Bizim dr kahvalti icin eksi mayali tam bugday ekmegi dedi. Ben kendim ekmek yaptim, baya kolaymis. Sonra gaza geldim eksi mayali ekmek yapmaya kalktim ama onu beceremedim. Maya da öldü zaten...
Ben bebisin yiyeceklerini Ipekhanimin ciftligi ve eskitandinda dan aliyorum. Ipekhaniminciftligi nden daha once de ara ara alisveris yapardim. Kadin zaten yanilmiyorsam kizi buyurken temiz gida bulamadigi icin bu ise basliyor, yillar icinde de baya buyudu. Gerci artik bir suru alternatif var ama insan guvenemiyor. Istegelsin de de organik urunler oluyor.
Lütfen gaza getirme beni
Geçen gün Emine beder yapıyordu ekşi mayayı kadına hayran hayran baktım
Hamur işi seviyorum daha doğrusu yemek yapmak benim için terapi gibi
Sen yap bana resmini at canım
Lütfen gaza getirme beni
Geçen gün Emine beder yapıyordu ekşi mayayı kadına hayran hayran baktım
Hamur işi seviyorum daha doğrusu yemek yapmak benim için terapi gibi
Sen yap bana resmini at canım
Oh seninkiler sansli demek ki Ben aslinda mutfak isini pek sevmem canim ne istiyosa onu yaparim. Ama bebis icin el mahkum. Becerebilirsem tarifi de paylasirim.
Fark gordun mu bebeginin kilo aliminda? Acikcasi benim beslenmem de yetersiz sanirim. Ilk 3 ay cok iyi kilo almisti. Doktor bile sasiriyordu bu cocuk nasil bu kadar kilo aliyor diye. Sonra gitgide yavasladi. Doktoru bana diyete mi basladin diye sordu hatta bebis az kilo aldigi icin. Hic diyet falan yapmadim. Beslenmem hep ayniydi. Heralde bi yerden sonra ben de kilo verince bebegim az kilo almaya basladi.
Tesekkur ederim canim benim. Yumurta bol tuketmeye calisiyorum. Zeytinyagini da cok severim, salatama ekstra eklerim. Bakliyat da tuketiyorum. Balik ve et de oyle. Ama gunde 2 ogun yemek yiyorum sadece. Belki o yuzden dustu kalitesi. Bunu dusunmeye basladim. Pazartesi gunu ilk is omega aldirmak olacak. Insallah faydasini gorur bebis.
Ben glutensiz alıyordum birara. Güzelgıdanın da yulaf ununu aldım bebeğe. Bu markada hiç sorun yaşamadım. Ama tarhanayı bebek tarhanası aldım başka marka. O da temiz de kıvamı daha tam tutturamadım. Sevdiremedim. Kıymayla tekrar deneyeceğim.
Bu marka için biraz araştırman yaptım, sitede setlerin gramları yazmıyor, 100 küsür ücret ödedim 50 gramlık paketler geldi gibi şikayetler var. Ama sen memnunsan düzeltmişler demek ki.
Pekmez üretim aşamasında fazla ısıya maruz kalırsa hmf değeri yüksek çıkıyormuş ki bu kanserojenmiş. O yüzden farklı üretim yöntemleri varmış ki hmf değeri düşük çıksın. Tesadüfen bulduğum yazıyı bırakayım şuraya
Ya inanirmsin az once ayni seyi dusunuyodum ekmegi bende sevmem cokta tuketmem aramam..ama doymuyor acaba corbalarina katsammi diye dusundum de..anca kendimiz yaparsak olur..ekmekler ek.ek degil ki katkisi o su busu..mercimek gaz yaptimi ? Doktora sordum bulgur vs atabilirsin dedi yemeklere azicik atsak tok da tutar sanki..
Valla ben de doymuyor diye katıyorum ekmeği çorbaya ya da çorbaları yaparken içine pirinç bulgur atıyorum. Ekmeği annem yapmıştı tuzsuz yaptı ama internetten bebek ekmeği die araştırdım yapmak için, tam buğday unu falan diyor.Hipp markasının organik bebek ekmeği var alsam mı diye düşündüm.
Bu marka için biraz araştırman yaptım, sitede setlerin gramları yazmıyor, 100 küsür ücret ödedim 50 gramlık paketler geldi gibi şikayetler var. Ama sen memnunsan düzeltmişler demek ki.
Insanlarda bir garip ne bekliyorlarmis ki gramlari yaziyor ustunde :) evet vitma daha buyuk ama inan fiyatlari hatirlamiyorum.iceriginden memnun kaldim..gramaj olarak yuksek olup tatsiz tutsuz bir sey gelseydi uzulurdum :) kizim sevdi tarhanasini irmigini.yakin zamanda vitmadan yada yine ayni yerden yine alacagm yulaf unu vs.