Bazen mızırdanınca sallıyorum ben beşiğinde uykuya geri dalıyor, bazen hiç bi şey yapmıyorum yine dalıyor, dalmayacağını anlarsam alıyorum.Benimki eskiden uzun uyuyordu ama 4. Aydaki uyku gerilemesinden sonra eskisi gibi uzun uyumuyor. Her gece olmasa da cogu gece fazla uyaniyor. Ben hep emziriyorum belki acikmistir diye. Hemen uyuyor. Ama acaba kendi kendine tekrar dalabilse belki uyanmayacak bu kadar diye dusunmeye basladim. Bir de iki arkadasim bayagi cektiler bu gece emme isteginden. Dedigin gibi bir arkadasim artik aglamakli geziyordu is yerinde. Araba kulkanirken uyuyakalmaktan korktugunu soylemisti. Bir sure sonra gece emmeyi aliskanlik ediniyorlar. Ben aslinda ondan korkuyorum. Ek gidaya gecince aclik durumundan daha emin olabilirim belki, gece emmelerini azaltabilirim o zaman.
Benimki sadece sabaha karsi emdikten sonra memede uyumuyor. Oylece yerine koyuyorum. Aglamiyor ama soylene soylene uyuyor. Bir tek sabaha karsi yapiyor bunu ama. Az once ilk gece uykusu icin denedim, olmadi. Belki de sabaha karsi tahammulum azaliyor diye birakabiliyorum oyleBazen mızırdanınca sallıyorum ben beşiğinde uykuya geri dalıyor, bazen hiç bi şey yapmıyorum yine dalıyor, dalmayacağını anlarsam alıyorum.
Kendi kendine uyumak bana lüks geliyorBazen mızırdanınca sallıyorum ben beşiğinde uykuya geri dalıyor, bazen hiç bi şey yapmıyorum yine dalıyor, dalmayacağını anlarsam alıyorum.
Bu ara bizimki memede de uyumuyor sabaha karşı, memeden sonra ayakta sallıyorum azıcık, gündüz babaannede alıştı ayakta sallanmayaBenimki sadece sabaha karsi emdikten sonra memede uyumuyor. Oylece yerine koyuyorum. Aglamiyor ama soylene soylene uyuyor. Bir tek sabaha karsi yapiyor bunu ama. Az once ilk gece uykusu icin denedim, olmadi. Belki de sabaha karsi tahammulum azaliyor diye birakabiliyorum oyle
Öyle zaten canım, benim dediğim tam uyanmamış oluyor, uyku geçişi, mızıldama aşamasıKendi kendine uyumak bana lüks geliyor
Ben bugün aldım içtim :) çünkü hemen atlarım. Belli bi artış olmadı hatta bugün hiç vermediğim kadar mama verdim çünkü yavrum açlıktan ağlamaktan bi hal oldu. Sabahtan beri hurma yedim, yulaf yedim, rezene içtim, et suyuna çorba yedim, lohusa şerbeti içtim, bol su içtim, kayısı kompostusu içtim. Ben daha ne yapayım. Yetmiyor yetmiyor. Şu 5 ay nasıl geçti bilmiyorumBen henüz yapamadım bugün yoğun bir gündü, süt bile sağamadım okulda öğleciydim, şimdi oğlanı uyutuyorum, bırakıp sağmaya gitsem uyanır
Taze patates, tatlı patates, havuç ve kabak ile başlamayı planlıyorum. 3 gün kuralı ile her birini buharda pişirip sutumle kivamlandiracagim inş. Sonra hepsini karıştırıp o şekilde vereceğim. Zaman geçtikçe mevsim sebzeleri ekleyeceğim içine.Ek gidaya neyle baslayacaksin? Bazi doktorlar yogurt diyor, kimisi yogurdu 2-3 hafta sonra oneriyor. Ben yogurtla baslamayi dusunuyorum ama acaba sebze ile baslamak daha mi dogru bilemiyorum.
