Oncelikle geçmiş olsun bizimki de oyle dogdu 2 gün antibiyotik tedavisi aldı.Hiç üzülmeyin o süreçte çok yipranmissinizdir benim öyle oldu stresten gelmedi sütüm birkaç gün mama ile de büyüyor rabbim sağlık versin gerisi önemli değil kimseyi umursamayinSelam güzel anneler... Profiller miniklerle dolmuş ne güzel olmuş buralar... Çok uzun zamandır yazamadim. Hatırlarsınız belki dogumda bebeğim kakasını yaptığı için tedavi filan görmüştü bir hafta sonra cikmistik hastaneden zar zor savaşarak mücadele ederek emmeye başlatmıştım on gün sonra tekrar hastaneye yattik. İdrarında kan görüyordum arada bı enfeksiyon varmış. Hastane ortamından bulaşan bı bakteri uremis bebeğimde malesef. Bir hafta daha antibiyotik tedavisi gördük ordatken tekrardan biberona alıştı bebeğim çünkü yarım saat süre veriliyordu oda bebek çok küçük olduğu için uyandırmaya çalışmakla geçiyordu yavrum karnını doyuramiyordu mecbur mama takviye alıyordu. Sonuç olarak ikinci defa hastaneden taburcu olduktan sonra emmeyi tamamen bıraktı bebeğim. Çok uğraştım ağladım üzüldüm. Herşey bı tarafa emzirmeyi çok istiyordum hamilelikte ruyalarimda hep goruyodum bbaska bı bağ kuracaktim güya bebegimle emziremezsem diye bı ihtimal bile yoktu. Herneyse sonuç olarak bebeğim sadece mama ile.besleniyor ve bu süreçte insanların ne kadar acımasız olduğunu gördüm insanlardan kastim hemcinsimiz kadınlar... Eminim ki bebeğin sağlığı umurlarinda değil tek dertleri konuyla alakalı konuşmak olan kimseler. Emmiuorsa vahh tuhhh modundalar ve alttan alttan ne biçim annesin mesajı vermeler. Helede sezeryan olduysan yandım. Zorunlu veya isteğe bağlı hiç önemli değil. Ben her türlü okların hedefinde kaldım anlicaniz.hem sezeryan hem emziremeyen bir kadın oldum. O kadar yiprandimki kızlar belkide bu konuları çok konuştunuz benzerndurumlari yasaynlariniz oldu belkide atlattiniz bir çoğunuz ama bende halimi anlatmak istedim öyle işte hepinizide bı özlemişim ki tek tek arıyor gozlerim kim ne yapmış diye. Tabi okuyamadım bini geniş sayfalari ama iyiki burası varmış yaa.. herkes sağlıklıdır umarım... Şimdi bende bebegimle gayet mutluyum yani bı ara öyle eziliyordumki emmiyormu diye soranlara sikila buzule emmiyo değip tüm hikayeyi anlatıyordum istemsizce kendimi savunuyordum sanki valla ben çok istedim.ama emmedi diye yargılayan bakışlara ayy şuan düşününce sinir oluyorum.kimsenin yaşamasını istemeyecegim duygular malesef...insanı zorla cirkef bişe haline getiriyolar... Ayy nasıl özlemişim burayı yaa
Benimki hem çok zor uyudu hem sık uyandı emziği düştü bahanesiyle , acıkınca zaten uyanıyor zor bir geceydi. 1 gibi babasına devrettim ben yattım ama 4 ten sonra yine sık sık uyandıkEvet çok şükür bunu kaçırmamak gerek sağlığımız yerinde olsun da
Resmen saatte 1 uyandı ya nasıl değişiyor bu huyları bilmiyorum
Ben 8 aylık hamileyken vermiştim halıları baharda tekrar veririm. Zaten halı ortusu de alcam bu yazı böyle geciririzBabannem derdi sular neleri temizler diye. Simdi rahatlık . Veririz hali yikamaci yikar. Koltuklari da yikatacagim ben. Dogumdan once yikatamamistim. Kaldi bahara artik.
