- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
kizda bilmiyordum ama bunda bnbnde duydum 3 hurma ya ayrı ayrı 2 yasin okudum birini sanci başlayınca kolay dogum icin birini dogumdan sonra süt gelsin diye birini de tahnikdeniyor ağzında ezip verirmişsin de bn yalattim bebege bide elimle cok minicik bisi ezip koydum tabi yalama emme çabasıyla geri çıkardı da yemiş oldu sonuctaKızlar ben oglumda hastane cantasıma hurma da koymuştum dogar dogmaz ilk ondan verdik bebege daha önce yazan oldu mı bilmiyorum da. O da cene kaslarını geliştiriyomus daha kuvvetli emmesini saglıyomus gercekten de senelerdir emiyomus gibi güzel güzel emmişti :)
vence ayak sesleri son hafta ck yaşadım bunu hele son 2 gun o yüzden dogumum yalanci çoban hikayesine döndü ve doğurmaya zor verdmKizlar dun gece karin agrisi ve hafif sanci ile uyandim.Dedim sanirim dogum sancilarim baslayacak.Baya da uzun surdu..Hic bu kadar uzun surmemisti ama sonra bicak gibi kesildi ve devam etmedi..Kizim daha gelmeyecek heralde.:)
Ayy insallah oyledir.Hayirlisi ile gelsin kizim:))vence ayak sesleri son hafta ck yaşadım bunu hele son 2 gun o yüzden dogumum yalanci çoban hikayesine döndü ve doğurmaya zor verdm
Cok iyi bir karar vermissin canim.Ben bekleme kararı aldım kızlar.Devletteki doktor herhangi bir risk görmedi.Ayrıca daha günüm de dolmadi.Nst,ultrason,suyu,haftası hep normal şükür.Zorla dogurmanin alemi yok diye düşündüm.Ozeldekine kalsa para için zorla dogurtacak demekki beni
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsunMaşallah sana da yavruna da Allah hayırlı uğurlu olmasini nasip etsin. Ayrıca alkışlar sana ve ebeye
Gözünüz aydın.Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin.darısı biz bekleyenlereMerhaba kızlar bu gün doğumumun beşinci günü anca biraz müsait olabildim doğum hikayemi anlatayım
Perşembe günü eşimle gezmeye gitmiştik bir gün önce gece adet sansısı gibi kasıklarıma belime sancı vuruyodu ama çok hafifi üşüttüğümü sandım zaten sabaha geçmişti o gün gezmeye gittik akşam üstü eve dönerken arabada karnıma hafifi sancılar giriyodu (gezmeye gittiğimiz yer iki saatlik uzaklıkta) ertesi güne doktora çatı için randevum verdı o yüzden kuaförden ağda randevusu almıştım sancılar yolda sıklaşınca kuaförü arayıp gelemiyceğimi söyledim sancılar hafifdi dayanabiliyodum yorgunluktandır diye düşündüm sonra eşimle eve geldik saat 18:00 civarıydı bulunduğumuz yerdeki acile gittik niye sancım var acaba diye parol verip gönderirler düşüncesindeyim hala doğum sancısı olduğunu hiç düşünmedim acilde sancılarıma baktılar düzenli dediler doğum başlamış dediler ben o şokla ağlamaya başladım kendi dr aradım vakit kaybetme hemen gel dedi acilden çıktık eve gelip valizimi aldık ve yola çıktık doktorumun hastanesi 2 buçuk saatlik uzaklıktaydı sancılar sanki artıyodu ama öyle dayanılmıycak gibi değildi sadece çok korkuyodum ve hala doğumun başladığına inanmıyodum çünkü daha 37+2 deydim anlamamıştır acildekiler diyodum hastaneye yaklaştıkca sancılarını aralığı sıklaştı hiç dakka tutmadım hastaneye geldik ayakta duramadığımı fark ettim ağrıya dayanabiliyodum ama kasılmış gibi hissediyodum kendimi hemen nts bağladılar ordaki ebe de doğumun başladığını söyledi alttan muyne ettiler üç santim açıklığım varmış hemen yatış verdiler saat 22:00 ye geliyodu nts ye bağlı şekilde iki saat yattım saat oniki olmuştu sancılar sıklaştı tekrar bi alttan muayne ettiler açıklık 4 cm olmuş ebe benim suyumu patlattı ve sonra kendi isteğimle epidural yaptırdım tekrar nts bağlı şekilde sancı çekmeye devam ettim saat gecenin ikisi olmuştu ve doktorum ebeyi arayıp eğer saat üçe kadar açıklık 10 cm olmamışsa sezeryana alacağım dedi ebe tekrar bi alttan muayne etti açıklık sadece 5 cm olmuştu ebe benim sezeryana girmemi istemediği için bir saat boyunca mesajlar yaptı bir takım ilaçlar iğneler verdi ve saat 2:45 de ebe tekrar baktı ki 10 cm açıklık ve hemen doğumhaneye aldı doktorum geldi üç dört kez ıkındım ve 15 dk içinde bebeğim doğdu gece 3:10 geçe 37+3 de oğlumu kucağıma verdiler hayatımın en inanılmaz ve en güzel anıydı.
