2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Evet bende cok benzetiyorum ikisini yalniz bizim saclar azcik gitti biz ek gidaya erken basladigimiz icin fotograflar nisan ayinin başından valla ben gorumcemden aldim sandalyeyi ama parayla alacak olsam buna o kadar para vermezdim şahsen kizlarin aldiklari masa sandalye olabilenlerden alirdim. Ama chicconun sandalyesinin kademeli olmasi isime yariyor Selimi dik pozisyonda oturtmuyorum hafif yatık oturtuyorum

Bizimde mama sandalyesi var ama biraz erken gibi geliyor çıkarmak için birde sizinkiler gibi küçük değil daha büyük şimdi çok yer kaplar. Ben daha başlamadım tadıma valla biraz tembelim sanırım Birde 3 gün şu 3 gün bu uğraşamam valla yavaştan çorba yoğurt meyve püresi vermeye başlarım .

Senin iyi gidiyordu
Senin iyi gidiyordu değişti mi bebiş. Cnm aslında turkiye de kime sorsan yüzde sekseni aynı şeyi söyler çünkü ne yapacaklarını bilmiyorlar ama artık değişiyor burda çok itiraz ettiniz ama uyku eğitimi bu dönemler için gayet başarılı tabi kabul etmiyorlar ama yeni nesil artık bu u uyguluyor öğrenmiş çaresizlik bu durumu kabul etmek bence ne kadar tecrübeli olursan ol her bebekte birşeyler ogreniyor insan sen biraz daha ılımlısin bu konu da sana tavsiyem bı de uyku eğitimi vermiş anneleri oku sinem Gerger var sadece yorumları oku orda değisenleri görürsün yapmak zorunda değilsin.bebek bu değişmez böyle kabul ederiz eskidendi artık bir yol var bence hele tracy hogg kitabında öyle güzel anlatmış ki bebeklere çok ince davranıyor bezini bile değiştirirken bebekten izin alin diyor. Bu günler geri gelmiyor bebekle güzel eğlenceli vakit geçirmek varken uykusuz zor oluyor bizim ilk aylar sürekli uyaniyordu uykusunu alamadığı icin huzursuz ağlıyordu şimdi oyun oynuyoruz mesela yüzü gülüyor kuzumun sabit fikirli olmayi hiç sevmem araştırır ona göre yaparım herşeyi ins tüm bebisler uyurlar guzelce

Biliyorum canım var t.hogg kitabı bende, gerger ve samurkaş'ı da izledim. Baya araştırdım. Ama uyku eğitimi almış ve şu an 30 yaşına gelmiş kimse yok tanıdığım, yani gelecekte etkisi ne olacak bilinmiyor. Çok yeni bir eğitim. Doktorlar bile ikiye ayrılmış. Işe yarıyor mu? Kesinlikle evet ama ilerde nasıl bir etkisi olur bilmiyorum. O yüzden çok zorda kalmadıkça vermek istemiyorum. Ama artık dayanamayacağım noktaya gelirse veririm. Şu an idare edebiliyorum. Versem çok rahat edicem biliyorum, uzay da daha iyi uyuyacak, ama gözümün önünde örnek olmadan çok zor.

Batıda bu eğitim daha uzun yıllardır var ama orda ilişkiler çok bireysel bize göre. Ben kendi anneme çok düşkünüm mesela, günde 3-4 defa ararım konuşuruz. Çok fazla yabancı arkadaşım var işim gereği, kimse ailesine bizim kadar düşkün değil. Ben bu farkın yetiştirme tarzından kaynaklandığını düşünüyorum, bireysellik ön planda olunca ilişkiler zayıflıyor ve bebegin tek başına uyuması da son derece bireysel bir durum. Anneyle paylaşım olmuyor ve başının çaresine bakıyor daha 5 aylıkken. Belki yanlış düşünüyorum ama içim bu şekilde rahat edecek sanırım eğitim kötü bir şey değil, sadece ben hazır değilim.

O kitapları bende almayı düşünüyorum baya tavsiye ediyorlar

Kesinlikle katılıyorum sana canım.ben şuan iyiki vermişim diyorum ya maşallah paşam da onu istiyormuş demekki hiç zorlanmadı maşallah çok şükür daim olsun insaALLAH

Aynen sana katılıyorum bende böyle düşünüyorum tabiki isteyen verir isteyen vermez herkes cocugu icin en iyi olanı bilir. Bi yazı okumuştum tam aklımda değil ama cok hosuma gitmişti diyorki siz yabancıların cocukları gibi mi cocuk yetiştirmek istiyorsunuz daha kücücükken kendi basının caresine bak diyorsunuz ilerde onlar gibi anneyi babayı takmayan 18 yasına gelince ayrı eve cıkan sevgilisiyle yaşayan herseye kendi karar veren anneden babadan bağımsız mı evlat yetiştirmek istiyorsunuz gibi şeyler söylüyor o yüzden ben odasını bile erken ayırmaya karşıyım biraz büyüyüne kadar bana bugımlı olsun napayım

