Ben bizim doktora sordum benim demir değerlerim bebeği etikler mi diye hayır etkilemez dedi açıklama yapmadı ama şöyle düşündüm tıpkı hamilelikte olduğu gibi sütten de onlar ne kadar ihtiyacı varsa bizden alıyordur herhalde ama bizim demir değeri düşükse bize kalan iyice azalır zararı bize olur, tabi şahsi düşüncem. Bugün 4.ay kontrolümüz vardı tekrar sordum demir ilacını 6.auda başlayalım dedi, zaten karın ağrısı kabızlık vs gibi bi sürü yan etki yapıyor yazık şimdiden vermeyelim dedi.
Cuma günü 4. ay aşıları var. Atak haftasındayız zaten huzursuz, uykusuz napcaz bilmiyorum. Bizim gibi atak haftası sıkıntıları yaşarken aşı yaptıranlar naptınız, nasıl geçti?
Sen bu satırları yazarken ben de aynı düşünceyle meteye lcw uyku tulumunu giydiriyormuşum :))) öyle ne yazık ki, sevmiyorum fermuar kısmını. Hatta bence ayak kısımları daha da kötü dapdar, kestim ben ayaklarını :))))
ayy kızlar gece mesaisi sırasında 2018 eylül annelerine baktım da bizi neler bekliyor diye. bu hallerini öpüp öpüp başımıza koyalım bence yürüyünce ipin ucu kaçıyor sanırım. ah biz neler yaşayacagız acaba
Ben içinden çıkan şırıngada 2.5 ml verdim öyle demişti dr çay veya tatlı kaşığı kullanmayın dedi yatmadan önce ver istersen ama sabah çok ateşlenmişti sabahta verdim
Gece birkaç kez kontrol ettim çıkmadı şükür ateşi, emmeye başladı onun da faydası olmuştur. 2 ay aşısında calpol vermiştim ama zaman geçince unutmuşum nasıl verildiğini.
2 doz bexero 2 doz nimenrix, sizin de öyle mi? Arkadaşım 2 yaşındaki çocuğuna yeni yaptırdı tek doz çok ağır gelmiş, bizimki parçalara bölünüyor en azından, yine de çok zor.
Ben de hamilelikten beri duzenli demir hapi iciyorum. 5. Aya kadar kullan demisti doktorum. Kan degerlerime de baktirdim, cok iyi demirim, d vitaminim falan. Ama cocuk doktorumuz yine de baslatti demire. Bizim demir degerimiz cok etkilemezmis. Gelisimsel demir eksikligi olabiliyormus bebeklerde, oyle bir aciklama yapti bizimki. Biz de bugun basladik damlaya. Ama bence 4 ya da 6. Ayda baslamak cok farkettirmiyordur.
Evet evet bazı doktorlar 4.ayda bazı doktorlar 6.ayda başlatıyor. Çok fark yok demekki. Bizim kan değerlerine de baktı tedbiren şimdilik bebişin kan değeri fena değil. Bizimkinin kaka yapamama sorununu daha yeni çözdük zaten o yüzden de 6.ayda başlayalım demiş olabilir.
Benim de huyum değil ama olacak galiba. Ya ayıptır sorması ne yaptın :))) yahu yapacak yemek bulamıyorum. Pırasa ıspanak pırasa ıspanak, arada bi kapuska. Her gün ne yicez derdinden yıldım valla
Ben kuru fasulye yapıyorum artık sıkıntı yapmadı bebişe, bi dene istersen. Geceden ıslatıp 4-5 kere suyunu deüiştirdim. İlk haşlama suyunu atıp pişirdim. Kimyon ekleyip yedim yerken de. Bi de biz fırında tavuk, balık sık yapar olduk pratik oluyor. Hatta fırın poşetine pişir fırın da temiz kalsın
Bizde bi de kaka yapamama sorunu daha yeni çözüme ulaştı, ilaç tekrar kabızlık yapsa fena olacaktı o yüzden 6.ay başlamamız iyi olacak. Tabi bebişin kan değerlerine de bakıldı, şimdilik fena değil
Oyyy ben de. Bi de bu işin ek gıdası var bebelere. Şimdi veriyorum memeyi veriyorum mamayı tamam. Bi de ona ne pişirsem derdi gelecek. Napsak yediğimizi içtiğimizi mi paylaşsak, ben cidden napıcam bilmiyorum. Bak yarına hazır bi balkabağı çorbası var o kadar. Dolapta yine yapılmayı bekleyen pırasa :)))))
Beni yazdan dondurucuya yazdan koyduğum sebzeler kurtardı ☺yeşil fasulye, biber,domates, patlıcan koymuştum yıkanmış doğranmış hazır olduğu için pratik oluyor. Patlıcan oturma,yeşil fasulye, menemen,tavuk sote,karnıyarık favorilerimYazın derin dondurucu alıp doldurayim diyorum hem bebiş de yemek yer seneye bu vakitler sağlıklı olur en azından
ayy kızlar gece mesaisi sırasında 2018 eylül annelerine baktım da bizi neler bekliyor diye. bu hallerini öpüp öpüp başımıza koyalım bence yürüyünce ipin ucu kaçıyor sanırım. ah biz neler yaşayacagız acaba
2 doz bexero 2 doz nimenrix, sizin de öyle mi? Arkadaşım 2 yaşındaki çocuğuna yeni yaptırdı tek doz çok ağır gelmiş, bizimki parçalara bölünüyor en azından, yine de çok zor.
Teşekkür ederim canım
Ciddi ciddi baktım günaydın isminde üye yokmuş
Aslında ben en çok kızlar dediğimi düşünüyordum
O halde bu günaydın sana gelsin
Günaydınnnnnn
Aaa ben bi kere daha koymuştum resmini ama 2 gün falan tuttum denk gelmemişiz :)
Bizim bu eylül bebelerinin hepsi aşırı tatlı yaa :))
Senin bal oğlanı görmüş müydük yaa hatırlayamadım. Gördüğüm bütün bebelerin çook güzel olması da eylülden mi kaynaklıdır nedir :))
Doğrudur canım ben ilk kez görüyorum
Aslında gözümden kaçmazdı da nasıl oldu bilmiyorum
Benimki ara ara ortaya çıkıyor görmüşsündür
Eylülden çok bizden kaynaklı gibi
Hepimiz az çok tanıyoruz birbirimizi
Biz onların anne karnındaki hallerinin tanıklarıyız
Farklı bi gözle bakıyoruz buradaki bebeklere
Onları görünce kanımız kaynar, yüzümüz Güler oldu otomatikman
Rabbim korusun hepsini