Yani sadece çok şiddetli ağrı hissettiğim iki saatti o da epiduralin etkisi geçtikce yeni ilaç verilmesine 15 dk kala falan şiddetleniyordu o kadar çok şükür doğumum çok ani ve hızlı oldu
Senin açılman vardı dimi canm Kilosu ne kadar olmuşBen bekleme kararı aldım kızlar.Devletteki doktor herhangi bir risk görmedi.Ayrıca daha günüm de dolmadi.Nst,ultrason,suyu,haftası hep normal şükür.Zorla dogurmanin alemi yok diye düşündüm.Ozeldekine kalsa para için zorla dogurtacak demekki beni
Şeker vs ne alemde? Senin sıkıntılar geçti mi ya da ne zaman geçecek?Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun
Benimki kilolu olur muhtemelenCanim sana suni şancı demedilermi kilosu 3 kg mis çok değilfazla çıktıysa 2850 falan doğar gibime geliyir
ay inşallah yarın kontrolüm var bakalım ne çıkacakSizin gününüz bitmiş artık uzatmalara kalacak gibisiniz hayırlı şekilde bir an önce doğum belirtileri baslar ins.
insalah canm duşa girince çömelip kalkma yap kaslar acilsin:)Ayy insallah oyledir.Hayirlisi ile gelsin kizim:))
Şekerimi doğumdan beri hiç ölçmedim ama yükseldiğini anlardım hiç yükselmedi diğer problemlerim de hep gebelikle alakalıydı çok şükür iyiyyim çok teşekkür ederim canım önemseyip sorduğn içinŞeker vs ne alemde? Senin sıkıntılar geçti mi ya da ne zaman geçecek?
Amin inşallah canım hayırlı doğumlarınız olsun inşallahGözünüz aydın.Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin.darısı biz bekleyenlere
Ayy ne güzel ya maşallah hepsi geçmiş gitmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın. Allah'a şükürler olsun yavrularimiz da biz de iyiyizŞekerimi doğumdan beri hiç ölçmedim ama yükseldiğini anlardım hiç yükselmedi diğer problemlerim de hep gebelikle alakalıydı çok şükür iyiyyim çok teşekkür ederim canım önemseyip sorduğn içinsenin bebiş nasıl sen nasılsın
Sancılar 5dk bir gelirse git bence.nisandan bir hafta sonra bile olabilir doğum,aşırı suyun gelirse hemen git amaİyi aksamlar kizlar benim bir iki saat once nisanim geldi 2 kez ama sancilarim cok hafif ve duzensiz sizce gitmeme gerek var mi hastaneye
doktoruma ulastim oda agrin yoksa ve bebek hareketi iyiyse yarin sabah gel dediSancılar 5dk bir gelirse git bence.nisandan bir hafta sonra bile olabilir doğum,aşırı suyun gelirse hemen git ama
Bence git muayene etsinler. Eğer daha sancı düzensiz zaman varsa yollarlar zaten.İyi aksamlar kizlar benim bir iki saat once nisanim geldi 2 kez ama sancilarim cok hafif ve duzensiz sizce gitmeme gerek var mi hastaneye
Evet 3cm açılmam var.3250 dedi kilosunaSenin açılman vardı dimi canm Kilosu ne kadar olmuş
Sancin varsa git canim benim 2 kere nişanım geldi ilkinde gittim 5 gün önce 1 sm şu ana kadar bi şey yok daha ne sancı ne suİyi aksamlar kizlar benim bir iki saat once nisanim geldi 2 kez ama sancilarim cok hafif ve duzensiz sizce gitmeme gerek var mi hastaneye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?