Biraz daha beklesem iyi olacak.
Bizimki alerjik. Ama ceviz vermeye başladım. Bazı sabah çeyrek, bazı sabah yarım veriyorum. Çocuktan çocuğa değişiyor bu alerjen durumları. Deneye yanila 3 gün kuraliyla deneyebilirsin. Birinde alerjik oldu diye sen çocuğunu mahrum etme deneme yanıma her yiyecekte...

Miniğim yaa gel demeyi mi öğrendin seeen maşallah sanaa
Çok hızlı büyoyorlar, 8 aylık olucaklar bikaç gün sonra. Aşırı hızlı büyüyolar uyku da artık napıcan, öykü yani uyumuyor o da böyle mutlu
Ay biz hala hiçbi yere gidemedik, korkuyoruz. Ananeler babaneler özlüyor ama

Bebek bisküvisinde pekmez katıp fırına veriyorlar. Pekmezin ısıya maruz kalması zararlı değil mi? Siz nasıl yapıyorsunuz bisküviyi? Bir de beğendiğiniz bir tarif var mı?
Bisküvi henüz denemedim. Metenin bugünkü yemeğini söyliyim, sevdi çünkü.
Tavuğu haşladım (organik tabii ki, yaklaşık 1,5 saat haşlandı) tabi tavuk çok olduğu için mete için küçük tencerede yağla unu kavurdum kıvam versin diye, içine tavuğun suyundan koydum, bikaç parça tavuğu iyice didip içine attım, içine sebzeli şehriye ve birazcık brokoliyi parçalayıp attım. Pişince brokolileri biraz çatalla ezdim o kadar. Şifa olsun bebelerimize

Eline sağlık şifa olsun bebişlere bir yerden unu çok az çevirin yağda fazla kavurmayım diyordu, bebeğe zararlıymış doğru mudur ki duydun mu sen de böyle bir şey?

Balkabaklı tarifiniz var mı?
Tam da bu tariften burada bahsetsem mi diyordum, ben yaptım ve oğlum çok sevdi. Bu arada içine tarifteki gibi bir kaşık soğan attım ama bir diş sarımsağın üçte birini attım. Bir de çok az nane attım bir kaç dakika daha öyle pişirdim.Denemelisin çok güzel. Tarifi bırakıyorum aşağıya.

canim pekmez
üzüm haldır huldur kaynatilarak yapiliyor
Şimdi başka bir kaynak buldum, pekmezin yapım aşamasında yüksek ısıya maruz kalmaması gerekiyormuş, keke pastaya konmasında sıkıntı yokmuş. Yani marifet yapım aşamasında yüksek ısıya maruz kalmamış pekmez bulmaktaymış.

Eline sağlık şifa olsun bebişlere bir yerden unu çok az çevirin yağda fazla kavurmayım diyordu, bebeğe zararlıymış doğru mudur ki duydun mu sen de böyle bir şey?
Yok duymadım ama mantıklı, olabilir. Genelde unla yoğurdu karıştırıp sonradan ekliyodum bugün böyle yaptım ama bence de çok kavurmamak daha iyi

Yarın sabah menünüzde ne var?
Bizim kahvalti bulamac, 1 dilim eksi mayali tam bugday ekmegi, 30gr lor, 1 tk elma/uzum pekmezi, biraz elma ya da muz koyuyorum. Lor yaparken ayrisan peynir alti suyundan ekliyorum biraz ( iyi mi yapiyorum bilmiyorum, belki de kotudur) sonra hepsi blenderdan geciyor. Bizim kahvalti her gun ayni, sadece meyve kismi degisiyor

Çiğneyebiliyor mu? Ya dişleri olduğu halde ben püre dışımda veremiyorum vermem gerekiyor ama korkuyorum.
Benimki cigneyebiliyor ama pankek cok yumusak oldugu icin cignemeden yuttu zaten. Bi de cok sevdi, ilk lokmadan sonra yemek icin kendi atildi i-iihhh diyerek muzu sevdigi icin kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…