Ya arkadaşlar benim kızım bu aralar uyutmaya çalıştığımızda filan sinirlenip yüzünü tırmalıyor, psikopat gibi çok üzülüyorum normal mi değil mi bilemedim. Sizde de var mı böyle bişey?
Muhtemelen uykuya direniyor canım. Bedenen uykusu var ama beyin uyumak istemiyor. Hırslanip kendine zarar veriyor bizimki de dalarken gözlerini cikarirmiscasina ovaliyor elleriyle. Bir de kafayı hızlı hızlı bir sağa bir sola atıyor şaşkın bu kuzucuklari
Bizim KV öyle söylerdi bir dönem. Öğrenilmiş çaresizlik bu.
hani okullarda yada bir toplumda silik tipler olur ya kendini gizleyen, girişkenlikten yoksun, işte onlar bebekken ağlayıp ağlayıp uyuyanlar dedim bir daha da söylemedi. Tabi ben sussun diye dedim
Ağlatarak uyutmak çok acımasızca geliyor bana. Anne bebek güvenli bağlanmayı zedeler
Ah o eşler.
katı yöntemlerden uzak dur canım. Tamamen araştır. En önemlisi sabır işi bu. İlk 3gün çok zor geçer. 10gün sonra tamamdır artık uyuma şekli bu diyebilirsin.
Bizim kız sallarken de yaklaşık 15 dakika falan ağlıyo uykuya dalınca da ilk yarım saat sallarken durdurursan hemen gözünü açıyo o yüzden yatağında da 15 dakika tutalım diye düşünmüştümönceden kucağımda uyutmaya çalışmıştım yine 15dk ağlamıştı bizim uyku rutinimiz de 15dk ağlama sanırım
Ya arkadaşlar benim kızım bu aralar uyutmaya çalıştığımızda filan sinirlenip yüzünü tırmalıyor, psikopat gibi çok üzülüyorum normal mi değil mi bilemedim. Sizde de var mı böyle bişey?
Gun icindeki uykularinda yapiyor bazen. Kendini degil ama kucagimdayken beni tirmaliyor, vuruyor bi de soyleniyor surekli. Ama en sonunda kafasini mememe gomup uyuyor sipa.
Muhtemelen uykuya direniyor canım. Bedenen uykusu var ama beyin uyumak istemiyor. Hırslanip kendine zarar veriyor bizimki de dalarken gözlerini cikarirmiscasina ovaliyor elleriyle. Bir de kafayı hızlı hızlı bir sağa bir sola atıyor şaşkın bu kuzucuklari
Ya bu kafayi saga sola atma olayi bizde de var. Esimle cok guluyoruz. Yataga koyuyoruz, kafayi hizli hizli bir saga bir sola atiyor. Sanki yesilcam filmlerindeki hulya kocyigit. Boyle kabus gorur gibi hareketler ama degil. Uykuya geciyor sonra. Ama goruntu cok komik.
Ay başta gülümsedi iki dakika sonra falan olayı anlayınca yaygarayı kopardı ben sabırla devam ettim ama babası geldi yazık çocuğuma diyip aldı o salladı hahaaaaa@Koalacikk ben gündüzleri denicem artık
Oyy yavrum benim alıştıra alıştıra biraktir madem canım birden olmaz. Bi kac yöntem vardı da bu 234522. kalkisimiz olduğu için ben pert beyin iflas bulunca yazayım sana da. Daha önce de yazmıştım uyku eğitimi konusu geçince. Önemli olan güven duygusunu zedelememek aglatmadan çocukta annem bana bakmicak hissi oluşturmadan öğretmek. Şimdiden kolay gelsin
Mavikelebek yazmış mesela düzenledim
Benimki de hic uyumak istemiyo. Böyle hem çok uykusu var hem de uykuya direniyo. Çünkü artık çevreyi keşfediyorlar oyundan anlıyorlar bunlar daha cazip geliyo. Anneler zombi olur ne ki mutlu bebekler uykuya direnç gösterir bu da bizim tesellimiz olsun
Bizim KV öyle söylerdi bir dönem. Öğrenilmiş çaresizlik bu.
