Her çocuk farklı belli olmuyor. Mesela arkadaşımın çocuğu emeklemeden yürüdü.

Malesef. Bi ara iyice zıvanadan çıkmıştı. Akşam 9 dan gece 1 e kadar uyutmaya çalışıyordum sonra da 20-40 dk da bir uyanmaya başlamıştı. Sonra 3-4 saat uyutmayıp 10-11 gibi uyutmaya başladım şimdi daha kolay uyuyor gece de 1,5-2 saatte bir kalkmaya başladı buna bile şükür dedim

Yok ya gündüz zorla 3 uyku yaptırdım ben 1-2 saat topalmda 4-5 saat falan olacak şekilde ama yine gece aynı oldu

Kızlar instagramda @hekimanne var çocuk doktoru onun kitabında da destekli oturtabilirsiziniz zararımdok diyor. Şuan 4 ay 2 haftalığız. Yemek yerken sürekli kucağımda durmak istiyor o zaman ben bacağıma oturuyorum ama 10 dk filan. Halinden de gayet memnun, belini de karnıma sayıyor. Bizimki de hafif eğimli bi yere yatınca kalkıp oturmaya çalışıyor. Henüz biz de dönmedim sadece sağa sola dönüyor bir de kendini kaydırarak 360 derece yer değiştiriyor

Bizimki 2 hafta önce toplam 3 yada 4 kez döndü, 2 haftadir hiç dönmüyor normalde artıracağı yere vazgecti saniri, bide hep kucakta dönecek vaktide yok. Ilk kizim 34+6 da doğdu daha geç döndü 5 aylıktı sanirim, bu bebiş 37 haftalık doğdu tam 4. Ayında döndü.hepsinin gelişimi çok farklı yürüme zamanları bile daha çok fark var kimi 9. Ayda yürüyo kimi 18. Ayda. Hatta kayınvalide dün eşimin 6 aylıkken yürüdüğünü söylüyor bence imkansız yanlış hatırlıyor ama sorarsan ısrarla 6 aylik yürüdü.

Aynen canım biraz destek olmalı. Bu ara kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Ben hem çalışıyorum hem çocuğa bakıyorum hem evin işleri kendime ayıracak gram vaktim yok. Ama beyefendi yorgun. Benim karşımda yorgunum demeye utanması lazım. Ben yorgun da olsam bütün gece kalkıyorum çocuğa bakıyorum ertesi gün de çalışıyorum. Onu bırak geçen gün kendisi ateşlendi onun basını bekledim çünkü çocuk gibi. Bi de kalkıp sabaha karşı acile götürdüm aptal kadın olacaksın ben bilmem diceksin yapamam diceksin her işini kendin yapınca o işler senin görevin oluyor. Ben de ne vıdı vıdı yaptım ama di mi

Arkadaşlar sanırım konuşulmuştu tam hatırlayamadım bulamadım da bilen yardımcı olabilir mi?
kızımın iki kulağının arkası kabuk kabuk olmuş nedir önemli bişey mi?
Banyo sonrası bir pamuğa bebek yağı yada losyon döküp kabuk olan yerleri sil canım. Hiç birşey kalmıyor geriye. İhmal ettikçe 1yaşına kadar tekrarlıyor o.

Ben tecrübeli si sürü annişe sordum en basit olanlardan al dediler hep, ötekiler çok hantal filan dediler ben de joker de tripper vardı aldım gitti
ben de en ucuzundan alacaktım arkadaş in biri sağa sola sarkinca dengesini kaybetmesin demisti mantıklı geldi

Merhaba biz ctesi günü doktora gittiğimizde 90 derce açı ile dik oturtabileceğimizi söyledi sıkılına kadar oturabilir dedi bu arada biz bugün tam 4,5 aylık olduk
Tabii bu kararı muayene sonrası verdi
Ben gayet de oturtıyorum hatta emzirme minderi iöe destek yapıp oturtuyorum 5. Ay itibariyle mama sandalyesi ile oturtun dedi

Ben de öyle düşünüyorum doktorumuz ama gelişime bakarak bu adımların arılması taraftarı
Biz 3 aylıkken dönmeye başlamıştık ancak kilo olarak da sınırda gidiyor muayene sonrası oturtmamaız gerektiğini söyledi eskiden 6 aydı ancak bu yıllar itibariyle 4. Aya kadar çekildi destekli oturtmak dedi
Zaten bebek de kendini belli ediyor bizim kız kendi başını kaldırıyor resmen sizin gibi bu arada biz de izmirdeyiz

Aaah ah. İzmirde okudum üniversiteyi, Ege'de. Keşke gelebilsem, çok özledim :) teşekkür ederim. Çok geçmiş olsun size de. Bakalım hala karar veremedik :)

Merhaba kızlar bende eylül annesiyim 1 gün sonra 4. ayımızı dolduracağız. Yorumları okuyordum ama yazmak şimdiye nasip oldu. Şu sıralar gündemimizde bebeğin oturması var sanırım. Doktorum 4. aydan sonra eğer bebeğini hazır hissediyorsan destekli oturtabilirsin dedi. Zaten bebek kendini hazır olduğunda belli eder dedi. Kucağımda bile oturmak için iki büklüm oluyor yavrucak bende az az destekli kucağımda ya da yastıkla oturtuyorum.

Yok be canım niye vıdı vıdı olsun :) haklısın yaa, bari yorgunum demesin. Muhakkak o da yoruluyordur işi gücü vs ama ev ikinizin, bebek ikinizin. Haliyle sorumluluğu da paylaşmak gerekiyor. Hiç tartışma çıkarmadan bu konuyu anlatabilirsin bence eşine. Ha erkekler bazen işlerine geldiği gibi anlıyor :)))

Kızlar doktor sidefer demir ilacı yazdı. Sağlık ocağındaki hemşire 4,5 aylıkken ver, 4 aylıkken kaka yapma sorunu yaşarlar, ilaç da kabız yapar dedi. Oğlum da kakasını 3 gün bazen 6 günde yapıyor.Demir ilacını siz 4. Ayda hemen verdiniz mi yoksa beklemeli miyim 15 gün daha bilemedim.

hoşgeldin canim ben de oturtuyorum özellikle de yemek yerken kucağımda oturmak istiyor sallanma yerinin aparati var ama orda durmak istemiyor
4u bitiren herkes kan damlasi başladı mı baslamayan var mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…