Oh iyi dinlenmiş oldun birazKızlar benim kız bu gece çok kolay uykuya geçti ve kendisi sadece 2 kere kalktı emip uyudu. Bu bile çok iyi geldisize sırrımı açıklayayım tamamen düzensizlik, kuralısızlık, kaos dün 3ten 7ye kadar avm gezdik avm de 10 dk anca uyudu, hayran hayran etrafı izledi durdu. Bi sabah 1 saat uyumuştu evde bir de arabada gidip gelirken toplam 1 saat uyumuştur onun harici tüm gün uyanıktı. Akşam da annemlere çok gürültü, şamata vardı, kalabalıktı. Bizimkinin gözünden uyku akıyordu ama 9 da kısa bi deneme yaptım uyumadı ben de uğraşmadım herkes yatıp evde gürültü bitince uyutayım diye. Bizimki 11e kadar kucaktan kucağa gezdi sonra uyku rutini filan da yapmadık, mama da vermedim. Altını açıp pijamasını giydirdim emzirdim emerken uyudu, yatırdım 4 saat sonra ben emmeye kaldırdım, emip tekrar uyudu 2 kere de o emmeye kalktı yine emip uyudu ve hala derin uyuyor
Valla bu bile bana çok iyi geldi. Saatlerce pış pış demedim, sallamaktan kollarım ağrımadı
Ya bu uyku uzmanları yok düzenli uyku, yok erken yatırın, yok uyku rutini bilmem ne diye bizi mi yiyor acaba. Bizim kız bunların tam tersini yapınca daha güzel uyudu
Alemsin valla yaOnce halimin olmasi lazim galibahalim yok kafam rahat desem de hali almak istiyorum artik. Ama esimle zor begenen kisiler oldugumuz icin 3 yildir hali secemedik
Bizde öyle şeyler olmadı ya o yüzden bilmiyordumKan degerlerine bakmak icin alindi. Hatta 1 degeri yuksek cikti. Anesteziden gectik ama servis hemsiresi cocuk doktoruna yonlendirdi. Cocuk doktoru da onaylayinca sunnet oldu.
Benden cok esim secici valla. Bana kalsa ben almistim simdiye. Ki ben de seciciyim. Ama esim yengec burcu. Evine cok duskun. Cok ozenir, benden fazla. Hayir bir de alerjisi var. Hali bakmaya gidince alerjisi aziyor. Biz bu gidisle hic alamayacagiz hali mali.Alemsin valla ya
Alacağın halıyı şimdiden merak ettim
Gidip halı örtüsü aramaya üşeniyorum ya. Bi de salgın var ortalıkta çok çıkmıyorum çocuklarlaBenim halılar da hep açık renk en ufak kiri belli ediyo. Bi de dediğin gibi sac dökülmesi çok var bende de.
Sen iyi ilk çocukta almamissin. Benim şimdi gözüm yemiyo valla ilk fırsatta alcam
Tek renk altı lastikli kaydırmaz ince halılardan al canım onlar yazlık zatenBenden cok esim secici valla. Bana kalsa ben almistim simdiye. Ki ben de seciciyim. Ama esim yengec burcu. Evine cok duskun. Cok ozenir, benden fazla. Hayir bir de alerjisi var. Hali bakmaya gidince alerjisi aziyor. Biz bu gidisle hic alamayacagiz hali mali.Sicak yerde yasadigimiz icin sadece dekoratif amacli istiyoruz zaten.
Ince bakiyoruz zaten de, esime bir sey begendirmek cok zor.Tek renk altı lastikli kaydırmaz ince halılardan al canım onlar yazlık zaten
Seni gördüğüme sevindim canımSelam güzel anneler... Profiller miniklerle dolmuş ne güzel olmuş buralar... Çok uzun zamandır yazamadim. Hatırlarsınız belki dogumda bebeğim kakasını yaptığı için tedavi filan görmüştü bir hafta sonra cikmistik hastaneden zar zor savaşarak mücadele ederek emmeye başlatmıştım on gün sonra tekrar hastaneye yattik. İdrarında kan görüyordum arada bı enfeksiyon varmış. Hastane ortamından bulaşan bı bakteri uremis bebeğimde malesef. Bir hafta daha antibiyotik tedavisi gördük ordatken tekrardan biberona alıştı bebeğim çünkü yarım saat süre veriliyordu oda bebek çok küçük olduğu için uyandırmaya çalışmakla geçiyordu yavrum karnını doyuramiyordu mecbur mama takviye alıyordu. Sonuç olarak ikinci defa hastaneden taburcu olduktan sonra emmeyi tamamen bıraktı bebeğim. Çok uğraştım ağladım üzüldüm. Herşey bı tarafa emzirmeyi çok istiyordum hamilelikte ruyalarimda hep goruyodum bbaska bı bağ kuracaktim güya bebegimle emziremezsem diye bı ihtimal