2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Merhaba kızlar bu gün doğumumun beşinci günü anca biraz müsait olabildim doğum hikayemi anlatayım
Perşembe günü eşimle gezmeye gitmiştik bir gün önce gece adet sansısı gibi kasıklarıma belime sancı vuruyodu ama çok hafifi üşüttüğümü sandım zaten sabaha geçmişti o gün gezmeye gittik akşam üstü eve dönerken arabada karnıma hafifi sancılar giriyodu (gezmeye gittiğimiz yer iki saatlik uzaklıkta) ertesi güne doktora çatı için randevum verdı o yüzden kuaförden ağda randevusu almıştım sancılar yolda sıklaşınca kuaförü arayıp gelemiyceğimi söyledim sancılar hafifdi dayanabiliyodum yorgunluktandır diye düşündüm sonra eşimle eve geldik saat 18:00 civarıydı bulunduğumuz yerdeki acile gittik niye sancım var acaba diye parol verip gönderirler düşüncesindeyim hala doğum sancısı olduğunu hiç düşünmedim acilde sancılarıma baktılar düzenli dediler doğum başlamış dediler ben o şokla ağlamaya başladım kendi dr aradım vakit kaybetme hemen gel dedi acilden çıktık eve gelip valizimi aldık ve yola çıktık doktorumun hastanesi 2 buçuk saatlik uzaklıktaydı sancılar sanki artıyodu ama öyle dayanılmıycak gibi değildi sadece çok korkuyodum ve hala doğumun başladığına inanmıyodum çünkü daha 37+2 deydim anlamamıştır acildekiler diyodum hastaneye yaklaştıkca sancılarını aralığı sıklaştı hiç dakka tutmadım hastaneye geldik ayakta duramadığımı fark ettim ağrıya dayanabiliyodum ama kasılmış gibi hissediyodum kendimi hemen nts bağladılar ordaki ebe de doğumun başladığını söyledi alttan muyne ettiler üç santim açıklığım varmış hemen yatış verdiler saat 22:00 ye geliyodu nts ye bağlı şekilde iki saat yattım saat oniki olmuştu sancılar sıklaştı tekrar bi alttan muayne ettiler açıklık 4 cm olmuş ebe benim suyumu patlattı ve sonra kendi isteğimle epidural yaptırdım tekrar nts bağlı şekilde sancı çekmeye devam ettim saat gecenin ikisi olmuştu ve doktorum ebeyi arayıp eğer saat üçe kadar açıklık 10 cm olmamışsa sezeryana alacağım dedi ebe tekrar bi alttan muayne etti açıklık sadece 5 cm olmuştu ebe benim sezeryana girmemi istemediği için bir saat boyunca mesajlar yaptı bir takım ilaçlar iğneler verdi ve saat 2:45 de ebe tekrar baktı ki 10 cm açıklık ve hemen doğumhaneye aldı doktorum geldi üç dört kez ıkındım ve 15 dk içinde bebeğim doğdu gece 3:10 geçe 37+3 de oğlumu kucağıma verdiler hayatımın en inanılmaz ve en güzel anıydı.
Yani sadece çok şiddetli ağrı hissettiğim iki saatti o da epiduralin etkisi geçtikce yeni ilaç verilmesine 15 dk kala falan şiddetleniyordu o kadar çok şükür doğumum çok ani ve hızlı oldu

Gozunaydin canim.Allah anali babali buyutsun.Darisi biz bekleyenlerin basina.:)

:)Cuma suni sanci ya gidiyorum ama herşeyi normal çıkara acaba 42 yi beklemek mi gerek diye kafama takılıyor cnm
Canım doktoruna güveniyorsan ve o suni diyorsa doğur gitsin. 41'den sonra bebeğin kaka yapma ihtimali artıyor çünkü

Maşallah sana da yavruna da Allah hayırlı uğurlu olmasini nasip etsin. Ayrıca alkışlar sana ve ebeye

Yok öyle bişey ya :))
bencede yok sanki kizimda ilk dogum olduğundan mi bilmiyorum ama ıkınırken catlicam sandım kafasi büyüktü 3300 du kilosu da oglum 2900 doğdu bası ultrasonda hep kucuk çıkardı ki kucuk de ve bas çevresi 35 daha rahattı dogumu en azindan kendimi patlayıp parçalanacak gbi hissetmedim ikinirken. ama bnde hep büyük bebek kendini iter diye duydum

Sağlıkla büyüt canım güzel geçmiş ne mutlu

Kızlar ben bu kaka yapmasını anlamıyorum bebegin neden 41 42 haftada kaka yapıyor da önce yapmıyor ya da öncede öyle bişey olmaz ihtimali var mı

Ben bekleme kararı aldım kızlar.Devletteki doktor herhangi bir risk görmedi.Ayrıca daha günüm de dolmadi.Nst,ultrason,suyu,haftası hep normal şükür.Zorla dogurmanin alemi yok diye düşündüm.Ozeldekine kalsa para için zorla dogurtacak demekki beni

Evet ya herkes kolaycacik doguruvermiyor malesef.bakalim bu cuma kontrol var bizim az çok belli olur doğum şeklimiz.doktorumuz ne derse o olacak diretmeyeceğim eşime de söyledim mirin kırım etti azcik sonra sen bilirsin dedi risklerini anlatinca

hayirlisi boylemis canm gercekten bu farklar oluyor genelde 39.haftada 3300 ölçülüp 40+2de 2900 doğurdum bnde . aman iyisiniz gene iri olsa sorun yasasan bu kez de daha farkli düşünürdün.

bu arada kizlar iri bebekler var 4 kilo ve üzeri doğan ama kendini 32 . haftalar gbi kucuk haftalarda belki ediyor kendini. bide bebeğine iri denilen bide başka doktora gitsin onun ultrasonunda kac çıkacak ona gore hareket edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…