• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaa öyle mi 😍 bak buna çok sevindim işte. Hayırlısı olsun, sen de bebeğini sağlıkla alırsın inşallah canım
Benim de adetim 10 gün gecikti ama hamile olmam imkansız çünkü bi önceki regliden sonra 1 ay eşimle bi yakınlaşma olamadı 😬 ama adet olmayı beklediğim günlerde muhtemelen yumurtladım adetim de o yüzden gecikti. Dün nette araştırdım emzirmek yumurtalamanın geç olmasına bu sebeple de adet geçikmesine sebep olabiliyormuş. İnşallah senin de hakkında hayırlısı olur 😃

Canim benim, vallahi bilmiyorum en bastan bu duzen kendiliginden olustu. Ben artik bizim mudahale ve cabalarimizin minimal ise yaradigina, bebegin duzenini aslinda kendisinin olusturduguna inanmaya basladim.

Zaten yapiyorsundur belki ama aksam uyku ritueli olusturduk. Odamiza geciyoruz, alt ust degisimi yapiyoruz, biraz kikirdiyoruz. Gece lambasini aciyoruz. O dakikadan sonra konusmak yok, sessizlik var sadece. Memeye gelince direkt uyku moduna giriyor. Zamanla biyolojik saatleri alisiyor duzene ve melatonin salgilamaya basliyor vucut. Bunu ben net gorebiliyorum. Gece lambasi acilir acilmaz gozleri kaymaya basliyor ☺

Bizim de sorunumuz gunduz hic uyumamasi. Gunu bize dar ediyor. Bugun tum gun babasiyla beni esir tuttu. Yerinde de durmuyor illa kucak. Bel agrisindan duramiyorum artik. Gunduz tas catlasa toplamda belki bir saat uyuyor. O yuzden de erken uyuyor sanirim.
Kesinlikle bebek kendi düzenini kendi belirliyor ailemden uzak başka ilde yaşıyorum sürekli evdeyiz düzenini bozabileceğim hiçbir durum oluşmuyor fakat günümüz günümüzü tutmuyor. İlk 3 ay falan iyiydi gündüz uykuları da olurdu 2-3 saat bi uyuduğunda uyurdu ama şu atak haftalarında huyumuz değişti biraz bizimde. Uyumak istiyor fakat uzun uyumuyor beni yanında görmek istiyor gözünü her açışta yoksam anında ağlayıp iyice uyanıyor. Gece bu zamana kadar en fazla 4,5 saat uyumuştur onda da gündüzün yorgunluğundan ötürü olmuştur. Eşim bugün alarm kurmaya gerek yok alarm bu diye kızımı gösteriyor 😆 hakikaten öyle saatlerini şaşmaz geçen 10 da odaya girdik dedim saati geri çekeyim uyumadı ortam loş sessiz emdi falan ama uyumadı. Saat ne zaman 1 oldu uyudu hatta kendi kendine 🤦🏻‍♀️ Şu saati geri çekmem lazım 😪
Hiç mi uyumuyor canım Yoksa bu aralar mı? Ben genelde 9 civarı yatırıyorum uyku eğitimi için kitap da okumuştum metodlar vs. Ama hiç birini yapmıyorum 🤦🏻‍♀️🤣 çünkü gözümün önünden ayıramıyorum çocuğu içim rahat etmiyor bir türlü yatağına yatıramıyorum biz ortamızda yatırıyoruz gayet güzel uyuyor hatta emzirip yatırıyorum 3 saat sonrasına alarm kuruyorum 2 kez bazen ikisini de duymuyorum beni bırak o kadar tepemizde çalan telefona o da uyanmıyor 🤣 çoğu zaman sallamıyorum uyumadan önce yatak odasına gidiyoruz ışığı kapatıyoruz yatağımıza yatıyoruz ve uyuyoruz işte bizim de tek şartımız ben yanında yatıcam. Uyanınca da ben burdayım annecim diyorum kafasını okşuyorum acıkmadıysa uyumaya devam ediyor çok şükür 🧿 geçenlerde hızlıca uyusun diye kucağımda sallayayım dedim karanlıkta etrafa bakınıp duruyor aa dedim senin uyuyacağın yok boşuna sallatma kendini koydum yatağa kendiliğinden uyudu sonra yani neye alışıyorsa onu arıyor. Her çocuğun karakteri başka tabiki. Ama ilk 2 ay hiç ama hiç uyumadı ne gece ne gündüz çok şükür geçici bir dönemmiş. Hatta ilk kez uyuduğunda bu çocuğa noldu hasta mı uyuyor diye endişelenmiştim o derece uyumuyordu 🤷🏻‍♀️
Gündüzleri daha iyi ama kesik kesik uyuyor ara ara gözlerini açıp yanında mıyım diye bakar yanındaysam kapatır gözlerini yoksam ağlar komple uyanır o uyku saati hiç olur. Gece ilk uykusundan 3 saat sonra kalkar bazen 2,5 sonra 2 saatte bir huzursuzsa saat başı da olabiliyor 😪 böyle olunca çok yorgun hissediyorum kendimi. Bende sallamaya alıştırmadım memede emerek uyudu hep bizde aramıza alıyoruz bazen ilk uykusuna yatınca koyduğum gibi kesintisiz uyumuyo şu aralar illa bi ağlar güvende hissetmek istiyor sanırım kendini 🥰 kollarını sararak uyutuyorum bide ne kadar sararsamm sarayım kollarını çıkarmayı başarıyor kendini uyandırıyor serbest bırakıyorum kollarını yine burnunu gözünü kaşıyıp uyandırıyor. Nasıl uyutacağımı şaşırdım yüzüstü hiç sevmez kafasını sağa sola sürte sürte uyandırır kendini yine 🙄 şimdi korkum memede uyuyan bebeğim ek gıdayla beslenince nasıl uyuyacak 😢

