Kız sen özele gitmiyormusun neden hic bişi yaptırmıyorsun :)
Oldu olucak cinsiyetide ögrenmeseydin eski usul dogumda ögrenirdin
Ayyy buna çok güldüm sabah sabah bu olaya büyük halamların yorumunu yazayım "bizim zamanımızda ultrason mu vardı, en fazla 2-3 kere giderdik doktora aman takma bişey olmaz"

Kız sen özele gitmiyormusun neden hic bişi yaptırmıyorsun :)
Oldu olucak cinsiyetide ögrenmeseydin eski usul dogumda ögrenirdin
özele gidiyorum. tam üstüne bastın cinsiyeti öğrenmemeyi düşünüyoduk direkten döndük ya gerek görmüyorum. bunların hepsini yaptırınca Allah korusun bi sorun varsa doğuma kadar bi müdahelede bulunulabiliyor mu? hayır. işte bende ne varsa doğunca görürüm diyorum :) yaptıranlar hazırlıklı olmak icin yaptırıyor ama işte ben kafamı takarım en ufak bisey bile görülse. o yüzden keyfini cıkarıcam hamileliğimin strese izin vermemeye calısıyorum

Canım benim sakın yanlış anlama senin kararın saygı duyarım, korkutmak da istemem ama bazen doğar doğmaz ameliyata alınması gereken bir durum olabiliyor bebekte. Böyle durumlarda ameliyatı yapacak doktor, ekip vs hazır bekliyor. Planlı şekilde doğum yapılıyor yani. Malesef arkadaşım yaşadı bu durumu şahit oldum yoksa ben de bu kadar önemli olduğunu bilmezdim

Kızımda prof Atıl Yüksel e gitmiştim ben. İstanbuldaysan tavsiye ederim. Ama Suan müsaitlik olmayabilir çok önceden doluyor randevuları
İşte bende bundan korkuyorum
İstanbuldayım
Yeri nerede veya hangi hastane biliyormusun

eğer benimki gibi bi taneyse ve kadın dogumcu fazlaysa sen yinede önden rezervasyon yaptır bence :)

Ayyy buna çok güldüm sabah sabah bu olaya büyük halamların yorumunu yazayım "bizim zamanımızda ultrason mu vardı, en fazla 2-3 kere giderdik doktora aman takma bişey olmaz"
Annemle gecen cinsiyet icin gittik doktora oda aynısını dedi
Cocuk icin bekliyoruz dürtüyoruz mola veriyoruz falan
Aman bi rahat bırakın cocugu ya öğrenmeyin ne olcak diye sinirlendi sürekli bebeğimi döndğrmeye calısmamızdan :)
bizim zamanımızda doktormu vardı bu kadar gitmezdik falan diyo böyle aynı o hesap

eğer benimki gibi bi taneyse ve kadın dogumcu fazlaysa sen yinede önden rezervasyon yaptır bence :)
Çok üşendim ama ben de bi ara arayıp sorayım bari benim gittiğim kadın doğum merkezi tüp bebek ağırlıklı çalışıyor. Hamile olarak gelen sayısı daha az. Ondan yoğun değildir diye ümit ediyorum.

tabi önceden herşeye hazırlıklı oluyorsun psikolojik olarak da hazırlanıyorsun ama o ekipmanın hazırlanması nedir ki acil bi vaka olsa hemen de hazırlanabilir tıpta gelismis ülkeyiz bence. ya benim istemediğim hamileliğimin bana zehir olması

Şöyle belki henüz küçük oldugu için örneğin kemik gelişiminde bi sıkıntı varsa seni onun icin en azından bu yönde daha sağlıklı beslenmen icin yönlendirebilir
Kendine dikkat etmen gerekiyorsa vitamin desteklerinde katkıda bulunabilir
Eger bi sıkıntı varsa dogumun ona göre normal değil sezeryan olacagına karar verilebilir
Dogumdan hemen sonra müdahele etmek gerekiyorsa vakit kaybetmeden müdahele edilir
Vs bence avantajı daha cok

ya doğru söylüyorsun da işte bunlar benim icin stresli şeyler. ki 2li test bile bence stresli

ya doğru söylüyorsun da işte bunlar benim icin stresli şeyler. ki 2li test bile bence stresli
2li test bence de çok gereksiz. Çünkü kesin sonuç değil, olumsuz çıksa yapılacak bişey yok. Doktorum ısrar etmese ben de yaptırmayacaktım. Periontolog için de dediğim şeyler nadiren olan durumlar. Ama Allah korusun başa gelirse gece 3 te doğum yaptın diyelim hemen kısa sürede çocuk ceraahı, kardiyoloğu, yoğun bakım ünitesi vs hazır etmek de kolay değil. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin

Bizim icin değilmiydi :)
Kendimi o kadar kastım ki bebeğimin gezinmesi gereken yirmi cmlik alanı beş cme düşürüp bildigin sıkıstırdım
Kolunu bacagını oynatamadı benim stresimden
Hepimiz icin öyle emin ol ama önden yapabilecegim bişey vardıysa ve ben bunu yapmadan doguma gidersem anne karnında halledebilecegim bişeydiyse kendimi ömür boyu affetmem

amin sağlıkla kavuşuruz inşallah hepimiz
siz stres yapmadınız demek istemedim. sonucu kesin olmayan bi test icin kendimi strese sokmak istemedim. ve bunların hiçbirinde anne karnında bi müdahelesi yok. o yüzden doğduktan sonra varsa da böyle bisey başım üstüne. vicdan azabı çektirecek bi durum görmüyorum ben

Rabbim saglık sıhhat versin tabi öncelikle ama anne karnındada bicok ameliyat yapılabiliyor müdahele var bicok seye yani
Kalp kapakcıgı olsun, böbrek sistemi olsun bi dünya örnek var haberin olsun :)

Radyologa yaptırcagıma doktoruma yaptırırım
Ya perinatolog ya hic
merhaba,
ya benim kafam karıştı detaylı ultrasonu kendi doktorumuzda değil de perinatologda mı yaptırmalıyız? benim doktorumun öyle bir titri var gerçi ama sadece buna yönelmiş birini mi bulmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…