Kızlar yardim edin lutfen,bende birkaç gündür hemoroid problemi başladı,kabiz değilim ama çok acıyor.bu problem normal doğumu etkiler mi ki ıkınma da falan?Ilk gebeliğim tecrübeli anneler yaşadınız mi böyle bir sorun
Ben de ilkndogumdan sonra olmuştu doktor fitil ve bir toz vermişti bağırsak calistirmak icin.simdiki hamileliğim de de senin gibi oldu iki üç ay önce kadın doğum doktorum bana genel cerrahiye gitmemi söyledi ihmal ettim bir hafta içinde geçti.acikcasi kırmızı kantoron yağı cok.etkiliymis aklında olsun bende doğumda tekrar olur korkusu yaşıyorum.acikcasi
Ben de ilkndogumdan sonra olmuştu doktor fitil ve bir toz vermişti bağırsak calistirmak icin.simdiki hamileliğim de de senin gibi oldu iki üç ay önce kadın doğum doktorum bana genel cerrahiye gitmemi söyledi ihmal ettim bir hafta içinde geçti.acikcasi kırmızı kantoron yağı cok.etkiliymis aklında olsun bende doğumda tekrar olur korkusu yaşıyorum.acikcasi
Nasil acıyor anlatamam.cok tuhaf şimdiye kadar böyle sorun yokken doğuma günler kala birden bire çıkması..arkadasimda da olmuş normal doğumda çok zorlanirsin ikinamazsin bile acıdan demişti aklım karman çorman oldu.kirmizi kantaron denicem çok sağol
Ya çok zor oldu doğumum ilk önce onu söyliyim 4 kilo 15 gram 55 cm doğdu oğlum maşallah çok güzel benle eşimin karışımı sanki sabah 5:30’da başladı sancılarım Düzensiz ama kısa sürede gelen 7’den sonra ise ıkınma hissi oluşturan sancılar girmeye başladı ondan da emin olamadım acaba enfeksiyondan mi dedim kaburgalarım böbreklerim filan ağrıyordu 2 gündür hiç bişey almadım yanıma eşimede emin değilim sancılar düzensiz geliyor dedim neyse işte 8:30’da 3 cm açıklıkla yatış verdiler 9;30’a kadar 5 cm oldu durdu maalesef saat 1’de suni verdiler 4:30’da 9-10 cm arası açıklık oldu ıkın dediler yeterli ıkınamadım 6’ya kadar sonra bebeğe yazık dediler doğumhaneye aldılar yarım saatte vakkumla çekmeye çalıştılar zor bela oldu vakkumla bile çok yorgun ve açtım serum filan verdiler ama gözümü açıcak nefes alacak bile halim yoktu 18:30’da doğdu direk küveze götürdüler 1 saatten fazlada dikişlerim sürdü ve içten dikişim çok oldu tövbe ettirdi ama sonunda çok şükür kurtuldum ufak bir solunum sıkıntısı oldu oğlumun oda 2 gün küvezde kalıcak dediler ama sabah verirlermiş yanıma doktorum öyle dedi sormuş durumunu sağolsun gerçekten doktorlar hemşireler filan baya bir uğraştılar biraz terstiler herşey yasak bir hastaneydi ama oldu bir kere artık
Normal doğum sancisi çeken arkadaşlar yaklaşık iki saattir devamlı hissettiğim.bel.ve tam kasık değilde alt tarafında hafif bir ağrı var sizce bu sancı olabilir.mi
her doğum kendine özeldir. iyi düşünün iyi olsun elbette çok kolay değil zorlukları olacak ama bebeğin ağlama sesini duyduğunuz anda herşey bitiyor ve çektiğiniz her sancıyı acıyı unutuyorsunuz. böyle olmasa insanlar 2. çocuğuna hamile kalmayı aklının ucundan geçirmezdi. ilk doğumum normaldi Allah nasip ederse bunun da normal olmasını çok istiyorum. önemli olan elbette ki sağlıkla doğması sezaryen normal hiç farketmez ama kesinlikle normal doğum kafanızda canlanan kadar kötü bir olay değil. yalnız değilsiniz ebeler doktorlar başınızda olumsuz giden bir durumda müdahale edeceklerini bilerek, sağlık ekibine güvenerek daha kolay bir doğum yapabilirsiniz. insanlık varolduğundan beri insanlar doğuruyor herkes başarmış bunu gözünüzde büyütmeyin. sağlıkla doğsunlar inşallah
her doğum kendine özeldir. iyi düşünün iyi olsun elbette çok kolay değil zorlukları olacak ama bebeğin ağlama sesini duyduğunuz anda herşey bitiyor ve çektiğiniz her sancıyı acıyı unutuyorsunuz. böyle olmasa insanlar 2. çocuğuna hamile kalmayı aklının ucundan geçirmezdi. ilk doğumum normaldi Allah nasip ederse bunun da normal olmasını çok istiyorum. önemli olan elbette ki sağlıkla doğması sezaryen normal hiç farketmez ama kesinlikle normal doğum kafanızda canlanan kadar kötü bir olay değil. yalnız değilsiniz ebeler doktorlar başınızda olumsuz giden bir durumda müdahale edeceklerini bilerek, sağlık ekibine güvenerek daha kolay bir doğum yapabilirsiniz. insanlık varolduğundan beri insanlar doğuruyor herkes başarmış bunu gözünüzde büyütmeyin. sağlıkla doğsunlar inşallah
Güzel düşüncelerin ve tavsiyelerin için teşekkür ederim canım. İlk doğum olacak kısmetse ister istemez korku geliyor artık. İnşallah bende normal doğum yaparım.
Canim benim de ilk dogumum olacak.Suni sanci verilecek bana yarin sabah.Suni sanci alanlarin dogum hikayelerini okudum hepsi korkunç ama iyi hikayeler de dinledim bizzat.Herkesin agri eşigi farkli..Bence o an bebegimizi kucagimiza alacagimiz ana odaklaniriz..Oyle dusunmek istiyorum..Vakuma falan da herkesde gerek kalmiyor.