yesilus yesilus ShinSeGi ShinSeGi kizlar benim sutum suan dolu dolu ve kizim aglamiyor artik..ustelik o yedigim seyleri bile yemiyorum..sagimi biraktim kafaya takmayi biraktim..sagdikca cian 20 cc 30 cc o kadar bozuyormus ki moralimi..ne zaman gormedim ve direk emzirdim resmen duzen oturdu..cokcok sesi geliyor yani.yarin doktora gdiicez bakalim 1 haftada kac gr aldi hic mama vermiyorum artik..doktor sagiyorum dedigimde neden sagiyorsun ki calisiyomusun dedi memeden uzaklastirma demisti simdi daha iyi anladim adamin ne demek istedigini ve bence emerken salinan sutle sagimda salinan sut cok baska bunuda bir yerde okumustum sagsam 40 cc cikmaz simdi ama kizim 1yarim saat emiyor nerdeyse ve huzurla kalkiyo memeden..calisacaksaniz tabii sagmak durumundasiniz ama calismayan arkadaslar bence hic kendini sagmakla yormamali..
Ben nerdeyse 1 aydır sağmıyorum canım, sütüm yetiyor kafasındaydım ama kızın kilo alımı çok az çıkınca panik oldum yine :( mama verdiğim halde bu hafta yine sınırda kilo almış, kızım süt az olunca emmiyor memede kalıyor sütler onları sağıp içireyim bari takviye olarak, sütüm artarsa da daha iyi emer diye umut ediyorum.

Kesinlikle sağma olayının götürüsü getirisinden daha fazla diye düşünüyorum. İlk oğlumda hiç sağmadım, 6 ay sadece anne sütü verdim, hatta 8 aya yakın ek gıda fazla almadı blw yaptığım için ve hiç sütüm yetmiyor gibi endişelerim olmadı. Bunda 3. gün başladım sağmaya ve doğal sistemi bozdum diye düşünüyorum, sonra bi ara sütüm yetmiyor diye mama vermek zorunda kaldım, bu beni çok üzdü çünkü ilk çocuğumda hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım, ona süt üreten vücudum bu oğluma da üretir diye düşündüm ve inat ettim bıraktım mamayı. Son ayda sadece anne sütüyle 1 kg civarı aldı oğlum. (İlk aylara göre çok daha iyi diyebilirim) Şimdi kendime kızıyorum neden doğal sistemi bozdum diye. Zararın neresinden dönülürse kardır benim için.

Sütü etkileyen olumsuz dusunmekmis ben sadece gece sagiyorum sagdigimi diğer gece veriyorum akşamları çok ağlıyor bebeğim aşırı huzursuz uykuya geçtikten sonra beslenmek için kalktığında doğru düzgün ememeden dalıyor sonra sürekli kalkıyor ben kendim o kalkmadan saat kuruyorum onu emziriyorum emzirdikten sonra önceki gece sagdigim sütü ilave veriyorum böylece vicdanen rahat oluyorum bide biz ortalamanın altındayız küçük doğduk.normalde sagarak vermek meme reddine yol açıyor ama çalışan anneler içinde kurtarıcı ilerde. Benim ilk kızım beni emememisti küçük doğduğu için sagarak verdim bir süre hiç emziremedim bana doktor emzirmeyip makineyle sagarsam memelerin bir süre sonra kusecegini söylemişti sonra zor bela döndük.

Bende normalde 20 dk sağımda 30-40 cc anca çıkıyor ama düzenli 2 saatte bir 10 dk sağınca bi zaman sonra çıkan süt artıyor diyorlar. Deneyeceğim bakalım ama kızı nasıl oyalacağım uyanıkken onu bilmiyorum. Ben de 3 tane biberon var (2si pompanın zaten) saklamak için birleştirmem lazım, süt saklama kabım vs de yok, tupper kaplarımı kaynatıp onlarda mı biriktirsem 😅
Anne sutu saklama kaplari aldim 10lu. Onlarda sakliyorum. Biberon aparati da var. Gerektigunde biberon olarak da kullaniyorum. Dondurucuya anne sutu saklama posetleri ile koyuyorum.

Kızlar diş cıkarma döneminde kullanılacak bitkisel ilaç
Aklınızda olsun 4.ay itibariyle kullanılabiliyormuş

Eklentiler

• 500FE99F-AF4E-4030-8682-4CB6A0A294EB.webp
    500FE99F-AF4E-4030-8682-4CB6A0A294EB.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 41
yesilus yesilus ShinSeGi ShinSeGi kizlar benim sutum suan dolu dolu ve kizim aglamiyor artik..ustelik o yedigim seyleri bile yemiyorum..sagimi biraktim kafaya takmayi biraktim..sagdikca cian 20 cc 30 cc o kadar bozuyormus ki moralimi..ne zaman gormedim ve direk emzirdim resmen duzen oturdu..cokcok sesi geliyor yani.yarin doktora gdiicez bakalim 1 haftada kac gr aldi hic mama vermiyorum artik..doktor sagiyorum dedigimde neden sagiyorsun ki calisiyomusun dedi memeden uzaklastirma demisti simdi daha iyi anladim adamin ne demek istedigini ve bence emerken salinan sutle sagimda salinan sut cok baska bunuda bir yerde okumustum sagsam 40 cc cikmaz simdi ama kizim 1yarim saat emiyor nerdeyse ve huzurla kalkiyo memeden..calisacaksaniz tabii sagmak durumundasiniz ama calismayan arkadaslar bence hic kendini sagmakla yormamali..
Süper çok sevindim 😊

