Ayyy buna çok güldüm sabah sabahKız sen özele gitmiyormusun neden hic bişi yaptırmıyorsun :)
Oldu olucak cinsiyetide ögrenmeseydin eski usul dogumda ögrenirdin
özele gidiyorum. tam üstüne bastın cinsiyeti öğrenmemeyi düşünüyoduk direkten döndükKız sen özele gitmiyormusun neden hic bişi yaptırmıyorsun :)
Oldu olucak cinsiyetide ögrenmeseydin eski usul dogumda ögrenirdin
Canım benim sakın yanlış anlama senin kararın saygı duyarım, korkutmak da istemem ama bazen doğar doğmaz ameliyata alınması gereken bir durum olabiliyor bebekte. Böyle durumlarda ameliyatı yapacak doktor, ekip vs hazır bekliyor. Planlı şekilde doğum yapılıyor yani. Malesef arkadaşım yaşadı bu durumu şahit oldum yoksa ben de bu kadar önemli olduğunu bilmezdimözele gidiyorum. tam üstüne bastın cinsiyeti öğrenmemeyi düşünüyoduk direkten döndükya gerek görmüyorum. bunların hepsini yaptırınca Allah korusun bi sorun varsa doğuma kadar bi müdahelede bulunulabiliyor mu? hayır. işte bende ne varsa doğunca görürüm diyorum :) yaptıranlar hazırlıklı olmak icin yaptırıyor ama işte ben kafamı takarım en ufak bisey bile görülse. o yüzden keyfini cıkarıcam hamileliğimin strese izin vermemeye calısıyorum
İşte bende bundan korkuyorumKızımda prof Atıl Yüksel e gitmiştim ben. İstanbuldaysan tavsiye ederim. Ama Suan müsaitlik olmayabilir çok önceden doluyor randevuları
eğer benimki gibi bi taneyse ve kadın dogumcu fazlaysa sen yinede önden rezervasyon yaptır bence :)O zaman en güzeli ara doktorunu sor kafan rahatlasın. Doktorun illa periontoloğa git derse şimdiden randevunu alırsınbenim gittiğim merkezde de periontolog var ama çok yoğun olsa doktorum uyarırdı şimdiden randevu al vs diye.
Annemle gecen cinsiyet icin gittik doktora oda aynısını dediAyyy buna çok güldüm sabah sabahbu olaya büyük halamların yorumunu yazayım "bizim zamanımızda ultrason mu vardı, en fazla 2-3 kere giderdik doktora aman takma bişey olmaz"
Çok üşendim ama ben de bi ara arayıp sorayım barieğer benimki gibi bi taneyse ve kadın dogumcu fazlaysa sen yinede önden rezervasyon yaptır bence :)
Özel klinik. Şişli deİşte bende bundan korkuyorum
İstanbuldayım
Yeri nerede veya hangi hastane biliyormusun
tabi önceden herşeye hazırlıklı oluyorsun psikolojik olarak da hazırlanıyorsun ama o ekipmanın hazırlanması nedir ki acil bi vaka olsa hemen de hazırlanabilir tıpta gelismis ülkeyiz bence. ya benim istemediğim hamileliğimin bana zehir olmasıCanım benim sakın yanlış anlama senin kararın saygı duyarım, korkutmak da istemem ama bazen doğar doğmaz ameliyata alınması gereken bir durum olabiliyor bebekte. Böyle durumlarda ameliyatı yapacak doktor, ekip vs hazır bekliyor. Planlı şekilde doğum yapılıyor yani. Malesef arkadaşım yaşadı bu durumu şahit oldum yoksa ben de bu kadar önemli olduğunu bilmezdim
Şöyle belki henüz küçük oldugu için örneğin kemik gelişiminde bi sıkıntı varsa seni onun icin en azından bu yönde daha sağlıklı beslenmen icin yönlendirebilirözele gidiyorum. tam üstüne bastın cinsiyeti öğrenmemeyi düşünüyoduk direkten döndükya gerek görmüyorum. bunların hepsini yaptırınca Allah korusun bi sorun varsa doğuma kadar bi müdahelede bulunulabiliyor mu? hayır. işte bende ne varsa doğunca görürüm diyorum :) yaptıranlar hazırlıklı olmak icin yaptırıyor ama işte ben kafamı takarım en ufak bisey bile görülse. o yüzden keyfini cıkarıcam hamileliğimin strese izin vermemeye calısıyorum
Umarım değildir:)Çok üşendim ama ben de bi ara arayıp sorayım baribenim gittiğim kadın doğum merkezi tüp bebek ağırlıklı çalışıyor. Hamile olarak gelen sayısı daha az. Ondan yoğun değildir diye ümit ediyorum.
