Bazen mızırdanınca sallıyorum ben beşiğinde uykuya geri dalıyor, bazen hiç bi şey yapmıyorum yine dalıyor, dalmayacağını anlarsam alıyorum.

Bazen mızırdanınca sallıyorum ben beşiğinde uykuya geri dalıyor, bazen hiç bi şey yapmıyorum yine dalıyor, dalmayacağını anlarsam alıyorum.
Benimki sadece sabaha karsi emdikten sonra memede uyumuyor. Oylece yerine koyuyorum. Aglamiyor ama soylene soylene uyuyor. Bir tek sabaha karsi yapiyor bunu ama. Az once ilk gece uykusu icin denedim, olmadi. Belki de sabaha karsi tahammulum azaliyor diye birakabiliyorum oyle

Bu ara bizimki memede de uyumuyor sabaha karşı, memeden sonra ayakta sallıyorum azıcık, gündüz babaannede alıştı ayakta sallanmaya Asla ayakta sallamam diyordum ama hiç dert etmiyorum valla, büyüsün iki yaşına gelince hala ayak isterse o zaman dert ederim

Ben henüz yapamadım bugün yoğun bir gündü, süt bile sağamadım okulda öğleciydim, şimdi oğlanı uyutuyorum, bırakıp sağmaya gitsem uyanır
Ben bugün aldım içtim :) çünkü hemen atlarım. Belli bi artış olmadı hatta bugün hiç vermediğim kadar mama verdim çünkü yavrum açlıktan ağlamaktan bi hal oldu. Sabahtan beri hurma yedim, yulaf yedim, rezene içtim, et suyuna çorba yedim, lohusa şerbeti içtim, bol su içtim, kayısı kompostusu içtim. Ben daha ne yapayım. Yetmiyor yetmiyor. Şu 5 ay nasıl geçti bilmiyorum

Ek gidaya neyle baslayacaksin? Bazi doktorlar yogurt diyor, kimisi yogurdu 2-3 hafta sonra oneriyor. Ben yogurtla baslamayi dusunuyorum ama acaba sebze ile baslamak daha mi dogru bilemiyorum.
Taze patates, tatlı patates, havuç ve kabak ile başlamayı planlıyorum. 3 gün kuralı ile her birini buharda pişirip sutumle kivamlandiracagim inş. Sonra hepsini karıştırıp o şekilde vereceğim. Zaman geçtikçe mevsim sebzeleri ekleyeceğim içine.

Ben de o sekilde yapacagim sebzeleri. Hatta bir damla zeytinyagi da ekleyebilirim. Ama once yogurt verecegim sanirim.

Benimki de memede uyuyor hem de baya emzik olarak kullanıyor. Ya da kucakta aynı seninki gibi dokunarak. Bunun yanlış olduğu bize dayatılan bence, birtakım "uzmanlar" bağımsız uykuyu dayatıyor bizlere. Henüz çok küçükler, tek ihtiyaçları biziz, bize yakın olmalarından doğal bi şey yok. Güvenli bağlanmanın yöntemi bu. Eskiler bırakmış hep kendi kendimize uyumuşuz da nolmuş, güvenli bağlanamamış birçok duygusal sorunlar yaşamışız, yaşamaktayız.
Şahsen çok zorlanıyorum, mete 10 günlükten beri yalnızım, zor ama zaten bebekli hayat uzun bi süre konforlu olmayacaktı, bunu biliyorum. Zor evet ama geçecek, biliyorum geçecek.
En güzeli arkadaşım anda kalmak. Senin yaptığını bir kez ben de denedim, yanında durup sevdim, hatta bazen göz kontağı kurmadım, bir anda durdu ve hıçkırarak ağlamaya başladı. Ben napıyorum dedim kendi kendime, delirdim mi, böyle bi şeyin doğru olduğuna kimse beni inandıramaz.
Çok zorlanıyorum, hep meme-kucak istiyor, zaten uyumuyor, + sütüm yetmiyor onun psikolojisini zor kaldırıyorum ama bin şükür sağlıklıyız, bu zor günler de geçecek. Bol bol sarılalım miniklerimize :)) sana da kucak dolusu sarılma gönderiyorum, dert etme canım, hepsi geçecek, zorlanıyorsun ama alışacak, bağlanacaksınız birbirinize, her şey güzel olacak

