Bizimki de sanirim..hissediyorum yani eskisi gibi emmiyor memede oyun oynuyor.resmen 5.dk.emse iyi birakacagni hissediyorum..Bizim de aksam menumuz kabak, sogan, sarimsak, havuc, bulgur ve etten olusan pureydi. Sukur hepsini yedi, yine taksit taksit. Ustune de elma ve muz puresi hupletti. Yine memede uyumuyor. Ayaga kalkar kalkmaz kucakta gozler kayiyor. Memeye cok duskun bir bebekti, sanirim onu da birden birakacak.
Bizim de aksam menumuz kabak, sogan, sarimsak, havuc, bulgur ve etten olusan pureydi. Sukur hepsini yedi, yine taksit taksit. Ustune de elma ve muz puresi hupletti. Yine memede uyumuyor. Ayaga kalkar kalkmaz kucakta gozler kayiyor. Memeye cok duskun bir bebekti, sanirim onu da birden birakacak.
Afiyet olsun kuzuma...Bizimki de sanirim..hissediyorum yani eskisi gibi emmiyor memede oyun oynuyor.resmen 5.dk.emse iyi birakacagni hissediyorum..
Bana da oyle geliyor nedense. Daha gecen haftaya kadar mememi actigimda heyecandan ciglik atiyordu. Yine emiyor ama az. Aksam uykuya gecene kadar bir saat memede kaliyordu simdi biraz emdikten sonra huzursuzlaniyor, ayaga kalkar kalkmaz uyuyor. Neyse saglik olsun. Ben 1 yasina kadar emzirmek istiyordum.Bizimki de sanirim..hissediyorum yani eskisi gibi emmiyor memede oyun oynuyor.resmen 5.dk.emse iyi birakacagni hissediyorum..
Canım inan havuç 4 aylık bile veriliyor ama bizimkine zaten uzun zamandır vermiyorum kabızlık yüzünden. Geçen azcık ekleyeyim dedim. Çocugun yüzü kızardı hemen. Havuç yaramıyor bize de. Ispanak genel anlamda alerjik. Bize dokunmamışti en azından döküntü yapmadı. Zaten çok vermedim 3 4 kez yedi ancak.aynn canim
belli olmuyor bünyeden bünyeye değişiyor
ıspanak bi süre daha vermem
yerken güzel yemişti demekki yaramadı
havuç ve yulafta
oysa onlar tee 4. ayda bile verilebilir yazan listeler var demekki bünyeden bünyeye fark ediyor
Tesekkur ederiz teyzesi. Bizim alt iki dis ayni anda cikti. Disler ciktiktan sonra cocuk pamuk gibiydi bir haftadir. Bugunse asiri huysuzdu. Elimle yokladim, ustte sertlik var biraz. Sanirim ust disler de geliyor yakinda.Afiyet olsun kuzuma...
Kızlar ben de bir ara bırakacak gibi düşündüm ama gelip, geçici bir durummus. Aksini düşünmeyin. 2 yaşına kadar emecekler inşallahemerken damaklari ağrıyor olabilir. Bizimkinin ikisi de gün yüzüne çıktı iyice ve güzel emmeye başladı.
Huzursuzluk başladıysa hele de bir kaç gün üst üste devam ediyorsa zırhını kusan, miğfer tak başınaTesekkur ederiz teyzesi. Bizim alt iki dis ayni anda cikti. Disler ciktiktan sonra cocuk pamuk gibiydi bir haftadir. Bugunse asiri huysuzdu. Elimle yokladim, ustte sertlik var biraz. Sanirim ust disler de geliyor yakinda.
Hayir, istahi da yeni yeni gelmeye baslamisti. Simdi basa sar. Gece de cok kotu uyudu/k. Surekli uyandi. Cenk basladi bile.Huzursuzluk başladıysa hele de bir kaç gün üst üste devam ediyorsa zırhını kusan, miğfer tak başına
Ya bizimki gunde 1 ya da 2kez emiyor nerdeyse ve 2 dk emip 2dk etrafi izliyo duruyo memede emmiyo yani bilemiyorumki insallah birakmazBana da oyle geliyor nedense. Daha gecen haftaya kadar mememi actigimda heyecandan ciglik atiyordu. Yine emiyor ama az. Aksam uykuya gecene kadar bir saat memede kaliyordu simdi biraz emdikten sonra huzursuzlaniyor, ayaga kalkar kalkmaz uyuyor. Neyse saglik olsun. Ben 1 yasina kadar emzirmek istiyordum.
