- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Her çocuk farklı belli olmuyor. Mesela arkadaşımın çocuğu emeklemeden yürüdü.Aynen herkes farklı konuşuyor. Instagram da aymen balıkçı yı takip ediyorum pediatrist fizyoterapist ve nörofizyolog mesela o 4. Aydan itibaren destekli oturabilir diyor. Sanki yapması gereken birseyi de geç yaptırınca sonraki adımları da ona göre geç yapacak gibi de geliyor sonuçta yürümeden koşamaz
Malesef. Bi ara iyice zıvanadan çıkmıştı. Akşam 9 dan gece 1 e kadar uyutmaya çalışıyordum sonra da 20-40 dk da bir uyanmaya başlamıştı. Sonra 3-4 saat uyutmayıp 10-11 gibi uyutmaya başladım şimdi daha kolay uyuyor gece de 1,5-2 saatte bir kalkmaya başladı buna bile şükür dedimArkadaşlar 4. ayda uyku düzenimiz bozuldu bizim. Gece bir kez emip uyurdu bebeğim şimdi 2 saatte bir uyanıyor emzirmem için. Uyandıktan sonra uyuması da zor oluyor. Sabah 5 ten sonra da uyumuyor. Burada bir çok kişi gece uykuları düzensizleşti yazmıştı. Şimdi ne durumdasınız, tekrar düzene giriyor mu?
Ama 2 aydır açık olan calpol cidden etki etmedi bizimkinine ağla ağla bir hal oldu yeni calpol alıp içirdi sustu. Denk mi geldi bilemiyorum tabi ama
Yok ya gündüz zorla 3 uyku yaptırdım ben 1-2 saat topalmda 4-5 saat falan olacak şekilde ama yine gece aynı oldubizim de uykular dengesiz. birkac gündür yoruyordu dün güzel uyuduk. allahım insallah su atak illeti bitmiştir. bide bisey sorucam. gündüz yeterli uykuyu alamadıkları zaman gece uykuları zorlasıyor olabilir mi? çünkü ataktan bu yana gündüz uykuları 10-15 dk.
Ben tecrübeli si sürü annişe sordum en basit olanlardan al dediler hep, ötekiler çok hantal filan dediler ben de joker de tripper vardı aldım gittises yapalim mama sandalyesine beni de etiketleyin dostlar
Ders calisiyorum bu aralar sessizlik hakim
Kızlar instagramda @hekimanne var çocuk doktoru onun kitabında da destekli oturtabilirsiziniz zararımdok diyor. Şuan 4 ay 2 haftalığız. Yemek yerken sürekli kucağımda durmak istiyor o zaman ben bacağıma oturuyorum ama 10 dk filan. Halinden de gayet memnun, belini de karnıma sayıyor. Bizimki de hafif eğimli bi yere yatınca kalkıp oturmaya çalışıyor. Henüz biz de dönmedim sadece sağa sola dönüyor bir de kendini kaydırarak 360 derece yer değiştiriyor
Hoşgeldiin sensiz olmuyorrDers calisiyorum bu aralar sessizlik hakimneyse ki sahalara geri dondum
Aynen canım biraz destek olmalı. Bu ara kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Ben hem çalışıyorum hem çocuğa bakıyorum hem evin işleri kendime ayıracak gram vaktim yok. Ama beyefendi yorgun. Benim karşımda yorgunum demeye utanması lazım. Ben yorgun da olsam bütün gece kalkıyorum çocuğa bakıyorum ertesi gün de çalışıyorum. Onu bırak geçen gün kendisi ateşlendi onun basını bekledim çünkü çocuk gibi. Bi de kalkıp sabaha karşı acile götürdüm:)) yaa senin kuzu hemen oturayım hemen kalkıp yüriyim istiyo. Oldu tatlım koşuya da çıkalım mı de :)) evet 4. Ayda destekli kısa süreli oturtanlar var, bunu öneren doktorlar da var. Ben sadece kendi fikrimi söyledim, ben şahsen yapmıyorum :) benimki de biraz tembel gerçi ondan yapmaya niyetlenmiyorumdur :)
Ev işi muhakkak yorar. Eşin yardımcı olmalı mutlaka, bulaşığı toparlasa, ütü yapmasa bile çamaşırlarla ilgilense yeter
Ah tesekkur ederim sizsizde oyleHoşgeldiin sensiz olmuyorr
Banyo sonrası bir pamuğa bebek yağı yada losyon döküp kabuk olan yerleri sil canım. Hiç birşey kalmıyor geriye. İhmal ettikçe 1yaşına kadar tekrarlıyor o.Arkadaşlar sanırım konuşulmuştu tam hatırlayamadım bulamadım da bilen yardımcı olabilir mi?
kızımın iki kulağının arkası kabuk kabuk olmuş nedir önemli bişey mi?
