2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Sana da yazdıklarınada katılıyorum burada iyi örnekler vermek bizimde öyle iyi sonuçlanacak anlamına kesinlikle gelmiyor sezeryan hayat kurtaran bir olay epizyo bastırarak çıkarma vakum vs bunlar bebeğin haznede boğulup özürlü olmaması İçin yapılan şeyler . Tüm iş doktorlarda ve ebede bitiyor onlar kar zarar hesabını doğru yapıp hastayı yönlendirmeli bazıları aşırı normalci bazıları zordan kaçıyor malasef hiçbirine güvenilmiyor ben normal Doğum yanlısı bir doktor tercih etmedim ssvd düşünmeme rağmen aşırı pimpirikli inçe detaycı bir doktor tercih ettim ben hastanenin ebelerine kalmamak İçin iyisi kötüsü denk gelir bilemem diye özel ebe tuttum ilk çocuk olsa ilkim sezeryan olmasa reptür riski olmasa hiç düşünmem devlete giderdim Konya devlet bir Harika ebe doula vs hepsi aşırı ilgili özel oda filan her Doğum yapan hem ebelerden hem doulalardan aşırı memnun. Bu arada görümcemin arkadaşı İstanbul’da 3 ay önce Doğum yaptı o kanama olayını yaşadı Rabbim kimseye vermesin ama onun sezeryan sonrası oluyor doktor içeri girip kanaması olabilir biraz diyor çıkıyor ve yastık yorgan ne varsa basıyorlar durduramıyor acil rahimini alıyorlar yoğun bakımda enfeksiyon kapıyor sezeryanı antibiyotikler böbreği iflas ettiriyor diyalize giriyor daha yavrusunu kucaklayamadı sadece birkere emzirdi çok ağır imtihanlar oluyor normal yada sezeryanla alakalı değil bu kanama yüksek ihtimal plasentanın tutunduğu yerle alakalı diye biliyorum

Evet işte risk var dediklerinde kim bebeğini riske atmak ister ki sonuç birsürü boş yere sezeryan Ben bebeğim için risk olmadığını bile bile sorumluluk almak istemedim eşimin ve annemin yanında doktor sezeryan dediğinde kabul ettim eşime de söyledim sadece senin için bu tercihi yapıyorum yavrumuzu riske attın deme diye insan korkuyor o kelimeyi duyduktan sonra malasef.

Dediğin gibi durumlarda bile suni ile başlatıp olmazsa ozaman sezeryan alınıyor yani anneye deneme hakkı tanınıyor. Doğum doğal bir süreç hastane ortamında ebeler başımızdayken bir riski mevcut değil yendir alınmış ameliyathane hazırlanmış doktora haber verilmiş oluyor ani bir durum İçin iri olanlar İçin bile doktorum önce sancı çekilmeli mutlaka doğal olarak Doğum başlamalı sonra sezeryan olmalı diyor çünkü o çekilen sancının sayısız faydası olduğunu söyledi bana bebek için. Bende senin söylediğin noktaya çok şaşkınım en azından hazıra konmamalı doktorlar iri diye saat gün belli gel alalım diye doğal süreç başlamasını beklemeli sezeryan olacağı zaman bile bu benim görüşüm

İşte bende aynen böyle düşünüyorum tabiki normal doğum olmayacak durumlarda ben illa normal istiyorum diye diretin demiyorum kimseye öyle olsa kendim diretirdim ama günümüzde sezaryen sayısının artışı da yadsınamaz. Bazı doktorlar sezaryeni gerçekten kolaya kaçmak için yapıyor bir diğer değindiğim nokta da iri bebek mevzusu sürekli bebeğim iri her gün biraz daha irileşiyor dedikçe bebeği kilo alamayan haftasından geride gelen anneler ister istemez benim bebeğim neden geriden geliyor diye üzülüyor olabilir.

Normal dogum yapilamayacak bir kilo degil.Onu soylemek istedim.
Kesinlikle. Ama işte 3 buçuk olunca doktorlar iri diyor. Ultrason sapma payı +- 300 Gr hesapliyorlar. Artık risk almıyorlar. Hatta doktorlar artık o kadar risk almaktan kaçıyor ki tus'ta khd seçme oranı acayip azalmış.

bana hoca demişti ki bir kaza olsa insan sakat kalsa ya da ölse herkes takdiri ilahi diyor ama iş bize gelince doktor hatası deyip dava açıyorlar demişti. bunu diyen devletteki iyi bir doktordu.ben şahsen riske atılmaktansa ameliyat taraftarıyım.

Ben de acve hurması ve zemzem suyunu hazırladım.ilk oğlumda da vermiştik ins.bir aksilik olmazsa bebeğimede vermek istiyorum

Dün devlet hastanesinde kontrolüm vardi bebeğim de 3kilo 650 gr dedi doktor.ama hiç ibebek iri ya da kilolu olacak sezeryan olmak zorundasin demedi hersey normal.dogum için gayet uygun dedi.ama özelde ki doktora göre bebeğim iki hafta önce gidiyor riske atmamak diye bahsediyorlar.her hastane ve ultrason cihazlarında yanılma payı da çok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…