Ben de o sekilde yapacagim sebzeleri. Hatta bir damla zeytinyagi da ekleyebilirim. Ama once yogurt verecegim sanirim.Taze patates, tatlı patates, havuç ve kabak ile başlamayı planlıyorum. 3 gün kuralı ile her birini buharda pişirip sutumle kivamlandiracagim inş. Sonra hepsini karıştırıp o şekilde vereceğim. Zaman geçtikçe mevsim sebzeleri ekleyeceğim içine.
Benimki de memede uyuyor hem de baya emzik olarak kullanıyor. Ya da kucakta aynı seninki gibi dokunarak. Bunun yanlış olduğu bize dayatılan bence, birtakım "uzmanlar" bağımsız uykuyu dayatıyor bizlere. Henüz çok küçükler, tek ihtiyaçları biziz, bize yakın olmalarından doğal bi şey yok. Güvenli bağlanmanın yöntemi bu. Eskiler bırakmış hep kendi kendimize uyumuşuz da nolmuş, güvenli bağlanamamış birçok duygusal sorunlar yaşamışız, yaşamaktayız.Kizlar, bebeginiz kendi kendine uykuya dalabiliyor mu? Benimki ya emerken uyuyor, ya da kucagimda. Kendi kendine uykuya dalmayi nasil ogretecegim, aglatmadan. Birkac kez uyku egitimi vermeyi deneyeyim dedim ama aglamasina dayanamiyorum. Bir suru makale okudum, ama yine de icim elvermiyor. Bugun mutlu mutlu koydum yatagina. Mizildanmaya basladi, bir iki yanina gidip sevdim. Tekrar mizildandi, sonra aglamaya basladi. Ben de kucagima aldim. Kucagima alir almaz uyudu, bir de elini yuzume koydu. Gel de dayanitiraf ediyorum benim de hosuma gidiyor ama kotu bir aliskanlik oldugunu biliyorum. Aglatmadan nasil ogretebilirim, fikri, tecrubesi olan paylasabilir mi?
Bizim doktorumuz sebze ile başlayın dedi. Sonra meyve, en son yoğurt dedi. Yoğurt çok da önemli bi besin değil dedi. Bol sebze öneriyor bizim doktor. 6. Ayla başlıycazEk gidaya neyle baslayacaksin? Bazi doktorlar yogurt diyor, kimisi yogurdu 2-3 hafta sonra oneriyor. Ben yogurtla baslamayi dusunuyorum ama acaba sebze ile baslamak daha mi dogru bilemiyorum.
Sütünü içine mi ekleyeceksin? Bir de bu gıdalar ılık mı olmalı? Bir de biberon gerekemez demi kaşıkla yola devam?Taze patates, tatlı patates, havuç ve kabak ile başlamayı planlıyorum. 3 gün kuralı ile her birini buharda pişirip sutumle kivamlandiracagim inş. Sonra hepsini karıştırıp o şekilde vereceğim. Zaman geçtikçe mevsim sebzeleri ekleyeceğim içine.
Cig değil çiğ verilmez zaten. Buharda pisilmis sebzeler onlar. Bebeğin damagiyla ezebilecegi kıvamdakızlar bu bebeğin önündeki havuç ve brokoli nerdeyse çiğ
böyle mi yapıcaz ben karışık gidecem
Çok uykusu gelirse evet :) bazen oyun halısında oynarken eli oyuncakta asılı kalıyorKizlar, bebeginiz kendi kendine uykuya dalabiliyor mu? Benimki ya emerken uyuyor, ya da kucagimda. Kendi kendine uykuya dalmayi nasil ogretecegim, aglatmadan. Birkac kez uyku egitimi vermeyi deneyeyim dedim ama aglamasina dayanamiyorum. Bir suru makale okudum, ama yine de icim elvermiyor. Bugun mutlu mutlu koydum yatagina. Mizildanmaya basladi, bir iki yanina gidip sevdim. Tekrar mizildandi, sonra aglamaya basladi. Ben de kucagima aldim. Kucagima alir almaz uyudu, bir de elini yuzume koydu. Gel de dayanitiraf ediyorum benim de hosuma gidiyor ama kotu bir aliskanlik oldugunu biliyorum. Aglatmadan nasil ogretebilirim, fikri, tecrubesi olan paylasabilir mi?