Ama uyku eğitimiyle o dedikleriniz bir değil ki çok farklı şeyler bence.onlara eğitim verirken kendi başının çaresine bak gibi bir mesaj vermiyoruz aksine sen bir bireysin bunu başarabilirsin diye uyumayı öğretiyoruz.ayni yemeyi öğretir gibi bir kaşık tutmayı ellerini kullanmayı yürümeyi öğretir gibi gibi

Güzel yszmissin en azından duygusal bir yazı ama Yanlış olan tek yatması mi zaten uyuduktan sonra sürekli yanında olmuyorsun ki oğlum 22 aylık öyle sevgi dolu ki yabancılara bile gider omuzlarına yatar sürekli bizi öper senin yöntemin güzeldi sadece gözünü kapatmadan yanından ayril o kadar aslında anneye bağımlı olması daha kötü degilmi düşünsene sen uzaya şunu öğrettin sen uyandiginda ben hep yanındayım o da her uyandığında seni arıyor gün içinde onunla yeterli vakit geçirmek daha önemli bence .senin düşüncen güzel ama uykuda yanında olmak onun için bir bağımlılık uyku dışında o dediğini yaparsan sıkıntı olmaz bence peki bizim tr deki uyku sistemi nasıl çok mu sağlıklı uyumuyor diye bebek hirpalaniyor bağırıyorlar sinirleniyorlar ben bile kendimi zor tutmuştum bagirmamak icin sürekli ağliyordu ben çok olumlu olduğunu düşünüyorum ben oğlum tek başına bırakırdım uzaktan takip ederdim kendi kendine oynamayı öğrendi çok rahat oluyordu şimdi sürekli beraber oynuyoruz büyüdükçe o ayrı ama herkesin yanında durur beni kolay kolay aramaz

Vallahi her pedagog farklı konusuyor. Geçen yıla kadar odaları mutlaka ayırın diyorlardı, şimdi 2 yaşına kadar beraber uyuyun diyorlar insan ne yapacağını şaşırıyor.

Ya işte çok soyut konular maalesef, elle tutulur bir şey olsa net sonuç buluruz da, hayırlısı diycez mecburen. Her doktor farklı konusuyor. Bende bizim evin doktorunu dinlemeye karar verdim :) anam ne derse o

Son düzenleme:
Çok doğru söylüyorsun yabancılar aglamsya bırakıyorlar ya gerçekten öpüp konuşmak rutin yaptıktan sonra. yatağa bırakmanin ne zararı var her kalktığında emzirmek sallamak daha mi sağlıklı Dr lar sallamanin bebeklere çok zararı olduğunu soyluyorlar ama kimse karşı değil keşke buna karşı olanlar bebeği bayıltana kadar sallamaya da erken ek gıdanın zararlı olduğunu bilip ona da karşı olsalar o zaman anlarım herkesin tercihi geçen uyku eğitmeni o zaman ek gıdaya niye başlıyoruz bebeği kendi kendine yemek yedirmeyi öğretiyoruz dedi burda bunu anlatmaya çalışmak da çok saçma geliyor artik senin nasıl gidiyor cnm

Kizlar bu arada hayat eve sığar uygulamasi güncellenmiş. Evin civarında vaka ve ölüm durumlarını fln gösteriyor renkli halkalarla. Bizim.ev yüksek riskli bölge olmuş

Ya işte çok soyut konular maalesef, elle tutulur bir şey olsa net sonuç buluruz da, hayırlısı diycez mecburen. Her doktor farklı konusuyor. Bende bizim evin doktorunu dinlemeye karar verdim :) anam ne derse o
Uzmanlar 4 yaşına kadar kreşe vermeyin diyorlar vermek zorunda bir sürü insan var ben de dahil ücretsiz izin aldım sırf kendim yetistireyim diye maddi durumumuz çok iyi değil ama çocuğum için herşey şimdi ikinci geldi büyük daha çok yanımda olacak onun sayesinde.annenne babanne daha sıkıntılı kuralsız yetiştiriyorlar telefon TV bağımlılığı yapıyorlar gerçi anneler de yapıyor bunu ama ins ortalık düzelir de rahat düzenimize baslariz.

Allahtan bizim işimiz müsait kreş bakıcı fln olmayacak. Tv bizim evimizde yok zaten, 15 yıl oldu izlemedim hiç. Eşim de sevmez. Çok karşıyım tv'ye. Kütüphanemiz var evde, boş zamanlarda okuruz bol bol, müzikle uğraşırız kendi çapımızda :) bir tek işte dışarı çıkmayı özledik dediğin gibi. Eylülde işe geri döneceğim eğer ortalık düzelirse, onda da ben işteyken eşim bakacak. Sonra o gidince ben bakıcam. Dediğin gibi her şey çocuklarımız için. Insanın gözü bir şey görmüyor çocuğu söz konusu olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…