Ya kiyamam..nerede yediriyorsun? Her zaman mama sandalyesinde mi yiyor? Doktor bize soyle demisti pek ihtiyacimiz olmadi ama mutlaka sizinle otursun sizinle kalksin..once bir kasik siz yiyin sonra ona verin..tabi abartiyodum ben verdgmde nefiss nonommm falan turlu sebekliklerYesin yarasin masalah kuzuya. Benimki gibi iki kasikla doymasin.nasil acacagim cocugun istahini bilmiyorum. Bugun yine kahvalti cok basarisizdi...sebze yemegini de yarim birakti birkac kasiktan sonra. Sevdigi ve zorla da olsa verdigimi bitirdigi iki sey var, muz ve yogurt. Muzu her zaman veremiyorum malesef ama yogurdu her gun yiyor.
Bir de sunu yapiyor. Mesela verdigimi yemeye basliyior. Guzel giderken istemiyor birden. Ara veriyoruz. Baska seyle oyalaniyoruz. Ben kasigi agzina goturmeye devam ediyorum. Bir noktada sanki ilk kez tadiyor gibi deneyerek bir kasik aliyor, sonra yemeye devam ediyor. Her ogun omur torpusu valla, elim kalbimde hah simdi reddedecek diye korka korka veriyorum her kasigi.
Bende hamilelikte kullandm regenesis hala vardir allah bilir evdeRegenesis max kullanıyorum. Hem multivitamin hem omega 3. Birde solgarin magnezyum, kalsiyum ve d3 biarada. Kullandıklarım bunlar şu an. Aslında bırakmamak lazım. Emzirme döneminde sadece anne sütünden alıyorlar omega 3u.uzun bir müddet. Ben doktora falan da danismadim. Kendim alıyorum. Doktorların çoğu işine geldikleri gibi davranıyor. Ruh hallerine göre,,
Eder canım etmez olur mu? Kiloyu gerçekten takma bu dönemde zaten kilo alımları düştü iyice. Bizde 3380 doğduk. İlk 3 ay çok iyiydi sonra düşüşe geçti. Şu an 9200 falan galiba. Ama boyu uzun. Bebisin boyunu biliyor musun?Simdiden sonra kullansam fayda eder mi acaba ... bu kilo meselesini cok takmaya basladim artik.
Sadece mutfakta ve mama sandalyesinde yediriyorum. Ama dikkatini dagitacak bir sey illa ki buluyor, penecereye konan kuslarla arkadas oldu zaten, kus geldi mi onlara sesleniyorYa kiyamam..nerede yediriyorsun? Her zaman mama sandalyesinde mi yiyor? Doktor bize soyle demisti pek ihtiyacimiz olmadi ama mutlaka sizinle otursun sizinle kalksin..once bir kasik siz yiyin sonra ona verin..tabi abartiyodum ben verdgmde nefiss nonommm falan turlu sebekliklermisal tv falan aciksa direk ilgi oraya kayiyor acaba odaklanamiyor mu? Akli oyundami kaliyor :) sonra mesela fazla konusmayip direk yemege odaklandgmzda daha guzel yedi..cunku bu sefer konustukca oyun oynadgmi zannediyor kafa dagiliyor
Bizimki şarkı dinlemeyi çok seviyor. Her türlü klasik müzik, çocuk şarkıları vs. Yemeğinin yarısına geldiğinde bizimki de mama sandalyesi in sağına soluna satasiyor. Hemen şarkı açıyorum o zaman dönüp uslu uslu yemeye devam ediyor. Müzikle yedirmeyi denesen.Sadece mutfakta ve mama sandalyesinde yediriyorum. Ama dikkatini dagitacak bir sey illa ki buluyor, penecereye konan kuslarla arkadas oldu zaten, kus geldi mi onlara sesleniyorya da sandalyenin kenarina tutunup cekmeye calisiyor, mutfak havlusuna uzanmaya calisiyor falan. Ogunlerimizi denk getirebilirsek daha iyi yiyor ama bu da her zaman ise yaramiyor artik. Kahvaltiyi hic denk getiremiyoruz...o sabah erken yapiyor biz daha gec. Biz kahvalti yaparken yogurdunu veriyorum cogunlukla. Ya da sabah dogru durust kahvalti yapmadiysa onu tamamliyoruz. Boyle boyle ogunleri sarkiyor..bir oturusta bitmiyor cunku.