bile yoktu. Herneyse sonuç olarak bebeğim sadece mama ile.besleniyor ve bu süreçte insanların ne kadar acımasız olduğunu gördüm insanlardan kastim hemcinsimiz kadınlar... Eminim ki bebeğin sağlığı umurlarinda değil tek dertleri konuyla alakalı konuşmak olan kimseler. Emmiuorsa vahh tuhhh modundalar ve alttan alttan ne biçim annesin mesajı vermeler. Helede sezeryan olduysan yandım. Zorunlu veya isteğe bağlı hiç önemli değil. Ben her türlü okların hedefinde kaldım anlicaniz.hem sezeryan hem emziremeyen bir kadın oldum. O kadar yiprandimki kızlar belkide bu konuları çok konuştunuz benzerndurumlari yasaynlariniz oldu belkide atlattiniz bir çoğunuz ama bende halimi anlatmak istedim öyle işte hepinizide bı özlemişim ki tek tek arıyor gozlerim kim ne yapmış diye. Tabi okuyamadım bini geniş sayfalari ama iyiki burası varmış yaa.. herkes sağlıklıdır umarım... Şimdi bende bebegimle gayet mutluyum yani bı ara öyle eziliyordumki emmiyormu diye soranlara sikila buzule emmiyo değip tüm hikayeyi anlatıyordum istemsizce kendimi savunuyordum sanki valla ben çok istedim.ama emmedi diye yargılayan bakışlara ayy şuan düşününce sinir oluyorum.kimsenin yaşamasını istemeyecegim duygular malesef...insanı zorla cirkef bişe haline getiriyolar... Ayy nasıl özlemişim burayı yaa
Allahtan çocuk yengeçInce bakiyoruz zaten de, esime bir sey begendirmek cok zor.internetten siparis vericem diyorum, gormeden alma diyor. Baktigimiz hic bir haliyi begenmiyor. Yengec burcu da zor anacim.
Iyi uyumus bizim kiz fazla uyarilinca canimi aliyo dun 2 saat avmye gittik 8de geldik 10da anca uyudu gecede 3 kez aglaya aglaya kalkti..zombi gibiyim..düzen olacak hep..oyle alisti maalesefKızlar benim kız bu gece çok kolay uykuya geçti ve kendisi sadece 2 kere kalktı emip uyudu. Bu bile çok iyi geldisize sırrımı açıklayayım tamamen düzensizlik, kuralısızlık, kaos dün 3ten 7ye kadar avm gezdik avm de 10 dk anca uyudu, hayran hayran etrafı izledi durdu. Bi sabah 1 saat uyumuştu evde bir de arabada gidip gelirken toplam 1 saat uyumuştur onun harici tüm gün uyanıktı. Akşam da annemlere çok gürültü, şamata vardı, kalabalıktı. Bizimkinin gözünden uyku akıyordu ama 9 da kısa bi deneme yaptım uyumadı ben de uğraşmadım herkes yatıp evde gürültü bitince uyutayım diye. Bizimki 11e kadar kucaktan kucağa gezdi sonra uyku rutini filan da yapmadık, mama da vermedim. Altını açıp pijamasını giydirdim emzirdim emerken uyudu, yatırdım 4 saat sonra ben emmeye kaldırdım, emip tekrar uyudu 2 kere de o emmeye kalktı yine emip uyudu ve hala derin uyuyor
Valla bu bile bana çok iyi geldi. Saatlerce pış pış demedim, sallamaktan kollarım ağrımadı
Ya bu uyku uzmanları yok düzenli uyku, yok erken yatırın, yok uyku rutini bilmem ne diye bizi mi yiyor acaba. Bizim kız bunların tam tersini yapınca daha güzel uyudu
Ay ne guzel bir fikri varmisInce bakiyoruz zaten de, esime bir sey begendirmek cok zor.internetten siparis vericem diyorum, gormeden alma diyor. Baktigimiz hic bir haliyi begenmiyor. Yengec burcu da zor anacim.
Benimkinin de fazla fikri var amaAy ne guzel bir fikri varmisbizimki ne alssm begenir..insan bazen fikir istiyo tüm evi bana düzdürmüstü bak isteee sen baak..gicik oluyo insan yalniz biraklinca
Allah yardımcın olsun canım
Bekim ilk bebek 8 9 aylikken park besigin cibinligini cekip boynuna 1 tur dolamisti. Dusse direk bogulurdu Allah korumus. O zmaandan beri ortu olayina mesafeliyim. Tulum candir. Disarda astronot veya wel soft. Uyurken de uyku tulumu.
Cibinlikleriniz varsa aklinizda olsun. Tepeden toplu inen uzun bir cibinlikti bizimki.
Hosbuldum canım erken katilmadigima üzüldüm çok iyi geldi burası ☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?