- 8 Kasım 2018
- 5.962
- 14.751
- 248
Ya ben de karsiyim aglatarak uyutmaya. Biz oyun oynayarak, oynasarak, gulucuklerle uykuya gidiyoruz. Varsin kucagimda uyusun, cocuk mutlu uyuyor. Gunduzleri hircin oluyor uyuturken ama gece uykusunda cok sakin ve mutluyuz.Ya zaten okuduğum bir kitapta bu ağlayarak uyutma olayında tamamen yorgun düşmekten dolayı uyuyakaldıkları yazıyor. Yani bir arabanın alarmı çalıyor ve sen susması için pili bitene kadar bekliyorsun, bu şekilde örnek vermiş çok üzücüama malesef benim 2 eltimde çocuklarına ağlatarak uyku eğitimi verdi ve şuan çocukları çok başarılı örnek gösterilecek şekildeler acaip de özgüvenli çocuklar eşim bunu gördüğü için bişey olmaz modunda
Arkadaşlar geçici dedi inşallah geçerBenimki geceleri hep o moddakafası yara içinde bende soracaktım öyle olan var mi diye sen erken davrandın çok üzülüyorum kafası mahvolmus bir halde o şekilde uyaniyo benim ki bende sesine kalkip emziriyorum ..emzirirken bile eli kafasında sürekli artık derisi kalktı kanlı felan
Ya bizde şöyle bir sıkıntı var uyku döngüler esnasında uyanıyor ve kendi kendine tekrar uykuya geçemiyor bu sebeple gündüz 40 dk gece 1-2 saat sonra uyanıyorYa ben de karsiyim aglatarak uyutmaya. Biz oyun oynayarak, oynasarak, gulucuklerle uykuya gidiyoruz. Varsin kucagimda uyusun, cocuk mutlu uyuyor. Gunduzleri hircin oluyor uyuturken ama gece uykusunda cok sakin ve mutluyuz.
Hayır bi anda içti ben şok :)) 120 yaptım içti, hemen 60 daha yaptım onu da içti. Bi 60 daha versem içerdi heralde ama yapmadım. Anlamadığım şu: aç olan çocuk uyur mu ben buna taktım. Neden dersen, gece mesela tek memeyi azıcık emip 3 saat uyuyabiliyor (çoğunlukla 2 saatte bir kalkıyor) ama tek memeden max 30 cc falan içiyodur çünkü öyle çok da sütüm yok benim. Bu kadarcık sütle nasıl uyuyabilir. Gündüz desen gene tek meme tek meme gidiyoruz, 180 cc hayatta çıkmaz iki göğsümden bile. Nasıl açlıktan ağlamıyor duruyor o zaman, gerçekten delircemBir anda icmemiştir demibende uyandırmıyorum uykum oluyo onla uyuyorum biz dünü saat 5 de kapattık
Muhtemelen uykuya direniyor canım. Bedenen uykusu var ama beyin uyumak istemiyor. Hırslanip kendine zarar veriyorbizimki de dalarken gözlerini cikarirmiscasina ovaliyor elleriyle. Bir de kafayı hızlı hızlı bir sağa bir sola atıyor şaşkın bu kuzucuklari
Toplu eğitim alıp gelmişler gibiYa bu kafayi saga sola atma olayi bizde de var. Esimle cok guluyoruz. Yataga koyuyoruz, kafayi hizli hizli bir saga bir sola atiyor. Sanki yesilcam filmlerindeki hulya kocyigit. Boyle kabus gorur gibi hareketler ama degil. Uykuya geciyor sonra. Ama goruntu cok komik.
