2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Alkah yardımcın olsun canım.

Benimki de kız canım ilki de kızdı 38 de geldi. Bunu da 37 de bekliyorum. 36 da izne ayrılma planım var. Bir hafta yoğun çalışacağım gelsin diye:)
Bende 36 haftanin ortasinda cam pencere dolap hali silme islerine baslicam
Olmadi 37 gibi cocuklarla az koltuklarin ustunde ziplarim

4body1soul
Bizdede o beyin kivrimlari farkli iste.Oglumda cok farkli seyler soylendi down sendromlu olacak dendi ve almaya kalktilar.Izin vermedim.Buyudukce icim rahat etti ve 7 yasinda farkina vardik farkli durumunun.
Simdi bebektede ayni durum var fakat abisiyle ayni sansta olmayabilir denildi.Evet abisi oyle ama bakalim bu o kadar sansli mi olacak dediler.
Hic problem olmayan kizimi incelediler ve beyni normal olmasina ragmen abisi gibi dusunce yetenegine sahip.
Ben ustun ozel farkli bir bebek istemiyorum.Buda agir bisey.Bilenler bu sefer farkli beklentiler icine giriyorlar.Sadece yasitlari gibi olsunlar saglikli hayirli bizlere ve kardesler olarak birbirlerine bagli olsunlar bizi utandiracak bisey yspmasinlar fazlasinda gozum yok.[/QUOTE]
İyki izin vermemişsin insallah bu sefer de sağlıkla kucağına alırsın, Allah'ım korktuklarımıza uğratmasın.Dusunmemen elinde değil biliyorum.Onlar tıpta görülen tüm olası ihtimalleri söylemek zorundalar.Bu da anneye 9 ayı zehir ediyor.Bak benim bebegin DNA sonuçları çıktığında uçarak gittik raporu almaya.Cunku enabizda kromozomların normal olduğunu gördük bir gece önce.Ama bir genetikci çıktı karşımıza, bir konuştu bir konuştu, ağlayarak çıktık odadan o güzel sonuca rağmen. Bak diyalog aynen şu:
-Evet DNA temiz ama bu demek değil ki bebek sağlıklı.Bikere ense kalınligi görüldü. Mutlaka birşey çıkacak ilerleyen haftalarda yada doğumda belli olacak.En iyi ihtimalle kalp problemi yada kistik fibroza rastlarız bu bebeklerde biz.
---Peki problemi bulmak için ne yapmamız lazım?
-Esinden de senden de kan alıp yurt dışına yollamamiz gerekiyor.
--- Diyelim ki o da temiz cikti, o zaman rahat nefes alabilecek miyiz?
-Hayir malesef.Onda bile gözden kaçabilir.Dogumda ne ile karşılaşacağınızi net olarak bilemeyiz.
---Peki bu sadece bize özel birşey mi, her hamile kadında olabilir bir durum sanki.
-Evet her gebe aynı riski taşır aslında.
---O zaman ben neden onca testi yaptırıp haftalarca sonuç bekledim.Dediginize göre hiçbiri %100 değil .Ve şu durumda %2 dediğiniz sağlıklı doğma ihtimali de aslında %2 değil.
- Yani ordan bakınca öyle gözüküyor ama pek oyle de değil vs. vs...
Böyle saçma bir diyalog geçti işte.Adam illede birşey çıkacak diyip durdu.Aglayarak doktorumu aradım ve anlattım. "Bakma sen ona, genetikcilerin hepsi böyle şüpheci olmak onların mesleğinin parçası, adam bunun için okumus" dedi. Bilmiyoruz arkadaşım bil-mi-yo-ruuuuzz...Ne biz nede bir başkası içimizden ne çıkacağını net olarak bilemez doğuma kadar.O yüzden su güzel günleri kendimize zehir etmeyelim.İnsallah saglikli, hayırlı, akıllı uslu evlatlarımız olacak

Bu arada havuc suyuna 1 cay kasigi kadar zeytinyagi dokup tuketmek gerekiyomus A vitamini yagda cozundugu icin tesekkur ederiz bu bilgi icinde
Aa bak ben de bunu ilk kez duyuyorum öğrenmiş oldum, ben teşekkür ederim asil

SEPTEMBER LOVE cok gecmis olsun canim insallah doguma kadar tum bu rahatsizliklar gunahlarimiza kefaret olacak ve biz tertemiz yavrularimizi kucagimiza alacagiz

En son dogumumda tam
Sancilar boyle tavan yapmaya baslarken esime dedim ki ins gunahlara kefaret olur karar aldim
Artik iyi insan olacagim bu kadar aciyi yasadim sag sol icin soylenip hic gunaha giremem bu kadar aci cekerken. tabi dogum sonrasi kaldigim yerden devam edince iki cocuk hormonlar ayri bi zirvede vs, gecen de diyorum ki bjndan sonra hamilelik nasip olmaz bu kez sansimi iyi degerlendirmem lazimsaka bi yana hepsi gelip girceck ins annelik makamini bu yasadiklarimiz bize daha guzel hissettirir

