olabilir , bence burda artık bizim çabamız devreye giriyor çeşitli emzirme yöntemleri, pilates topunda zıplayarak emziren bir anne videosu gördüm bugün

Aldığım yenidoğan az akıtıyor hatta ağlamaya başlamıştı kavga ediyordu biberonla sonra az geldiğini anlayıp deliği büyüttük

Mavikelebek0134 sen cook güclü ve enerjik bi annesin. bebeğin küvezdeyken sezeryan dikisinle büyük oğlunla atçılık oynamandan biliyorum. damla sütün gelmezken psikolojik baskı eşliğinde sütünü çoğaltıp emzirebilmenden biliyorum. damla sütlerini hastaneye götürüp hemsirelere vermenden biliyorum. senin kvnin patavatsızlığını hepimiz gördük aman takma yahu. milletin ağzı torba değil ki bükesin. ya bosver yada agzının payını ver. esin de en azından haftasonu yardımcı olsa, 2 haftada bir temizlikci falan tutsa.

Ayniiiiii ayniiiii

Peki tekrar memeye alıştırana kadar kilo alımı nasıl oldu benim bebeğimin kilo alımı da azaldı sanki iyice, zaten az kilo alıyordu çocuğu aç bırakıp gelişimine mi engel oluyorum acaba diye vicdan yapıyorum.

Sokakta ki hayvan örneği güzel ama bebek kilo alamıyorsa ne yapacağız göz göre göre de aç bırakamıyorız ki

Denemediğin bi malt içecekler kaldı sanırım. Faydasını görürsen ben de deneyeyim.

Eşin doktora gitsin mutlaka yoksa size yazık bizim de 8de başlıyor 2ye kadar sürüyo krizleriGazı da yok öyle ağlıyo sebebini bulamadık gitti

Kızlar kızım uyandı 11 gibi , sabaha karşı ağır uykuda meme alıyordu zaten ama doyurucu şekilde uzun beslenmiyordu. aldığım gazlarla uyanınca meme verdim görünce başladı ağlamaya , hemen ayağa kalktım dansederek ve şarkı söyleyerek emzirmeye başladım gözleri kapalı bir biçimde kabul etti 2 memeyi de uzun süre emzirdim , ilk kez yaptığım için kollarım uyuştu biraz sonra kollarımda uyudu yarım saat sonra tekrar kalktı yine meme verdim ayakta bu kez gözleri açıktı kızımda özlemiş gibi emdi çok şükür ama ilk seferde emip uyuyunca ben kalanı sağdığım için ikinci kalkışta çok süt kalmamıştı memede , yinede sorun çıkarmadan oyalandı , üstüne 40 cc süt verdim uyutacağım için , yavaş geçiş yapmak istedim. Uyurken emzik vermemeyi deneyeceğim dedim uzun süre uyumadı ama uzun süre emdiği için de ağlamadı emzik yok diye , baktım ben uyuyorum kız uyumuyor sadede uyurken diyip emziği verdim uyuttum Ay hadi inşallah Kızlar yaa , çok keskin çizgi çekmek istemiyorum kızım inşallah yardımcı olur da bana zorlanmadan memeye devam edebiliriz

Çok sevindim İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…