2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Size de geçmiş olsun. Şöyle ki, biz de henüz Fermix’e başlamadık, ocean çok az kaldı, önce onu bitirip geçmek istedim. Ama geçeceğim, bunu öneren doktora güveniyorum denemek istiyorum. Buradaki eczanelere soracağım önce, internet alışverişlerinden daha güvenli geliyor eczaneler önce. Bulamazsam internetten alacağım mecbur. Yorumları okudum biraz, kullananlar genel olarak memnun gözüküyor. Tabii denemek lazım. 12. Ayda devlette tekrar kan vereceğiz, o zaman da bir buçuk ay kadar denemiş olacağız, işe yaramış mı belki az buçuk belli olur diye düşünüyorum. Tabii tadı nasıl, sevecek mi, kabızlık yapacak mı, koyu renkli mi vs. henüz hiç bilmiyorum. Ocean Microfer’i bayıla bayıla içiyor ama işe yaramadığı konusunda çok fazla yorum olduğu için bırakmak istiyorum artık. Bu arada bize 2 ml olarak çoğaltmışlardı ocean’ı, o 0,5’lik çizgiden 4 tane veriyorum bir haftadır tek seferde, aç karnına ve üstüne de tatlı kivi yediriyorum. Süte dikkat ediyorum özellikle artık. Diş için de doktorlar artık mutlaka fırça kullanmamızı istediler (macunsuz), fotoğrafa ekledim onu da, başlayacağım, umarım kararma yapmaz🙏🏽
Bizimki de o 2 değerlikli olanı zorla içiyordu. Sanırım bi iki ay öyle böyle verdik. Bi gün tadına bakayım dedim ağzımdan zor silindi o tat😵‍💫 Sonra napalım çok iyi olmasın zaten leke de yapıyor içirmeye çalışırken damlatınca diye ocean a geçtik. Belki dişlerde de yapacaktı. Düzenli fırçlanırsa belki leke olmaz ama.
Acaba kolay içilebilmesi için çok az suya katmak vs olur mu?

Benimkinin düzeni hep böyle sanırım. Sürekli uyanıp ağlayıp kucak isteyip geri dalıyor uykuya. Bu gece en iyi ihtimal 5-6 defa, en kötü ise 20 den fazla oluyor. Bazen öyle tatlı dalıyorum ki uyanamıyorum kucagıma alıp ikimiz birden düştüğümüz oldu.ancak kucağa almazsam ağlamanın dozunu artırarak devam ediyor.
Bizimki kucaktada yatışmıyor çok ağlıyor bazen yatışıyor ama çoğunluk kucaktada ağlamaya devam ediyor. Desteksiz uykuya dalıyor kendi kendisine beşiğinde uyuyor neden böyle oluyor anlamıyorum

Bizimki de o 2 değerlikli olanı zorla içiyordu. Sanırım bi iki ay öyle böyle verdik. Bi gün tadına bakayım dedim ağzımdan zor silindi o tat😵‍💫 Sonra napalım çok iyi olmasın zaten leke de yapıyor içirmeye çalışırken damlatınca diye ocean a geçtik. Belki dişlerde de yapacaktı. Düzenli fırçlanırsa belki leke olmaz ama.
Acaba kolay içilebilmesi için çok az suya katmak vs olur mu?
Başladık Fermix damlaya biz. Rengi siyah ama çok şükür tadını sevdi. Akşam uyumadan önce de dişlerimizi fırçaladık, ona zaten bayıldı 🤭 Dişleri kaşındığı için çok hoşuna gitti sanıyorum. Sabah-akşam olarak değil de tek seferde vereceğim ben ama. Sabah hep emdiği için hem aç olmuyor hem de sütle emilimi azalacağı için bu şekilde bir düzen oturttum. Akşam üzeri 2. Uykudan uyanınca verip üzerine kivi veriyorum az bir şey.
Suya katmaya gelince; bence yeteri kadar almaz demiri o zaman gibi geliyor. Suyun ya da portakal suyunun vs. Hepsini bitirmeme ihtimali yüksek. Yani bizimki doğrudan aldığı için gerek te olmayacak böyle bir çözüme ama sevmeyen bebek için doktora danışılabilir. En merak ettiğim kabızlık yapacak mı bakalım, gözlemleyeceğim.

