Ozlem ada sahini takip etmiyorum ama bizim dr 6. Ayda 30 ml ile baslatti su an 210 cc ye cikti. Asagi yukari 1 kase (2 cay bardagi) yiyor. Ben de baskalarina bakip, niye bu kadar cok veriyoruz diye dusunuyorum
hatta baslarda acaba diyodum ben bir seyleri yanlis mi anladim
ama 6 aylik bebegin mide kapasitesi 180cc demisti doktorumuz, 7 aylikken de herhalde 200-250 filan. Her doktorun tarzi farkli. Biz direk sebze corbasiyla basladik, hala da devam. Oyle tadim madim yapmadik. 1 gunluk ogunumuz soyle: saat 10.00 gibi 50 cc meyve, ogle 12.00 gibi 210cc corba, aksam uzeri 16.00 gibi 50 cc meyve, aksam 20.00 gibi 1 cay bardagi yogurt. Sadece corbadan sonra anne sutu vermiyorum, corba ogunu harici anne sutu devam. Benim bebis bu programa iyi uyum sagladi. Yogurdu probiyotik yogurttan mayaliyorum. Hic kabiz olmadi. Hatta eskiden gunde 1 kaka yaparken simdi 2,3 kez yapiyor. Corbadan once ac olmasina ve uykusunun olmamasina dikkat ediyorum. Cunku toksa ve uykusu varsa dogru duzgun yemiyor. Eger uykusu gelmisse corbayi bir sonraki ogune kaydiriyorum. Biraz uzun ve kopuk oldu galiba ama aklima gelenleri yazdim.