Benim bulantim yok ama doktorum bana liste vermisti oldugunda yapilacaklar diyeMide bulantısı için neler yapıyorsunuz aşırı halsizlik çöktü bulantidan dolayı uzandım kalkınca daha kötü oluyo
Selam kızlar ;
Çok aşırı derecede sinir oldum,doktordan çıktım hala ağlıyorum.
Yaşadıklarımı anlatıyım size de ;Biliyorsunuz 12.haftaya kadar hastane seçmemiz gerekiyor,ben şu anda 9.haftamdayım ve bu zamana kadar GATA Ulaş Fidan’a gittim.Kendisi benimle çok ilgilendi.Ama Doğum olarak düşündüğüm zaman;odaların çift kişilik olması,tuvaletin koridorda olması beni rahatsız etti ve o hastaneyi eledim.
Bugün doktor araştırması yapmadan,pat diye bir doktordan randevu alarak,özel bir hastaneye gittim.
Bebeğimin kalp atışını duyabilirmiyim dedim.(8.haftamda duydum,elimde videom da var)Bana dedi ki;34.haftada nts var,o zamana kadar duyamazsın,bizim makinelerimiz sese tanımlı değil dedi (bunu yapan çok iyi bir özel hastane )
Bebeğim sağlıklı mı dedim,bana cvp vermedi,yanındaki hemşireye bebeğin ölçümlerini söyledi.
Mide bulantısı yaşadığımı,hayatımı olumsuz yönde etkilediğini söyledim.Sen de “keto “olabilir ,git idrar ver dedi.Ben de öyle diyince endişelendim,o ne demek dedim.Git idrarını ver gel diyorum sana dedi.Ben de sinirlendim,vurdum kapıyı çıktım.Pislik herif bunlar da doktor işte !!!Sonra eşimi çağırdı,dua etsin kızım yaşında yoksa ben onu kovardım demiş.Zaten odadan çıkan benim.Eşime onun ne olduğunu açıklamış işte.Eşim de biz başka doktora gideceğiz dedi,çıktık.
Aile hekiminizin tavsiyesi üzerine o hastanede farklı bir bayan doktor bulduk,ona gideceğiz.
Yarın de Hacettepe Hastanesinde randevum var,bir de oraya gidip bakacağım ve karar vereceğiz.
Ama şu 12 hafta olayı ciddi anlamda çok saçma,devletin maddi olanakları yetersiz olduğu için böyle bir uygulama getirmişler ama nefret ettim!!!
Hiçbir doktor keseyi görmeden seni ciddiye bile almıyor.Onlar için beta hcg değeri değil,önemli olan kese ,ben keseyi 5.haftamda gördüm.
Keseyi gördükten sonra bu sefer ,sağlıklı mı değil mi diye öğrenmek için kalp atışını duymak istiyorlar,ben onu da 8.haftamda duydum.
Kaldı bana 4 hafta;4 hafta içerisinde nasıl hastane seçilebilir????
Hamile kaldığımdan beri;hastane,hastane dolaşıyorum.Ve yoruldum artık ciddi anlamda !!!
Canım Vedat beyi biliyorum ben hastanedeyken muayene olmuştum bundan önceki gebeliğimde kendi yeri bana çok yakın aslında atılgan plazada.ama gidemem vedat beye
Bene ankara nin bi ucundan diğer ucuna gidiyorum desem yeri doktora hangi çevreler daha yakın ki sana bi sorusturayim senin için :)Evet canım orası çok güzel bir hastane;benim kuzenim de orda Doğum yaptı.Sabah,akşam çocuk doktorları,gelip bebeği kontrol ediyorlar.Ama bana çok uzak,o yüzden tercih edemedim.
Yo yo yanlış anladın sanırım 12 hafta kurali devlette var bazısında farklı biraz daha geç de olabiliyor doğum hastaneleri hariç başta kabulünde sıkıntı çıkıyor özelde istediğin zaman istediğin doktora gidersin :)12 Hafta yı ben burdan duymuştum ama sadece özel içinmi geçerli?
Çünkü kuzenim hamile 35.haftasında son iki haftaya kadar hep özele gitti bi iki haftadır da devlete gidiyor ama öncesinde kaydı yoktu ve dogumuda orda düşünüyor.
Ya da şöyle bi durum var biz son zamanlara kadar başka bi özel hastanye giderken bi sorun yaşadıgımızda hastane degiştiremicekmiyiz bi saçmalık var bu kuralda :S
Ay hadı hayırlı haberlerle gel heyecanlandım yaaaKızlar doktordayım sıra bekliyorum dua edin lütfen bende kalp atışlarını duyabilim
Selam kızlar ;
Yaşadıklarımı anlatıyım size de ;Biliyorsunuz 12.haftaya kadar hastane seçmemiz gerekiyor,ben şu anda 9.haftamdayım ve bu zamana kadar GATA Ulaş Fidan’a gittim.Kendisi benimle çok ilgilendi.Ama Doğum olarak düşündüğüm zaman;odaların çift kişilik olması,tuvaletin koridorda olması beni rahatsız etti ve o hastaneyi eledim.
Bugün doktor araştırması yapmadan,pat diye bir doktordan randevu alarak,özel bir hastaneye gittim.
