Sen ne yasiyorsan aynisini bende yasiyorum caresizce memeyi sündürüp birakiyor ozellikle aksamlari sut azalinca icin icin agliyor. cok zorlaniyorum. Simdide 3 gundur kakasini yapamiyor. Hergun 3_ 4 kere kaka yapan cocuk 3 gundur yapamiyor.
Kaka yapamamasına takılma yeterli çiş yapması ve çişin koyu renkli olmaması önemliymiş. Göz göre göre pes etmeye de içim elvermiyor. Birbirimize destek olalım inşallah en az bi 3-4 ay daha emmelerini sağlayabiliriz.

Kendine çok yüklenmişsin , eski zamanda tek başına debelenen annelerimiz gibi.. gerçi hepimiz günden güne kendimizi aşıp sorumluluklar gerçekte ne kadar varsa birazda kafada büyütüp birde zamanla yarışıp herşeyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Ödül var mi ödül ? Hayır teşekkür bile belki yoktur yada nadiren..
Arada durmayı , dinlenmeyi , ertelemeyi veya bırakmayı bilmek gerek. Biliyorum birini bile yaptığında iş yığılarak yine bizi bekliyor olacak. Durumun nasıl bilmiyorum ama arada ev için destek almalısın. Ya da eşin en azından haftasonu yardımcı olmalı.
Pardonda kv deli mi? O şekilde konuşurken sen ne diyorsun peki? Benimde dinlenmeye ihtiyacım var demişsindir umarım en azından. Hayır destek yok birde köstek varsa psikolojik şiddet görüyorsun demektir, zaten herşey yeteri kadar zor ve tüketici.. Eşin de en azından seni görmeli , emeğinin farkında olmalı ve motive etmeli , manevi destekte çok önemli ama en önemlisi haftanın 7 günü mükemmel olmak zorunda değilsin sende hafta içi çalış haftasonu kendine izin ver sal mesela

Yok son zamanlarda sağmıyorım zaten saat başı hatta bazen yarım saatte bir meme teklif ettiğim için sağmaya vakit kalmıyor. Bi ara çok iyi gidiyorduk gene nasıl bu noktaya geldik anlamıyorum biri çıkıp desenli boşa uğraşma olmuyor, çocuğu aç bırakıyorsun pes edicem ama şuan az da olsa süt var göz göre göre pes edemiyorum. Bebeğim emmeyi reddetmese sütüm de artmaya başlamıştı ne güzel.

Yazmıştım zaten ama bu ara cidden biberona ara ver canım bence ondan sonra sizin sorun çözülür biraz büyüyünce zaten biberon olsa da emer seni, seni emmek keyifli gelir.
Biberonu geciktirince bile çıldırıyor direk kesemez eds ile deneyeceğim önce , bu esnada yavaş yavaş emziği de azaltacağım
Bu ara emziğe fazla düştü zaten ve memeyi görünce ağlayarak uzaklaşıyor 2 gündür , emzikle avunuyor hepsini deneyeceğim inşallah yoluna girer canım seninde benimde

Seni tebrik etmek istiyorum ben tek çocukla yapamıyorum yaptıklarını sen boşver kv yi he he de geç. Uyumuyorum zaten gece ütü yapıyorum, yemek yapıyorum de nerden bilecek kendinle gurur duy ve ben de kv nin tam tersini diyeyim sana işleri biraz azalt kendine bak

Maşallah tosbiğe yesinler onun havasını

Çok ağlıyor mu peki
Bende denemeye başlayacağım hatta kampa gireceğim , eşime 1 hafta izin al dedim. Yardımcı olsun bana Yıl sonuna kadar kullanmazsa yanacak 2 hafta izni var bir işe yarasın bari kampa girdiğimde çok gevşek, sakin ve sabırlı olmam gerekiyor. Tüm tavsiyeleri deneyip birde emziği azaltacağım. Beni resmen emzikle aldatıyor kıskanmaya başladım

Faydası olur mu bilmem ama bi yerde de şöyle okudum. Bebeğinizi göğüs hizanıza alın sevin okşayın şarkılar söyleyin yani meme kafasında keyifli bir yer olarak otursun, diğer zamanlarda bebeğe normal davranın göğsünüzde iken onun hoşuna gidecek şekilde.

Ay kayınvalide onun patronumu hesap mı verecek birde , aklını kendine sakla diyemez ama tavsiyelerin için teşekkürler deyip yüzüne kahkaha atsın en azından

Elbet olur olumlu düşünce ve bebeği memeye yakın tutmak hatırlamak tekrar sevdirmek fikri senin içinde zorlu bir süreç inşallah gönlüne göre olur da memeye döner yavrularımız

Bizde de var aynı sorun. Düşün beni emiyor pozisyonda emzik emerek uyuyor beni emerek uyuyormuş gibi. Emziği çıkarıp memeyi sokuyorum ağzına uyanıp çığlıklar atıyor emziği azaltmaya çalışıyorum bende, bi çok ağlarsa bi de uyku için veriyorum. Bana kalsa zaten az veriyordum da eşim dahil çevremdeki herkes hık dese emziği dayadı ağzına emzirme kampı yapamıyorum eşim o kadar destek vermez bize sıkılır ama sürekli emmeyi teklif ediyorum emzirme kampı gibi oldu bi nevi.

Ay kıyamam canım ya öyle olunca insan hem panik oluyor millet gözünü dikip bakınca hem de ekstra yoruluyor evi seviyor senin kuzucuk demekki benim kızda kalabalık sevmiyor hiç kalabalıkta çok huysuz oluyor sakin ortamda sesi çıkmıyor ama:)

Benim annem bana yardımcı oluyor ve ilk çocuğum baska bir sorumluluğum yok ben bile bazen çıldırıyorum. Senin yaşadıklarını hiç birimiz yaşamadık çok zor zamanlar geçirdin. Anlattıklarına bakınca da bunalman çok normal ama maşallahın var cidden

Canim ayni sureci ben de yasiyorum. Benimki biberonu reddediyor derken beni de az emiyor. Ben pamukcuk olmasina yorsam da alttan alta biliyorum meme reddi yaptigini. Pamukcugu biraz gecer gibi oldu ama azicik yeniden olusiyor, karbonatli su ve gazli bez ile siliyorum. Beni 15 dk emmeye basladi. 10 dk emip birakiyordu. Ben careyi sakin kalmakta buldum. Emmek istiyor ama emmek istemiyor da. Saldirgan bir sekilde memeye karsi. Ben daha cok gerildim o oyle yapinca ama artik sakin kaliyorum. Zorladim hala istemiyorsa o an ara bersim birkac dk sonra tekrar denedim. Saat basi meme vermiyorum yine de. 2 saati doldurmaya calisiyorum. Genelde 2.5 saatte emiyor bu arlar. Hem pamukcuk hem alerji cok yordu beni. Ustune sut urinleri ve yumirta yememek de ac birakti sut azaldi. Onun stresi de sardi ama olabildigince rahat olmaya calisacagim. Oyle veya boyle o memeler birakilmayacak.

Kızlar kozım dün geceden beri mememi almıyor, 2 aydır sorunsuz emen kıza bi haller oldu. Bu durum düzelir mi? Napavağımı şaşırdım. Süt var eminim o da emse anlayavaj ama hiç denemyir bile. Canım sıkkın. Kendimi yetersiz hissediyorum kötüyüm ve çok stresliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…