Aynen katılıyorum çok küçükler. Geçenlerde bir pediatrik fizyoterapist bebekleri sallamanın olumsuz olarak bahsedildiğini ancak hafifçe sallamanın öyle olmadığını aksine ona duygusal olarak ihtiyaçları olduğunu anlatıyordu.Ben kötü bir alışkanlık olduğunu düşünmüyorum çünkü çok küçükler. Gece durduk yerde kalkmıyor oğlum en azından, bir sıkıntısı yoksa saat 3 gibi kalkıyor, ondan sonra sabah 7.30 da beraber kalkıyoruz, yarım saat bir saat oynuyor bu rakamlar ancak, bu şartlarda uyku eğitimiyle üzmek istemiyorum, elbet öğrenecek kendisi uyumayı diye düşünüyorum, ben de kitap okudum bu konuda. Gece saat başı uyanan bebekler var, onlar için şart mesela. Arkadaşımın kızı iki yaşında, hala uyutmuyormuş annesini, kızcağız metroda bayılmış geçen, çalışıyor da sabahtan akşama. Bir uyku eğitmeniyle konuştum 1500 lira dedi bana çok geldi diyor, yerinde olsam denerdim sanırım.
Benimki de o civarlarda. Sağlıklı olsunlar da önemli değil. Kıyaslamak da doğru değil aslında hepsinin doğum kilosu ve bünyesi farklı sonuçtaMaşallah kilosu iyi benim bebek 5250 4 aylik şimdi 6 ayımıza gireceğiz martta bakalım kac kilo ama az aldığı belli
Benim annem de ayakta salliyor birşey diyemiyorum yazık yaşlılar sonuçta kucakta uyutmaları zor. Ama ben hiç ayakta sallamıyorum aramıyor da alışkanlık edinmedi yaniBu ara bizimki memede de uyumuyor sabaha karşı, memeden sonra ayakta sallıyorum azıcık, gündüz babaannede alıştı ayakta sallanmayaAsla ayakta sallamam diyordum ama hiç dert etmiyorum valla, büyüsün iki yaşına gelince hala ayak isterse o zaman dert ederim
KıyamamBen bugün aldım içtim :) çünkü hemen atlarım. Belli bi artış olmadı hatta bugün hiç vermediğim kadar mama verdim çünkü yavrum açlıktan ağlamaktan bi hal oldu. Sabahtan beri hurma yedim, yulaf yedim, rezene içtim, et suyuna çorba yedim, lohusa şerbeti içtim, bol su içtim, kayısı kompostusu içtim. Ben daha ne yapayım. Yetmiyor yetmiyor. Şu 5 ay nasıl geçti bilmiyorum
DönmesinHerkese merhaba benim kızım 27 eylül doğumlu daha dönmüyor ama en önemlisi hiç emmek istemiyor resmen ayakta emziriyorum bu 2 ayından beri devam ediyor 4 aylıkken 6900 grdi sizde durumlar nasil?
Benimki de o civarlarda. Sağlıklı olsunlar da önemli değil. Kıyaslamak da doğru değil aslında hepsinin doğum kilosu ve
kimi çocuk kilo alır kimi almaz kıyaslamıyorum sağlıklı olsunlar
Benim bebeğimde emerken uyuyor 5 bucuk aylikKizlar, bebeginiz kendi kendine uykuya dalabiliyor mu? Benimki ya emerken uyuyor, ya da kucagimda. Kendi kendine uykuya dalmayi nasil ogretecegim, aglatmadan. Birkac kez uyku egitimi vermeyi deneyeyim dedim ama aglamasina dayanamiyorum. Bir suru makale okudum, ama yine de icim elvermiyor. Bugun mutlu mutlu koydum yatagina. Mizildanmaya basladi, bir iki yanina gidip sevdim. Tekrar mizildandi, sonra aglamaya basladi. Ben de kucagima aldim. Kucagima alir almaz uyudu, bir de elini yuzume koydu. Gel de dayanitiraf ediyorum benim de hosuma gidiyor ama kotu bir aliskanlik oldugunu biliyorum. Aglatmadan nasil ogretebilirim, fikri, tecrubesi olan paylasabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?