Kesinlikle bebek kendi düzenini kendi belirliyor ailemden uzak başka ilde yaşıyorum sürekli evdeyiz düzenini bozabileceğim hiçbir durum oluşmuyor fakat günümüz günümüzü tutmuyor. İlk 3 ay falan iyiydi gündüz uykuları da olurdu 2-3 saat bi uyuduğunda uyurdu ama şu atak haftalarında huyumuz değişti biraz bizimde. Uyumak istiyor fakat uzun uyumuyor beni yanında görmek istiyor gözünü her açışta yoksam anında ağlayıp iyice uyanıyor. Gece bu zamana kadar en fazla 4,5 saat uyumuştur onda da gündüzün yorgunluğundan ötürü olmuştur. Eşim bugün alarm kurmaya gerek yok alarm bu diye kızımı gösteriyor 😆 hakikaten öyle saatlerini şaşmaz geçen 10 da odaya girdik dedim saati geri çekeyim uyumadı ortam loş sessiz emdi falan ama uyumadı. Saat ne zaman 1 oldu uyudu hatta kendi kendine 🤦🏻‍♀️ Şu saati geri çekmem lazım 😪

Gündüzleri daha iyi ama kesik kesik uyuyor ara ara gözlerini açıp yanında mıyım diye bakar yanındaysam kapatır gözlerini yoksam ağlar komple uyanır o uyku saati hiç olur. Gece ilk uykusundan 3 saat sonra kalkar bazen 2,5 sonra 2 saatte bir huzursuzsa saat başı da olabiliyor 😪 böyle olunca çok yorgun hissediyorum kendimi. Bende sallamaya alıştırmadım memede emerek uyudu hep bizde aramıza alıyoruz bazen ilk uykusuna yatınca koyduğum gibi kesintisiz uyumuyo şu aralar illa bi ağlar güvende hissetmek istiyor sanırım kendini 🥰 kollarını sararak uyutuyorum bide ne kadar sararsamm sarayım kollarını çıkarmayı başarıyor kendini uyandırıyor serbest bırakıyorum kollarını yine burnunu gözünü kaşıyıp uyandırıyor. Nasıl uyutacağımı şaşırdım yüzüstü hiç sevmez kafasını sağa sola sürte sürte uyandırır kendini yine 🙄 şimdi korkum memede uyuyan bebeğim ek gıdayla beslenince nasıl uyuyacak 😢
Kıyamam ben ona annesini yanında istemesi en doğal hakkı 😊 ben de yüzüstü yatırınca kafasını sürtüp ağzını burnunu kapatıyor diğer türlü de dediğin gibi çok gözlerini ovuşturuyor ama allahtan elinin tersiyle yapıyor onu. Biz de hep memede uyuyorduk memeyi alınca gözler kayıyordu ama etrafa ilgisi arttığından beri memede uyumuyor. Hiç doğru değil tabiki ona alışmaları. Ama endişe etme adı üzerinde ek gıda yine anne sütü asıl öğünü yani yine memede uyursunuz 😊

