Kaka yapamamasına takılma yeterli çiş yapması ve çişin koyu renkli olmaması önemliymiş. Göz göre göre pes etmeye de içim elvermiyor. Birbirimize destek olalım inşallah en az bi 3-4 ay daha emmelerini sağlayabiliriz.Sen ne yasiyorsan aynisini bende yasiyorum caresizce memeyi sündürüp birakiyor ozellikle aksamlari sut azalinca icin icin agliyor.cok zorlaniyorum. Simdide 3 gundur kakasini yapamiyor. Hergun 3_ 4 kere kaka yapan cocuk 3 gundur yapamiyor.
Yazmıştım zaten ama bu ara cidden biberona ara ver canım bence ondan sonra sizin sorun çözülürEmzirme danışmanına yazdım bu cevabı verdi
Eki Görüntüle 2555246
Kendine çok yüklenmişsin , eski zamanda tek başına debelenen annelerimiz gibi.. gerçi hepimiz günden güne kendimizi aşıp sorumluluklar gerçekte ne kadar varsa birazda kafada büyütüp birde zamanla yarışıp herşeyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Ödül var mi ödül ? Hayır teşekkür bile belki yoktur yada nadiren..Çoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Gece uyuma gündüz uyuma, robotum ya ben. Hayır sanki kendilerinden birşey isteyen var. İnanın hergün yemeğim eksik olmaz çünkü 2yaşında oğlum var ve ben emziriyorum. Salatasına kadar yaparım. ( Kv’lerle 1yıldır yakın oturuyoruz sayesinde öğrendi ozmoyu sürpriz yumurtayı ) Akşam bulaşığını asla sabaha bırakmam. Haftalık temizliğimi yaparım. Eşim hergün kıyafet değişir. Çamaşır ütü hiç biriktirmem. Resmen yardırıyorum ama çok bunaldım. Sakin bir yere gidip tek başına kalmak istiyorum. Belim sabah uyandığımda bile çuval taşımışım gibi ağrıyor. Fıtıktan şüpheleniyorum.
Eşimin çalıştığı pozisyonun sorumlulukları çok fazla. Haliyle birşey bekleyemiyorum ama 2.ye ısrar edenler o ve kv idi. Off bunları yazdım ama biryere dökmem lazımdı içimdekileri
Yok son zamanlarda sağmıyorım zaten saat başı hatta bazen yarım saatte bir meme teklif ettiğim için sağmaya vakit kalmıyor. Bi ara çok iyi gidiyorduk gene nasıl bu noktaya geldik anlamıyorumCanım telaşını, üzüntünü burdan hissediyorum İnan. Ya aslında sütü düşünmeyi tamamen kesmelisin. Yani ne bollaştı be aZaldı tamamen Doğum öncesindeymiş gibi hiç süt düşünmeden ye iç. Gün içinde aklına bile getirme ve şimdilik sağma. Belki o an için az gelecek sütün ve ona takılacaksın. Ben şu an kaç cc sütüm geliyor bilmiyorum. Evde makine var şubatta işe başlayacağım ama hiç sağma teşebbüsünde bulunmuyorum.
Süt sağmak zorlayıcı birşey. Bebeğin ağzına memeyi dayamaktan daha kolayı var mı?? Bol bol emzirmeyi dene. Almak istemezse biraz bekle yeniden ver. Bu süreçte emme sayısını arttıramazsan o zaman sağmaya başlarsın.
Allah her bebeğin rızkını verir. Bazen anneye süt olarak bazen mama parası olarak. Eğer memeyi almazsa da üzme kendini. Sen iyi bir annesin. Elinden geleni yapıyorsun.
Biberonu geciktirince bile çıldırıyor direk kesemez eds ile deneyeceğim önce , bu esnada yavaş yavaş emziği de azaltacağımYazmıştım zaten ama bu ara cidden biberona ara ver canım bence ondan sonra sizin sorun çözülürbiraz büyüyünce zaten biberon olsa da emer seni, seni emmek keyifli gelir.
Seni tebrik etmek istiyorum ben tek çocukla yapamıyorum yaptıklarınıÇoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Gece uyuma gündüz uyuma, robotum ya ben. Hayır sanki kendilerinden birşey isteyen var. İnanın hergün yemeğim eksik olmaz çünkü 2yaşında oğlum var ve ben emziriyorum. Salatasına kadar yaparım. ( Kv’lerle 1yıldır yakın oturuyoruz sayesinde öğrendi ozmoyu sürpriz yumurtayı ) Akşam bulaşığını asla sabaha bırakmam. Haftalık temizliğimi yaparım. Eşim hergün kıyafet değişir. Çamaşır ütü hiç biriktirmem. Resmen yardırıyorum ama çok bunaldım. Sakin bir yere gidip tek başına kalmak istiyorum. Belim sabah uyandığımda bile çuval taşımışım gibi ağrıyor. Fıtıktan şüpheleniyorum.
