Amin canım inşallah
Canım benim görünmemişti ilk gebeliğimde ve hiç görünmedi ama sonradan gören çok kişi biliyorum inşallah kardeşin haftaya görür bebişini
Amin inşallah canım
Kıyamam ya heveslenmiş eşin :)
Riskli bi durum olmadıkça bakacağını sanmıyorum ama Doğumda saat başı kontrol ediyorlar alttan hiç alttan muayene olmayınca ben de travmatik bi etki yaratmadı değilUmarım benim içinde öyle olur o zaman :)
Riskli bi durum olmadıkça bakacağını sanmıyorum ama Doğumda saat başı kontrol ediyorlar alttan hiç alttan muayene olmayınca ben de travmatik bi etki yaratmadı değil
Alttan bakmıyorlar diye biliyorum;arkadaşım 39 haftalık hamile ilk alttan muayenesini yarın yaptıracak.Doktor ona da çatı muayenesi dediUmarım benim içinde öyle olur o zaman :)
Vajinal usgyi belki karindan dogru aci bulamadiysa bakmistir.Arkadas 1 saate yakın muayene olmuş alttan ve karından o yüzden merak ettim çok uzun geldi bana nedense.
Guzel haberlerle gelmissin.: )
Bende 24unde gidecegim 2li test istemiyordum ama doktorum 2li yapalim bana kolaylik olsun digerlerini es geceriz dedi.
O kadar uzun mu suruyor ya 1 saat surmus senin nerdeyse
:) korkutmak için yazmadım tam olarak saat başı da değildir de baya sık yani ama güzel oluyor açıklığı öğrenip bebişe kavuşmaya ne kadar az kaldığını bilmek güzelAlttan bir defa muayene oldum.
Ve o gün hiç olabilme ihtimalim aklımda değildi doktora giderken
Smaer testi alalım dediler dedim alın.Sonra bir etek verdiler kadın asistan alttan olacak dedi esmerimdir bildiğiniz kip kırmızı olmuştum
Biraz travmatik oluyor gerçekten su saat başı olayı pek korkunc
Sonucu guzel olsunda uzun sursun o zaman arkadasim : )Ayın 24’ünde senin de güzel haberlerini alalım dilerim :) Doktorun doğru söylemiş canım, 2lide risk yüksek çıkmazsa benim doktorum da diğerlerine gerek yok 16. haftada renkli doppler bakarız demişti. Sadece benden aylık olarak tam kan tahlili, TSH ve kan şekeri değerlerim için tahlil istedi. Doğuma kadar her ay kan tahlillerimi takip edecek. Vitaminler bulantı yaptığından bıraktım kullanmıyorum ama kan değerlerimde bir düşüş farkederse bir şekilde takviye edeceğiz normal giderse vitamin kullanmana gerek yok dedi :)
Ultrasonda ense kalınlığını ölçmesi biraz uzun sürdü çünkü bebek çok hareketliydi, bir de benim doktorum biraz titiz bir adam, emin olmak şansa bırakmamak için epey dikkatli baktı, iç organlarına, burun ölçüsüne, tekrar kalp atışına, yüzüne, ayak parmaklarına bile zoom yapıp bir eksiği var mı diye dikkatlice baktı. Sonrasında ense kalınlığında birkaç farklı ve birbirine uzak değer görünce emin olmak için vajinal baktı. Bildiğim kadarıyla normalde de 20-25dk sürüyor ama bende biraz kalın çıkınca başka anormali görme ihtimali var mı diye iyice incelemek istediğini düşünüyorum. Muhtemelen ondan uzun sürmüştür :)
ay maşallah..ben çok merak ediyorum cinsiyetini... teşekkürler bilgiler için :)
Sonucu guzel olsunda uzun sursun o zaman arkadasim : )
Ne kadar guzel uzun detayli yazmissin.kendi adima cok tesekkur ederim.
Benim doktorumda cunku max 40 dakikalik bir randevu olacak dedi.o sebeple sordum.
Dogru aci bulmak emin olmak icin vajinal bakmasida bence iyi olmus tabi ki.
Benim her randevumu kizimda geliyor kardesini gormeye.ole bir durumda esimle cikaririm disari artik.
Ins senin kan sonuclarinda cok cok iyi cikar hersey en muntazam sekilde ilerler.
Banada 2li ve ileride detayli usg yeterli dedi.
İkili test ne kadar sürüyor kızlar birde alttan mi oluyor muayene ?
Bilginiz var mı acaba ?
Dün yaptırdım. Benimki 1 saate yakın sürdü ama ense kalınlığı biraz normalin üstünde çıktığı için doktor fazla inceledi. Muayeneye üstten başladı ama sonra bebek çok hareketli olduğu için vajinal de bakma gereği duydu. İki türlü de baktı bende ama genel uygulama üstten ve 25-30dk sürüyormuş. Muayene sonrasında bir tüp de kan veriyorsun, sonuçları ortalama 2-3 güne çıkıyor dediler.
Bi hastanede çalışıyormu yoksa muayenehanede mi ,Benim doktorum ayla üçkuyu, çok memnunum doktorumdan ama raporlar ve reçeteler için hastane dr istiyorum halada karar veremedimHoş bulduk canımDoktorum Mehmet Taner Kılıç
Senin doktorun kim?
Umarım bebişini Perşembe görürsün, ben de karışık yemekler yiyemiyorum tek tatlar yiyebiliyorım kaşar ekmek gibi ya da pilav gibiNe güzel yiyeceklerden ve kilolardan bahsediyosunuz maşallah diyim de. Yemek yemeği özledim ben dün işyerinde açlıktan kimse yokken ağladım artık. Yemek yersem ya çıkarıyorum ya saatlerce mahvoluyorum. Yemek dediğim de haşlama yumurta. Perşembeyi bekliyorum hala bebeği göremedim onun da stresi var üzerimde. Hayırlısı olsun
Benim karnimdan baktılar illa da alttan demiyorlar canım gösterirse ölçüm yapılacak yerleri sıkıntı yok o birazda doktoruna kalmış benim gittiğimde bi bayaninki görünmemis doktor bekliyor diyordu mesela normal ultrason muayenesi zaten bu birde kan 1 tüp :)İkili test ne kadar sürüyor kızlar birde alttan mi oluyor muayene ?
Bilginiz var mı acaba ?
geçmiş olsun. henüz bebeği görmemişsiniz sizin için erken midir bilmiyorum ama doktorunuza serum sorabilirsiniz. üç hafta direndim geçer diye, pazar günü hiçbir şey yiyemez hale gelip psikolojik olarak çökünce dün gidip serum aldım. çok şükür iyi geldi dünden beri yiyorum psikolojim düzeldi. hamile olduğum için mutluluk hissetmeye başladım ilk kez. aklınızda olsun sizin de. öyle hayat yaşanmıyor.Ne güzel yiyeceklerden ve kilolardan bahsediyosunuz maşallah diyim de. Yemek yemeği özledim ben dün işyerinde açlıktan kimse yokken ağladım artık. Yemek yersem ya çıkarıyorum ya saatlerce mahvoluyorum. Yemek dediğim de haşlama yumurta. Perşembeyi bekliyorum hala bebeği göremedim onun da stresi var üzerimde. Hayırlısı olsun
Benim hastane az biraz pahali esim istemedi devlete gideyim biraz sorun yasamistik oncesinde ondan burda yaptirdim bugün sonuclari alacagimAnladım canim bende sadece toxoplasma 300 istedi muayene 105 diğerlerinide sağlık ocağında yaptırdım bu seferlik devlette Uğraşacağım galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?