İkizler burcu çok yönlü oluyor
Seviyorum diyelim birşeylerle uğraşmayı
Mesela Dün malum karantina yüzünden çıkamadık dışarı
Kızım gökyüzünde uçurtma görüp istemeye başladı
Oturup uçurtma yaptım
İmkanın var ama o an alman imkansız olunca çok zor
Allah herkesin yardımcısı olsun
Aynı zamanda aynı şeyleri vermiş gibiyiz Ben de iki gün önce havuç soğan sarımsak, bulgur ve kapya biberi haşladım ve yoğurda yumurta sarısını kırıp üstüne bir güzel terbiye ettim sevdi gibi. Dün de ilk kez her şeyi karıştırıp vermedim kahvaltıda. Tereyağında peynirli omlet yaptım, elimle yedirdim, sevdi sanırım farklılıklar istiyorlar artık yemeklerde
Günaydın kızlar bugün yine çok sık uyandık Dün ilk kez kefir yapmayı denedim. Bir şey sorcam, üstündeki tarifte 30 derece pastörize sütün içine kefir mayasını katıp karıştırın sonra oda ısısında 22 saat beklesin yazıyordu. Dolaptaki sütü ısıtıp 30 dereceye kadar soğuyunca mayaladım. Pastörize olduğu için kaynatmıyoruz değil mi, kaynar yazmadığı için kaynatmadım ama içime şüphe düştü.
Bir de bebişlerimiz günde ne kadar içmeli kefir ve yaptığımız kefir ne kadar dayanıyor? Sorularım bu kadar
Günaydın... Doğru şekilde mayalamissin canım. Kaynatmaya gerek yok pastörize sütü. Galiba 2 gün içinde tüketmek gerek. Ölçü konusunda EElwing6
yardımcı olabilir. Bizimkinin ciddi alerjisi olduğu için 3. Veya 5.kasikta yüzü pancar oldu. Galiba zamanla 1 çay bardağı kadar icebiliyor günlük. Yoğurt vermezsin kefir içtiği gün.
Oh, aferin ona. insallah boyle gider. (3:30'da tamamen mi uyandi? Oyle degildir diye umuyorum. )
Benimki de dun gece hediye verdi. Saat 8'de uyudu, 9'da uyanip kisa emdi. Sonra saat 4'e kadar uyudu. Dun esimi yan odaya gondermistim horluyor diye. Sanirim bu yuzden uyanmadi. Demek hep o uyandiriyormus. Artik yan odada yatsin hep o zaman.
Günaydın kızlar bugün yine çok sık uyandık Dün ilk kez kefir yapmayı denedim. Bir şey sorcam, üstündeki tarifte 30 derece pastörize sütün içine kefir mayasını katıp karıştırın sonra oda ısısında 22 saat beklesin yazıyordu. Dolaptaki sütü ısıtıp 30 dereceye kadar soğuyunca mayaladım. Pastörize olduğu için kaynatmıyoruz değil mi, kaynar yazmadığı için kaynatmadım ama içime şüphe düştü.
Bir de bebişlerimiz günde ne kadar içmeli kefir ve yaptığımız kefir ne kadar dayanıyor? Sorularım bu kadar
Oh, aferin ona. insallah boyle gider. (3:30'da tamamen mi uyandi? Oyle degildir diye umuyorum. )
Benimki de dun gece hediye verdi. Saat 8'de uyudu, 9'da uyanip kisa emdi. Sonra saat 4'e kadar uyudu. Dun esimi yan odaya gondermistim horluyor diye. Sanirim bu yuzden uyanmadi. Demek hep o uyandiriyormus. Artik yan odada yatsin hep o zaman.
