Esimden dolayi degil de ben kendi akil sagligim icin tv izliyorum bebisin yonu ters oluyo genelde. Benim anladigim bebege yemek yedirmek icin filan tv izletmemek lazim, yoksa tv yi gordu diye sorun olmaz sanirim?? Bir de eger tv yi kaldirmak istiyosan yerini baska bir seyle doldurmak lazim. Kitap okumak gibi ama bu aliskanlik da sonradan kazanilmiyo malesef.

Ben de aynı durumdayım. Giyecek bir şey bulamıyorum . Yeni bir şey de almak istemiyorum kilolarım yüzünden Ben de senin gibi paketli gıda almayım diye kek yapıyorum. Tatlıyı kesmeyi denedim ama emzirme sonrası inanılmaz canım istiyor ve tatlıyı kestiğim iki-üç günlük dönemde sütümün etkilendiğini farkettim anlamadım

Ben tv de açıyorum kitap da okuyorum . Ruh halime göre değişiyor. TV açıkken bebeğimin yönü ters oluyor benim de.

Kizlar bisi sorucam, benim bebis gece uykusuna dalmakta zorlaniyo, aksam 22 de emmeye basliyo, memede uyuyor, yatirinca uyaniyor. Sonra haydi bastan meme, uyku, yatirinca yine uyaniyo. Boyle olunca memede sut de azaliyo. Bu yuzden gun icinde sut sagip gece uykusuna gecerken vermek istiyorum. Yedek sut olunca psikolojik olarak da daha rahat hissediyorum. Size sorum ben bu yedek sutu gun icinde ne zaman sagacagim? Sut saginca da bebege o ogunde sut kalmamis gibi hissediyorum.

Bence emzirdikten sonra sağ canım kalan sütğ ya da bir saat sonra falan. Az çıksa bile verirken birleştirip verirsin

Canım bende 9 kilo aldım ikinci hafta nerdeyse hepsini verdim gibi olmuştu ama süt yapsın diye yiye yiye 4-5 kilo aldım tekrar ve göbeğim korkunç durumda. Şimdilik takmıyorum 8.aya filan bi gelelim şu ek gıdanın tadım evresi geçsin veririz. Ben biraz biraz yediklerimş azalttım en azından daha fazla kilo almayayım diye komposto, muhallebi filan pek yapmıyorum artık.

İnş dediğin gibi sorun olmaz vicdan yapıyorum ayy
Bizim elimizde olan bişey kötü etkilencek diye korkuyom
Aynen ben de gün içinde süt sağamıyorum
Bizimki gece uykusuna geçince yapıyom o işi 22-23.00 dan sonra zaten 2 den önce kalkmıyor genelde

Malesef bizde de durum aynı canım. Ben bulaşık yıkmaya gidiyorum bi geliyorum baba kız maç izliyorlar eşim çocuk gibi bi TV izleyemeyecek miyim 1-2 saat ya diye isyanlarda. Resmen bebeğim ve eşim arasında kalıyorum. İşin komiği bizde TV olan bi oda daha var üstelik ordaki tv daha üst model daha büyük ekran ama neymiş akşamları kızından ayrı oturmak istemiyormuş

Hamile kalmadan önce 69 70 kiloydum. Hamile kaldığımı öğrendiğimde 73 idim. Doğuma 83le gittim sanırım. 76ya kadar düştüm doğumdan sonraki günlerde... ama öyle pis boğaza yiyorum ki 79 kiloyum şu an. Bende dur demek istiyorum ama ne zaman az yesem sütüm azalıyor yada bana öyle geliyor. Sağım falan da yapmadığım için bilemiyorum. En azından karbonhidrat tüketmemek lazım ama ekmek az yiyince de süt olmuyor gibi. Belki de psikolojik 6.ayi bekliyorum bende. Ufak ufak sağlıklı beslenmeye döneceğim.

Gece sagdigin sutu vermen lazim. Uzun uyudugu bir aralikta sagip ertesi gun uyku zamani verebilirsin.

Bebis nasıl canım?
Cok iyi cok sukur. Atesi cikmadi hic. Hala kontrol ediyorum arada. Bugun dr kontrolumuz de vardi. Her sey yolunda sadece biraz az kilo almis. Doktor diyet mi yapiyorsun diye sordu. Ama yapmiyorum. Yani aslinda az degil ama ilk 2 ay neredeyse 1.5 kilo alinca simdi iki ayda 1 kilo aldigi icin az gibi dedi. Diyet yapma dedi, ama zaten yapmiyorum. Gece uyandirayim mi dedim, hayir gerek yok dedi. Gun icinde daha cok emzirmemi soyledi. Onu da zaten yapiyorum aslinda. Daha ne kadar sık emzirebilirim ki

Bi de bugun doktorun olcumleriyle saglik ocaginin olcumleri cok cok farkli cikti. Saglik ocagi salliyor resmen.

Evet sağlık ocağına ben de güvenmiyorum. Ya az kilo alımlarına rağmen gece nasıl uyandır demiyor bu doktorlar ben anlamadım ki. Sadece bizim doktor 4 saatte bir uyandır dedi herhalde 3.ay kontrolünde. Sağlık ocağına göre biz de 700 800 gram bir şey almışız ama bana pek doğru gelmedi. Gerçi hastane ile arasında ilk 3 ay 100 150 gram oynadı. Bizde boy ölçme sorunu var... 4.ay kontrolüne gitmedik. Doktoru getirme gelişimi iyi dedi, bir sorun da yok 5.ay gel dedi. Ben de götürmedim. Ara da sekteye uğrasa da gece uyandırıyorum ben.... Bence sen de en azından 1 kere al usulca memeye koy. ... Aşı içinde maşallah tüm aşıları böyle kolayca geçsin inş.

Pircici bir de demir icin newvit diye bir marka onerdi. Sen biliyorsundur belki icinde bha, bht, paraben falan yokmus.

Dun kilosu 7, boyu 64 cm cikti saglik ocaginda. Bugun doktorda kilo 6700, boy 52 cikti. bizim doktor da bir sorun olmazsa 3 ay sonra gelin dedi. Hastane mikrop yuvasi, sorun yoksa gelmeyin dedi. Bugun kadincagiz bizi hasta bebelerden korumak icin bekleme salonunun en arka tarafina gonderdi.

Ya ben de deniyorum bunu, hem de uyku saatini erkene alayim istiyorum ama biz de durum soyle oluyo: kucagimda uyukuya daliyo, yatirinca uyaniyor. Sonra uykusunu aldigi icin hic uyumaz oluyor, uyku saati iyice gecikiyo.
Çok uykusu gelince meme almıyor, öyle zamanlarda kucağımda ağlaya ağlaya uyuyakalıyor bazen, ya da babasının kucağında uyuyor, çabuk uyanıyor öyle zamanlarda haklısın.

Pircici bir de demir icin newvit diye bir marka onerdi. Sen biliyorsundur belki icinde bha, bht, paraben falan yokmus.
Yok canım bu markayı hiç duymadım ben. Bha, paraben yoksa alınabilir ama.. Birde demir ilaçları hem dişleri boyuyormus. Benim kullandığım açık renk. Ocean mikrofer kullanıyorum. Ama bir kaç marka okudum dişleri boyuyormus..

Boyu 64 veya 52 mi

Bakalim bunu siparis ettim eczanem pazartesi getirecek. Simdilik dis yok, boyayip boyamadigini anlamaya cok var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…