En son 68'di 6. ay. Evde olcemiyorum malesef. Kuculen kiyafetleri oldu ama oyle aman aman degil. Biz 2930 dogduk ama farki cok hizli kapatti ilk 3 ay. 1500/1600 alarak gitti, sonra dusmeye basladik.Eder canım etmez olur mu? Kiloyu gerçekten takma bu dönemde zaten kilo alımları düştü iyice. Bizde 3380 doğduk. İlk 3 ay çok iyiydi sonra düşüşe geçti. Şu an 9200 falan galiba. Ama boyu uzun. Bebisin boyunu biliyor musun?
Su an gelişimleri adına omega 3 takviyesi öneririm. Ben zararını görmedim. Balıkla da hamileligimden bu yana hiç aram yok. O yüzden benim adıma takviye şarttı.Bende hamilelikte kullandm regenesis hala vardir allah bilir evdebiraktm sonra cok kullan diyen olmadi doktorlardan sordugmda hep yaniii kutunu biirebilirsin dediler..bir ara kendimi kotu hissettgmde yazdi ailr hekimi hep verdikleri eleviti o da midemi bulandirdgndn kullanmadm bile
Bizimki pek muzikle ilgilenmiyor. Dikkati dagilinca babasini cagiriyorum. O muziplik yaparken devam ediyor bazen. Bazen de ben yemek yedirirken babasi yemek hazirliyor. Onu konusturuyorum, ne yapiyorsun babasi, elindeki ne? Sogan mi bu vs vs...babasi da sogani boyle dogruyoruz, simdi tavayi isitiyoruz falan anlatirken pur dikkat dinliyor. Yiyor ama yedigini farketmeden.Bizimki şarkı dinlemeyi çok seviyor. Her türlü klasik müzik, çocuk şarkıları vs. Yemeğinin yarısına geldiğinde bizimki de mama sandalyesi in sağına soluna satasiyor. Hemen şarkı açıyorum o zaman dönüp uslu uslu yemeye devam ediyor. Müzikle yedirmeyi denesen.
İçini rahatlatayim mi?En son 68'di 6. ay. Evde olcemiyorum malesef. Kuculen kiyafetleri oldu ama oyle aman aman degil. Biz 2930 dogduk ama farki cok hizli kapatti ilk 3 ay. 1500/1600 alarak gitti, sonra dusmeye basladik.
Tesekkur ederim canim benim. Yumurta bol tuketmeye calisiyorum. Zeytinyagini da cok severim, salatama ekstra eklerim. Bakliyat da tuketiyorum. Balik ve et de oyle. Ama gunde 2 ogun yemek yiyorum sadece. Belki o yuzden dustu kalitesi. Bunu dusunmeye basladim. Pazartesi gunu ilk is omega aldirmak olacak. Insallah faydasini gorur bebis.J
İçini rahatlatayim mi?Hiç telaşa kapılma. Normal bir çocuğun gelişimi için yaşında doğum kilosunun 3 katına erismesi gerekir. Yaşında 9 kiloya ulaşır. Bu ara şu dediklerimi yaparsan sütünün de kalitesi artacaktır. Belki de yapıyorsundue ama yine de paylaşmak isterim. Zeytin, zeytinyağı ve her sabah 2 haşlanmış yumurta, kuru incir, kuru dut, et. Balık bunları tüketmeye bak. Bakliyat alımını arttır. Kuru fasulye, yeşil mercimek gibi.
Bir de şarkıyı dene yarın sabah bakalım. Sonucunu yaz merak ederim
Aaaa 2 öğün yiyorsan yetmiyor olabilir. Kendimden pay biciyorum. 3 öğün ve arada meyve falan incir dut gibi yemezsem memeyi cekmesinden anlıyorum. Her nefeste lik lik lik emmiyor. Az geliyor sütüm. 1 öğün arttır canım. En azından çorba, salata gibi...Tesekkur ederim canim benim. Yumurta bol tuketmeye calisiyorum. Zeytinyagini da cok severim, salatama ekstra eklerim. Bakliyat da tuketiyorum. Balik ve et de oyle. Ama gunde 2 ogun yemek yiyorum sadece. Belki o yuzden dustu kalitesi. Bunu dusunmeye basladim. Pazartesi gunu ilk is omega aldirmak olacak. Insallah faydasini gorur bebis.
Muzigi deneyecegim yarin. Sonucunu yazarim.