Süper çok iyi haberler almışsın. Sağlıkla tamamlarsın inşallah gebeliğini. Ama diyetisyen hanımı kürekle kovalayasım geldi biranda hiç huyum değildir ama. Gelmişiz 8. Aya kaç kilo almamız gerekiyormuş. Benim bugün itibari ile 8 kg oldu ve kendimle gurur duyuyorum bildiğin bolca göbek belki biraz popo yapmışımdır daha azı olmazdı yahu

Sagol canımm darısı tum iyi haber bekleyenlere insallah
Sorma bende sok oldum baya almıssın diyince 29 haftalık gebeyim yani daha ne olması gerek acaba seni memnun etmek icin
Bende gurur duyuyorum valla kendimle bravo kız diyorum az aldık normal gidiyoruz ki istahlıyımdır yemeyi severim yani..
kollar bacaklar kalınlasmadı bende de
gobek tabii, belki popo ama goguslerime aldım kilo bunu hissediyorum

İyki izin vermemişsin insallah bu sefer de sağlıkla kucağına alırsın, Allah'ım korktuklarımıza uğratmasın.Dusunmemen elinde değil biliyorum.Onlar tıpta görülen tüm olası ihtimalleri söylemek zorundalar.Bu da anneye 9 ayı zehir ediyor.Bak benim bebegin DNA sonuçları çıktığında uçarak gittik raporu almaya.Cunku enabizda kromozomların normal olduğunu gördük bir gece önce.Ama bir genetikci çıktı karşımıza, bir konuştu bir konuştu, ağlayarak çıktık odadan o güzel sonuca rağmen. Bak diyalog aynen şu:
-Evet DNA temiz ama bu demek değil ki bebek sağlıklı.Bikere ense kalınligi görüldü. Mutlaka birşey çıkacak ilerleyen haftalarda yada doğumda belli olacak.En iyi ihtimalle kalp problemi yada kistik fibroza rastlarız bu bebeklerde biz.
---Peki problemi bulmak için ne yapmamız lazım?
-Esinden de senden de kan alıp yurt dışına yollamamiz gerekiyor.
--- Diyelim ki o da temiz cikti, o zaman rahat nefes alabilecek miyiz?
-Hayir malesef.Onda bile gözden kaçabilir.Dogumda ne ile karşılaşacağınızi net olarak bilemeyiz.
---Peki bu sadece bize özel birşey mi, her hamile kadında olabilir bir durum sanki.
-Evet her gebe aynı riski taşır aslında.
---O zaman ben neden onca testi yaptırıp haftalarca sonuç bekledim.Dediginize göre hiçbiri %100 değil .Ve şu durumda %2 dediğiniz sağlıklı doğma ihtimali de aslında %2 değil.
- Yani ordan bakınca öyle gözüküyor ama pek oyle de değil vs. vs...
Böyle saçma bir diyalog geçti işte.Adam illede birşey çıkacak diyip durdu.Aglayarak doktorumu aradım ve anlattım. "Bakma sen ona, genetikcilerin hepsi böyle şüpheci olmak onların mesleğinin parçası, adam bunun için okumus" dedi. Bilmiyoruz arkadaşım bil-mi-yo-ruuuuzz...Ne biz nede bir başkası içimizden ne çıkacağını net olarak bilemez doğuma kadar.O yüzden su güzel günleri kendimize zehir etmeyelim.İnsallah saglikli, hayırlı, akıllı uslu evlatlarımız olacak

Aa bak ben de bunu ilk kez duyuyorum öğrenmiş oldum, ben teşekkür ederim asil[/QUOTE]
Bende genetik bolumune gittim ve banada hicbir testin tam net sonuc vermeyecegi sonuclarin guzel ciksa bile hep bi ihtimalin oldugu soylendi ve bende hicbir testi yaptirmama karari aldim.
Zaten sonuclar kotu bile ciksa icimde artik hissetmeye basladigim parcami aldirmayacaktim.

Gecenlerde oglumun fanusunu kirdim ve baligi yerde can cekisti oglum ciglik atarak agladi.Baligi icin kendini parcalayan cocugumu almak icin bi zamanlar onume kagit konuldu.
Ve bu balik olayi aninda ne kadar dogru karar verdigimi bi kez daha anladim

Canım çok sevindim açılma yok ya kiloya takılma.sağlıkla gelsin vaktinde inşallah ..benimki de zayıf azcık sorun değil sağlıklı olsunlarda..

Yarısını yapabildim zaten zorlandım bıraktım
Gelin tamamlarım inşallah :)

Canım herkes için aynı değil ki o ben ilk hamileliğimde ilk aylarda daha çok kilo almıştım. Son aylarda Doğum kolay olsun diye hareketi artırmıştım ve kilo almamıştım.
Genelde öyle diyorlar ya canım ne bilim hep ona odakladım bende kendimi

İnşallah canım. Sağlıkla alalım da hepimiz kucağımıza. Pek tartışma münakaşa olmuyor burda çok şükür

Canım neden yapıyorsun ya kolun kötü zaten. Kalıversin yani çok kirli olduğunu da sanmıyorum

Çok sevindim kuzummm
Ne güzel herşey yolunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…