Şu anda durum öyle değil mi ben 85 doğumluyum biz anne babamızdan cekinirdik şimdiki nesil daha ilkokul cagi bile anne babayı dinlemiyor dışarıda görüyorum nasıl azarlıyor annesini küçük yaşta hamile kalanlar çok fazla cidden ortalık çok bozuldu ki Türkiye'de ben korkuyorum çocuk yetiştirirken ki bunlar uyku şekliyle alakası yok özellikle teknoloji bozdu herşeyi biz bile değişmedik mi çocuğunu parka götürüyor anne elinde telefonAynen sana katılıyorum bende böyle düşünüyorum tabiki isteyen verir isteyen vermez herkes cocugu icin en iyi olanı bilir. Bi yazı okumuştum tam aklımda değil ama cok hosuma gitmişti diyorki siz yabancıların cocukları gibi mi cocuk yetiştirmek istiyorsunuz daha kücücükken kendi basının caresine bak diyorsunuz ilerde onlar gibi anneyi babayı takmayan 18 yasına gelince ayrı eve cıkan sevgilisiyle yaşayan herseye kendi karar veren anneden babadan bağımsız mı evlat yetiştirmek istiyorsunuz gibi şeyler söylüyor o yüzden ben odasını bile erken ayırmaya karşıyım biraz büyüyüne kadar bana bugımlı olsun napayım
Cok şükür canim ya maşallah oğlum kolay adapte oldu oda bende dünya varmış diyoruz benceÇok doğru söylüyorsun yabancılar aglamsya bırakıyorlar ya gerçekten öpüp konuşmak rutin yaptıktan sonra. yatağa bırakmanin ne zararı var her kalktığında emzirmek sallamak daha mi sağlıklı Dr lar sallamanin bebeklere çok zararı olduğunu soyluyorlar ama kimse karşı değil keşke buna karşı olanlar bebeği bayıltana kadar sallamaya da erken ek gıdanın zararlı olduğunu bilip ona da karşı olsalar o zaman anlarım herkesin tercihi geçen uyku eğitmeni o zaman ek gıdaya niye başlıyoruz bebeği kendi kendine yemek yedirmeyi öğretiyoruz dedi burda bunu anlatmaya çalışmak da çok saçma geliyor artik senin nasıl gidiyor cnm
Şu anda durum öyle değil mi ben 85 doğumluyum biz anne babamızdan cekinirdik şimdiki nesil daha ilkokul cagi bile anne babayı dinlemiyor dışarıda görüyorum nasıl azarlıyor annesini küçük yaşta hamile kalanlar çok fazla cidden ortalık çok bozuldu ki Türkiye'de ben korkuyorum çocuk yetiştirirken ki bunlar uyku şekliyle alakası yok özellikle teknoloji bozdu herşeyi biz bile değişmedik mi çocuğunu parka götürüyor anne elinde telefon
Aynen öyle en iyisi annenin içi nasıl rahat ediyorsa onu yapacak bence doktorlar ikiye ayrılıyor çogu konudaVallahi her pedagog farklı konusuyor. Geçen yıla kadar odaları mutlaka ayırın diyorlardı, şimdi 2 yaşına kadar beraber uyuyun diyorlarinsan ne yapacağını şaşırıyor.
Benim gonderdigim tarifler bu cocuk ac kitabindan canim tamamini gonderecegim almana gerek yok benceO kitapları bende almayı düşünüyorum baya tavsiye ediyorlar
Öyle olanlarda var tabiki bu yetiştirmeyle alakalı sen güzel ahlaklı sorumluluk sahibi oturmasını kalkmasını konuşmasını nerde ne yapacağını bilen bir birey yetiştşrirsen bunları yaşamazsın. Hersey anne babada bitiyor güzel eğitmek lazım cocuk anneden babadan ne görürse onu yapar. İnşallah bizim evlatlarımız öyle olmaz saygılı bilinçli olurŞu anda durum öyle değil mi ben 85 doğumluyum biz anne babamızdan cekinirdik şimdiki nesil daha ilkokul cagi bile anne babayı dinlemiyor dışarıda görüyorum nasıl azarlıyor annesini küçük yaşta hamile kalanlar çok fazla cidden ortalık çok bozuldu ki Türkiye'de ben korkuyorum çocuk yetiştirirken ki bunlar uyku şekliyle alakası yok özellikle teknoloji bozdu herşeyi biz bile değişmedik mi çocuğunu parka götürüyor anne elinde telefon
Aynen bende alacaktım sen gönderince vazgeçtim. Çok sagolBenim gonderdigim tarifler bu cocuk ac kitabindan canim tamamini gonderecegim almana gerek yok bence