Sende onunkinden kasikla olmadiSadece mutfakta ve mama sandalyesinde yediriyorum. Ama dikkatini dagitacak bir sey illa ki buluyor, penecereye konan kuslarla arkadas oldu zaten, kus geldi mi onlara sesleniyorya da sandalyenin kenarina tutunup cekmeye calisiyor, mutfak havlusuna uzanmaya calisiyor falan. Ogunlerimizi denk getirebilirsek daha iyi yiyor ama bu da her zaman ise yaramiyor artik. Kahvaltiyi hic denk getiremiyoruz...o sabah erken yapiyor biz daha gec. Biz kahvalti yaparken yogurdunu veriyorum cogunlukla. Ya da sabah dogru durust kahvalti yapmadiysa onu tamamliyoruz. Boyle boyle ogunleri sarkiyor..bir oturusta bitmiyor cunku.
Bu sutun kendi kafasina gore bir hali var ki sormayin neler yedim ictim zamaninda kac beden oldum kilo aldim suan yedigme ictgme dikkt etmememe ragmen var o zaman yoktu sanki kafasna gore bir cumhuriyetAaaa 2 öğün yiyorsan yetmiyor olabilir. Kendimden pay biciyorum. 3 öğün ve arada meyve falan incir dut gibi yemezsem memeyi cekmesinden anlıyorum. Her nefeste lik lik lik emmiyor. Az geliyor sütüm. 1 öğün arttır canım. En azından çorba, salata gibi...
Birde şarkı paylaşayım. Bizimki çok seviyor. Belki seni kide sever.
Alouette, gentille alouette - alain le lait (French body parts - for birds)
Makarnavedahafazlasilütfen :) tarhanasina bayildi gülce de :) ben memnunum vitmadanda aldimBebe irmiği, yulaf, tarhana gibi şeyleri organik olarak aldığınız ve memnun kaldığınız bir yer var mı? Beyorganikten alan var mı?
Malesef, kahvaltiyi gec yapinca ogle yemegi yemiyorum. Arada meyve yemeye calisiyorum. Cok tatliymis sarki.Aaaa 2 öğün yiyorsan yetmiyor olabilir. Kendimden pay biciyorum. 3 öğün ve arada meyve falan incir dut gibi yemezsem memeyi cekmesinden anlıyorum. Her nefeste lik lik lik emmiyor. Az geliyor sütüm. 1 öğün arttır canım. En azından çorba, salata gibi...
Birde şarkı paylaşayım. Bizimki çok seviyor. Belki seni kide sever.
Alouette, gentille alouette - alain le lait (French body parts - for birds)
Deneyeyim bakalim. Belki de bazen fazla konusuyorum. Konusup motive etmeye calisirken hepten dikkatini dagitiyorum belki. Ama napiim pasif direnisci benimki. Istemedigini belirtmek icin dudaklarini simsiki kapatiyor, oylece duruyor. Hareketsiz taklidi yaparsam belki gider diye dusunuyor heraldeSende onunkinden kasikla olmadimadem ise yariyormus yine yarar bence nacizane tavsiyemde dikkatini odaklanmaaasni dagitacak seyelrden uzak tutmaya calisip bir de denemen
Ben de elwing'in tavsiyesiyle makarnavitmadan aldim. Memnun kaldim. Yakinda makarna, eriste vs de almayi dusunuyorum.Bebe irmiği, yulaf, tarhana gibi şeyleri organik olarak aldığınız ve memnun kaldığınız bir yer var mı? Beyorganikten alan var mı?
Bizim dr kahvalti icin eksi mayali tam bugday ekmegi dedi. Ben kendim ekmek yaptim, baya kolaymis. Sonra gaza geldim eksi mayali ekmek yapmaya kalktimYa inanirmsin az once ayni seyi dusunuyodum ekmegi bende sevmem cokta tuketmem aramam..ama doymuyor acaba corbalarina katsammi diye dusundum de..anca kendimiz yaparsak olur..ekmekler ek.ek degil ki katkisi o su busu..mercimek gaz yaptimi ? Doktora sordum bulgur vs atabilirsin dedi yemeklere azicik atsak tok da tutar sanki..
Bizim havuzumuz vardı bi küçük bi büyükkızlar kuzularla ne oynuyorsunuz
biz ablamızın çadırını kurduk salona
inanilmaz eyleniyoruz içinde
mutlaka çadır alın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?