Canim geceye memelerin doluyodur..benimkide gece tek meme alıyo uykuya devam ediyor.süt en güzel gece doluyo biz uyurken o yüzden sabaha öğleye baya yetiyor..bizde dün 2 de uyudukHayır bi anda içti ben şok :)) 120 yaptım içti, hemen 60 daha yaptım onu da içti. Bi 60 daha versem içerdi heralde ama yapmadım. Anlamadığım şu: aç olan çocuk uyur mu ben buna taktım. Neden dersen, gece mesela tek memeyi azıcık emip 3 saat uyuyabiliyor (çoğunlukla 2 saatte bir kalkıyor) ama tek memeden max 30 cc falan içiyodur çünkü öyle çok da sütüm yok benim. Bu kadarcık sütle nasıl uyuyabilir. Gündüz desen gene tek meme tek meme gidiyoruz, 180 cc hayatta çıkmaz iki göğsümden bile. Nasıl açlıktan ağlamıyor duruyor o zaman, gerçekten delircem
Biz dün gece erken yattık yaa inanamadım, saat 3.20 idi :) baya bayram ettim. Evvelsi gün 5.30 da eşimi kaldırdım iyice pilim bitmişti
Bide o 180 i içtiği gün açlıgı daha önceki saatlere dayaniyodur icebilmiştir..benimde bi gece 90 yaptım 2 saat sonra tekrar 90 içmisti ve emzirmistim de yine sonucta 2 saatw sütde doluyoHayır bi anda içti ben şok :)) 120 yaptım içti, hemen 60 daha yaptım onu da içti. Bi 60 daha versem içerdi heralde ama yapmadım. Anlamadığım şu: aç olan çocuk uyur mu ben buna taktım. Neden dersen, gece mesela tek memeyi azıcık emip 3 saat uyuyabiliyor (çoğunlukla 2 saatte bir kalkıyor) ama tek memeden max 30 cc falan içiyodur çünkü öyle çok da sütüm yok benim. Bu kadarcık sütle nasıl uyuyabilir. Gündüz desen gene tek meme tek meme gidiyoruz, 180 cc hayatta çıkmaz iki göğsümden bile. Nasıl açlıktan ağlamıyor duruyor o zaman, gerçekten delircem
Biz dün gece erken yattık yaa inanamadım, saat 3.20 idi :) baya bayram ettim. Evvelsi gün 5.30 da eşimi kaldırdım iyice pilim bitmişti
Gerçekten anlamıyorum var ya, gündüz de aynı azıcık emiyo uyuyo. Gerçi asıl beslenmeyi biberon ile yapıyor. Doğduğundan beri iyi ememiyor maalesef, çene gelişimi nasıl olcak çok endişeliyim. Sütüm çok yok, mesela şimdi sağdım geceden beri ilk kez, 100 cc kadar anca çıktı. Akşam olunca ancak 40-50 çıkıyor. Ama biraz yağlı sanki süt, bilmiyorum belki bütün sütler öyledir, doyuyo belki.Canim geceye memelerin doluyodur..benimkide gece tek meme alıyo uykuya devam ediyor.süt en güzel gece doluyo biz uyurken o yüzden sabaha öğleye baya yetiyor..bizde dün 2 de uyuduk5 de bi kalktı 7 buçukta bi 10 buçukta bi 11 buçukya da tamamen uyandı..
Sütün yetiyodur eğer ağlamasi huysuzlugu yoksa uykuya gidiyoda rahat günduzleri hiç dert etme canım.geceye azalıyodur o zaman da mama veriyosun zaten
Tek meme 30cc asla değildir emin ol çok daha fazladır
Eveet bak aç olan ağlar dimi, bu ağlamıyo da :) emmiyo da güya tok gibi. Bi verdim mamayı nefessiz içti. Gören der ki 3 gündür aç bu çocuk, sanki meme vermiyoruzBide o 180 i içtiği gün açlıgı daha önceki saatlere dayaniyodur icebilmiştir..benimde bi gece 90 yaptım 2 saat sonra tekrar 90 içmisti ve emzirmistim de yine sonucta 2 saatw sütde doluyo
Hahahaha ben de öyle :))Genelde memeden bildirim yapiyorum
Canim sagdiginla olcme sutunun miktarini. Sagdigindan daha cok sutun var emin ol. Ben sadece anne sutu veriyorum. Bazen sagiyorum isim oldugunda. Bazen 30 cc zor cikiyor ozellikle uzun sure sagim yapmamissam. Buna bakarak sutum yok diyemem, cocuk sadece sutumle beslendi simdiye kadar.Gerçekten anlamıyorum var ya, gündüz de aynı azıcık emiyo uyuyo. Gerçi asıl beslenmeyi biberon ile yapıyor. Doğduğundan beri iyi ememiyor maalesef, çene gelişimi nasıl olcak çok endişeliyim. Sütüm çok yok, mesela şimdi sağdım geceden beri ilk kez, 100 cc kadar anca çıktı. Akşam olunca ancak 40-50 çıkıyor. Ama biraz yağlı sanki süt, bilmiyorum belki bütün sütler öyledir, doyuyo belki.
Haftaya doktora gidicez, bakalım günlük 120 cc mama takviyesiyle kaç gr almış
Siz de erken yatmışsınız 2de :))) ama 5te falan kalkınca sen yine de uykusuz kalmış olmalısın
Aaa gerçekten mi. Tabii sağdığına bakılmaz o zaman demek süt var ama makine mi çıkarmıyo demek. Öyle olmasa senin bebeğin asla doymaz asla kilo almazdı. Biraz içim rahatladı teşekkür ederim :)Canim sagdiginla olcme sutunun miktarini. Sagdigindan daha cok sutun var emin ol. Ben sadece anne sutu veriyorum. Bazen sagiyorum isim oldugunda. Bazen 30 cc zor cikiyor ozellikle uzun sure sagim yapmamissam. Buna bakarak sutum yok diyemem, cocuk sadece sutumle beslendi simdiye kadar.