Benim gonderdigim tarifler bu cocuk ac kitabindan canim tamamini gonderecegim almana gerek yok bence
Konuşmalarından farklı bir kişiliğin olduğunu anlamıştım cnm olumlu yönde tabi . TV olmaması çok güzel ben severim TV izlemeyi ama çocuk büyüdükten sonra acmiyoruz şimdi akşam haber izliyoruz oğlum gözünü dikiyor o an kapatıyoruz eve gelenler ailem dahil TV açın ses yapsın normal gelmiyor kimseye.biz izledik herkes izliyor birşey olmuyor diyorlar . Eskiden aileden kaynaklanır diyordum ama çevre daha önemli bazı öyle aileler varki çocukları sıkıntılı o yüzden hiç büyük konuşup çocuğum yapmaz diyemem. Teknoloji evet doğru kullanmak lazım ama heryerde sen de görüyorsundur bebekleri n elinde bile telefon var yeterki sussun diye TV tabletle çocukları susturuyorlar . Oğlumla oyün oynuyoruz etkinlik yapıyoruz sürekli halı üstündeyim ya da ayakta bir yandan kızım kucakta ona yetişmeye çalışıyorum oğluma telefon TV versem çok kolay olurdu herkes öyle yapiyor. Bu grubu bile takibi bıraktım ara ara bakıyorum hangi sayfa denk gelirse belki bir yardımım olur belki ben de birşey öğrenirim ilk cocukta çok okumuş araştırmıştım yeni fikirlere açığım öğrenmeyi seviyorumCanım bu dediğin aileyle alakalı bir şey, cocuklarin sucu yok. Tam da bu yuzden evimde tv yok. Büyük yeğenim 14 yaşında. Ben bu kadar saygılı ve sorumluluk sahibi çocuk görmedim. O da zamane çocuğu ama çok bilinçli. Çünkü anne baba bilinçli. Yani Turkiye'nin durumu kötü değil, bir çok anne babanın eğitim durumu kötü. Eğitim derken okuldan bahsetmiyorum. Hayatında kitap okumamış tipler çocuk yetiştiriyor. En son ne okudun desen cevap veremez ama çocuk eğitiminde güya her şeyi bilir. Işte onların çocukları azarlıyor anne babasını, hakli çocuklar, öyle görmüş çünkü. Doğru kullanınca teknoloji büyük nimet.
Bende çok severim kitap okumayı kütüphanede çalışıyordum üç yılAllahtan bizim işimiz müsait kreş bakıcı fln olmayacak. Tv bizim evimizde yok zaten, 15 yıl oldu izlemedim hiç. Eşim de sevmez. Çok karşıyım tv'ye. Kütüphanemiz var evde, boş zamanlarda okuruz bol bol, müzikle uğraşırız kendi çapımızda :) bir tek işte dışarı çıkmayı özledik dediğin gibi. Eylülde işe geri döneceğim eğer ortalık düzelirse, onda da ben işteyken eşim bakacak. Sonra o gidince ben bakıcam. Dediğin gibi her şey çocuklarımız için. Insanın gözü bir şey görmüyor çocuğu söz konusu olunca.
Maşallah babası kucakta pış pış yapıyordu dur ne yapıyorsun yatağa koy öyle yap dedim biz tecrübe liyiz o konuda eşim rahatligini bildiği için destek oluyor sağolsun. Ninniye de alismasin aslında kucağa alıp sakinlestirip yatirsan pış pış yapsan ben öyle yapıyorum uyuyor o zamanCok şükür canim ya maşallah oğlum kolay adapte oldu oda bende dünya varmış diyoruz bencebabası bile şaşkın dün biraz mizirdandi ben yemek hazırlarken babası kucağına aldı sallanmaya başladı git yatır yatağına uykusu geldi dedim zaten gözler kapanıyordu içeri gelmiş bana hayretle "önceden yatağına bırakınca kucağımdan kıyameti koparırdı şimdi direk gözlerini kapadı uyudu aferin sana hatun"dedi o an dünyalar benim oldu lakin gece bazen uyanıyor donduremiyor uykuya gazdan dolayı sanırım bende hemen pışş pat ve ninniyle geri donduruyorum tek sıkıntı bu simdilik
Üç yıl çalıştım kütüphanede çok kitabım yok tam almaya başlamıştım çocuk oldu vakit yok oğlumla çok kitap okuyoruz o da çok seviyor bazen kendi gidip okuyor bakıyor tabi sayfalara bazen bize getirir dizime oturur çok güzel ins ilerde hepbirlukte okuyacağız çok istiyorum ikisinin de kitap okumayı sevmesiniBende çok severim kitap okumayı kütüphanede çalışıyordum üç yıl