Anadoludayım benÖzel klinik. Şişli de
ya doğru söylüyorsun da işte bunlar benim icin stresli şeyler. ki 2li test bile bence stresliŞöyle belki henüz küçük oldugu için örneğin kemik gelişiminde bi sıkıntı varsa seni onun icin en azından bu yönde daha sağlıklı beslenmen icin yönlendirebilir
Kendine dikkat etmen gerekiyorsa vitamin desteklerinde katkıda bulunabilir
Eger bi sıkıntı varsa dogumun ona göre normal değil sezeryan olacagına karar verilebilir
Dogumdan hemen sonra müdahele etmek gerekiyorsa vakit kaybetmeden müdahele edilir
Vs bence avantajı daha cok
Radyoloğa da gidilebiliyormuş ama periontolog daha iyi oluyormuş tabi.Anadoludayım ben
Bide ne kadar az perinatolog varmıs yahu her hastane zorunlu değil bulundurmakta sanırım
2li test bence de çok gereksiz. Çünkü kesin sonuç değil, olumsuz çıksa yapılacak bişey yok. Doktorum ısrar etmese ben de yaptırmayacaktım. Periontolog için de dediğim şeyler nadiren olan durumlar. Ama Allah korusun başa gelirse gece 3 te doğum yaptın diyelim hemen kısa sürede çocuk ceraahı, kardiyoloğu, yoğun bakım ünitesi vs hazır etmek de kolay değil. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versinya doğru söylüyorsun da işte bunlar benim icin stresli şeyler. ki 2li test bile bence stresli
Bizim icin değilmiydi :)ya doğru söylüyorsun da işte bunlar benim icin stresli şeyler. ki 2li test bile bence stresli
Radyologa yaptırcagıma doktoruma yaptırırımRadyoloğa da gidilebiliyormuş ama periontolog daha iyi oluyormuş tabi.
amin2li test bence de çok gereksiz. Çünkü kesin sonuç değil, olumsuz çıksa yapılacak bişey yok. Doktorum ısrar etmese ben de yaptırmayacaktım. Periontolog için de dediğim şeyler nadiren olan durumlar. Ama Allah korusun başa gelirse gece 3 te doğum yaptın diyelim hemen kısa sürede çocuk ceraahı, kardiyoloğu, yoğun bakım ünitesi vs hazır etmek de kolay değil. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin
siz stres yapmadınız demek istemedim. sonucu kesin olmayan bi test icin kendimi strese sokmak istemedim. ve bunların hiçbirinde anne karnında bi müdahelesi yok. o yüzden doğduktan sonra varsa da böyle bisey başım üstüne. vicdan azabı çektirecek bi durum görmüyorum benBizim icin değilmiydi :)
Kendimi o kadar kastım ki bebeğimin gezinmesi gereken yirmi cmlik alanı beş cme düşürüp bildigin sıkıstırdım
Kolunu bacagını oynatamadı benim stresimden
Hepimiz icin öyle emin ol ama önden yapabilecegim bişey vardıysa ve ben bunu yapmadan doguma gidersem anne karnında halledebilecegim bişeydiyse kendimi ömür boyu affetmem
Rabbim saglık sıhhat versin tabi öncelikle ama anne karnındada bicok ameliyat yapılabiliyor müdahele var bicok seye yaniaminsağlıkla kavuşuruz inşallah hepimiz
siz stres yapmadınız demek istemedim. sonucu kesin olmayan bi test icin kendimi strese sokmak istemedim. ve bunların hiçbirinde anne karnında bi müdahelesi yok. o yüzden doğduktan sonra varsa da böyle bisey başım üstüne. vicdan azabı çektirecek bi durum görmüyorum ben
merhaba,Radyologa yaptırcagıma doktoruma yaptırırım
Ya perinatolog ya hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?