Hülya koçyiğittbizimki de öyle

Bizimkinde de bi haftadır gaz var benim de doğum 9 eylül demek ki dönemsel görünen bişey ama ben gaz damlası vermeyi düşünmedim yaa olur mu ki bu ayda
İnşallah dönemseldir. Ya bir de kaka sorunu başladı. 2. Gün bugün hala yapmadı. Sizde var mı öyle bir sorun?

Uykuya direnme, uykusuz gelince sinirlenme bizde de var

Aynısı bizde de var kafası yüzünü çizdi besigine koyunca çok ağlıyor

Duygularıma tercüman olmuşsun. Uyku eğitiminde de okuduğum kadarıyla bınu önermiyorlar. Çok ağlatmamak lazım çocuğun özgüveni bu zamanlardan itibaren oluşuyor.

Öfkesini kontrol etmeyi bilmiyo ondan canım hatta öfkenin kontrol edilebilir olduğunu bile bilmiyo gayet normal artık yavaş yavaş dış dünyayı ve kendilerini keşfediyorlar. Onlar şimdi dünyaya ihtiyaclarim karşılanıyor mu karşılanmiyor mu diye bakıyorlar. Zamanında karşılanırsa güvenli baglanacaklar.
Uyku konusunda da hem uyanık kalıp mesela keşfetmek oyun oynamak istiyorlar hem de uykulari oluyor. Böyle bi çatışmaya girince öfke yaşanıyor.
Sadece uykusu olduğunda değil mesela herşeyi ağzına götürerek öğreniyo ama yüzünü keşfetmek için ellerini kullaniyo buna bile sinirlenebilir. Durup dururken niye sinirleniyo ki deriz biz de. Yani buyuyolar annesi bunların hepsi çok normal. Biz yeter ki güvenli bağlanmasını sağlayalım ben çok önem veriyorum buna

Konunun uzmanı değilim ama ağlatarak uyutuyorsanız eğer ondan olabilir mi yüzünü çizme olayı. Şöyle düşündüm; ağlayarak uyuduğu için bir dahaki uykusu geldiğinde ağlayarak uyuyacağını anladığından sinirleniyor olabilir mi?

İki hafta önceye kadar işe yarıyordu ama şimdi ıı ihh mümkün değil hatta şimdi ninni eşliğinde uyutmaya calisiyorum ki dediğin gibi ilk uyku sinyalinde yatirdim. Çipil çipil bakiyo bakisiyoruz

Ben de öyle yapıyorum. Uyku sinyallerine rağmen oyalarsam tren kaçtı demektir, geçmiş olsun o yorgunlukla uyumaz artık Bir de bizimki uykusu geldiğinde eeee diye sesler çıkarıyor sanki ninniler uyutuyormuşum gibi. Halbuki ninniye de uyutmuyorum.

İki hafta önceye kadar işe yarıyordu ama şimdi ıı ihh mümkün değil hatta şimdi ninni eşliğinde uyutmaya calisiyorum ki dediğin gibi ilk uyku sinyalinde yatirdim. Çipil çipil bakiyo bakisiyoruz
Bizimki de beyaz gürültüye alıştı bu ara

Yok hayır aksine ağlatmamak için elimden geleni yapıyorum ama akşam uykusuna geçmemek için çok direniyor o ara sinirleniyor genelde. Kucakta sallama, ayakta sallama, beşikte sallama, ninni söyleme, masal anlatma, müzik açma, beyaz gürültü açma vs her yolu deniyorum onu kızdırmadan uyutabilmek için

Bizimki de uykusu gelince öyle sesler çıkarmaya başlıyor, biraz geçikirsem esneme daha geçikirsem ağlama. Zaten dayanma süresi 1buçuk - 2 saat.

Bizimki de geceleri huysuzlaniyor kendini gerip, sacini kulagini cekistiriyo. Galiba uykusu geliyor ama uyuyamadigi icin agresiflesiyor. Ben ne zaman sacini basini cekistirmeye baslasa iyice uyandiriyorum sonra tekrar sifirdan uyutmaya caisiyorum (kendimi de gaza getiriyorum hadi simdi uyuyacak diye) , bir nokta da iyice yorulup memede uykuya daliyo sonrasi uyanmasin diye dualar dualar

Ya ben de deniyorum bunu, hem de uyku saatini erkene alayim istiyorum ama biz de durum soyle oluyo: kucagimda uyukuya daliyo, yatirinca uyaniyor. Sonra uykusunu aldigi icin hic uyumaz oluyor, uyku saati iyice gecikiyo.

Kizlar ben baya bir sayfa kacirdim aralarda, bir ara ig den filan bahsedilmisti, nasil yaptiniz? Ben de varim, beni de ekleyiverin

Benimki geceleri hep o modda kafası yara içinde bende soracaktım öyle olan var mi diye sen erken davrandın çok üzülüyorum kafası mahvolmus bir halde o şekilde uyaniyo benim ki bende sesine kalkip emziriyorum ..emzirirken bile eli kafasında sürekli artık derisi kalktı kanlı felan

Bizimkinin saçı az keltoş ondan çekemiyor herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…