Bizim grup hep çalışkan insanlarkonsatrasyonla ilgiliydi canim zamanim azdı
ve ben en fazla
5 saat uykuyla full +full at gibi çalışmıştım iş güç v.s. ile beraber
pek heyecan yok bende
Canım ben neler yaşadığını biliyorum doğum sonrası buradaki paylaşımlarından. Gülce tamamen bırakana kadar devam et. Sen kesme. Onun bırakacağı varsa bırakır zaten. Kendini çok hirpaladin emzirme süresince. 2 dk emmesi bile iyi bir şey. Ben de emziriyorum diye doğum yaptığım günün kilosuda 1 kilo fazlayımYa bizimki gunde 1 ya da 2kez emiyor nerdeyse ve 2 dk emip 2dk etrafi izliyo duruyo memede emmiyo yani bilemiyorumki insallah birakmazPircici ama nonamexinde dedigi gibi bende uzun emsin diye ugrasmicam artik cunku bu emzirme konusunda elimden gelenin fazlasini yaptim..hamilelikte hic kilo almadim suan 44 beden oldum..aman sutum olsn aman sut yapiyomus yiyeyim..sagmalari falan anlatmiyorum bile memeyi pompada morarttigimi bilirim oyle oyle sut urettim buna ragmen once emzirdim mama takviyeli gidebildik hep bir donem biraktk gunde 1e dustu mama..ama yani suanda az su iciyorm belki yine sutummu yok bilmiyorumda bu emzirme muhabbeti beni cok yordu psikolojik olarakta bedenende..gecede 1kez kalkiyo o neyse ama gunduz 2kez emmek istemesi cok az cidden.. esimde kiziyor arrtk yeter kendini hirpaladgn gittigi yere kadar diye daha neyine emecek diyo biraz daha kafam rahatliyo en azindn birileri gormus elimden geleni yapmisim
Ben hicbir zaman 2 yil emzirmek niyetinde degildim acikcasi. 1 en fazla 1,5 yil emmesi benim icin yeterliydi. Arastirdigim kaynaklarda da genelde ilk yil emzirmenin onemli oldugundan bahsediliyor. Iki yila kadar tavsiye ediliyor ama eksikligi ciddi bir durum olusturmuyor. Guvenli baglanma icin emzirmenin sart olduguna inanmiyorum. Bunun uzerine fazla vurgu yapilmasi emziremeyen annelere de haksizlik oluyor ve bence biraz fazla abartiliyor. Bir de bazi psikoloji kuramlari da en gec 1.5 yasinda birakilmasini oneriyor. Bir yasinda ise donecegim icin zaten zor olacagini biliyorum. Iki arkadasim 2 yil emzirmek adina cok sikinti yasadilar. Buna gerek var mi emin degilim acikcasi. Bir sure sonra aliskanlik olarak emiyorlar ve gece uykulari duzene giremiyor. Benim icin gece uykusunun duzenli olmasi uzayan emme doneminin olumlu etkilerinden daha onemli. Bunlar tamamen benim kendi kisisel deneyimlerim ve cikarimlarim. 2 yil emzirmek isteyen ve bunu basarabilen anneleri takdir ediyorum.Ya bizimki gunde 1 ya da 2kez emiyor nerdeyse ve 2 dk emip 2dk etrafi izliyo duruyo memede emmiyo yani bilemiyorumki insallah birakmazPircici ama nonamexinde dedigi gibi bende uzun emsin diye ugrasmicam artik cunku bu emzirme konusunda elimden gelenin fazlasini yaptim..hamilelikte hic kilo almadim suan 44 beden oldum..aman sutum olsn aman sut yapiyomus yiyeyim..sagmalari falan anlatmiyorum bile memeyi pompada morarttigimi bilirim oyle oyle sut urettim buna ragmen once emzirdim mama takviyeli gidebildik hep bir donem biraktk gunde 1e dustu mama..ama yani suanda az su iciyorm belki yine sutummu yok bilmiyorumda bu emzirme muhabbeti beni cok yordu psikolojik olarakta bedenende..gecede 1kez kalkiyo o neyse ama gunduz 2kez emmek istemesi cok az cidden.. esimde kiziyor arrtk yeter kendini hirpaladgn gittigi yere kadar diye daha neyine emecek diyo biraz daha kafam rahatliyo en azindn birileri gormus elimden geleni yapmisim
Evet çorbaya kattiysan sabah vermemen gerekir. Ağır gelir minnaka.I have a question kızlarDrlarımız 4 ya da 5 gün yumurta dedi ya mesela yoğurt çorbasına yumurta katınca o da 1 gün olarak sayılıyor mu?
