Benim artık ikisini de emmedigi için makineyle sagiyorum baktım azalıyor elimle denedim resmen süt arttı.nasıl sıkıyorsam kızım emerkenki gibi acımaya başladı.tabı biraz zaman alıyor.bazen önce makine sonra Manuel devam ediyorum.

Herkez uyudu galiba bebeklerinizşn cildini neyle nemlendiriyosunuz bioderma atoderm kullana varmı aranızda varsa memnunmusunuz kızlar

Kızlar merhaba
Ben bayadır okumak için bile giremiyorum. Halbuki burayı okumayı çok seviyorum. İşe başladım mecburen herşeye yetmeye çalışırken çocukla yeterince ilgilenemiyorum gibi hissediyorum, üzülüyorum eşime sinirleniyorum bu ara çok. Herşeyi kendim yapmaya onu çok alıştırdım hiç faydası yok bana. Evin hem erkeği hem kadını modundayım beyefendi sadece işe gidip geliyor sorsan elinden geleni yapıyor o ayrı @honeybunch canım sen bi ara bi ürün ismi yazmıştın dezenfektan memnunsan adını tekrar alabilir miyim? Bu ara uyuzdur viral enfeksiyondur ben de bi uyuz oluyorum herşeye, hiç bir yere gitmesek hastaneye gidiyoruz.
Bir de biz 1 hafta sonra 4 ayı dolduruyoruz hiç dönme vs yok. Arada tummy time yapıyoruz tabiki pek hoşlanmıyor 5dk bile zorla oyalıyorum öyle durması için. Ama pusete koyunca kıpkırmızı oluyor oturmaya çalışmaktan, doktora sordum oturmaya çalışıyor azar azar oturtabilir miyim en azından kucagımdayken ama hayır dedi. Sizinkiler ne durumda merak ediyorum. Oturan var mı?

Bizim dr da sakın oturtmayın dedi. Soröayı unuttum dra. Kucağımızda sırtı destekli de mi oturmayacak?

Biz çocuk cerrahina sünnet yaptırdık. Evde kendimiz lokal anestezi kremini pipinin etrafına uyguladık gidene kadar uyuştu gidince de doktor lokal anestezi ignesini yaptı hiç bir şey hissetmedi. Burnunu temizlerken yaygara koparan çocuk sünnet esnasında öylece yattı hiç sesi çıkmadı. Genel anestezi olur mu hiç el kadar çocuğa ki zaten gerek yok

Bende bi bizimki geçmedi diye düşünüyordum. 1 ay oldu uç kısmındaki kırmızılık hala duruyor yeni deri çok yavaş oluştu beze temas eden kısımda fito krem kullanıyoruz hala. Siz birsey kullanıyor musunuz?

Sünnetten sonra kanguru kullanabildiniz mi?

Sünnetten sonra kanguru kullanabildiniz mi?
Hiç kanguru kullanamadım. Genelde çoğu yere ikimiz gittiğimiz için kanguruyu takmam zor olur diye arabasını bagajda bırakıyorum gittiğimiz yere göre ya arabasına koyuyorum ya kucak mode ama sünnet sonrası 1 hafta aman canı yanar diye kucağıma alırken bile çok temkinliydim yüzü dışa dönük tuttum hep

Zaten o doktor da olmaz genel, siz üroloğa gidin dedi. Adam yapmadı baya. Siz hangi şehirdesiniz, istanbuldaysanız doktorunuz kimdi acaba

