Ben içinden çıkan şırıngada 2.5 ml verdim öyle demişti dr çay veya tatlı kaşığı kullanmayın dedi yatmadan önce ver istersen ama sabah çok ateşlenmişti sabahta verdimBizimki emmek istemedi öğleden sonra, hayır demediği mamayı bile zor içirdim, çok zor uykuya daldı 45 dkcık uyudu. Şuan 37.3 ateşi. Yatırmadan biz de vericez sanırım calpol, yarım ölçek bir çay kaşığı mı oluyor?
Ben bizim doktora sordum benim demir değerlerim bebeği etikler mi diye hayır etkilemez dedi açıklama yapmadı ama şöyle düşündüm tıpkı hamilelikte olduğu gibi sütten de onlar ne kadar ihtiyacı varsa bizden alıyordur herhalde ama bizim demir değeri düşükse bize kalan iyice azalır zararı bize olur, tabi şahsi düşüncem. Bugün 4.ay kontrolümüz vardı tekrar sordum demir ilacını 6.auda başlayalım dedi, zaten karın ağrısı kabızlık vs gibi bi sürü yan etki yapıyor yazık şimdiden vermeyelim dedi.Baya bi sayfa okuyamadım fırsat bulamıyorum kaç gündür bizimde dengemiz şaşmış durumda4 ay aşıları olmuştuk rotavirüsünde 2. Dozunu bunlardan kaynaklı mı yoksa atak huysuzluğu mu yaşıyoruz anlamadım.
Demirle ilgili sormak istediğim bişey var. Asıl takip doktorumuz izmitte fakat bu ay gidemeyeceğimiz için kayseride bizim doktorun tanıdığı bi doktora götürdük aşı için. Genel muayene sonrası demirle ilgili annenin değeri iyiyse bebeğe hiç başlamıyorum ben dedi. 5. ayda bi değerlerime baktırmamı istedi ona göre önerecekmiş hiç kullandırmadığım bebeklerim var dedi anneye bağlıymış diğer doktorumuz da 5. Ayda kesin başlıyoruz dedi sağlık ocağı 4. Ay dedidiş boyama sıkıntısı da hep var dedi kayserideki. Demir konusu kafamı karıştırdı iyice. Sizlere ne dediler zaman olarak falan?
O ne aşısı öyle? 4.ay aşısı bizde ateş yapmadı ama kafası ekstra bi sıcak oldu. Tabi ben 2 gün calpol verdim, sabah akşam verdim.Aşılarımızı vurulduk az önce teyzeleri, azıcık ağladı oğlum maşallah. Gitmeden mamasını vermiştim şimdi de emiyor uykulu uykulu. Ateş yaptı mı sizde?
Beni asıl korkutan 4 buçuk aylıkken bexsero yaptırıcaz, zorlu bir aşıymış. İki doktordan biri 4 saat öncesinde, diğeri bir saat öncesinde yarım ölçek calpol ver dedi, kimi doktor hiç verme diyor. Ne yapsam bilemiyorum ben de.
Ama çayı içmemiz sakıncalı mesela. Ben sütteki demiri de yok ediyor sanmıştımBen bizim doktora sordum benim demir değerlerim bebeği etikler mi diye hayır etkilemez dedi açıklama yapmadı ama şöyle düşündüm tıpkı hamilelikte olduğu gibi sütten de onlar ne kadar ihtiyacı varsa bizden alıyordur herhalde ama bizim demir değeri düşükse bize kalan iyice azalır zararı bize olur, tabi şahsi düşüncem. Bugün 4.ay kontrolümüz vardı tekrar sordum demir ilacını 6.auda başlayalım dedi, zaten karın ağrısı kabızlık vs gibi bi sürü yan etki yapıyor yazık şimdiden vermeyelim dedi.
