kızlar bu bebeğin önündeki havuç ve brokoli nerdeyse çiğMerhaba. Blw güzel bir yöntemdir hem bebeğiniz hem sizin için. Evet ilk donemler biraz dağınıklık olabiliyor ama inanın sadece 3-5 ay sonra zaten çok güzel öğreniyorlar kendi başlarına yemek yemeyi. Detaylar için kızımla olan blw videolarını izleyebilirsiniz
Benim kızımda 5 aylik diş sıkıntısı yaşıyorum huysuz doğdu doğalı allah yardımcımız olsunof benim kız da çok huzursuz kaç gündür. diş diye düşünüyorum çıksa da kurtulsakinşallah bu böyle hemen çıkan bişeydir süründürmez
Bence hiç fena değil ;kıyaslamak doğru değil ama benim kızım 5,5 aylık 6900 gr.28 ağustos doğumlu ve 3000 gr doğmuştu.Herkese merhaba benim kızım 27 eylül doğumlu daha dönmüyor ama en önemlisi hiç emmek istemiyor resmen ayakta emziriyorum bu 2 ayından beri devam ediyor 4 aylıkken 6900 grdi sizde durumlar nasil?
Ve bunu okuyan zeynep hemen lohusa şerbetine sarılır. Çünkü kim neye süt yapar dese atlıyorum üstüne :))) sen bi daha kendin yaptın mı? Fark etti mi hiçKızlar dün akşam bebek görmeye gittik lohusa şerbeti ikram ettiler, hiç sevmem ama ayıp olmasın diye bir çay bardağına yakın içtim. Bu sabah sağım yapınca şok oldum, normalde iki memeden çıkın sütün iki katı tek memeden çıktı. İşe başlayacağım için buzlukta stok yapmıştım ama azaldılar bile iki haftada. Eşim malzeme alıcak ben de yapıcam kendi lohusalığımda yapmamıştık. Denemeye değer diye düşünüyorum, kalıp şeklinde kırmızı bir şeker, su karanfil ve çubuk tarçınla yapılıyormuş.
Kilosu gayet iyi, iyice acıkmasını bekle bir de yatarak emzirmeyi dene.Herkese merhaba benim kızım 27 eylül doğumlu daha dönmüyor ama en önemlisi hiç emmek istemiyor resmen ayakta emziriyorum bu 2 ayından beri devam ediyor 4 aylıkken 6900 grdi sizde durumlar nasil?
I ıh dönmüyor, tam 23 haftalık oldu bugünBebekleriniz dönüyor mu?Bizim hala dönemedi
Ayy maşallah ne güzel, bizimki 8.30da şekerleme uykusuna yatıyo 20 dakika :)))Günaydın herkesebizimki 3.5 aylıkken dönüp duruyordu. Hem sırt üstünden yüzüstüne ilk böyle başladı. Sonra yüzustunden sırtüstüne dönmeye başladı. Son 2 3 haftadır döndüğü yok. Sadece sağa sola dönüyor. Şu an başka şeylerle meşgul. Konuşmaya çalışmak, sürekli el yemek gibi. Ara ara yaptığı şeylerde duraksamalar olabiliyor herhalde. Son günlerdeki favorimiz oyun halisinin direklerin yapışıp onları indirmek ve ağzına sokmak el becerisi çok gelişti. Anladığım herşeyi aynı anda yapmıyor bu veletler. Birşeyi öğreniyor rafa kaldırıyor. Ertesi güne başka birseyi öğreniyor uyguluyor gibi... Ek gıda heyecanı tavan... Son 15 gün kaldı. Patates havuç ve kabakla başlayacağım. Blw istiyorum ama en az 8.ay doldurunca başlamayı planlıyorum... Uyku düzenimiz çok şükür hala düzenli. 20.30da uyuyoruz. Gece 1 ve sabah 6 gibi emmeye kaldiriyorum. D vitamini, demir ve kaleidon Probiyotiğe devam. Bizde durumlar böyle. Umarım herkes ve bebisler iyidir....
Inşallah canım allah sabır versin bizlereBenim kızımda 5 aylik diş sıkıntısı yaşıyorum huysuz doğdu doğalı allah yardımcımız olsun
Maşallah kilosu iyi benim bebek 5250 4 aylik şimdi 6 ayımıza gireceğiz martta bakalım kac kilo ama az aldığı belliHerkese merhaba benim kızım 27 eylül doğumlu daha dönmüyor ama en önemlisi hiç emmek istemiyor resmen ayakta emziriyorum bu 2 ayından beri devam ediyor 4 aylıkken 6900 grdi sizde durumlar nasil?