hani okullarda yada bir toplumda silik tipler olur ya kendini gizleyen, girişkenlikten yoksun, işte onlar bebekken ağlayıp ağlayıp uyuyanlar dedim bir daha da söylemedi. Tabi ben sussun diye dedim
Ağlatarak uyutmak çok acımasızca geliyor bana. Anne bebek güvenli bağlanmayı zedeler
Ya zaten okuduğum bir kitapta bu ağlayarak uyutma olayında tamamen yorgun düşmekten dolayı uyuyakaldıkları yazıyor. Yani bir arabanın alarmı çalıyor ve sen susması için pili bitene kadar bekliyorsun, bu şekilde örnek vermiş çok üzücü ama malesef benim 2 eltimde çocuklarına ağlatarak uyku eğitimi verdi ve şuan çocukları çok başarılı örnek gösterilecek şekildeler acaip de özgüvenli çocuklar eşim bunu gördüğü için bişey olmaz modunda
Yüzü çizik içinde her bir çizik içimi acıtıyor gördükçe acaba çocuğu çok mu sinirlendiriyoruz bir yerde hata mı Yapıyoruz diye çok üzüldüm. Bu akşam ağlatmadan uyutayım da yine yüzünü tırmalamasın diye şekilden şekle girdim.
Pazartesi aşı olduk, dün akşama kadar hep huzursuzdu hatta dün gece saat başı ağlayarak uyandı (normalde de sık utanırdı ama ağlamazdı). Akşam nihayet sakinledi, gece de nispeten daha iyi uyudu.
Gun icindeki uykularinda yapiyor bazen. Kendini degil ama kucagimdayken beni tirmaliyor, vuruyor bi de soyleniyor surekli. Ama en sonunda kafasini mememe gomup uyuyor sipa.
Aynen aynen kafasını gözünü ovuştururken yüzünü çiziyor çok üzülüyorum bu dönemde duygularını dışa yansıtmaya öğreniyorlarmış, öfke, mutluluk vs gibi. Bu öfke krizlerini nasıl yok edicez ya
Benimki de hic uyumak istemiyo. Böyle hem çok uykusu var hem de uykuya direniyo. Çünkü artık çevreyi keşfediyorlar oyundan anlıyorlar bunlar daha cazip geliyo. Anneler zombi olur ne ki mutlu bebekler uykuya direnç gösterir bu da bizim tesellimiz olsun
Canım sen bilirsin belki psikoloji uzmanlık alanın uyumamak için böyle öfke krizlerine girmesi kendini tırmalaması filan normal mi? Ben mi bişey yanlış yapıyorum acaba? Kendine zarar vermesi beni çok üzüyor
Ya zaten okuduğum bir kitapta bu ağlayarak uyutma olayında tamamen yorgun düşmekten dolayı uyuyakaldıkları yazıyor. Yani bir arabanın alarmı çalıyor ve sen susması için pili bitene kadar bekliyorsun, bu şekilde örnek vermiş çok üzücü ama malesef benim 2 eltimde çocuklarına ağlatarak uyku eğitimi verdi ve şuan çocukları çok başarılı örnek gösterilecek şekildeler acaip de özgüvenli çocuklar eşim bunu gördüğü için bişey olmaz modunda
Yüzü çizik içinde her bir çizik içimi acıtıyor gördükçe acaba çocuğu çok mu sinirlendiriyoruz bir yerde hata mı Yapıyoruz diye çok üzüldüm. Bu akşam ağlatmadan uyutayım da yine yüzünü tırmalamasın diye şekilden şekle girdim.
EElwing6
ne güzelsiniz maşallah size canım bizde yılbaşına özel resim çekildik , instagrama koydum diye eşim benle kavga etti gıcık oldum o yüzden ben kızımla ikimizin resmini koydum profile
Ben kolayını fazla bekletmeden uyutmakta buldum. Uyku sinyallerini görüp hemen uykuya geçirmek gerek. Yüzünü ovuşturuyorsa, başını bir yere yaslıyorsa, ki yüzlerinden anlaşılıyor zaten. Hemen kucaklayıp uykuya