Hmm pollyanna yap çok pozitifsinYaptım bacım yaptım
Poaça yaptım yedim
göbek önde ben arkada ne olacaksak
Kendime uygun bi nick bulamıyorum ki
Fikir lazım bana lütfen
Bizim gündüz uykusu da kötü uzun uzun uyuyamıyor, gündüz uyutunca başında bekliyorum resmen uyanınca geri uyutuyorum bu şekilde 1 saate tamamlatmaya çalışarak 3 uyku yaptırıyorum. Ama son 2 gündür gece uykuları daha da fenaydı kendisi de sersem gibi oldu o yüzden gündüz uzun uzun uyuduGün içinde uykuları nasil? Bizim gündüz uykumuz az az 4 den sonra uyumuyor çoğu zaman 10-11 civarinda gece uykusuna geciyo r gece kötü değil ama hep memede
Ben kendim için takviye alıyorum hala bi taraftan 6.aya kadar önermişti doğum doktorum 6 ay full anne sütüyle beslenme şeklinden ötürü önerdi o da bakalım zaten değerlerim hiçbir zaman yüksek olmadı şimdi nasıldır bilmiyorum.Ben bizim doktora sordum benim demir değerlerim bebeği etikler mi diye hayır etkilemez dedi açıklama yapmadı ama şöyle düşündüm tıpkı hamilelikte olduğu gibi sütten de onlar ne kadar ihtiyacı varsa bizden alıyordur herhalde ama bizim demir değeri düşükse bize kalan iyice azalır zararı bize olur, tabi şahsi düşüncem. Bugün 4.ay kontrolümüz vardı tekrar sordum demir ilacını 6.auda başlayalım dedi, zaten karın ağrısı kabızlık vs gibi bi sürü yan etki yapıyor yazık şimdiden vermeyelim dedi.
Bizim gündüz uykusu da kötü uzun uzun uyuyamıyor, gündüz uyutunca başında bekliyorum resmen uyanınca geri uyutuyorum bu şekilde 1 saate tamamlatmaya çalışarak 3 uyku yaptırıyorum. Ama son 2 gündür gece uykuları daha da fenaydı kendisi de sersem gibi oldu o yüzden gündüz uzun uzun uyuduGün içinde uykuları nasil? Bizim gündüz uykumuz az az 4 den sonra uyumuyor çoğu zaman 10-11 civarinda gece uykusuna geciyo r gece kötü değil ama hep memede
Ben kendim için takviye alıyorum hala bi taraftan 6.aya kadar önermişti doğum doktorum 6 ay full anne sütüyle beslenme şeklinden ötürü önerdi o da bakalım zaten değerlerim hiçbir zaman yüksek olmadı şimdi nasıldır bilmiyorum.Ben bizim doktora sordum benim demir değerlerim bebeği etikler mi diye hayır etkilemez dedi açıklama yapmadı ama şöyle düşündüm tıpkı hamilelikte olduğu gibi sütten de onlar ne kadar ihtiyacı varsa bizden alıyordur herhalde ama bizim demir değeri düşükse bize kalan iyice azalır zararı bize olur, tabi şahsi düşüncem. Bugün 4.ay kontrolümüz vardı tekrar sordum demir ilacını 6.auda başlayalım dedi, zaten karın ağrısı kabızlık vs gibi bi sürü yan etki yapıyor yazık şimdiden vermeyelim dedi.