Ayy beni de ekleyinkim nasil ekliyor bilmiyorum, beni de ekleyin.
Bence 1 çay kaşığı zaten en az 2,5 ml vardır endişelenmeyin, hatta ölçerek deneyebilirsinizSağlık ocağı doktoru ve eczacı 2 buçuk ml dedi hatta içinde de öyle yazıyor diye 2ml verdiminşallah zararlı bişey yapmamışımdır. 4 kere de verdim üstelik
Aynen ya ben de bir sagiyorum 30 bir sagiyorum 60. Sonra emziriyorum cok cok cekiyo demek ki sut var diye dusunuyorum.Canim sagdiginla olcme sutunun miktarini. Sagdigindan daha cok sutun var emin ol. Ben sadece anne sutu veriyorum. Bazen sagiyorum isim oldugunda. Bazen 30 cc zor cikiyor ozellikle uzun sure sagim yapmamissam. Buna bakarak sutum yok diyemem, cocuk sadece sutumle beslendi simdiye kadar.
Aynen oğlum da öyle. Bence uykuya nasıl geçiş yapacaklarını bilmiyorlar, dünyada olduklarını yeni yeni keşfettiler ve ne yapacakları konusunda fikirleri yok. Uyumak istiyor ancak beceremiyorlar. Benimki de öyle, ağlama krizine giriyo çoğu zamanYa arkadaşlar benim kızım bu aralar uyutmaya çalıştığımızda filan sinirlenip yüzünü tırmalıyor, psikopat gibiçok üzülüyorum normal mi değil mi bilemedim. Sizde de var mı böyle bişey?
Evet benim de hep oyle. Ben sutun bitebilen bir sey olduguna inanmiyorum zaten. Emzirdikce azalmiyor, cogaliyor tam tersi.Aynen ya ben de bir sagiyorum 30 bir sagiyorum 60. Sonra emziriyorum cok cok cekiyo demek ki sut var diye dusunuyorum.
Evet, bir defasinda hatta sagdim. Tek damla bile gelmiyordu artik. Ustune emzirmem gerekti, bir sey kalmadi diye dusunurken baktim bebegimin agzi sut dolu. Bence sut her zaman var, bitmiyor. Bebis cektikce uretiliyor sut de. Asil az diye dusunup mama verildiginde emzirme seansi atlanildigi icin bence sut uretimi azalir. Emzirmekle sut azalmiyor cogaliyor.Aaa gerçekten mi. Tabii sağdığına bakılmaz o zaman demek süt var ama makine mi çıkarmıyo demek. Öyle olmasa senin bebeğin asla doymaz asla kilo almazdı. Biraz içim rahatladı teşekkür ederim :)
Çok doğru söylüyosun. Fakat oğlum ne yazık ki çok güçlü ememiyor, genelde de memede doymuyor, hem meme hem mama hem sağdığımı veriyorum. Şu önümüzdeki 4 ayı da atlatalım, 8 aylık olduktan sonra korkmuyorum dahaEvet, bir defasinda hatta sagdim. Tek damla bile gelmiyordu artik. Ustune emzirmem gerekti, bir sey kalmadi diye dusunurken baktim bebegimin agzi sut dolu. Bence sut her zaman var, bitmiyor. Bebis cektikce uretiliyor sut de. Asil az diye dusunup mama verildiginde emzirme seansi atlanildigi icin bence sut uretimi azalir. Emzirmekle sut azalmiyor cogaliyor.
Canım benim o senin sağdığın miktar 30 cc, bebiş çok daha fazlasını çekebiliyordur. Bazı kişilerin memeleri sağmaya alışmadığı için sağımla çok süt çıkmazmış ama bebek daha fazlasını çekebilirimiş. 180 cc çıkmasa bile onu idare edecek kadar çıkıyor demekkiHayır bi anda içti ben şok :)) 120 yaptım içti, hemen 60 daha yaptım onu da içti. Bi 60 daha versem içerdi heralde ama yapmadım. Anlamadığım şu: aç olan çocuk uyur mu ben buna taktım. Neden dersen, gece mesela tek memeyi azıcık emip 3 saat uyuyabiliyor (çoğunlukla 2 saatte bir kalkıyor) ama tek memeden max 30 cc falan içiyodur çünkü öyle çok da sütüm yok benim. Bu kadarcık sütle nasıl uyuyabilir. Gündüz desen gene tek meme tek meme gidiyoruz, 180 cc hayatta çıkmaz iki göğsümden bile. Nasıl açlıktan ağlamıyor duruyor o zaman, gerçekten delircem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?