- 8 Kasım 2018
- 5.934
- 14.665
- 248
Beninkinin bi sey yemedigini soyleyince bizim doktor da anam babam usulu tavsiye etti.benim 2. ondan mı bilmem ortaya karışık gidiyorum
hayatın ve annesinin gercekligiyle karşı karşıya evladim
zaten baya baya tatirdim yoğurt v.s.
şu an düzen yok son 18 gün
ama ben bi yerde okumuştum
irmik ıslatıp(kaynar su ile)
içine yoğurt ve pekmezle yedirdim
elde var bir
18 gun sonra çorbalari tatircam
özel bir corba v.s. yapmayı hiç düşünmüyorum
gayet anam babam usulü ne yiyorsak az az vericem
bir tek kahvaltı için bişeyler hazirlarim ona da daha çoook var
sadece hangi ayda ne verilmez ona takık durumdayım
bir de anne sütü dışında ne onemli (kalori /protein/yağ gibi
rahat olmak hem kendimiz hem bebeğimiz için daha iyi gibi geliyor umarım yanılmam
Ben surdan yola çıktım. Pekmez de zaten 1 çay kaşığı da çok az demir içeriyor. Demir hapları içiyoruz ya, süt ürünleriyle tüketilmemesi gerek ordan aklıma geldi.Bi yerde okumustum pekmez ve süt ürünleri bir arada kullanılabilir vs diye cok cok az miktarda etkisini azaltıyormus
Beninkinin bi sey yemedigini soyleyince bizim doktor da anam babam usulu tavsiye etti.Bizimki genelde anam babam usulu tavsiye veriyor zaten ne yiyorsaniz tuzsuz yapin ondan verin dedi. Belki cocugun damak zevkine uymuyormus verdiklerim (yogurt ve havuc). Yahu iyi de tuzsuz yapsam da salcada tuz var. Yemekte baharat var. Nasil olacak oyle anlamadim. Su hastaligimiz bir gecsin ek gida sorunumuza egilecegim. farkettim ki benimki agzina kasikla bir sey verilmesini istemiyor. Bugun elma puresi verirken kasigi elimden almak istedi. Ben de verdim. Agzini tutturamadi tabi, pure ustune dokuldu ama goturmeye calisti. Heralde kendinden blw'ci bu cocuk. Baktim kasiga alisamadi direkt blw yapicam sanirim.
Uyku disinda ben de bebise uyum saglamaya calisiyorum. Uykuda eger uyku belirtileri gostermiyorsa zorlamiyorum ama bazen uykusu oldugu halde uyumayip huzursuz oluyor. O zaman uyutmaya calisiyorum. Yemek konusunda rahat okmak icin kendimi surekli telkin ediyorum. Yoksa ileride ciddi problemlerimiz olabilir, ondan korkuyorum.cnm o dediğini cok onemsiyorum
her cocuk özel dogal olarak kendi rotasini kendi çiziyor balığı ucurmaya kuşa yüzme öğretmeye çalışmak manasız kardesler bile birbirnden farklı
bizde rota kuzumn elinde
ağzıma bakarsa bişey veriyom agzins
oturcam derse oturtuyom
ayakta durcam derse koltuk altlarindan tutup yere bastriyom
uyumk isterse uyuyo istemezse saatin geldi çocuğum diyip sallamiyorum ya da v.s.
biyolojik saatle yaşıyrz şu an
aynen aynen bazen bi vizirdama ve uyuyamama oluyor ya da biri baltalıyorUyku disinda ben de bebise uyum saglamaya calisiyorum. Uykuda eger uyku belirtileri gostermiyorsa zorlamiyorum ama bazen uykusu oldugu halde uyumayip huzursuz oluyor. O zaman uyutmaya calisiyorum. Yemek konusunda rahat okmak icin kendimi surekli telkin ediyorum. Yoksa ileride ciddi problemlerimiz olabilir, ondan korkuyorum.
Teşekkürler canım bu arada ek gıdaya geçişle gaz problemi arttı bizde yine damla verdik uyuyamadıSüperşifa olsun kuzuya
Bizim de 4 gün yapmadı tatmalara başlayıncalimelemon canim merhaba okuyamiyorum ne zamandir buralari ek gidaya gectinizmi? Biz 1 haftadir gectik havuc bal kabagi brokoli verdim.. Kabizlik problemi hala devam ediyor bizim sizde durum nedir ? Bugun yine fitil vermek zorunda kaldim yarindn sonra ya da yarin kuru kayisi puresi vermeyi dusunuyorum
Evet canim. 1/8'den de az verdim diyebilirim. Hic bir seyi sevmeyince doktoru onerdi yumurtayi. Yoksa ben simdi vermeyi dusunmuyordum. Keci peyniri yerine lor peyniri versek nasil olur? Protein ve kalsiyum orani cok yuksek.