O zaman bu yazıyı oku bakalım 😂

iki kadın tatilden dönmüşler, biri hemen eve girişmiş temizlik yemek falan digeri de direk kuaföre gitmiş saçını makyajını yaptırmaya. akşam olmuş 1.kadının kocası kapıyı çalmış, kadın açmış ev mis gibi olmuş yemek kokuları mis gibi ama kadın per perişan terlemiş, demiş ki böyle temiz eve böyle bakımsız kadın olmaz karısını değiştirmiş.2.kadının kocası kapıyı çalmış, kadın açmış afeti dünya. bakımlı, ama evi pislik götürüyor, demiş ki böyle bakımlı kadına böyle pis ev olmaz; evi değiştirmiş.. 🤣
Ev nankördür temizlik göstermez. kimsenin mezar taşına çok titizdi yazmayacaklar,mutluluk cif ve çamaşır suyunda değil, gratiste anacim 🤣🤣🤣
Hahaha bu cok iyiymiş :D

Onceden 8. Gun yapmisti zwytinyag ile. Kati degildi ama su gibi de degildi. 6. Gununde doktora sormustum. Zeytinyag ver demisti. Simdi vazelin de surdum ama yapmiyor. Sanirim cocuk acile gidecegiz. Eczaneye gondermistim esimi fitil alsin diye. Eczaci doktora gitmeniz lazim diyip vermemis. Cok sinir oldum eczaciya.
Buradaki hastanede cocuk acil var ama acildeki doktorlar cideen cok fena. Hic birsey anladiklari yok. Kizimi goturmustuk sadece idrar tahlilinden bobreginde tas var demisti. Baska bir zamanda alerji olan kizima 5. Hastalik olabilir demislerdi.
Saglikocagindan halledebilirsin yazdir her zaman bulunsun bence gliserin kansuk..dedigim gibi doktorlar normal diyor ama ben 10gunu normal karsilayamiyorum kii cocuk kabiz olmustu yapamayinca ne yapacagiz mecburen kullaniyorsun..bende simdi su d vitamininden umutluyum icinde zeyinyagi var insallah iyi gelir

Kesinlikle sağma olayının götürüsü getirisinden daha fazla diye düşünüyorum. İlk oğlumda hiç sağmadım, 6 ay sadece anne sütü verdim, hatta 8 aya yakın ek gıda fazla almadı blw yaptığım için ve hiç sütüm yetmiyor gibi endişelerim olmadı. Bunda 3. gün başladım sağmaya ve doğal sistemi bozdum diye düşünüyorum, sonra bi ara sütüm yetmiyor diye mama vermek zorunda kaldım, bu beni çok üzdü çünkü ilk çocuğumda hiç böyle bir durumla karşılaşmamıştım, ona süt üreten vücudum bu oğluma da üretir diye düşündüm ve inat ettim bıraktım mamayı. Son ayda sadece anne sütüyle 1 kg civarı aldı oğlum. (İlk aylara göre çok daha iyi diyebilirim) Şimdi kendime kızıyorum neden doğal sistemi bozdum diye. Zararın neresinden dönülürse kardır benim için.
Benim bunu farketmem uzun zaman aldi bunun icin cok üzgünüm..doktoru dinlemek yerine herkesin sagdikca artacak sag demesini dinledim..benimde mamasiz 600 gr almis gunde bir iki kez anca verdim bu ay hic vermiyorum ve sutum yetiyor.. kaygim kalmadi cunku..onca syi yedim kilo aldigimla kaldim..dedigin gibi her seyi akisina biraksaymisim olayi halletmis olacakmisim..her sey tecrube..

Ben nerdeyse 1 aydır sağmıyorum canım, sütüm yetiyor kafasındaydım ama kızın kilo alımı çok az çıkınca panik oldum yine :KK43: mama verdiğim halde bu hafta yine sınırda kilo almış, kızım süt az olunca emmiyor memede kalıyor sütler onları sağıp içireyim bari takviye olarak, sütüm artarsa da daha iyi emer diye umut ediyorum.
Insallah canim..bu benim tecrubem tabii bazisinda da sagdikca artabilir..her sey herkeste ayni olmuyormus demekki bende de sagdikca yetmedi..ama zaten bu ay herkesin kilo alimi azalmisti neye yaniyorum biliyomusun bu aya ragmen 600 aldi sadece memeyi versem dogal akisi bozmasam panik olmasam belkide alacakti onuda bu ay gorecegim gerci..yinede kotu degil kilomuz ama mamalari yedik bir kere :)) bizde de tam tersi oldu

Serum fizyolojiği düzenli yapıp gündüz uykusu az olan var mı?
Ben serum fizyolojiği bir kaç kez yaptım sonra yapmadım. Tuhaf gelecek belki ama annemin bizlere bebekken uyguladığı geleneksel yöntemi yaptım. Çok minik bir tereyağı alıp burnunun ucuna koydum çekti. Tereyağı eriyip burnunun içini yumuşatıyor ve bir şey varsa çıkıyor. Çok sık yapmadım. Bu zaman kadar 2 kez yapmışımdır. Annem söyleyince sıcak bakmamıştım sonra internetten araştırdım bir yazıda da bu yöntemin önerildiğini görünce uyguladım. Yazıyı bulursam eklerim.

Cook günde en az on kez önlük değiştiriyoruz deli gibi ıslatıyor
Ama doktor diş icin diye anneler düşünüyor ama gelişimsel bi sürec buda henüz dişler icin erken dedi
Bende oyle dusunuyordumda esimde hemen dise bagladi 😂 dis icin erken diyorum bende 🤣

Back
X