Ek gidaya neyle baslayacaksin? Bazi doktorlar yogurt diyor, kimisi yogurdu 2-3 hafta sonra oneriyor. Ben yogurtla baslamayi dusunuyorum ama acaba sebze ile baslamak daha mi dogru bilemiyorum.
Bizim doktorumuz sebze ile başlayın dedi. Sonra meyve, en son yoğurt dedi. Yoğurt çok da önemli bi besin değil dedi. Bol sebze öneriyor bizim doktor. 6. Ayla başlıycaz

Sütünü içine mi ekleyeceksin? Bir de bu gıdalar ılık mı olmalı? Bir de biberon gerekemez demi kaşıkla yola devam?

Çok uykusu gelirse evet :) bazen oyun halısında oynarken eli oyuncakta asılı kalıyor ağlatmadan uyku eğitimi veremezsin. Yatır kaldır metodu var en sık kullanılan ağlayınca kucağına alıyorsun sakinleştiriosun tekrar yatırıyorsun uyusun diye bekliyorsun ağlarsa tekrar alıp tekrar yatırıyorsun ama uyutmuyorsun kendisi uyuyuncaya kadar devam ediyorsun. Inatçı olursan ilk gece atıyorum 45dk da uyur sonraki gece yarım saatte sonraki gece 20dk da en son artık koyarsın 5dk sonra uyur ve mutlu son
Ben eğitim veriyor muyum. Tabiki hayır eğitim verebilmek için önce yatağına yatırabilmem lazım ama ben yanımda yatıyorum

Aynen katılıyorum çok küçükler. Geçenlerde bir pediatrik fizyoterapist bebekleri sallamanın olumsuz olarak bahsedildiğini ancak hafifçe sallamanın öyle olmadığını aksine ona duygusal olarak ihtiyaçları olduğunu anlatıyordu.

Maşallah kilosu iyi benim bebek 5250 4 aylik şimdi 6 ayımıza gireceğiz martta bakalım kac kilo ama az aldığı belli
Benimki de o civarlarda. Sağlıklı olsunlar da önemli değil. Kıyaslamak da doğru değil aslında hepsinin doğum kilosu ve bünyesi farklı sonuçta

Benim annem de ayakta salliyor birşey diyemiyorum yazık yaşlılar sonuçta kucakta uyutmaları zor. Ama ben hiç ayakta sallamıyorum aramıyor da alışkanlık edinmedi yani

Kıyamam hiç sorma ben de zorla birşeyler yemeye çalışıyorum canım istememesine rağmen rezene içme. ben boza içiyorum onu dene canım. Bir de şeker sorunun yoksa her gün 1 bardak havuç suyu tavsiye ediyorlar. Ben salata olarak yiyorum

Kızlar bebişleriniz doyunca memeyi bırakıyor mu? Benimki emdikçe emiyor. Dur demeden durmuyor ben de ne zaman doyduğunu nerden bileyim bugün çok çok kustu çok üzüldüm. Aslında emerken çok emdin annecim dedim hissediyorum ama emin de olamıyorum çocuğun ağzından memeyi çekmek de ne bileyim uygun gelmiyor napacağımı bilmiyorum

Herkese merhaba benim kızım 27 eylül doğumlu daha dönmüyor ama en önemlisi hiç emmek istemiyor resmen ayakta emziriyorum bu 2 ayından beri devam ediyor 4 aylıkken 6900 grdi sizde durumlar nasil?
Dönmesin
Benimki de o civarlarda. Sağlıklı olsunlar da önemli değil. Kıyaslamak da doğru değil aslında hepsinin doğum kilosu ve
kimi çocuk kilo alır kimi almaz kıyaslamıyorum sağlıklı olsunlar

Benim bebeğimde emerken uyuyor 5 bucuk aylik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…