Eşimin çalıştığı pozisyonun sorumlulukları çok fazla. Haliyle birşey bekleyemiyorum ama 2.ye ısrar edenler o ve kv idi. Off bunları yazdım ama biryere dökmem lazımdı içimdekileri
Maşallah tosbiğe yesinler onun havasınıBenim sıpa da havalı zaten
Çakmakla yaklaşsan uçacak
Sağol canım
Çok dert etme kendini de bebeği de strese sokarsın
İş inada binecek bak sonra
Bi haftaya kadar bekle sonra sıkıntı mı var acaba diye düşünebilirsin
Çünkü mama olayı yok
Anne sütünde normal gecikmesi
Çok ağlıyor mu pekiYok son zamanlarda sağmıyorım zaten saat başı hatta bazen yarım saatte bir meme teklif ettiğim için sağmaya vakit kalmıyor. Bi ara çok iyi gidiyorduk gene nasıl bu noktaya geldik anlamıyorumbiri çıkıp desenli boşa uğraşma olmuyor, çocuğu aç bırakıyorsun pes edicem ama şuan az da olsa süt var göz göre göre pes edemiyorum. Bebeğim emmeyi reddetmese sütüm de artmaya başlamıştı ne güzel.
Faydası olur mu bilmem ama bi yerde de şöyle okudum. Bebeğinizi göğüs hizanıza alın sevin okşayın şarkılar söyleyin yani meme kafasında keyifli bir yer olarak otursun, diğer zamanlarda bebeğe normal davranın göğsünüzde iken onun hoşuna gidecek şekilde.Biberonu geciktirince bile çıldırıyor direk kesemez eds ile deneyeceğim önce , bu esnada yavaş yavaş emziği de azaltacağım
Bu ara emziğe fazla düştü zaten ve memeyi görünce ağlayarak uzaklaşıyor 2 gündür , emzikle avunuyorhepsini deneyeceğim inşallah yoluna girer canım seninde benimde
Ay kayınvalide onun patronumuSeni tebrik etmek istiyorum ben tek çocukla yapamıyorum yaptıklarınısen boşver kv yi he he de geç. Uyumuyorum zaten gece ütü yapıyorum, yemek yapıyorum de nerden bilecek kendinle gurur duy ve ben de kv nin tam tersini diyeyim sana işleri biraz azalt kendine bak
Elbet olur olumlu düşünce ve bebeği memeye yakın tutmak hatırlamak tekrar sevdirmek fikriFaydası olur mu bilmem ama bi yerde de şöyle okudum. Bebeğinizi göğüs hizanıza alın sevin okşayın şarkılar söyleyin yani meme kafasında keyifli bir yer olarak otursun, diğer zamanlarda bebeğe normal davranın göğsünüzde iken onun hoşuna gidecek şekilde.
Bizde de var aynı sorun. Düşün beni emiyor pozisyonda emzik emerek uyuyorÇok ağlıyor mu peki
Bende denemeye başlayacağım hatta kampa gireceğim , eşime 1 hafta izin al dedim. Yardımcı olsun banaYıl sonuna kadar kullanmazsa yanacak 2 hafta izni var bir işe yarasın bari kampa girdiğimde çok gevşek, sakin ve sabırlı olmam gerekiyor. Tüm tavsiyeleri deneyip birde emziği azaltacağım. Beni resmen emzikle aldatıyor kıskanmaya başladım
Evet canım bana 1 saat içinde dönüş yaptı ve sonuçları paylaş merak ederim dedi saolsunÜcretsiz mi yardımcı oluyor?
Maksat kv yi susturmak.Ay kayınvalide onun patronumuhesap mı verecek birde , aklını kendine sakla diyemez ama tavsiyelerin için teşekkürler deyip yüzüne kahkaha atsın en azından
Konuşsa ne olacak dalga geçiyor sankiMaksat kv yi susturmak.
