Evet süt ve sebzeleri karıştırıp vereceğim inş. Biberon biz hiç kullanmadık. Emzik de kullanmadık. Sadece anne sütü aldığı için... Kaşıkla vereceğim. Meyveleri de suyunu sıkmayacagim. Pure halinde kendim mevsime uygun şeyler vereceğim cam rendeden geçirip.Sütünü içine mi ekleyeceksin? Bir de bu gıdalar ılık mı olmalı? Bir de biberon gerekemez demi kaşıkla yola devam?
Soyundugunda ve altını aldığımda iki eliyle karnına pat pat vuruyor. Ve bundan çok keyif alıyor. Normaldir merak etmeGünaydın benim bebiş bu aralar tekrarlayan şekilde başına, karnına vuruyor eliyle bilincsizce yapıyor elini kullanmayı öğreniyor sanki varmı sizin bebişlerde de böyle bir durum?
Benimki de acıktığında ve uykusu gelince yapıyor daha çok ☺Soyundugunda ve altını aldığımda iki eliyle karnına pat pat vuruyor. Ve bundan çok keyif alıyor. Normaldir merak etmekeşif surecindeler
Benimki de meme yada kucakta uyuyor ağlatarak uyutmak bana da mantıklı gelmiyor gece de 4 5 kez uyaniyor hep emerek uyuyor.Sadece sabaha karşı uykulu oluyor o zaman emzik emerek kendi kendine uyuyor.Kizlar, bebeginiz kendi kendine uykuya dalabiliyor mu? Benimki ya emerken uyuyor, ya da kucagimda. Kendi kendine uykuya dalmayi nasil ogretecegim, aglatmadan. Birkac kez uyku egitimi vermeyi deneyeyim dedim ama aglamasina dayanamiyorum. Bir suru makale okudum, ama yine de icim elvermiyor. Bugun mutlu mutlu koydum yatagina. Mizildanmaya basladi, bir iki yanina gidip sevdim. Tekrar mizildandi, sonra aglamaya basladi. Ben de kucagima aldim. Kucagima alir almaz uyudu, bir de elini yuzume koydu. Gel de dayanitiraf ediyorum benim de hosuma gidiyor ama kotu bir aliskanlik oldugunu biliyorum. Aglatmadan nasil ogretebilirim, fikri, tecrubesi olan paylasabilir mi?
Eskiden birakirdi. Artik hic birakmiyor. Ben de cekmek zorunda kaliyorum. Ama benimki oyle fazla emmiyor. Emmeyi birakiyor, emzik gibi tutuyor agzinda. O zaman doydugunu dusunuyorum.Kızlar bebişleriniz doyunca memeyi bırakıyor mu? Benimki emdikçe emiyor. Dur demeden durmuyor ben de ne zaman doyduğunu nerden bileyimbugün çok çok kustu çok üzüldüm. Aslında emerken çok emdin annecim dedim hissediyorum ama emin de olamıyorum çocuğun ağzından memeyi çekmek de ne bileyim uygun gelmiyor napacağımı bilmiyorum
Aynı durumdayız, bazen gece saat başı kalkıyo ve ben de açlığa bağlıyordum, ama doktorum saat başı acıkmaz kendi kendine uyumayı bilmediğinden uyanıyo dedi.bi gece ben emzirmeden uyanınca pışpışlıyım dedim aman allahım delirdi delirdi,apartman inledi.memeyi verince sustu.napıcam bilmiyorum doktora göre her uyandığında meme verme kesinlikle salla pışpışla emzik yapar seni dedi ama diğer yollarda kesinlikle uyumuyoBenimki eskiden uzun uyuyordu ama 4. Aydaki uyku gerilemesinden sonra eskisi gibi uzun uyumuyor. Her gece olmasa da cogu gece fazla uyaniyor. Ben hep emziriyorum belki acikmistir diye. Hemen uyuyor. Ama acaba kendi kendine tekrar dalabilse belki uyanmayacak bu kadar diye dusunmeye basladim. Bir de iki arkadasim bayagi cektiler bu gece emme isteginden. Dedigin gibi bir arkadasim artik aglamakli geziyordu is yerinde. Araba kulkanirken uyuyakalmaktan korktugunu soylemisti. Bir sure sonra gece emmeyi aliskanlik ediniyorlar. Ben aslinda ondan korkuyorum. Ek gidaya gecince aclik durumundan daha emin olabilirim belki, gece emmelerini azaltabilirim o zaman.