Keşke anne baba da olsa yüzde seksen çevre bence etrafta o kadar iyi aile var ama çocuk sıkıntılı en büyük duam hayırlı insanlarla karşılaşmasıÖyle olanlarda var tabiki bu yetiştirmeyle alakalı sen güzel ahlaklı sorumluluk sahibi oturmasını kalkmasını konuşmasını nerde ne yapacağını bilen bir birey yetiştşrirsen bunları yaşamazsın. Hersey anne babada bitiyor güzel eğitmek lazım cocuk anneden babadan ne görürse onu yapar. İnşallah bizim evlatlarımız öyle olmaz saygılı bilinçli olur
Tabiki çevre de cok önemli ama önce egitim anne babada başlıyor biz elimizden geleni yapıp doğruyu yanlışı öğretecegiz onlarda inşallah iyi insan olur iyi arkadas seçerler. Bu zamanda cocuk yetiştirmek gercekten zorKeşke anne baba da olsa yüzde seksen çevre bence etrafta o kadar iyi aile var ama çocuk sıkıntılı en büyük duam hayırlı insanlarla karşılaşması
Konuşmalarından farklı bir kişiliğin olduğunu anlamıştım cnm olumlu yönde tabi . TV olmaması çok güzel ben severim TV izlemeyi ama çocuk büyüdükten sonra acmiyoruz şimdi akşam haber izliyoruz oğlum gözünü dikiyor o an kapatıyoruz eve gelenler ailem dahil TV açın ses yapsın normal gelmiyor kimseye.biz izledik herkes izliyor birşey olmuyor diyorlar . Eskiden aileden kaynaklanır diyordum ama çevre daha önemli bazı öyle aileler varki çocukları sıkıntılı o yüzden hiç büyük konuşup çocuğum yapmaz diyemem. Teknoloji evet doğru kullanmak lazım ama heryerde sen de görüyorsundur bebekleri n elinde bile telefon var yeterki sussun diye TV tabletle çocukları susturuyorlar . Oğlumla oyün oynuyoruz etkinlik yapıyoruz sürekli halı üstündeyim ya da ayakta bir yandan kızım kucakta ona yetişmeye çalışıyorum oğluma telefon TV versem çok kolay olurdu herkes öyle yapiyor. Bu grubu bile takibi bıraktım ara ara bakıyorum hangi sayfa denk gelirse belki bir yardımım olur belki ben de birşey öğrenirim ilk cocukta çok okumuş araştırmıştım yeni fikirlere açığım öğrenmeyi seviyorum
Üç yıl çalıştım kütüphanede çok kitabım yok tam almaya başlamıştım çocuk oldu vakit yok oğlumla çok kitap okuyoruz o da çok seviyor bazen kendi gidip okuyor bakıyor tabi sayfalara bazen bize getirir dizime oturur çok güzel ins ilerde hepbirlukte okuyacağız çok istiyorum ikisinin de kitap okumayı sevmesini
Bugünki kontrolümde bebeğimin kalbinin artık durduğu kesinleşti. Yarın kürtaj olacağım.. Sizinle sohbet etmek çok güzeldi sevgili kasım anneleri... Hepiniz inşllah sağlıkla kucğaınıza alın bebeklerinizi... Benim bebeğim bizim ailemize katılmayı seçmedi.. Hepinize sevgiler... ❤
Mutfak çok yoruyor aslında yemek yemek yemek . Evet ilk çocukta ben de buradan çok şey öğrendiğim için yardımcı olmaya çalıştım görüş ayrılıkları oluyor ama bu site iyi gerçekten herkes yardımcı olmaya çalışıyorIki çocuk zor cidden, tv tablet olmadan bakiyormussun tebrik ederim cidden kolay değil. Ben de çok şey öğrendim burdan, hep beraber büyütüyoruz çocuklarımızı :)
3 kez uyumuyor canm kızım iki bence ideal gece uyumaz bu sefer zaten bu aralar gece uykularımız sorunluAnladım canım ne güzel etkinlikler yapıyorsunuz. Benimki ilgilenmiyor ya maalesef. Buarada 3 uyku olması gerekmiyor mu gündüz
Bu mesajı buraya yazmamın üzerinden bir yıl geçmiş.. Evet çok ama çok üzülmüştüm.. Çok ağladım.. Ama dedim ki her şeyin hayırlısı.. Veren Allah yine verir inşallh dedim ve de verdi şükürler olsun. Bu mesajdan 3 ay sonra yeniden hamile kaldım.. Ve bebeğimi bir ay önce kucağıma aldım.. Şükürler olsun ki sağlıklı bir oğlum oldu.. Bir aylık şu an.. Sizlerle de paylaşmak istedim... İnanın her şeyin hayırlsını dilemel lazım.. Hepinize sevgiler ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?