Şöyle yapabiliriz
bi masal uydurup hayali karakterin ismini pircici olarak belirlersin
Bi anlam kazanmış olur
Miniğine anlatırsın
Dilersen bizimle de paylaşırsın
İlerde bu masal şurdan çıktı oğlum der gülersiniz
Cok yoruluyorum yahu..kosturmaktan mecalim kalmiyo bu ek gida ne zor kahvalti topladik ettik derken saat12 oluyor oglen yemegi gulcenin hadi bizim yemekler derken saat 4oluyo birdaha acikiyor evdende cikamiyoruz baya baya depresyonun kiyisindayim haftasonu cikip bir nefes aliyorduk en azindan..cok sıkısmış hissediyorum valla
Cok yoruluyorum yahu..kosturmaktan mecalim kalmiyo bu ek gida ne zor kahvalti topladik ettik derken saat12 oluyor oglen yemegi gulcenin hadi bizim yemekler derken saat 4oluyo birdaha acikiyor evdende cikamiyoruz baya baya depresyonun kiyisindayim haftasonu cikip bir nefes aliyorduk en azindan..cok sıkısmış hissediyorum valla
Yazı dört gözle gözleyen bizlerdik
Planlar havada uçuşurken durumlar ortada
Buna şükür diyelim
Aynı durum bizde de var bulaşık hiç bitmiyor
Zaman kavramı bazen iptal gibi
Ama herşeye rağmen “değiyor be” deyip geçiyorum
İşi eğlenceye çevirmek elimizde tatlım
Sağol canım verdiğim bilgiler için Bir de mayaladığımdan beri mutfakta duruyor, mutfak güneş alıyor, sabah kefir de güneşe maruz kalmış sıkıntı olur mu? Çok cahilim kefir konusunda
Sağol canım verdiğim bilgiler için Bir de mayaladığımdan beri mutfakta duruyor, mutfak güneş alıyor, sabah kefir de güneşe maruz kalmış sıkıntı olur mu? Çok cahilim kefir konusunda
Aynen dün oyle diyorum buyume hep boyle kal kizim diye ama bir yandanda nefes almaya vakit bulamiyorum evde kaldikca yuk daha artti sanki..gezsek boyle olmayacakti 38his
yurumeye basladiklarinda cok daha zor olacak sanirim. her donemin ayri zorlugu var eskisig gibi aglamiyolar belki ama sorumluluk kat kat artiyor..bariii bi temiz hava alsaydk:) bu yazinda boyle olacahni dusundukcr baasiyorlar bana
Canim benim ben Turk kadinlarinin uzerinde bu emzirme konusunda cok baski oldugunu dusunuyorum. 2 yasi sanki zorunlu bir seymis gibi sunuyorlar. Oysa sunu bile okudum yabanci bir kaynakta...ilk yil evet cok onemli ama ozellikle bebeklerin yeterince beslenemedigi 3. Dunya ulkelerinde 2 yil emzirilmesi tavsiye ediliyor. Cocuk en azindan anne sutunun besleyiciliginden yararlansin diye. Cok sukur bizim oyle durumumuz yok. Ben de kendisi birakana kadar emzirecegim ama bir yasindan sonra birakirsa da uzulmeyecegim.
Meme reddi bazen erken aylarda bazen daha geç olabiliyor,çocuk kendi de bırakmak isteyebiliyor memeyi orası da ayrı bir durum ama 2 yaşına kadar emzirmek sadece keyfi bir durum değil
Gelişim psikolojisine göre çocuklar oral haz dönemindeler,bu oral hazin en güvenlisi anne göğsü bu tartışılmaz bir durum
Annelerin biraz daha bu durumdan sıyrılıp rahat etmesi ve bebeklerin bu hazzı tatmini için emzikler cıkmış.
Çocuklarda emme isteği tamamen içgüdüsel.
Oral hazzı yeterince yaşayamayan çocuklar güvenli bağlanmayı konu dışına ittim şu an ileride başka bağımlılıklar ediniyor
Parmak emme,tırnak yeme en basitleri.
Uyku elbet gelişimleri için çok önemli ama uyku ile anne sütü bence eş kulvarda değil.
❤❤
Aynen dün oyle diyorum buyume hep boyle kal kizim diye ama bir yandanda nefes almaya vakit bulamiyorum evde kaldikca yuk daha artti sanki..gezsek boyle olmayacakti 38his
yurumeye basladiklarinda cok daha zor olacak sanirim. her donemin ayri zorlugu var eskisig gibi aglamiyolar belki ama sorumluluk kat kat artiyor..bariii bi temiz hava alsaydk:) bu yazinda boyle olacahni dusundukcr baasiyorlar bana