Biz yine de demir depolarımızı dolduralım da yoksa en başta saçlar dökülüyorAma çayı içmemiz sakıncalı mesela. Ben sütteki demiri de yok ediyor sanmıştım
Ben de hamilelikten beri duzenli demir hapi iciyorum. 5. Aya kadar kullan demisti doktorum. Kan degerlerime de baktirdim, cok iyi demirim, d vitaminim falan. Ama cocuk doktorumuz yine de baslatti demire. Bizim demir degerimiz cok etkilemezmis. Gelisimsel demir eksikligi olabiliyormus bebeklerde, oyle bir aciklama yapti bizimki. Biz de bugun basladik damlaya. Ama bence 4 ya da 6. Ayda baslamak cok farkettirmiyordur.Ben bizim doktora sordum benim demir değerlerim bebeği etikler mi diye hayır etkilemez dedi açıklama yapmadı ama şöyle düşündüm tıpkı hamilelikte olduğu gibi sütten de onlar ne kadar ihtiyacı varsa bizden alıyordur herhalde ama bizim demir değeri düşükse bize kalan iyice azalır zararı bize olur, tabi şahsi düşüncem. Bugün 4.ay kontrolümüz vardı tekrar sordum demir ilacını 6.auda başlayalım dedi, zaten karın ağrısı kabızlık vs gibi bi sürü yan etki yapıyor yazık şimdiden vermeyelim dedi.
Sen bu satırları yazarken ben de aynı düşünceyle meteye lcw uyku tulumunu giydiriyormuşum :))) öyle ne yazık ki, sevmiyorum fermuar kısmını. Hatta bence ayak kısımları daha da kötü dapdar, kestim ben ayaklarını :))))Uyku tulumlarının fermuarı çok tehlikeli değil mi? Fermuar koruması da lcwaikikinin çok dandik
Benim de huyum değil ama olacak galiba. Ya ayıptır sorması ne yaptın :))) yahu yapacak yemek bulamıyorum. Pırasa ıspanak pırasa ıspanak, arada bi kapuska. Her gün ne yicez derdinden yıldım vallaBende gündüz başıma ne geleceğini bilemediğimden huy konusunda yemeğimi akşamdan yaptım hiç huyum değildineydim ne oldum
Hayatimin ozeti. Annemi cok iyi anliyorum artik.Benim de huyum değil ama olacak galiba. Ya ayıptır sorması ne yaptın :))) yahu yapacak yemek bulamıyorum. Pırasa ıspanak pırasa ıspanak, arada bi kapuska. Her gün ne yicez derdinden yıldım valla
Oyyy ben de. Bi de bu işin ek gıdası var bebelere. Şimdi veriyorum memeyi veriyorum mamayı tamam. Bi de ona ne pişirsem derdi gelecek. Napsak yediğimizi içtiğimizi mi paylaşsak, ben cidden napıcam bilmiyorum. Bak yarına hazır bi balkabağı çorbası var o kadar. Dolapta yine yapılmayı bekleyen pırasa :)))))Hayatimin ozeti. Annemi cok iyi anliyorum artik.
Benim hic fikrim yok. Esimle bir gun onceden karar veriyorduk. Bugun onu yapamadan uyudu. Artik Allah ne verdiyseOyyy ben de. Bi de bu işin ek gıdası var bebelere. Şimdi veriyorum memeyi veriyorum mamayı tamam. Bi de ona ne pişirsem derdi gelecek. Napsak yediğimizi içtiğimizi mi paylaşsak, ben cidden napıcam bilmiyorum. Bak yarına hazır bi balkabağı çorbası var o kadar. Dolapta yine yapılmayı bekleyen pırasa :)))))
Nedenki..ben atesten cok korkuyorumAllah muhafazs annem kucukken ateslendiginde beyinde duyma alani etkilenmis sol kulagi agir isitirdi..o yuzden asi sonrasi veriyorum..Sağol canım size de geçmiş olsun. Ateşölçerler birbirini tutmuyor ki. Geçen defa calpol verdim diye kime söylesem beni pişman etti, bu sefer direniyorum bakalım inşallah yükselmez.
Ya bende bestiron alicam herhaldr bestironla sideferi okudum baya..nette bile zar zor bulunuyo bestironda seffafmi acabaBizim doktorumuz baslatıyor bestiron önerdi saglık ocagındada verecekler ama önermiyorum onu bunun icerigi temiz ve kabız yapmıyor dedi
Ocean ı sordum bulabilirsen al tabiki ama sanırım piyasadan kalkacak bulamıyor aileler dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?