Ya bi sey sorucam, ne kadar tadiyorlar ki kabiz oluyorlar?Bizim de 4 gün yapmadı tatmalara başlayınca
Şimdi 2 günde bir gibi ama hala düzensiz
Ama kaka boyut değiştirdi efsane kokuyorrrr
Bi de parçacıklı resmen
Benim doktorum ilk gün 5 cay kasıgı ikinci gün 10 ücüncü gün yarım fincan dedi. Maximum 5-6kasıkta kaldık ama gayet bildigin kabız oldu kac kere katı katı yapmaya basladı :/Ya bi sey sorucam, ne kadar tadiyorlar ki kabiz oluyorlar?Benimki gercekten sadece dilinin ucuyla tadina bakiyor. Malesef her seyi reddediyor. Ama tadimlarda da cay kasigi kadar verin diyorlar. Bu kadarcik sey kabiz edebilir mi?
Yumusatacak alternatif bulmak lazım o zaman cok katı olur öyle yulaf yumurta pekmez :/Ben surdan yola çıktım. Pekmez de zaten 1 çay kaşığı da çok az demir içeriyor. Demir hapları içiyoruz ya, süt ürünleriyle tüketilmemesi gerek ordan aklıma geldi.
Biz geçmedik canım doktoru bekleyin dedi, haftaya tam 6 aylık olunca randevumuz var o günden sonra geçeriz. Ek gıda ile beraber de kabızlık olabiliyor. Bizim kabızlığa bebelac golf nutrikonfor çare oldu, demir damlasından da etkilenmedi şükür, sidefer diye bir damla yazdı doktoru sağlık ocağından verileni kullanmayın dedi. Brokoli hem gaz yaparmış hem de çok ilaçlanan bi sebze olduğu için sadece organik sertifikalıları verin diyorlarmış bebeklere, bunu ben de yeni öğrendim.limelemon canim merhaba okuyamiyorum ne zamandir buralari ek gidaya gectinizmi? Biz 1 haftadir gectik havuc bal kabagi brokoli verdim.. Kabizlik problemi hala devam ediyor bizim sizde durum nedir ? Bugun yine fitil vermek zorunda kaldim yarindn sonra ya da yarin kuru kayisi puresi vermeyi dusunuyorum
Kıyamam çok normal, yeğenimden biliyorum.Benim doktorum ilk gün 5 cay kasıgı ikinci gün 10 ücüncü gün yarım fincan dedi. Maximum 5-6kasıkta kaldık ama gayet bildigin kabız oldu kac kere katı katı yapmaya basladı :/
Doktoru sütünle beslemişsin, 24 saatte 4 kez 60 cc mama hiç bi şey değil dedi. 120'lere çıkmak istemiyorum canım sütüm azalır o zaman, üstüne emziriyorum çünkü her mama verişimin.Canım mide kapasiteleri şuan 120-180 cc arası ve tam duyduklarında artık 3 saat rahat götürmesi lazım o yüzden 4 buçuk saat içinde 2 kere 90 cc mama ve ayrıca anne sütü tam gelir onamaşallah mama vermene rağmen ne güzel gittiniz sütün de azalmadı.
Bizim beş günümüz kaldıMerhaba kızlar. Ay ne güzel ek gıda serüveni başlamış çoğunuzda. Bizim 10 günümüz daha var. 6 aylık olunca tadımlara başlayacağız.
Su veriyor musun? Bi de biraz zeytinyagi eklemeyi oneriyorlar. Belki probiyotik kullanmayi da dusunebilirsin. Ek gidaya baslayan bebeklerde kabizlik kacinilmazmis. Biz daha bir kasiktan ileriye gidemedik.Benim doktorum ilk gün 5 cay kasıgı ikinci gün 10 ücüncü gün yarım fincan dedi. Maximum 5-6kasıkta kaldık ama gayet bildigin kabız oldu kac kere katı katı yapmaya basladı :/
Su tüm gün totalde on ile yirmi cc arası veriyorumSu veriyor musun? Bi de biraz zeytinyagi eklemeyi oneriyorlar. Belki probiyotik kullanmayi da dusunebilirsin. Ek gidaya baslayan bebeklerde kabizlik kacinilmazmis. Biz daha bir kasiktan ileriye gidemedik.
Çok şükür maşallah uyku sorunumuz yok ama gazı var pırt pırt çıkarıyor alttan üsttenTeşekkürler canım bu arada ek gıdaya geçişle gaz problemi arttı bizde yine damla verdik uyuyamadısizde varmı böyle bir durum
Elmayi da istemedi. Meyve suzgecinden somurdu ama kasikla bir sey almiyor. Bugun azicik yumurta sarisini elimle verdim. Zorla yuttu onu da. Bilmiyorum niye boyle. Cok hevesliydi bizim yediklerimize. Ikimiz de iyilestikten sonra onune koyucam bi seyler sanirim. Kendi kendine yemeye calissin. Su anda o kadar hastayim ki temizligiyle ugrasamicam.Su tüm gün totalde on ile yirmi cc arası veriyorum
tam ögün olaral baslamadım sabah armut öglen yogurt verdim mesela
Probiyotik kullanıyoruz zaten ona ragmen böyle :)
Tatlı seyler yedirsen yer bence muz özellikle bayılıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?