Benim oğlum tam 4 ay 1 haftalık. Benimki de dönmüyor, dönmeye yeltenmiyor bile. Yüzüstü her gün tutuyorum mutlaka. Kafasını kaldıramıyodu benimki burdaki arkadaşlar bilir, şimdi kaldırabiliyor baya. Biraz geriden gelse de olacak hepsi sanırım :)
Pusetin içinde oturmak için değil de sıkıldığı için kendini kasıyor olabilir mi? Çünkü benim oğlum asla oturma o pusetlere, çok sıkıldı aynen öyle kıpkırmızı oluyody yenidoğan zamanından beri.
Biz daha doktora gitmedik ama benim de bildiğim 6 aydan önce oturtmamamız gerektiği. Ha geçen youtube'da bi doktor 4. Ay itibariyle kucağınızda destekli oturtun dedi ama ben oturtmıycam, daha çok küçükler, acele etmeye gerek yok bence. (Bu benim fikrim. Bebeğini kucağında da, koktukta da oturtan arkadaşlar var, saygı dyyuyorum.)
Çalıştığın için de kolaylıklar dilerim. Bebeğinden ayrılmak kolay olmasa gerek. Her şeye yetişmek zorunda değilsin, bırak bazı şeyler eksik, dağınık kalsın. Sadece bebeğine olan ilgin azalmasın, geri kalan her şey hallolur

Biz 9 Eylül’de 4 aylık olduk. Doktora oturtabilir miyim dedim hayır dedi. Ama arkadaşımın doktoru 4 aylıkken oturttu anlamadım. Neyse ben oturtmuyorum. Bizimki de dönmüyor. Başka bir formda okumuştum 7 aylık olup dönmeyenler var.

Yok sıkıldığı için değil daha koyarken yapıyor. Emzirme yastığına koyuyorum bazen burnunu falan temizlemek için o zaman da kalkmaya çalışıyor, kucağımda da yarı yatarken tutuyorum oturmaya çalışıyor, ben hayır yat dedikçe kalkmak için zorluyor kendini yoksa benim de acelem yok oturtmak için. Bircok yerde okuduğum kadarıyla 4. Aydan sonra kısa süreli destekli oturabiliyorlar 6. Aydan sonra artık desteksiz oturabiliyorlar.
Valla zaten inan dağınık kalıyor yetişemiyorum ki önceliğim bebeğim tabiki ama çamaşır ütü yemek bulaşık sadece temel şeyler bile yoruyor insanı. Temizlik için biri gelse de arada yine bir toparlamak gerekiyor

Zaten o doktor da olmaz genel, siz üroloğa gidin dedi. Adam yapmadı baya. Siz hangi şehirdesiniz, istanbuldaysanız doktorunuz kimdi acaba
Yok canım izmirdeyiz biz. Önce hastanede yaptıracaktık sonra tavsiye üzerine bu doktora gittik. Alsancak kordonda kliniği. Gelir kordonda bi kahvaltı yapar oğlumuzu sünnet ettirip gideriz diyorsan vereyim ismini nasılsa kontrole falan da çağırmıyor. İlk kontrolü 1 hafta sonra whats app tan fotoğraf atıyorsun eğer sıkıntı yoksa gerek görmüyor çağırmıyor.

Aynen herkes farklı konuşuyor. Instagram da aymen balıkçı yı takip ediyorum pediatrist fizyoterapist ve nörofizyolog mesela o 4. Aydan itibaren destekli oturabilir diyor. Sanki yapması gereken birseyi de geç yaptırınca sonraki adımları da ona göre geç yapacak gibi de geliyor sonuçta yürümeden koşamaz

:)) yaa senin kuzu hemen oturayım hemen kalkıp yüriyim istiyo. Oldu tatlım koşuya da çıkalım mı de :)) evet 4. Ayda destekli kısa süreli oturtanlar var, bunu öneren doktorlar da var. Ben sadece kendi fikrimi söyledim, ben şahsen yapmıyorum :) benimki de biraz tembel gerçi ondan yapmaya niyetlenmiyorumdur :)
Ev işi muhakkak yorar. Eşin yardımcı olmalı mutlaka, bulaşığı toparlasa, ütü yapmasa bile çamaşırlarla ilgilense yeter

Arkadaşlar sanırım konuşulmuştu tam hatırlayamadım bulamadım da bilen yardımcı olabilir mi?
kızımın iki kulağının arkası kabuk kabuk olmuş nedir önemli bişey mi?
Ben banyodan önce zeytinyağı sürdüm biraz banyodan sonra yine biraz zeytinyağı sürdüm soyuldu o kabuklar sonra bi daha çıkmadı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…