Ya evet, benim de korkum bu. Arkadasimda gordum cunku bunu. Bagimlilik yapiyor. Acikmasa da emmek icin uyaniyordu bebegi. Kiz delirmek uzereydi. Bir de eskiden kendiliginden uyuyuyordu arada, son gunlerde mutlaka kucak ya da meme istiyor.Aynı durumdayız, bazen gece saat başı kalkıyo ve ben de açlığa bağlıyordum, ama doktorum saat başı acıkmaz kendi kendine uyumayı bilmediğinden uyanıyo dedi.bi gece ben emzirmeden uyanınca pışpışlıyım dedim aman allahım delirdi delirdi,apartman inledi.memeyi verince sustu.napıcam bilmiyorum doktora göre her uyandığında meme verme kesinlikle salla pışpışla emzik yapar seni dedi ama diğer yollarda kesinlikle uyumuyo
Cogu soyledigine katiliyorum. Ama dogru zamanda dogru uyku aliskanliklari edindirmemiz de gerektigine inaniyorum. Cevremde cok olumsuz ornek gordum. Diger topiklerde bu durumdan cok sikayet eden anneler de okudum. Ben de aglatma taraftari degilim, surekli yontem arastiriyorum o yuzden. Simdilik rafa kaldirdim, cunku sadece emdigi icin acaba ac midir diye dusunmeden kendimi alamayip her defasinda emziriyorum. Ama ek gidayi oturttuktan sonra gece beslenmesini kesmeye karar verdim. Bakalim o zaman huyu nasil olacak. Gereksiz gece beslenmesi uyku icin en tehlikeli durum.Benimki de memede uyuyor hem de baya emzik olarak kullanıyor. Ya da kucakta aynı seninki gibi dokunarak. Bunun yanlış olduğu bize dayatılan bence, birtakım "uzmanlar" bağımsız uykuyu dayatıyor bizlere. Henüz çok küçükler, tek ihtiyaçları biziz, bize yakın olmalarından doğal bi şey yok. Güvenli bağlanmanın yöntemi bu. Eskiler bırakmış hep kendi kendimize uyumuşuz da nolmuş, güvenli bağlanamamış birçok duygusal sorunlar yaşamışız, yaşamaktayız.
Şahsen çok zorlanıyorum, mete 10 günlükten beri yalnızım, zor ama zaten bebekli hayat uzun bi süre konforlu olmayacaktı, bunu biliyorum. Zor evet ama geçecek, biliyorum geçecek.
En güzeli arkadaşım anda kalmak. Senin yaptığını bir kez ben de denedim, yanında durup sevdim, hatta bazen göz kontağı kurmadım, bir anda durdu ve hıçkırarak ağlamaya başladı. Ben napıyorum dedim kendi kendime, delirdim mi, böyle bi şeyin doğru olduğuna kimse beni inandıramaz.
Çok zorlanıyorum, hep meme-kucak istiyor, zaten uyumuyor, + sütüm yetmiyor onun psikolojisini zor kaldırıyorum ama bin şükür sağlıklıyız, bu zor günler de geçecek. Bol bol sarılalım miniklerimize :)) sana da kucak dolusu sarılma gönderiyorum, dert etme canım, hepsi geçecek, zorlanıyorsun ama alışacak, bağlanacaksınız birbirinize, her şey güzel olacak
Ne dedi doktor normal miymiş bu aylarda? Yoksa daha mı fazla almalı? Bizimki az aldı bu ay.Bizim de 9 eylğl. 360gr almış
Normal dedi sen pimpiriklisin ama bana göre normal dediNe dedi doktor normal miymiş bu aylarda? Yoksa daha mı fazla almalı? Bizimki az aldı bu ay.