12 1 arası ağlama da var mı?
11 de başlar huysuzlanmaya odaya gireriz uyku için hazırlanırız derken uykusu gelen bebekten eser yok 😆 Babasında ağlar uykusu geldi hadi der alırım bende gayet halinden memnun hiç uyuyacak gibi olmaz 🙄 dün gece neyse ki buraya yazarken uyudu 1 den önce 😇 ağlayınca daha çabuk uyuyo burnunu açtım en sevmediği şey kıyameti koparıyor üstüne emdi memede uyudu kuzum.
Kıyamam ben ona annesini yanında istemesi en doğal hakkı 😊 ben de yüzüstü yatırınca kafasını sürtüp ağzını burnunu kapatıyor diğer türlü de dediğin gibi çok gözlerini ovuşturuyor ama allahtan elinin tersiyle yapıyor onu. Biz de hep memede uyuyorduk memeyi alınca gözler kayıyordu ama etrafa ilgisi arttığından beri memede uyumuyor. Hiç doğru değil tabiki ona alışmaları. Ama endişe etme adı üzerinde ek gıda yine anne sütü asıl öğünü yani yine memede uyursunuz 😊
Bu bebişlerin hepsi aynı 😄 şu göz ovuşturması bizde de öyle 😅 inşallah bakalım günde 3 öğüne kadar memede uyuruz ama öğünler başlayınca da kendi kendine uyusa şöyle koyunca 😆

Canim dun uyku egitimiyle ilgili bir seyler okumustum. Saati geri cekerken azar azar kademeli cekin yaziyordu. Mesela 1'de uyuyorsa once 12:30, ertesi gun 12 gibi. Bir de boyle deneyebilirsin.

Selamın Aleyküm 💕💕
Dün gündüz hiç uyumayan ve gece memeyle diş kaşıyan tosbağamla geldik 😊

Yürüteç alan veya almayı düşünen var mı?
Bizim abladan kalma var
Katlı vaziyette oturttum ayak kısmında çıkarılabilir bezi vardı sorun olmadı
önünde müzikli oyuncaklar olduğundan çok hoşuna gitti 😚

Ayakta tuttuğumuzda adım atıyo minik minik 😌😌
Yatmaktan sıkılıyor artık
Hareketlendikçe işler değişiyor 😂

Sizde durumlar ne ❤️

38his 38his kontrole gittin mi? Kilo alımımız benzerdi. Biz bu ay çok az aldık. 360 gram. Dr normal dedi ama bana az geldi
Merhaba canım nasılsın ☺️
Boyu ne kadar canım
Her ay gelişimi farklı olabiliyor
Biz gitmedik aşımız olmadığından ebe diğer ay dedi
Bizimki iyi gibi boyu uzamış geliyo tombik bişey teyzesi 😌
Bilmiyorum kilosunu ama 8 küsürdür herhalde
Dün 5 aylık olduk
Bi ay önce 7.800 dü

Selam kızlarr
Ben epey tembelim tadımlar konusunda
Bi su veriyorum birkaç haftadır, onu bile bazen unutuyorum akşama kadar sonda vicdan yapıyorum. Çünkü başlayınca devam etmek gerek ya
Sanırım o yüzden 6yı da tamamlamayı ya da yarılamayı beklicem
@Brcbrcbrc84 Erva da yabancılıyor ağlıyor bu ara merak etme 🤗
38his 38his hangi gün belirlendi mi 😍
@suukaa canım @Plm123 yapıyor diyet mesajlarına bakabilirsin
T tuboz geçmiş olsun kuzumm
Almadım daha mama sandalyesi falan 🙈
Çoğunluk ne derse canım 😍

11 de başlar huysuzlanmaya odaya gireriz uyku için hazırlanırız derken uykusu gelen bebekten eser yok 😆 Babasında ağlar uykusu geldi hadi der alırım bende gayet halinden memnun hiç uyuyacak gibi olmaz 🙄 dün gece neyse ki buraya yazarken uyudu 1 den önce 😇 ağlayınca daha çabuk uyuyo burnunu açtım en sevmediği şey kıyameti koparıyor üstüne emdi memede uyudu kuzum.