Üniversite hastanesinde doçente götürüyoruz, 6 ayın dolmasını beklicez dedi doktoru. 6 saatte bir 60 cc mama veriyorum, uyku öncesine denk geliyor, bu miktarın az olduğunu, bebeğimin zaten sütümle beslendiğini söyledi doktorumuz. Eskiden farklıydı evet her şey.E peki mama veriyorsan doktorunuz ek gıdaya en azından tadımlara başlayın demedi mi? Bizim de 180 günü tamamlamamıza 5 hafta var tadimdır birer çay kaşığıdır baya vakit alacak. Bi de düşünüyorum eskiden 180 gün mü biliolardı acaba doğum tarihini bile bilmiyorlarmış nasıl karar veriolardı ki
Ek gidaya neyle baslayacaksin? Bazi doktorlar yogurt diyor, kimisi yogurdu 2-3 hafta sonra oneriyor. Ben yogurtla baslamayi dusunuyorum ama acaba sebze ile baslamak daha mi dogru bilemiyorum.Diș belirtileri 3 aydan beri var. Henüz çıkacak gibi durmuyor bence vakti var
Ben kötü bir alışkanlık olduğunu düşünmüyorum çünkü çok küçükler. Gece durduk yerde kalkmıyor oğlum en azından, bir sıkıntısı yoksa saat 3 gibi kalkıyor, ondan sonra sabah 7.30 da beraber kalkıyoruz, yarım saat bir saat oynuyor bu rakamlar ancak, bu şartlarda uyku eğitimiyle üzmek istemiyorum, elbet öğrenecek kendisi uyumayı diye düşünüyorum, ben de kitap okudum bu konuda. Gece saat başı uyanan bebekler var, onlar için şart mesela. Arkadaşımın kızı iki yaşında, hala uyutmuyormuş annesini, kızcağız metroda bayılmış geçen, çalışıyor da sabahtan akşama. Bir uyku eğitmeniyle konuştum 1500 lira dedi bana çok geldi diyor, yerinde olsam denerdim sanırım.Kizlar, bebeginiz kendi kendine uykuya dalabiliyor mu? Benimki ya emerken uyuyor, ya da kucagimda. Kendi kendine uykuya dalmayi nasil ogretecegim, aglatmadan. Birkac kez uyku egitimi vermeyi deneyeyim dedim ama aglamasina dayanamiyorum. Bir suru makale okudum, ama yine de icim elvermiyor. Bugun mutlu mutlu koydum yatagina. Mizildanmaya basladi, bir iki yanina gidip sevdim. Tekrar mizildandi, sonra aglamaya basladi. Ben de kucagima aldim. Kucagima alir almaz uyudu, bir de elini yuzume koydu. Gel de dayanitiraf ediyorum benim de hosuma gidiyor ama kotu bir aliskanlik oldugunu biliyorum. Aglatmadan nasil ogretebilirim, fikri, tecrubesi olan paylasabilir mi?
Ben henüz yapamadım bugün yoğun bir gündü, süt bile sağamadım okulda öğleciydim, şimdi oğlanı uyutuyorum, bırakıp sağmaya gitsem uyanırVe bunu okuyan zeynep hemen lohusa şerbetine sarılır. Çünkü kim neye süt yapar dese atlıyorum üstüne :))) sen bi daha kendin yaptın mı? Fark etti mi hiç
Bizim de 9 eylğl. 360gr almışKızlar henüz kontrole gitmedik 9 Eylül’de 5 aylık oldu aman bu ay az kilo almış gibi geliyo bana. Bu ay kaç alması gerekir dersiniz?
Benimki eskiden uzun uyuyordu ama 4. Aydaki uyku gerilemesinden sonra eskisi gibi uzun uyumuyor. Her gece olmasa da cogu gece fazla uyaniyor. Ben hep emziriyorum belki acikmistir diye. Hemen uyuyor. Ama acaba kendi kendine tekrar dalabilse belki uyanmayacak bu kadar diye dusunmeye basladim. Bir de iki arkadasim bayagi cektiler bu gece emme isteginden. Dedigin gibi bir arkadasim artik aglamakli geziyordu is yerinde. Araba kulkanirken uyuyakalmaktan korktugunu soylemisti. Bir sure sonra gece emmeyi aliskanlik ediniyorlar. Ben aslinda ondan korkuyorum. Ek gidaya gecince aclik durumundan daha emin olabilirim belki, gece emmelerini azaltabilirim o zaman.Ben kötü bir alışkanlık olduğunu düşünmüyorum çünkü çok küçükler. Gece durduk yerde kalkmıyor oğlum en azından, bir sıkıntısı yoksa saat 3 gibi kalkıyor, ondan sonra sabah 7.30 da beraber kalkıyoruz, yarım saat bir saat oynuyor bu rakamlar ancak, bu şartlarda uyku eğitimiyle üzmek istemiyorum, elbet öğrenecek kendisi uyumayı diye düşünüyorum, ben de kitap okudum bu konuda. Gece saat başı uyanan bebekler var, onlar için şart mesela. Arkadaşımın kızı iki yaşında, hala uyutmuyormuş annesini, kızcağız metroda bayılmış geçen, çalışıyor da sabahtan akşama. Bir uyku eğitmeniyle konuştum 1500 lira dedi bana çok geldi diyor, yerinde olsam denerdim sanırım.
Ben de yeterince ilgilenemiyorum, mesela bugün yüzüstü koymadan gün bitti, 12.30 da okula gittim, 16.30 ü geçiyordu geldim, yemekti bulaşıktı uyku rutinleriydi derken kaldı. Bizimki dönmeye çalışıyor ama altta kalan kolunu çıkaramıyorYere koyar koymaz ayakları yana deviriyor yanına dönüyor geçen birkaç kez sırtüstünden yüzüstüne döndü halbuki tersi daha kolay diye biliyorum. Çocukla ilgilenemiyorum ki aslında sık sık yüzüstü koymak lazım yere ama bizimki ya reflü yatağında oyun halısında oynuyor ya da kucakta oluyorama 6 aylik bile olsa hala dönememiş olabilir anormal birşey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?