ben de en ucuzundan alacaktım arkadaş in biri sağa sola sarkinca dengesini kaybetmesin demisti mantıklı geldiBen tecrübeli si sürü annişe sordum en basit olanlardan al dediler hep, ötekiler çok hantal filan dediler ben de joker de tripper vardı aldım gitti
Merhaba biz ctesi günü doktora gittiğimizde 90 derce açı ile dik oturtabileceğimizi söyledi sıkılına kadar oturabilir dedi bu arada biz bugün tam 4,5 aylık oldukKızlar merhaba
Ben bayadır okumak için bile giremiyorum. Halbuki burayı okumayı çok seviyorum. İşe başladım mecburenherşeye yetmeye çalışırken çocukla yeterince ilgilenemiyorum gibi hissediyorum, üzülüyorum eşime sinirleniyorum bu ara çok. Herşeyi kendim yapmaya onu çok alıştırdım hiç faydası yok bana. Evin hem erkeği hem kadını modundayım beyefendi sadece işe gidip geliyor sorsan elinden geleni yapıyor o ayrı @honeybunch canım sen bi ara bi ürün ismi yazmıştın dezenfektan memnunsan adını tekrar alabilir miyim? Bu ara uyuzdur viral enfeksiyondur ben de bi uyuz oluyorum herşeye, hiç bir yere gitmesek hastaneye gidiyoruz.
Bir de biz 1 hafta sonra 4 ayı dolduruyoruz hiç dönme vs yok. Arada tummy time yapıyoruz tabiki pek hoşlanmıyor 5dk bile zorla oyalıyorum öyle durması için. Ama pusete koyunca kıpkırmızı oluyor oturmaya çalışmaktan, doktora sordum oturmaya çalışıyor azar azar oturtabilir miyim en azından kucagımdayken ama hayır dedi. Sizinkiler ne durumda merak ediyorum. Oturan var mı?
Ben de öyle düşünüyorum doktorumuz ama gelişime bakarak bu adımların arılması taraftarıAynen herkes farklı konuşuyor. Instagram da aymen balıkçı yı takip ediyorum pediatrist fizyoterapist ve nörofizyolog mesela o 4. Aydan itibaren destekli oturabilir diyor. Sanki yapması gereken birseyi de geç yaptırınca sonraki adımları da ona göre geç yapacak gibi de geliyor sonuçta yürümeden koşamaz
Aaah ah. İzmirde okudum üniversiteyi, Ege'de. Keşke gelebilsem, çok özledim :) teşekkür ederim. Çok geçmiş olsun size de. Bakalım hala karar veremedik :)Yok canım izmirdeyiz biz. Önce hastanede yaptıracaktık sonra tavsiye üzerine bu doktora gittik. Alsancak kordonda kliniği. Gelir kordonda bi kahvaltı yapar oğlumuzu sünnet ettirip gideriz diyorsan vereyim ismininasılsa kontrole falan da çağırmıyor. İlk kontrolü 1 hafta sonra whats app tan fotoğraf atıyorsun eğer sıkıntı yoksa gerek görmüyor çağırmıyor.
Yok be canım niye vıdı vıdı olsun :) haklısın yaa, bari yorgunum demesin. Muhakkak o da yoruluyordur işi gücü vs ama ev ikinizin, bebek ikinizin. Haliyle sorumluluğu da paylaşmak gerekiyor. Hiç tartışma çıkarmadan bu konuyu anlatabilirsin bence eşine. Ha erkekler bazen işlerine geldiği gibi anlıyor :)))Aynen canım biraz destek olmalı. Bu ara kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. Ben hem çalışıyorum hem çocuğa bakıyorum hem evin işleri kendime ayıracak gram vaktim yok. Ama beyefendi yorgun. Benim karşımda yorgunum demeye utanması lazım. Ben yorgun da olsam bütün gece kalkıyorum çocuğa bakıyorum ertesi gün de çalışıyorum. Onu bırak geçen gün kendisi ateşlendi onun basını bekledim çünkü çocuk gibi. Bi de kalkıp sabaha karşı acile götürdümaptal kadın olacaksın ben bilmem diceksin yapamam diceksin her işini kendin yapınca o işler senin görevin oluyor. Ben de ne vıdı vıdı yaptım ama di mi
hoşgeldin canim ben de oturtuyorum özellikle de yemek yerken kucağımda oturmak istiyor sallanma yerinin aparati var ama orda durmak istemiyorMerhaba kızlar bende eylül annesiyim 1 gün sonra 4. ayımızı dolduracağız. Yorumları okuyordum ama yazmak şimdiye nasip oldu. Şu sıralar gündemimizde bebeğin oturması var sanırım. Doktorum 4. aydan sonra eğer bebeğini hazır hissediyorsan destekli oturtabilirsin dedi. Zaten bebek kendini hazır olduğunda belli eder dedi. Kucağımda bile oturmak için iki büklüm oluyor yavrucak bende az az destekli kucağımda ya da yastıkla oturtuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?