Bir dePircici yoğurt çorbası yaparken un katsam diyorum. Yulaf unu katılır mı? Bir de nickinin anlamını çok merak ediyorum
Pirci mi derlerdi?Evet çorbaya kattiysan sabah vermemen gerekir. Ağır gelir minnaka.
Katilir tabi neden katılmasın. Ben brokoli karnabahar yemeğinin pismesine 5 dk kala yulaf katıyorum ekmek niyetineyalnız unu kavurmadan eklersin. Kavurma işlemi şu dönemde hala uygulanmıyor bebislere.
Adım Burcu. Pırcı derdi bazı arkaslarim. Pırcı'ya cı eklemişim hangi kafadaysamöyle saçma bir şey işte.. Ergen falan da değildim o dönem
Ahh aynen..artik akisina biraktim yok kendim kesmem ama o keserse de mucadeleyi birakacagimCanım ben neler yaşadığını biliyorum doğum sonrası buradaki paylaşımlarından. Gülce tamamen bırakana kadar devam et. Sen kesme. Onun bırakacağı varsa bırakır zaten. Kendini çok hirpaladin emzirme süresince. 2 dk emmesi bile iyi bir şey. Ben de emziriyorum diye doğum yaptığım günün kilosuda 1 kilo fazlayım
Dediklerinin hepsine katılıyorum. Bizimkinin gece uykusunu emzirmek için ben bölüyorum. 1 2 ay içinde ona da ihtiyaç kalmayacak muhtemelen. 2 yıl kendime hamilelikten bu yana asiladigim bir şey. Güvenli bağlanma, sağlık örgütleri, pediatri vs bunların onermelerinden ziyade hep 2 yaşa kadar emziririm diyordum. Annem beni emzirirken ki çok güzel emermisim; kardeşime hamile kalmış. 1.5 yaşına doğru memeden kesmis beni. İçimde ukte kaldı, bıraksaydım en az 2 yaşına kadar emerdin derdi. Benim 2 yaş meselem burdan geliyor. Emerse emer, süt olursa tabi,Ben hicbir zaman 2 yil emzirmek niyetinde degildim acikcasi. 1 en fazla 1,5 yil emmesi benim icin yeterliydi. Arastirdigim kaynaklarda da genelde ilk yil emzirmenin onemli oldugundan bahsediliyor. Iki yila kadar tavsiye ediliyor ama eksikligi ciddi bir durum olusturmuyor. Guvenli baglanma icin emzirmenin sart olduguna inanmiyorum. Bunun uzerine fazla vurgu yapilmasi emziremeyen annelere de haksizlik oluyor ve bence biraz fazla abartiliyor. Bir de bazi psikoloji kuramlari da en gec 1.5 yasinda birakilmasini oneriyor. Bir yasinda ise donecegim icin zaten zor olacagini biliyorum. Iki arkadasim 2 yil emzirmek adina cok sikinti yasadilar. Buna gerek var mi emin degilim acikcasi. Bir sure sonra aliskanlik olarak emiyorlar ve gece uykulari duzene giremiyor. Benim icin gece uykusunun duzenli olmasi uzayan emme doneminin olumlu etkilerinden daha onemli. Bunlar tamamen benim kendi kisisel deneyimlerim ve cikarimlarim. 2 yil emzirmek isteyen ve bunu basarabilen anneleri takdir ediyorum.ama insallah bir yasini tamamlariz.
Hatta pirrrrrrrrrrrci derlerdi. Ya bunu da diyen 2 kişi falan. 8 10 yaşlarından kalma...Pirci mi derlerdi?Ben de merak ediyordum hep.