Ay kıyamam canım ya öyle olunca insan hem panik oluyor millet gözünü dikip bakınca hem de ekstra yoruluyor evi seviyor senin kuzucuk demekki benim kızda kalabalık sevmiyor hiç kalabalıkta çok huysuz oluyor sakin ortamda sesi çıkmıyor ama:)Bugün dışarı çıkalım dedik ama çok rüzgar vardı hadi avmye gidelim dedik ayy minnak mahvetti bizi evde güzelce emzirip çıkardım daha avmnin kapısında yaygarayı kopardı mecbur emzirme odasına geçtim yine emzirdim sonra gezelim dedik ama sürekli ağladı ben tabi pes etmedim kucağıma aldım konuştum sakinleştirdim tekrar pusetine koyduk 5 dakika demedi yine ağladı mecbur eve döndükKapıdan girdik gülücükler saçıyo resmen Boşuna yorulduk dedim eşime keşke evde dursaydık en azından temizlik yaparak yorulurdum bi işe yarardı
Benim annem bana yardımcı oluyor ve ilk çocuğum baska bir sorumluluğum yok ben bile bazen çıldırıyorum. Senin yaşadıklarını hiç birimiz yaşamadık çok zor zamanlar geçirdin. Anlattıklarına bakınca da bunalman çok normal ama maşallahın var ciddenÇoooooookkk bunladım kızlar ben öyle böyle değil. Çok sinirlerim bozuluyor bazen. Eşime kızıyorum Kv’ye kızıyorum sonra oğluma bağırırken buluyorum kendimi. İçim parçalanıyor. Boğazım düğüm şuan. 2 evladıma da tek başına bakıyorum. Eşim sabah 7.30 akşam 9 evde yok. Sadece pazar günü evde. Olmasa daha iyi diyorum bazen çünkü ekstra dağılıyor ev ve oturtmaya çabaladığım sistem. Kv yan blokta oturuyor. Çat kapı üstelik çocukların uyku saati (bazen bende onlarla uyuyorum 1saat) gelip ses yapar bir de yardım lazım mı deyip sonrasında Bana gece uyuma filanca gece evinin tüm işini görür sabah da erkenden kalkardı diyor. Kendisi 10da yatıp 10da kalkar. Gece teheccüt ve sabah namazı için kalkar yatar. Bir de bunu gülerek söyler. Öğlen de uyuma yemeğini yap diyor. Gece deliksiz uyuyorum sanki.
Canim ayni sureci ben de yasiyorum. Benimki biberonu reddediyor derken beni de az emiyor. Ben pamukcuk olmasina yorsam da alttan alta biliyorum meme reddi yaptigini. Pamukcugu biraz gecer gibi oldu ama azicik yeniden olusiyor, karbonatli su ve gazli bez ile siliyorum. Beni 15 dk emmeye basladi. 10 dk emip birakiyordu. Ben careyi sakin kalmakta buldum. Emmek istiyor ama emmek istemiyor da. Saldirgan bir sekilde memeye karsi. Ben daha cok gerildim o oyle yapinca ama artik sakin kaliyorum. Zorladim hala istemiyorsa o an ara bersim birkac dk sonra tekrar denedim. Saat basi meme vermiyorum yine de. 2 saati doldurmaya calisiyorum. Genelde 2.5 saatte emiyor bu arlar. Hem pamukcuk hem alerji cok yordu beni. Ustune sut urinleri ve yumirta yememek de ac birakti sut azaldi. Onun stresi de sardi ama olabildigince rahat olmaya calisacagim. Oyle veya boyle o memeler birakilmayacak.Çok incesin lohusalıkta hassas oluyoruz evet ama burda yazılanlar yüksek empati içeriyortecrübeli annelerde var. O yüzden ben kötü hissetmezdim. Fakat herkesin kendine göre gerekçesi oluyor ve o an sana o mantıklı geliyor , aslında meme reddini biliyordum fakat insan kendi başına gelmez sanıyor veya benzer aylarda bir çok kişi yaşıyor ama bir süreç olduğu söyleniyor gibi gibi sebeplerden pek takılı kalmadım lohusalıkta dinlenmek mühim olduğu için geceleri kv biberonla besliyordu bende daha iyi dinlenmiş oluyordum süt artışına da etkili oluyordu, sadece gece beslenmesiyle kalsa iyiydi , kızım doymuyor göğüs ucum büyük bir dönem yara oldu bu öğünde biberon verelim dinlensin memem gibi sebeplerden birden genel beslenmede biberona kaydık Emzikte alıyor biberonda üstelik memeye de saldırıyor benim için gayet güzeldi ama gel gör ki şimdi red ile karşı karşıya kaldım , elimden geleni yapıp döndüreceğim kızımı inşallah , vazgeçemem emzirmekten şubatta işe başlıyorum üstelik tamamen biberona döneceğiz ama eşimin işi ve benim işim kv ye yakın , öğle tatillerinde kızımızı alıp sana getiririm arabada bile olsa emzirirsin hasret giderirsiniz diyordu , şu krizi bir atlatsak başka bir şey istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?