Bebeğimin kalp atışını duyabilirmiyim dedim.(8.haftamda duydum,elimde videom da var)Bana dedi ki;34.haftada nts var,o zamana kadar duyamazsın,bizim makinelerimiz sese tanımlı değil dedi (bunu yapan çok iyi bir özel hastane )
Bebeğim sağlıklı mı dedim,bana cvp vermedi,yanındaki hemşireye bebeğin ölçümlerini söyledi.
Mide bulantısı yaşadığımı,hayatımı olumsuz yönde etkilediğini söyledim.Sen de “keto “olabilir ,git idrar ver dedi.Ben de öyle diyince endişelendim,o ne demek dedim.Git idrarını ver gel diyorum sana dedi.Ben de sinirlendim,vurdum kapıyı çıktım.Pislik herif bunlar da doktor işte !!!Sonra eşimi çağırdı,dua etsin kızım yaşında yoksa ben onu kovardım demiş.Zaten odadan çıkan benim.Eşime onun ne olduğunu açıklamış işte.Eşim de biz başka doktora gideceğiz dedi,çıktık.
Aile hekiminizin tavsiyesi üzerine o hastanede farklı bir bayan doktor bulduk,ona gideceğiz.
Yarın de Hacettepe Hastanesinde randevum var,bir de oraya gidip bakacağım ve karar vereceğiz.
Ama şu 12 hafta olayı ciddi anlamda çok saçma,devletin maddi olanakları yetersiz olduğu için böyle bir uygulama getirmişler ama nefret ettim!!!
Hiçbir doktor keseyi görmeden seni ciddiye bile almıyor.Onlar için beta hcg değeri değil,önemli olan kese ,ben keseyi 5.haftamda gördüm.
Keseyi gördükten sonra bu sefer ,sağlıklı mı değil mi diye öğrenmek için kalp atışını duymak istiyorlar,ben onu da 8.haftamda duydum.
Hamile kaldığımdan beri;hastane,hastane dolaşıyorum.Ve yoruldum artık ciddi anlamda !!!
Yo yo yanlış anladın sanırım 12 hafta kurali devlette var bazısında farklı biraz daha geç de olabiliyor doğum hastaneleri hariç başta kabulünde sıkıntı çıkıyor özelde istediğin zaman istediğin doktora gidersin :)
Yanlış biliyorsun,o zaman biz neden bu sıkıntıları yaşıyoruz???Devlette de yok ama işte kuzenim dha 2 hafta oncesinde devlete gitmeye başladı 35. haftasında şuan :)
normalde düşünmüyordu çünkü özelde bi iki problem yaşadı diye arkadaşının önerisiyle devletteki doktora gidiyor şimdi.
Duyarsın canım baya büyümüş seninkiKızlar doktordayım sıra bekliyorum dua edin lütfen bende kalp atışlarını duyabilim
Kuzum Medicana düşünüyorum ben,Medicana’da bayan doktora gidip,ona göre karar vericem.Sen hangi hastaneye gidiyorsun?Bene ankara nin bi ucundan diğer ucuna gidiyorum desem yeri doktora hangi çevreler daha yakın ki sana bi sorusturayim senin için :)
Canım teşekkür ederim ilgine.armutun sapı üzümün çöpü gibi yapmış olmayım.Ya o zaman umarım iyi bir hekime denk gelirsin canım..
Bana yine haber verirsen sevinirimmerak etme bulursun eminim çok iyi bir hekim..
Bizim bölgede çok var hastane bir şekilde iyileri çıkacaktır karsina.
Ben Medicana’da yaşadım bu olayı,ama hala aklımda Medicana var.Çünkü arkadaşım orda Doğum yaptı ve çok güzel ilgilendiler.Ama şimdi doktorun ismini paylaşmam burda doğru olmazya inanmıyorum yaşadığın olaya. ne demek kalbini duymamak ve olumsuz konuşması..
yani bzmle de paylaşır mısın hangi hastane ona göre bilinçleniriz en azından hala hastane arayışında olanlar var çünkü.
Yanlış biliyorsun,o zaman biz neden bu sıkıntıları yaşıyoruz???
gerçek kaşar aldığınız sürece zararı olmaz bence. zaten ben peynirin her çeşidine bayılırımYa bende duydugumda epey sasirmistim bu grupta da baya bir kisiden de duydum dedim ne zarari olacak ki yiyeyim gitsin
Degistiremezsin diye bir kural yok ama bazi hastaneler ilerlemis hamilelikleri istemiyolar cunku bastan beri takip ettigi hastanin herseyini bilmis oluyor kisacasi soyle kabul eden hastane de var etmeyende var12 Hafta yı ben burdan duymuştum ama sadece özel içinmi geçerli?
Çünkü kuzenim hamile 35.haftasında son iki haftaya kadar hep özele gitti bi iki haftadır da devlete gidiyor ama öncesinde kaydı yoktu ve dogumuda orda düşünüyor.
Ya da şöyle bi durum var biz son zamanlara kadar başka bi özel hastanye giderken bi sorun yaşadıgımızda hastane degiştiremicekmiyiz bi saçmalık var bu kuralda :S
öncelikle çok geçmiş olsun. talihsizlik olmuş işte nerden ne doktoru çıkacak bilemiyorsun. yalnız bahsettiğin 12. hafta olayını anlamadım. 2 doktora gittim, 2si de öle bişiden bahsetmedi.Selam kızlar ;
Bende kasarin da eskisini cok severim aslinda peynir candir yagerçek kaşar aldığınız sürece zararı olmaz bence. zaten ben peynirin her çeşidine bayılırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?