Son düzenleme:
Kızlar alkol kullanan var mı aranızda canım çok istiyor ama içmek de istemiyorum bir bardaktan birşey olmazmış gibi geliyor 1 tane bira içsem birşey olur mu acaba ya

Burdayım cnm nasılsın calısmaktan fırsatım olmuyor sor günlerden gecıyorum gecımım asırı sıkıntıya gırdı
Allah yardım etsin kuzu hayırdır inşallah bebekler nasıl sen nasılsın işe mi başladın tekrar

Burdayım cnm nasılsın calısmaktan fırsatım olmuyor sor günlerden gecıyorum gecımım asırı sıkıntıya gırdı
Çok şükür cano hayırdır inşallah işe mi başladın bebişi ne yaptın Allah'ım hepimize kolaylık versin bu devirde zor şartlardan geçiyoruz

Maşallah bebeğiniz gece hiç uyanmiyor mu deliksiz uyuyor demişsiniz benim bebeğim uyanıyor geceleri hayla
Merhabalar hayır uyku eğitiminden beri uyanmıyor. Öncesinde gecede 10 dan fazla uyanırdı emerek uyuduğu için. Aşırı yorulduk aylarca. Şimdi 7 gecenin 5 inde deliksiz uyuyor 2 sinde de 1 kere filan uyanıyor ya sıcaktan ya dişten ya da kaka yapmış oluyor filan ya da sebepsiz. Gecede 2 kere rüya beslemesi yapıyorum şimdi onu da teke düşürüp sonra tamamen bitirmeye çalışacağım.

Yarın deneyeyim bunu bende 1 saatten fazla uyursa uyandırırsam kızım mevzu yapar ya onu napıcaz ? fazla uyuttuğunuzda gece kalkıyormu ? Benim kızım 4 5 den sonra uykusu hafifliyor artık gün içinde 3 saat falan uyuyor
İlk başlarda dirense de alışıyorlar. Gündüz uyudukları her fazladan dakika gece uykusundan çalıyor. Ya çok sık uyanıyorlar ya da gündüz uyanıklığı gibi uyanıp saatlerce dalmıyorlar geri. O yüzden asla 2 saati geçirmemeye çalışıyoruz gece perişan olmamak için :)

Bazen ne yapsam tutamıyorum uyuyo ya. Saatleri ayarlamak da zor anacım uykusu gelince uyuyor çocuk🤷‍♀️
Ya evet oyalamak zor oluyor gerçekten evde özellikle ama gece delirmektense gündüz şarkılar türküler oyunlar bir şekilde dolduruyoruz o uyanıklık süresini.
Biz 2 aydır sayısız kez kalkıyoruz gece bugün zirveydi kameradan baktım tam 12 defa uyanmış saat 23 den sabah 6 ya kadar doktora götürüyoruz çok şükür her şeyi iyi diyor anlamıyorum neden böyle 😢
Bizimki de böyleydi 9 buçuk ay uyumadı çocuk resmen ben de hep yettiğini düşündüm ama destekli uyutmaktanmış. Eğitimden sonra döne döne keyif yapa yapa uyuyor ağzında emzik konuşuyor söyleniyor filan 🤣 çok seviyorlar aslında uyumayı ama işte bazı çocuklara öğretmek gerekiyor demek ki bizimki de onlardan biriydi :)
Benimkinin düzeni hep böyle sanırım. Sürekli uyanıp ağlayıp kucak isteyip geri dalıyor uykuya. Bu gece en iyi ihtimal 5-6 defa, en kötü ise 20 den fazla oluyor. Bazen öyle tatlı dalıyorum ki uyanamıyorum kucagıma alıp ikimiz birden düştüğümüz oldu.ancak kucağa almazsam ağlamanın dozunu artırarak devam ediyor.
Bu süreci yaşamayan asla bilemez ve anlayamaz ne kadar hem fiziki hem psikolojik olarak yıpratıcı olduğunu. İmkanınız varsa hemen danışmanla eğitime başlayın bence zaten zorluğu 2 gün sonrası dünyadaki cenneti yaşamak resmen. Çocuğu gece uzun uyuyan anneler asla bilmiyor ne kadar şanslı olduklarını ben sonradan elde ettiğim için her günüm şükretmekle geçiyor gece on kere uyanmadığım için 🙈🙈

Back
X