Katiliyorum ve hak veriyorum..hele ki guvenli baglanma konusu hep soyledigim seyleri yazmissin :) anne sirf meme degil ki..uyku benim icinde cok onemli buyume hormonlarii belli bir saatte salgilaniyor ve ihtiyaci var..bir ara meme bagimlisiydik yakin tarihli :) inan cildirmak uzereydim..evladimi cook seviyorum ama meme degilim sadece dedigin gibi gun icinde oyunlar oynuyoruz danslar ediyoruz konusuyoruz vs vs...turlu etkinlikler bence bunlar guvenli baglanmada daha etkili..o bagda zaten bence yenidogan sureci icin ele alinmis ama adem gunes gibi bir adam.ne yazikki 2yasina kadr anneyle yatsin guvenli baglansn deyince populer oldu anlamis degilimBen hicbir zaman 2 yil emzirmek niyetinde degildim acikcasi. 1 en fazla 1,5 yil emmesi benim icin yeterliydi. Arastirdigim kaynaklarda da genelde ilk yil emzirmenin onemli oldugundan bahsediliyor. Iki yila kadar tavsiye ediliyor ama eksikligi ciddi bir durum olusturmuyor. Guvenli baglanma icin emzirmenin sart olduguna inanmiyorum. Bunun uzerine fazla vurgu yapilmasi emziremeyen annelere de haksizlik oluyor ve bence biraz fazla abartiliyor. Bir de bazi psikoloji kuramlari da en gec 1.5 yasinda birakilmasini oneriyor. Bir yasinda ise donecegim icin zaten zor olacagini biliyorum. Iki arkadasim 2 yil emzirmek adina cok sikinti yasadilar. Buna gerek var mi emin degilim acikcasi. Bir sure sonra aliskanlik olarak emiyorlar ve gece uykulari duzene giremiyor. Benim icin gece uykusunun duzenli olmasi uzayan emme doneminin olumlu etkilerinden daha onemli. Bunlar tamamen benim kendi kisisel deneyimlerim ve cikarimlarim. 2 yil emzirmek isteyen ve bunu basarabilen anneleri takdir ediyorum.ama insallah bir yasini tamamlariz.
Canim benim ben Turk kadinlarinin uzerinde bu emzirme konusunda cok baski oldugunu dusunuyorum. 2 yasi sanki zorunlu bir seymis gibi sunuyorlar. Oysa sunu bile okudum yabanci bir kaynakta...ilk yil evet cok onemli ama ozellikle bebeklerin yeterince beslenemedigi 3. Dunya ulkelerinde 2 yil emzirilmesi tavsiye ediliyor. Cocuk en azindan anne sutunun besleyiciliginden yararlansin diye. Cok sukur bizim oyle durumumuz yok. Ben de kendisi birakana kadar emzirecegim ama bir yasindan sonra birakirsa da uzulmeyecegim.Dediklerinin hepsine katılıyorum. Bizimkinin gece uykusunu emzirmek için ben bölüyorum. 1 2 ay içinde ona da ihtiyaç kalmayacak muhtemelen. 2 yıl kendime hamilelikten bu yana asiladigim bir şey. Güvenli bağlanma, sağlık örgütleri, pediatri vs bunların onermelerinden ziyade hep 2 yaşa kadar emziririm diyordum. Annem beni emzirirken ki çok güzel emermisim; kardeşime hamile kalmış. 1.5 yaşına doğru memeden kesmis beni. İçimde ukte kaldı, bıraksaydım en az 2 yaşına kadar emerdin derdi. Benim 2 yaş meselem burdan geliyor. Emerse emer, süt olursa tabi,bırakırsa da en azından 1 yaşı tamamlarız inşallah hepimiz. Çünkü 1 yaş boyu emzirmek cidden önemli. Hakkımızda hayırlısı nasıl iyi nasıl sıhhatli olacaklarsa öyle olsunlar..
Belli bir dönemden sonra bizim için kahve neyse onlara da meme o oluyor. Sadece keyif için. Bazen emmeyi bırak oyun oynamak için 'mem' diye söyleniyor Oğuz. Memeyi 1 kere ağzına alıp bırakıyor gülmeye başlıyor. Dedim ya 1 yaş önemli evet. Ama emerse ve sutum olursa da neden emzirmeyeyim. Zaten çalışmıyorum. İlkokula kadar da öyle bir planım yok. (Allah nasip ederse)... Öyle işte....Canim benim ben Turk kadinlarinin uzerinde bu emzirme konusunda cok baski oldugunu dusunuyorum. 2 yasi sanki zorunlu bir seymis gibi sunuyorlar. Oysa sunu bile okudum yabanci bir kaynakta...ilk yil evet cok onemli ama ozellikle bebeklerin yeterince beslenemedigi 3. Dunya ulkelerinde 2 yil emzirilmesi tavsiye ediliyor. Cocuk en azindan anne sutunun besleyiciliginden yararlansin diye. Cok sukur bizim oyle durumumuz yok. Ben de kendisi birakana kadar emzirecegim ama bir yasindan sonra birakirsa da uzulmeyecegim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?