Bu bebişlerin hepsi aynı 😄 şu göz ovuşturması bizde de öyle 😅 inşallah bakalım günde 3 öğüne kadar memede uyuruz ama öğünler başlayınca da kendi kendine uyusa şöyle koyunca 😆
O da olur canım ya her gün huy değiştiriyorlar yeni bir şey çıkarıyorlar. Mesela benimki 2 gündür etrafa tükürüyor salyalarını püskürtmeyi öğrenmiş 🤦🏻‍♀️🤣 dün gece emdikten sonra mıkırdandı kucağımda uyumak istiyor biliyorum yanında oturdum emziğini verdim hiç ilgilenmedim baktım bi süre sonra uyudu. Heralde dedi amaan çok uykum var zaten şimdi ağla et uğraşamıcam 🤪😁

Selamın Aleyküm 💕💕
Dün gündüz hiç uyumayan ve gece memeyle diş kaşıyan tosbağamla geldik 😊

Yürüteç alan veya almayı düşünen var mı?
Bizim abladan kalma var
Katlı vaziyette oturttum ayak kısmında çıkarılabilir bezi vardı sorun olmadı
önünde müzikli oyuncaklar olduğundan çok hoşuna gitti 😚

Ayakta tuttuğumuzda adım atıyo minik minik 😌😌
Yatmaktan sıkılıyor artık
Hareketlendikçe işler değişiyor 😂

Sizde durumlar ne ❤
Aleykum selam canım 🥰 ben yürüteç almayı düşünmüyorum koltuk kenarlarından yürüsün işte 😁😁

Kızlar, bir kaza kurşunu şüphemiz vardı eşimle. Dün sabahtan bu yana test yapıyorum evde ovulasyon testi vardı evde. Adetime 3 gün var. Dünden beri hiç silikleşmeden ovulasyon testi pozitif çıkıyor ikisi de aynı koyuluk. Korkuyorum 😣 umarım 2. Defa yumurtluyorum ya da test bozuktur
Canım yeni gordum iki uç gün tekrarla da kan da ver içinde şüphe kalmasın.. olacağı varsa oluyor Allah dağına gore kar verir korkma😊

Çorbadan ziyade püre önermelerinin sebebi malzemeden değil mideleri henüz küçük olduğu için suyla doldurmamak adına diye biliyorum. Yoksa tabiki o malzemelerle çorba da yapabilirsin
Aynen canım araştırdım tam da yazcaktim, yazmissin🤗

Koalacikk Koalacikk selam ek gıda ile ilgili ne verebilriz diye sormuştun biz dün kontrole gittiğimizde 2 hafta sonra 6 aylık olucaz ama gidemicez o yüzden doktorum diyetisyenine yönlendirdi ve o da bana kısa bi aktarım yapıp bilgi verdi liste paylaştı
Buna göre ilk dört gün elma püresi ikindi vakti cam rendede ilk gün çay bardağının 4 te 1 i ikinci gğn yarısı üçüncü gün 4 te üçü ve 4. Gün 1 çay bardağı kadar püre
Sonraki 4 gün yoğurt yine aynı gün gün yoğurt artacak akşam ikindi meyve püresine devam
9. Gün meyve püresi öğlen ikindi sebze püresi yine gün gün artacak şekilde( patates-balkabağı-havuç-kereviz-ıspanak-vb mevsim aebzeleri dedi) ilk gün sadece patates ya 2. Gün patates+balkabağı 3. Gün patates+balkabağı+ıspanak mesela...sürekli yeni bi sebze eklenecek
Bu da 4 gün gidecek
Yani öğlen meyve ikindi sebze akşam yoğurt olacak ve artık hepsi 1 çay bardağı kadar 12. Gün sonunda
13. Gün sebze püresine kuzu kıyma eklenecek ve haftanın 5 günü kıyma 2 günğ balık olucak dedi
Sebzeler tek tek denenmiyor nedeni de sebzeler çok alerjik değilmiş ve bebeğin alerjik olamması da etken dedi
Bu arada ilk meyve elme ikincisi armut yapalım dedi
Çorba ve kahvaltı 7. Ayda şu an sadece püre yukaf unlu yumurtalı muhallebili yiyecekler 7. Ay içinde başlanacak dedi
Belkş faydam olur diye yazmak istedim
Ve mümkün olduğunca az sulandır ve temel öğün anne sütü olucak dedi
Çok çok teşekkür ederim😍
Benim dr da benzer şekilde anlattı ancak benimki yoğurtla başla sonra yavaş yavaş sebze ve meyve pureleei demisti. Yoğurt ve yumurta alerjik uç gün kuralını uygula demişti.
Yalnız kıyma ve balık için erken değil mi bize demedigi için soruyorum. Özellikle balık on aydan önce yedirilmemeli diye kalmış aklımda 🤔

Back
X