Bizimki de dizlerine vuruyorSoyundugunda ve altını aldığımda iki eliyle karnına pat pat vuruyor. Ve bundan çok keyif alıyor. Normaldir merak etmekeşif surecindeler
Bizim de pışpışla uyumaz meme şartAynı durumdayız, bazen gece saat başı kalkıyo ve ben de açlığa bağlıyordum, ama doktorum saat başı acıkmaz kendi kendine uyumayı bilmediğinden uyanıyo dedi.bi gece ben emzirmeden uyanınca pışpışlıyım dedim aman allahım delirdi delirdi,apartman inledi.memeyi verince sustu.napıcam bilmiyorum doktora göre her uyandığında meme verme kesinlikle salla pışpışla emzik yapar seni dedi ama diğer yollarda kesinlikle uyumuyo
Boza içtim fena değildi etkisi. Havuç suyu da süt yapar diyolar geçenlerde 2 günde 1,5 litre içtim :))) çünkü gerçekten neye süt yapar deseler anında atlıyorum. Bozayı tekrar içebilirim ama. Şu an evde lohusa şerbeti var, bakalım boza da güzelinden bulmak lazım. Çok sağol :) bol sütümüz olsun.Kıyamamhiç sorma ben de zorla birşeyler yemeye çalışıyorum canım istememesine rağmen rezene içme. ben boza içiyorum onu dene canım. Bir de şeker sorunun yoksa her gün 1 bardak havuç suyu tavsiye ediyorlar. Ben salata olarak yiyorum
Bozayı migrostan mı aldın?Boza içtim fena değildi etkisi. Havuç suyu da süt yapar diyolar geçenlerde 2 günde 1,5 litre içtim :))) çünkü gerçekten neye süt yapar deseler anında atlıyorum. Bozayı tekrar içebilirim ama. Şu an evde lohusa şerbeti var, bakalım boza da güzelinden bulmak lazım. Çok sağol :) bol sütümüz olsun.
Aynen rezeneyi de bırakıyorum daha
Bi de bu kadar emmeye bu kadar az kilo almalarıBizim de pışpışla uyumaz meme şart
Hay Allah benim sütümü arttıran neydi ki o zamanBen bugün aldım içtim :) çünkü hemen atlarım. Belli bi artış olmadı hatta bugün hiç vermediğim kadar mama verdim çünkü yavrum açlıktan ağlamaktan bi hal oldu. Sabahtan beri hurma yedim, yulaf yedim, rezene içtim, et suyuna çorba yedim, lohusa şerbeti içtim, bol su içtim, kayısı kompostusu içtim. Ben daha ne yapayım. Yetmiyor yetmiyor. Şu 5 ay nasıl geçti bilmiyorum
Yok annem yapmıştı ama bugün de gittim aldım burda bi pastaneden, vefa bozası. Migrostan da alınabilir benceBozayı migrostan mı aldın?
Evet evet zaten arada içiyodum bitti şükür daha içmiycem. Bugün hem lohusa şerbeti içiyorum hem boza :) midemi bozmasam bari. Hayır şeker hastası olcam süt aşkıyla :)Hay Allah benim sütümü arttıran neydi ki o zamanFarklı olarak sadece lohusa şerbeti içtim o gün
Canım rezene içme, zararlı uçucu yağlar içeriyormuş son araştırmalara göre, emzirme akademisi gibi gruplarda doulalar bas bas bağırıyor o tür çaylar sütünüzü arttırmaz azaltır diye, onu geçtim ciddi zararı varmış Allah korusun.
BEN migrostan alıyorum bence kesinlikle sütü arttırıyor.Bozayı migrostan mı aldın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?